Cerny verlost van rugklachten: ‘Ben zelfs twee centimeter gegroeid’

Vaclav Cerny is volledig hersteld van zijn rugklachten en dat is voor de buitenspeler een hele opluchting. Cerny heeft ongeveer twee maanden met pijn gespeeld en na de thuiswedstrijd tegen PSV was de Tsjech er echt klaar mee en ging hij bij Ajax en in zijn vaderland aan de slag met  fysiotherapeuten.

‘Het was op een gegeven moment niet meer te doen en als ik een verkeerde beweging maakte schoot het er gelijk in. De  fysiotherapeuten hebben mij echt geholpen en met speciale oefeningen is de ruimte tussen mijn wervels groter gemaakt. Uiteindelijk ben ik zelfs twee centimeter gegroeid en dat is echt veel als je eigenlijk al uitgegroeid bent. Maar het voelt heerlijk, kan mijn schouders weer ontspannen laten hangen, heb geen holle rug meer en mijn hele lichaam voelt vrijer’.

Bron: Ajaxlife

Related posts

62 Comments

  1. KBouter

    Mooi en nu snel fit worden en weer aansluiten bij de selectie.

    Hoop toch ergens dat hij het gaat redden.

      1. KBouter

        Klopt, maar heb bij Cerny het gevoel dat hij het dit of aankomend seizoen moet laten zien, anders neemt Ajax afscheid van hem. Dat idee heb ik nu éénmaal.

          1. KBouter

            Donny had ik in het begin ook twijfels over, Bosz gebruikte hem bijna niet, terwijl FdB hen veel gebruikte. Maar gelukkig gebruikt Bosz Donny nu ook steeds vaker, dus daar waren mijn gevoelens gelukkig onterecht.

          2. FrankiC

            Heeft ook te maken met de samenstelling van het middenveld. Als de ‘Grote 3’ beschikbaar zijn dan spelen die gewoon en dat laat weinig ruimte voor minuten van Donnie en Appie. FdB was zoekende. Op zich logisch. Toch wordt het er nooit minder van als Donny invalt!

  2. 11Younes11

    Hopelijk kan hij nu laten zien wat hij allemaal kan! Hij heeft op mij tot nu toe nog geen indruk weten te maken, maar volgens mij heeft hij het wel in zich.

    1. FrankiC

      Dat ie nu groter dan Younes is maakt ‘m niet meteen beter dan Younes. Younes heeft het net gevonden en ik blijf een zwak houden voor hem, net zoals ik dat voor Traoré heb. Met Neres (maart) en Kluivert (geen hele wedstrijden) erbij geen het wel wat extra druk. Moge de besten van hen spelen!

        1. FrankiC

          Heb nog een Hard Grasje liggen met louter GROTE spelers van om en nabij de 1mtr60. Van Romario tot Jesper Olsen en van Messi tot Maradonna. Die waren echt groot.

          1. FrankiC

            Zou Olsen net zo goed geweest zijn als hij 1 mtr 98 had gemeten? Ik verwacht van niet. Wellicht meer kopdoelpuntrn achter zijn naam maar daar houdt het toch op.

          2. -buitenkantje rechts-

            Zeker! Dan was hij nog beter geweest.. net als Romario..Messi en Maradonna..
            Messi heeft tijdens zijn jeugd zelfs groeihormonen geslikt om in ieder geval 20 cm langer te worden..

  3. dickst14

    In de jeugd was hij niet te stoppen, hopelijk pakt hij het weer op want het is echt een groot talent.

  4. EugAjax

    Misschien is dit wel de verklaring voor zijn mindere vorm van dit seizoen. Rugklachten zijn heel vervelend zeker als het gaat om te veel gebrek aan ruimte tussen de rugwervels. Nu is dat dus verholpen lijkt het maar dit gaat zeker een zwakke plek blijven. Ik hoop voor Cerny dat dit niet structureel gaat worden. Dan word kans op glanzende carriere een stuk kleiner. En talent dat heeft deze jongen zeker. Ronald de Boer schreef laatst ook weer lyrisch over hem. Succes Cerny hopelijk kunnen we nog lang van je genieten

  5. RobbyZ

    Mooi,dan kan Younes d’r uit want die verkloot het hele Ajax spelletje al van begin van het seizoen ook al scoort hij laatst 1 doelpunt ondertussen heeft hij zoveel verkloot met dat nutteloze gepingel zonder resultaat,achterlijn halen en voorzetten of de ruimte in maar dat zie ik nooit bij die kabouter. Krijg steeds meer een hekel aan die blinde kakkerlak met z’n kut opstelling en wissels!??Volgend seizoen die man uit Volendam voor de groep,de man waar niet naar werd geluisterd maar nu wel zijn gelijk krijgt met al dat talent wat zich laat zien.

    1. EugAjax

      RobbyZ buiten het feit of dit aan onze Volendamse vriend ligt of niet. Maar waar zie jij zoveel talent? Ajax heeft slechts 3 spelers uit eigen jeugd in eerste staan……………valt dus wel mee met lichting Jonk. Voetballers als Nouri zijn al 19 en nog bijna niet in Ajax 1 dus ja daar ga ik ook aan twijfelen. Ik vind alleen Beek en wsl komt F de Jong eraan. Ik heb ook nog steeds hoop op Riedewald. Maar of die door Jonk is gebracht? Kan mss word zijn invloed wel erg overschat hier. Nou Volendammers kom maar. Voor het verkeerd opgevat word ik hoop dat er nog heel veel talent blijft doorbreken en dan mag iedereen lekker bepalen of dat door Jonk komt of niet. Wsl in 2050 roepen jullie het nog steeds ??

      1. jonk supporter

        Ach Eug, als jij Jonk met belachelijke argumenten kan afzeiken zal je het niet laten. Echt weer op de Jehova tour en de wezenlijk belangrijke informatie achterwege laten. Daarom heb ik nu zo’n enorme bloedhekel aan je, je bent vals en gemeen in je informatie en doet alsof je een heilig boontje bent. Kortom, daar istie weer ……. de gierput voor je. Elke bijdrage stinkt sowieso van jou. Jij verdient hier geen respect, je bent gewoon laag alleen ik ben duidelijk en jij verschuilt je achter woorden.

        1. jonk supporter

          @RobbyZ, Jonk moet van mij niet de trainer worden van het eerste. Zijn waarde ligt bij de jeugd. Ideale scenario is Jonk bij de jeugd en Jordi op de plek van Overmars bijvoorbeeld. Op voorwaarde dat Bergkamp en vd Sar ook vertrekken.

        2. Widi

          JS, je bent te streng voor Eug. Als hij echt is wat jij zegt, lig jij zondag naar de tafel van kees te kijken, terwijl hij langs de deuren gaat…..

          1. jonk supporter

            Nou de tafel van Kees heb ik nog nooit gezien, gelukkig ? maar d bel hou ik wel in de gaten rond diebtijd. Eerst ff via de camera kijken of Eugie het niet is. Maar goed, wees eerlijk het is toch puur gelul van hem.

      2. Widi

        Eug, De Jong is echt minder dan Appie en Donny hoor. Aan deze twee hoef jij echt niet te twijfelen.

        1. EugAjax

          Ik twijfel alleen aan Nouri, niet omdat hij niet goed zou zijn, maar als het echt super talent is dan hoort hij op zijn 19e basisspeler te zijn bij Ajax. Seedorf speelde al op 16e im eerste af en toe. En toen was er veel meer routine in elftallen. Daarom twijfel ik af en toe of Nouri wel laatste stap kan zetten. Talent alleen is so wie so niet genoeg. Zie bijv Oulida vroeger. Iedereen was zeker dat dat de nieuwe Cruijff was……

          1. Widi

            JC zelf vond hem ook heel goed. Heeft nog een aardige carriere gehad hoor. Sevilla bijvoorbeeld. Maar met Appie komt het goed. Garandeer ik je.

          2. EugAjax

            Ik ga ervan uit dat jij gelijk krijgt net als Kluivert. Je hebt duidelijk oog voor talent. En idd heel slecht was het niet met Oulida. Sevilla is mooie club.

          3. EugAjax

            Daar ben ik mee eens, alleen duurt me te lang voordat hij doorbreekt of echte kans krigt maar ik ben mss te ongeduldig we gaan het beleven

          4. jonk supporter

            Volgens mij staan er een of twee spelers voor hem die we nog niet weg willen doen? Zou zo maar kunnen. Er mogen er tenslotte maar elf spelen. Ziyech nu maar inruilen anders? Lekker laten banken?

      3. RobbyZ

        Ik denk dat jij dezelfde bril als pb op je neus hebt staan,talenten die zo in het eerste mee kunnen of al spelen en toch echt lichting Jonk zijn zijn Sierhuis,Clement,De ligt,Mazraoui,Eiting,Kluivert,Dekker,Noa lang,Nouri en natuurlijk Dolberg dus niet zo raar praten en ga ook eens naar jeugd elftallen kijken want er loopt heel veel talent op de toekomst! En als je wat tegen Wim Jonk hebt en niet ziet waar hij mee bezig was dan kan je beter supporter van een andere club worden want WJ is Ajax met een visie.

        1. EugAjax

          Robby. Ik heb Kluivert al meegerekend anders waren het er maar twee. Ik zie het liefst 11 talenten uit eigen jeugd in basis maar dat is ook niet reeel. Rest van de namen kan je Dolberg schrappen. Want Jonk wou hem niet eens omdat hij anders eigen jeugd in de weg zou zitten….De Ligt word een sensatie eens. Sierhuis kan zeker het ook worden. Nouri heeft iedereen het over, ik ook, maar vooralsnog niet goed genoeg voor eerste althans volgens De Boer (toen was hij al 18) en Bosz. Ook andere voetbalkenners denken van niet anders hadden ze Ziyech niet gekocht. Clement weet ik niet of hij het gaat redden. Dekker zeker een goede. Hij kan er komen. Maar is nog geen eerste elftal materiaal. Ik heb niks tegen Jonks zijn kwaliteiten. Ik heb wel wat tegen zijn gedrag laatste 1.5 jaar van zijn dienstverband maar dat is hier algemeen bekend. Tevens is hij al 1.5 jaar weg. Dat betekent dat hij laatste 2.5 jaar niet of nauwelijks invloed heeft gehad op ontwikkeling deze talenten. Ik kan er dus ook niet tegen dat Jonk nog steeds alle credits krijgt voor alles wat goed is of lijkt te gaan en als iets minder is ligt het aan Bergkamp, Overmars cs. Dat lijkt me beetje overdreven. Nee WJ is zeker geen Ajax met visie. Jonk is alleen heel goed in werken met jeugd. Overigens heeft Jonk langer bij PSV gespeeld dan bij Ajax. Maar goed iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Ik heb liever echte Ajacieden als Bergkamp, Overmars en Sar. En inderdaad ik vind dat Ajax goed bezig is en het zou zomaar kunnen dat er snel wel weer talent doorkomt. Ik hoop dat je daarin helemaal gelijk krijgt. En dan mag je ook nog Jonk de credits geven. Ik sta er makkelijk in alles wat goed voor Ajax is ben ik voorstander van

          1. jonk supporter

            Sollicitatie nummer tig en ongelooflijk gelul. Veel tekst weinig wol. Eug, je bent een karikatuur van jezelf aan het worden. Via via geef je commentaar op mij maar je hebt het lef niet meer om het rechtstreeks te doen. Ik zal je hier blijven aanvallen op je idiote meningen. Anderen gaan nog serieus op je in. Het is echter duidelijk, je bent gewoon niet wijs, niet goed snik en zelfs lichtelijk gestoord. Je raaskalt. Geef wel een seintje als je aangenomen bent, zeg ik mijn seizoenskaart op. Geen dubbeltje van mij zal naar jou gaan als salaris.

      1. RobbyZ

        Ik zit elk weekend (zaterdags) op de toekomst omdat mijn zoon daar speelt dus lul niet zo dom figuur!

    2. Remco425

      Robby is totaal verblind door het verleden. Kan daardoor niet helder nadenken en is ook nog eens anti-Cruijff…

  6. jonk supporter

    Ben ff de draad kwijt hier hoor. Wie heeft nu wat tegen wie? RobbyZ is pro Jonk dus dat is goed ? maar het feit dat je op de toekomst komt wil niet zeggen dat je alles snapt. Remco 425 wil niet terug kijken maar snapt volgens mij niet dat de “oude” visie het in de tegenwoordige tijd ook goed kan (zal) doen. RobbyZ wil, zo lijkt het, in een keer teveel jongeren meteen laten doorstromen. Kortom, het is ff een warboel hier.

    1. RobbyZ

      Nou ik zie en hoor veel op de toekomst en ik hou van het Ajax spelletje en van voetbal dus ik snap het wel een beetje na zo’n 40 jaar supporter van de mooiste club van NL. Cruijff is mijn grote held en wie wat verkeerds zegt over die man krijgt met mij te maken. Die jeugd die ik noem komt er aan of speelt al z’n minuutjes en als ze wat van die gasten kunnen houden bij de club dan ziet de toekomst er mooi uit in de CL. Die gasten die ik noem komen uit de koker van Jonk en daar gaf ik antwoord op maar ik weet zeker dat ze het goed doen nu al in het eerste.

      1. EugAjax

        Robby ik vind jouw adoratie van Ajax en Cruijff heel mooi. Die heb ik ook zeker. En Jonk is zeker goed. Alleen had hij het op het laatst in mijn optiek anders moeten aanpakken. Helaas is het fout gelopen. Dat vind ik niet alleen vanuit Jonk kwalijk maar zeer zeker ook van uit de andere voetbaljongens. Ik hoop van harte en geloof er ook in dat we in de toekomst in CL weer hoge ogen gaan gooien. Succes morgen weer op de Toekomst. En hopelijk kunnen we ooit je zoon toejuichen in de Arena. Ondertussen moet eerst lichting Jonk het maar doen. Vooruit die krijg je dan?.

        1. jonk supporter

          Robby, prima jongen. @Eug, ik zou willen dat meer mensen zich zo zouden opstellen zoals Jonk heeft gedaan. Zou de wereld een stuk beter en eerlijker van worden. Geeft aan waar ik jou plaats. Onderaan de ladder zonder treetjes. Ik zou zeggen, hup Robby, hup Wim en hup Johan. Oja, toch wel boe trio Bos.

  7. Widi

    Deze is voor RobbyZ. (Rechtstreeks antwoorden werkt niet). Robby,ik hoop dan voor jouw zoon dat je je op de toekomst niet zo onbeschoft uitlaat als in de reactie waar ik vanmiddag op reageerde. Want daar gaat je zoon last van hebben. Ik weet wel zeker dat je het op de toekomst niet hardop doet, anders zou ik wel weten wie jij bent. Je hebt later vandaag nog wel zinnige dingen geschreven, maar je eerste bijdrage was op punten feitelijk onjuist en in het algemeen onder de maat. Ik zal de komende weken eens opletten of ik jou er uit pik op de Toekomst.

    1. jonk supporter

      Eerlijk is eerlijk, daar heb je gelijk in Widi. Ik ben zelf geen lieverdje maar zal ook niet mijn zoon staan aanmoedigen op de toekomst simpel omdat ik geen kinderen heb ?. Maar ik begrijp je punt heel goed. Ik vind het uitkafferen (?) van spelers sowieso ongepast omdat je hier geen reactie van ze zal krijgen. Kritisch zijn, ook fel kritisch moet kunnen maar wel met wat respect als je het hebt over mensen die zich niet kunnen verdedigen.

        1. jonk supporter

          Wel opletten, ik denk niet dat hij een witte muts op heeft. Dan heb je de verkeerde …… hoewel.

Comments are closed.