Jong Ajax geeft 0-2 voorsprong weg en verliest van Fortuna Sittard

Jong Ajax had maandagavond de kans om nog dichter in het spoor te komen van koploper VVV Venlo maar de ploeg van Marcel Keizer ging uiteindelijk hard onderuit tegen Fortuna Sittard. Binnen twee minuten stond Jong Ajax al op voorsprong door een doelpunt van Cerny en toen Mateo Cassierravlak voor rust de 0-2 maakte leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajacieden.

Niets leek minder waar want in de tweede helft ging Jong Ajax in de slotfase hard onderuit. Nadat vlak na rust de aansluitingstreffer viel raakte de ploeg van Marcel Keizer het een kwartier voor tijd helemaal kwijt. Binnen tien minuten wist Fortuna vier keer te scoren en stond er uiteindelijk een 5-2 stand op het scorebord. Door de zeperd kwam FC Volendam weer een stapje dichterbij de Amsterdammers op de ranglijst. Het verschil werd teruggebracht tot vier punten. Koploper VVV verloor tegen Jong PSV waardoor de nederlaag in Sittard nog harder aankwam. Jong Ajax liet een mooie kans onbenut om de club uit Venlo tot op een punt te naderen.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Bergsma, Riedewald (67. Lartey-Sanniez), Dankerlui; De Jong, Nouri (85. Bay), Van de Beek, Mazraoui, Cassierra, Cerny (85. Walian).

Bron: Ajax.nl

Related posts

32 Comments

    1. De Ajacied

      Ja dit moet natuurlijk niet kunnen, gelullig geen averij opgelopen omdat vvv ook verloor
      ❌❌❌

        1. Litmanen

          Had het idee dat de spelers de tweede helft helemaal leeg waren. Conditioneel probleem of teveel wedstrijden, maar dit elftal was maar 45 minuten fit.
          Was een raar gezicht, onze jongens werden in een half uur overlopen en afgeslacht.

  1. ritchy

    ik heb de wedstrijd gezien de wedstrijd duurde 50 minuten te lang de tweede helft was echt slappe hap geen inzet geen beleving het leek wel of ze met stront in hun broek speelde man man man heb je de kans om dichterbij te komen falen ze jammer

    1. Charka53

      Is dat niet des Ajax , we staan voor er kan ons niets meer gebeuren , dat zie je ook bij het eerste.

  2. De seijs

    Zo dat was niet best dan. Maar liever een keer goed verliezen dan 3 x net aan verliezen. Hoop dat de boys hier ook van geleerd hebben. Laat het een wijze les zijn , en eenmalig.

    1. EugAjax

      Seijs je hebt gelijk. Of zoals Cruijff zei na 8-2 afslachting in Ol Stadion toen hij met Feyenoord bij ons op bezoek was bij terugkomst in kleedkamer: gasten waarom paniek het zijn maar twee punten die we verloren hebben….” hilarisch. En hij kreeg nog gelijk ook, de toen Rotterdamse ‘etter’ haha. Overigens heb ik dan meteen mooiste wedstrijd uit Ajax geschiedenis genoemd hahaha dat dan weer wel (competitie )

    1. Litmanen

      Er zou een logische oorzaak kunnen zijn. Een aantal van deze jongens ( zonder uitzondering net uit de groei) zijn erg zwaar belast de laatste twee maanden.
      Ajacieden verliezen niet voor de lol van zo’n matige tegenstander.

    2. 11Younes11

      Het is misschien Ajax-onwaardig, maar daarom is het ook JONG-Ajax, Indojood. Ik vind jouw reactie zwaar overdreven. Deze jongens mogen fouten maken, mogen hard op hun bek gaan. Ze hoeven helemaal geen kampioen te worden, ik zou het juist heel vreemd vinden als ze kampioen worden.

      1. Indojood

        Natuurlijk is dit volslagen belachelijk. Dit is niet mijn reactie maar een reactie van een medeforumlid die dit gisteren heel stoer riep vlak na de wedstrijd.

        1. FrankiC

          Damned Indojood, zo maak je een ogenschijnlijk eenvoudig forum tot bijkans hogere wiskunde. Ik stonk er ook in.

          1. EugAjax

            Heren Indojood hint naar mij. Ik heb dat gister in emotie geschreven. Ik hoop zo op de dubbel in Eredivisie en JL (zou uniek zijn) dat ik me even teveel liet gaan na 4 doelpunten in netje te zien verdwijnen in 10 min…..overigens vind ik wel dat veel spelers in Jong zich eerste elftal waardig vinden. En dat gat zou zomaar iets groter kunnen zijn dan we denken.

          2. jonk supporter

            Jeetje FrankiC toch. Wel op blijven letten hoor ?. En dan weer een uitleg van Eug als reactie. Hij kan het niet laten. Maar soms is uitleg, in dit geval van Indojood, zo jammer. Verliest de opmerking zo aan kracht.

  3. Widi

    We hebben er hier toch weer een paar die het doel dat Ajax voor jong Ajax heeft bepaald vergeten zijn.

  4. dickst14

    Ik was aan het werk en heb het niet gezien, maar ongelofelijk als je de opstelling bekijkt. Willen ze geen basisplaats in Ajax1 ???

  5. Slingertje.

    Schandalige instelling van jong Ajax de 2e helft maar ze kregen terecht keihard het deksel op de arrogante neuzen.

Comments are closed.