Piet Keizer op 73-jarige leeftijd overleden

Piet Keizer is op 73-jarige leeftijd overleden, zo is zojuist bekendgemaakt. Keizer werd in zijn tijd bij Ajax zes keer kampioen en won in de jaren zeventig drie keer op rij de Europa Cup 1. Keizer maakte op 5 februari 1961 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax en zou de club altijd trouw blijven. Samen met Johan Cruijff en Sjaak Swart vormde hij een gouden duo en kwam Keizer in totaal 490 keer uit voor Ajax. In 1972 veroverde Keizer de wereldbeker met Ajax.

Namens de redactie van AjaxFanzone.nl wensen wij familie en nabestaanden veel sterkte bij dit grote verlies.

Gebruikers van de app kunnen hier de in memoriam zien of op Ajaxfanzone.nl

Related posts

56 Comments

    1. De Ajacied

      RIP Piet
      Heel veel sterkte voor de familie Keizer en overige vrienden
      Weer een echte icoon van ons heen gegaan
      ❌❌❌

    2. De seijs

      Ongelovelijk ze gaan met bosjes de laatste tijd. Iedere week die zwarte rouwbanden om die jongens armen. Niet normaal meer. Er is een manier om al die mannen te eren KAMPIOEN WORDEN AJAX. RIP Piet keizer

      1. Litmanen

        Bedankt Pietje, je was een van mijn grote helden. Zal nooit de schaar en voorzet tegen Pathaniakos vergeten waaruit Dick van Dijk scoorde in de finale Europacup in Londen.
        Daar wonnen we onze eerste cup in ik mocht er als jochie bij zijn.
        Dank, heel veel dank en doe een high five met Jopie daarboven.

      1. Widi

        Je ziet dat ze allebei op een typisch Amsterdamse manier kritisch kijken. Hadden we dat nog maar.

        1. HURBIE

          Dit soort spelers heeft AJAX groot gemaakt en zullen nooit vergeten worden
          490 wedstrijden spelen voor een club dan ben je een AJAX man in hart en nieren
          Piet RUST zacht na deze helaas verloren strijd
          Familie ook sterkte toegewenst

  1. Ajax1958

    Piet, bedankt voor alle mooie momenten. R.I.P Ik wens de familie en vrienden veel sterkte toe.

  2. Jimmy1971

    R.I.P. Piet Keizer , weer een met hart en ziel 100% Ajacied die van ons heen is gegaan , bedankt voor al het moois dat je ons ( Ajax) heb gebracht en sterkte voor de mensen die om jou heen waren !!

  3. ritchy

    R.I.P fenomenale linksbuiten ik zal je acties nooit vergeten je was een echte Ajacied. sterkte voor alle nabestaande en vrienden gaan jij en Johan over onze Ajax waken

  4. Charka53

    Helaas weer een echte Ajacied ons ontnomen , bedankt voor de mooie herinneringen Piet , rust zacht.

  5. vak411

    Idd Indo.. bedankt Piet voor prachtige tijden.. herinneringen kunnen ze niet afpakken!! Rip‼️

    Er is een amsterdammer heengegaan ❌❌❌

  6. EugAjax

    Wat een verschrikkelijk nieuws toch weer. R.I.P. Piet Keizer. Wat een groot voetballer was je en wat een Ajax icoon is weer van ons heen gegaan. Heel triest. Heel veel sterkte aan familie en nabestaanden. Misschien mooi om afscheid te nemen met de woorden van Cruijff “Keizer was eigenlijk de enige speler die me echt begreep”. Mooi! En zoals Ritchy vraagt kunnen Johan en jij over ons waken?

  7. Remco425

    Dit komt in als een shock! Had ik niet aan zien komen :O Beste linksbuiten die NL ooit gehad heeft. Rust zacht Piet! ?

  8. Iceman

    Rust zacht Piet?heel veel sterkte voor de nabestaande weer een echte Ajacied minder maar ja niks aan te doen hoort bij het leven

  9. FrankiC

    RIP Piet. Over klassieke linksbuitens en clubvoetballers gesproken. Het prototype van een voorbije generatie. We koesteren de gedachte aan deze steengoeie Ajaxied.

  10. huub

    Was een genot om naar te kijken vroeger, hoe hij met zijn schaar beweging een tegenstander te kijk zetten!! rust zacht Piet!!

  11. KBouter

    Man man man wat een klote nieuws weer. Kan me zijn voorzetten en passeer bewegingen nog goed herinneren als klein kind, mooie traptechniek had hij, icoon voor het Ajax toen waar iedereen respect voor had als aanvoerder.

    Die band ging na een stemming in de kleedkamer naar Johan als ik het me nog goed herinner, en volgens mij…Let wel..volgens mij heeft dat Pietje nog altijd achtervolgd, Piet was ook zeer kritisch op het beleid van Cruijff tijdens en na de revolutie.

    Ajax icoon, samen met Swart de grote jongens bij Ajax eind jaren 60, begin jaren 70 waar iedereen tegen opkeek.

    Met de weet dat Bobby Haarms, Johan Cruijff, Ton Pronk, Nico Rijnders, Rinus Michels, Ger v Mourik , Wim Anderiesen hem voorgingen en ongetwijfeld op hem wachten, hebbeb ze zo toch weer een aardig ploegje bij elkaar om te ballen.

    Wens de familie veel sterkte met dit grote verlies.

    RIP Piet.

    1. KBouter

      PS…die stemming in de kleedkamer kwam omdat Piet weer aanvoerder wou worden, en Johan wou zelf aanvoerder blijven. Spelers stemden toen tegen Johan en twee wedstrijden erna was Johan vertrokken naar Barcelona.

        1. jonk supporter

          Kunnen we de vaknummers of ingangen van het stadion niet vernoemen naar grote Ajax spelers. Toch prachtig als je naar binnengaat bij Piet Keizer om in het Johan Cruijff stadion naar Ajax te kijken.

  12. Forever nr14

    RIP Piet??? doe je Jopie de groeten daarboven.
    Nooit zal ik je fameuze schaar en voorzetten vergeten, zeker die op Wembley “live”

  13. Geroldkohlen

    rust zacht piet! oude strijder we zullen je missen! sterkte gewenst voor familie, vrienden ,nabestaanden maar ook supporters. helaas is er weer een grootheid gegaan!

  14. Pascal tebberman

    Rip piet keizer en sterkte aan de familie keizer en de crew van afc ajax sterkte nou zorgen dat we zondag winnen voor piet ciao?⚓️??????⚽️?.

  15. BobbyHaarms

    Wat een prachtige foto is dit toch!! Kritisch, zoals alleen Ajacieden dat kunnen die echt van Ajax houden! Mijn hart bloedt……r.i.p Piet. Een Ajaxlegende is heengegaan ?

Comments are closed.