Ajax Vrouwen winnen van FC Twente Vrouwen en pakken voorsprong van elf punten (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond zeer goede zaken gedaan in de competitie. De thuiswedstrijd tegen de vrouwen van FC Twente werd met 1-0 gewonnen en daardoor hebben de Ajax Vrouwen nu een voorsprong van elf punten op de ranglijst.

Direct na het eerste fluitsignaal begonnen de Ajax Vrouwen gretig aan de wedstrijd en dat leverde fraaie aanvallen op. Van Lunteren, Van den Bighelaar en Davina Philtjens misten de kans op de openingstreffer maar uiteindelijk viel die wel vlak voor rust. Met een mooie loopactie ontweek Van den Bighelaar de buitenspelval, snelde op doel af en schoot beheerst raak, 1-0. In de tweede helft was het FC Twente dat goed uit de startblokken kwam en zich bewust was dat een nederlaag een achterstand van elf punten zou betekenen op de ranglijst.

Keepster Eli Sarasola was echter niet te passeren en nadat Inessa Kaagman zelfs een bal van de doellijn wist te koppen was het duidelijk dat er voor de FC Twente Vrouwen weinig te halen was op sportpark de Toekomst. Ajax won, en nam een voorsprong van elf punten op FC Twente dat voorbij werd gestreefd door ADO dat met 1-0 won van PSV.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Van der Most, Koster, Zeeman, Philtjens; Van Lunteren, Reichardt, Oudemast (80. Vugts); Kaagman, De Ridder, Van den Bighelaar (83. Pieëte)

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Bron: Ajax.nl

Related posts

27 Comments

      1. De seijs

        Klasse meiden en 11 punten voor op twente op dit moment. Wie had dat verwacht in het begin van de competitie. Jullie worden met de week sterker, hou het vol en dit seizoen zal nooit vergeten worden.

  1. EugAjax

    Super gedaan meiden en weer 1-0..kijk uit nog even en ze beginnen weer over catenaccio. Even zonder gekheid gaat helemaal goed. Blijf zo doorgaan want straks in kampioenenpoule gaat helft voorsprong verloren. Op naar de schaal

    1. jonk supporter

      Helft voorsprong gaat niet verloren. Andere clubs krijgen met hetzelfde te maken. Verder start je weer met je gebruikelijke kut opmerking met een lachebekje in tekst. Maar toch even doen he. Maar ja, that’s you. Slaap ze in je giertank.

          1. De seijs

            Litmanen je weet dat die js toch geen drank nodig heeft om stom te lullen! Neem haar toch niet serieus,die trut heeft een levensgroot bord voor zijn kop. Hij is echt niet gezond. Liegt, verzint bedreigd , agressief alles bezit hij. Gewoon met haar spelen, is het beste.???

          2. De seijs

            Hahaha nou dat hoop ik niet Charka53. En anders ja vraag het aan js zij weet wel genoeg mogelijkheden. ?? Om van haar af tekomen ????Die js verzint het wel?????

          3. Widi

            Seijs, misschien is het geen gek idee om in elk geval vandaag een beetje rustig aan te doen. Al die lachende gezichtjes zijn niet echt passend op deze dag.

          4. De seijs

            Misschien moet jij js je 2ling broertje eens tot orde roepen. In plaats van hem de zwarte piet te laten zijn. En zelf scheinheilig dan buitenschot te blijven! En in je vuistje stiekem lachen.

  2. marcussboss

    erg knap dat sinds die dames een elftal hebben opgericht ze zo domineren! echt bizar goed gewoon! hopelijk kunnen wij ook aan het eind van de rit (net als de dames) met de schaal omhoog staan!!

  3. Remco425

    Top dames! Een flinke stap richting het kampioenschap! Alleen jammer van de kop boven dit stuk. Die klopt weer eens niet. Voorsprong is 9 punten, niet 11. Twente staat niet meer 2e, ADO staat daar nu, op 9 punten van Ajax…
    Ajax 44
    ADO 35
    Twente 33

    1. Widi

      Dat zou ik ook willen. Maar zou op dit moment onmogelijk zijn. F heeft nog maar 9 verliespunten.

        1. Widi

          Ja. Ik hoop het van harte. Maar dit weekend is die kans al verkeken. We moeten zelf winnen en kunnen hopen dat pisvee nog wat laat liggen.

Comments are closed.