Ajax met hangen en wurgen langs Roda JC: 0-2

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-2 gewonnen maar dat ging niet gemakkelijk. De ploeg van trainer Bosz had het in de eerste helft lastig met de Limburgers en wist het duel in de tweede helft alsnog te beslissen door doelpunten van Klaassen en Younes.

In de eerste helft probeerde Ajax de ploeg uit Kerkrade vast te zetten maar daar kwam het nauwelijks van. Sterker nog, doelman Andre Onana had meer balcontacten dan Davy Klaasen en Kasper Dolberg en dus stevende Ajax opnieuw af op een lastige middag in Kerkrade. Schoten van Kluivert en Schone waren het enige wapenfeit en daarbij had de ploeg van Bosz nog geluk dat aanvaller Schahin de bal oo0g in oog met Onana miste en dus Ajax behoede voor een achterstand.

Na de thee was het spelbeeld niet veel anders maar uiteindelijk was het Ajax wat de voorsprong pakte. Dolberg legde de bal na een voorzet van Ziyech met zijn borst klaar voor Klaassen en de aanvoerder drukte af: 0-1. Roda JC begon een alles of niets spel te spelen en dat zorgde bij balverlies voor kansen aan de zijde van Ajax maar de Ajacieden waren niet in staat om de beslissende 0-2 te maken. Younes trof de lat en ook Nouri en Van de Beek verzuimden om de score op te voeren. In de slotfase werd het nog even heel spannend in Kerkrade, maar door een doelpunt van Younes in de blessuretijd wist Ajax zich verzekerd van de drie punten.

Roda JC – Ajax 0-2 (0-0)

’53 Klaassen 0-1
’90 Younes 0-2

Scheidsrechter: Makkelie
Toeschouwers: 17.112
Gele kaarten: Klaassen (Ajax)

Opstelling Roda JC: Van Leer; Milec, (/86 Raykov),Ananou, Kum, Van Peppen; Ajagun, El Makrini, Van Hyfte; Rosheuvel, (/73 v Velzen), Schahin, (/59 Papazoglou), Paulissen.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Lasse Schöne, Davy Klaassen, Hakim Ziyech; (/81 Donny van de Beek), Justin Kluivert, (/67 Abdelhak Nouri), Kasper Dolberg, Amin Younes.

Related posts

127 Comments

 1. KBouter

  Was niet best jongens maar het ergste is dat feyenoord simpel wint in Twente.

  Ik vrees het ergste!!

  1. Charka53

   Dat is een feit KBouter die kakkies hebben een tomeloze inzet en gaan door tot het laatste fluitsignaal , als onze jongens dit op kunnen en willen brengen is er nog een klein kansje voor de titel zoniet is het jammer dan en volgend seizoen beter.

   1. FrankiC

    Iets te vroeg voor de aftiteling, Charka53. Feyenoord heeft in een aantal van de laatste wedstrijden ook slecht gesperld en gezwijnd. Zij laten nog puntdn liggen. Niets aan de hand.

    1. Charka53

     Ze spelen inderdaad slecht dat feyeniks en dat ze goed weg komen is door het maar door gaan tot het gaatje maar ik hoop zeker dat ze nog eens goed onderuit gaan.

     1. FrankiC

      De werkmansethos is sinds mensenheugenis des Feyenoords. Niet mijn ding. Meelijwekkend zoals als in Kuijt zie ploeteren….

     2. Charka53

      Daar heb je gelijk in , maar soms mag je van Ajax verlangen als mooi niet lukt dan maar met geweld.

     3. vak411

      Nou ookal is het niet goed. Pec uit, utrecht uit en roda uit.. gewonnen na de winterstop. Niet slecht. Als ajax en psv blijven winnen kunnen die kakkerlakken simpelweg geen kampioen worden. Hahaha.. helemaal niets in Rotterdom…

     4. HURBIE

      Kan je mening helemaal delen Charka
      Ondanks dat ik in de verste verte geen Feyenoorder ben vind ik het toch knap wat ze tot nu laten zien,wat je kan bereiken met inzet en vechtlust
      Daar kunnen ze bij AJAX een voorbeeld aannemen

     5. Vakje129

      Daarbij worden ze wel vaak geholpen door het scheidsrechter keur korps van de knvb, ook vandaag weer met opmerkelijke beslissingen

     6. Charka53

      Ik had het vanmiddag er nog over , het lijkt wel of de KNVB de scheidsrechters op dracht geven om die kakkies te helpen om kampioen te worden , dus ik ben niet de enige die het ziet. of komt het dat ik door een andere bril kijkt.

   2. f-side64

    je vergeet 1 ding de scheids floot 2x onterecht af voor een gemeend buitenspel tegen fc twente.

     1. jonk supporter

      Niet speciaal, ik was blij dat hij het wel meende dat hij floot. Zou lullig zijn wanneer hij het niet zou menen, dan had hij niet moeten fluiten

  2. De seijs

   Als ajax zo blijft klote, dan gok ik op psv. Wanneer gaat ajax weer eens met 3-0 de rust in??? Ongelooflijk dat getrut elke keer voor rust. Kan nou niemand dat eens veranderen bij ajax. Is al vele jaren zo. Pas als dat weer wel gebeurt dan pas geloof ik in het kampioenschap. Eerder niet.

  1. Charka53

   Younes was weer hopeloos , hij geeft de bal vaker aan de tegenstander dan aan zijn eigen ploeggenoten , maar goed dat Bosz hem niet heeft gewisseld , wie weet kan hij de volgende wedstrijden het doel weer vinden.

   1. KBouter

    Bosz heeft nog geen keuze (kwaliteit) voor die positie. Dat kan niet lang meer duren als Traore, Neres en Cerny er zijn.

    1. Charka53

     Da’s ook waar en wie weet gaat Younes weer scoren en een keer de bal even afgeven IPV vast lopen.

   2. jojo123

    Hopelijk kan Kluivert op die plek beginne en Neres aan de andere kant. Eventueel Cassiera en Czerny links… heb geen vertrouwen in Yohnes

 2. ajaxpers

  NOGMAALS: Bosz zelf mist de kwaliteit en charisma om Ajax kampioen te maken, de lampies en de kakkerlakken hebben tenminste een trainer die op hoog niveau gespeeld heeft en wij moeten blijkbaar niet klagen over een derderangs trainer. Waar blijft dan het aavallende spel waar sommigen het hier steeds over hebben. Vorige week tegen Ado en vandaag hadden we voor hetzelfde geld punten verspeeld. Het is onvoorstelbaar dat de trainer die ons in 5 jaar 4 keer kampioen heeft gemaakt thuis zit.

  1. vanzanten

   Word jij nou nooit moe van jezelf Ajaxpers? Elke week weer hetzelfde opschrijven met wat andere woorden? Het is veel makkelijker om gewoon die tekst ergens in een document vast te zetten, dan hoef je alleen nog maar te kopiëren en plakken.

   1. vak411

    Ik vin hem wel grappig. Neemt alleen niemand serieus dit. De jeugd speelt. Meeste aankopen zijn steeds beter. Pakken de laatste weken ook met minder voetbal de punten. Dan wordt je kampioen..

  2. jonk supporter

   Goh, van Basten heeft op heel hoog niveau gespeeld maar als trainer zwaar klote. Dus welke garantie is er volgens jou dan? Alleen beetje dom lullen?

   1. Widi

    In Bolivia hebben er heel veel op hoog niveau gespeeld. Maar zijn geen toptrainers geworden.

 3. Litmanen

  Als ik bovenstaande azijnzeikerds lees dan heeft Ajax er niks van gebakken. Ik heb een leuke pot gezien waarbij Ajax het veel eerder af kon maken maar door de lat twee keer behoorlijk pech had.
  Een aantal splijtende passes gezien van Veltman, een nerveuze en daardoor zwakke Kluivert, een Dolberg die maar niet zuiver aangespeeld wordt, maar wel een ijzersterke Sinkgraven en Schone, een scorende Younes en Klaassen. Ik heb me vermaakt.
  Maar ja, je kan ook supporter van dat hardwerkende 010 worden…….. ( die twee keer strondmazzel hadden met een vlaggende grensrechter)

  1. jonk supporter

   Strondmazzel? ?? valt me op dat je je lievelingetjes allemaal even noemt. Wat ik heb begrepen uit vele racties op diverse fora was Younes gewoon zwaar bagger, Klaassen niet bij de les net als Schone heb ik begrepen. Dat Veltman er positief uit komt is logisch omdat Roda amper druk heeft gezet heb ik begrepen. Ik denk dat ik toch ga voor de mening van zo’n 80-85% van de supporters. Het zou een kut wedstrijd geweest zijn.

  2. EugAjax

   Litmanen persoonlijk heb ik me helaas niet zo vermaakt als jij en toch heb je wel gelijk in veel zinnen! Zo slecht was het idd niet. Dus ondanks vermaak verschil sluit ik me toch aan bij jouw verhaal op naar Sparta thuis

   1. jonk supporter

    Wat zeg 15-20% heeft een andere mening. Puur op wat ik heb gelezen en gehoord trouwens. Overigens wel giga veel azijnzeikerds. Dat zoveel mensen zo weing verstand hebben van voetbal.

   2. KBouter

    Man man man…wat een gezwets ineens…

    ineens was het niet zo slecht!!

    Schei uit en ga aub iets anders doen ipv draaideuren.

    Over 90 minuten gezien heb ik gewoon een bagger wedstrijd gezien, en kom niet met het gelul aan dat het een 12.30 uur wedstrijd was!

    1. EugAjax

     Kbouter wind je niet zo op man. Ik geef toch aan dat ik me niet zo vermaakt heb als wsl Litmanen heeft gedaan. Neemt niet weg dat er mooie dingen te zien waren in de wedstrijd en Litmanen noemt er een aantal. En daar kan ik hem geen ongelijk in geven. De dingen die hij beschrijft kloppen in mijn optiek. Maar goed iedereen heeft zo zijn eigen standaard toch? Younes bijv was niet goed vandaag. Toch twee mooie acties (onderkant lat en doelpunt eindelijk). Ondanks dat gehele wedstrijd mij dan minder bekoren heeft dan bijv Litmanen wil ik wel graag toegeven dat ik van dat soort momenten kan genieten. Thats all. Niet alles was zo slecht als sommigen beweren

     1. KBouter

      Vooral dat gelul over Veltman was goed…verdomme tegen en nummer 16 van de eredivisie!

      Mensen moeten zich schamen om Veltman een veer in zijn reet te steken. Met zijn staat van dienst móet hij uitblinken tegen Feyenoord, tegen psv ect ect.

     2. EugAjax

      OK let dan maar goed op later in seizoen……Veltman gaat een hele goede tweede seizoenshelft spelen?. En zeker ook in de topwedstrijden. Komt goed

     3. jonk supporter

      Je zegt gewoon letterlijk “zo slecht was het idd niet” Het is weer draaien, draaien altijd maar draaien. Blijf toch eens bij je mening i.p.v. telkens maar proberen bij iedereen in een positief blaadje te blijven.

     4. Litmanen

      Jammer dat iemand die de wedstrijd niet heeft gezien hier iedereen op de kast probeert te krijgen met zijn mening over de wedstrijd “van horen zeggen”.

      Jammer, nep ajacied, maar Veltman was in alle opzichten de beste Ajacied vandaag, samen met Sinkgraven en Schone. Sorry, maar ik heb de wedstrijd WEL gezien……

     1. -buitenkantje rechts-

      En juichen met 2 armen in de lucht met een sprongetje na een doelpunt.. haha! 🙂

     2. Indojood

      Dit kan Eug wel hebben hoor. Nog eentje ter ere van Johan:

      Refr.:
      Oei, oei, oei, dat was me weer een loei
      Het was net of je zomaar uit je schoenen woei
      Oei, oei, oei, dat was me weer een loei
      Heb je dat gezien, die tellen we voor tien
      Jongens wat een loei
      Oei, oei, oei

      We gingen naar het boksen kijken
      Van een verre neef
      Wat kreeg die jongen klappen
      Want die ander was op dreef
      Toen kwam de derde ronde
      Die werd de neef fataal
      Zijn gympies stonden op de mat
      En hij lag in de zaal

      Refr.

      En na de wedstrijd gingen wij
      Met onze neef op sjouw
      We hoopten dat hij zo
      Z´n blauwe oog vergeten zou
      Maar in een zakie riep hij
      Dat er dubbel werd geteld
      De ober haalde uit en zei
      Dit is je wisselgeld

      Refr.

      Toen was de lol eraf
      Wij met man en macht
      Onze arme neef maar meteen
      Naar huis gebracht
      Maar z´n echtgenote wachtte
      Woedend in de gang
      Dit was de mooiste wedstrijd
      En wij zaten eerste rang

      Refr.

     3. EugAjax

      Dit kan ik zeker hebben Indojood erg grappig ik heb echt me rot gelachen hahaha. Humor is leuk en zeker op zo een manier ?????

 4. Forever nr14

  Wat een slappe inzet weer zeg!! We mogen blij zijn met 3 punten hahhah tegen de nummer 16? Zoals ik al het hele seizoen zeg, na roda thuis willemII thuis rostiv enz!! Het word niks dit jaar, oke het spel is ieeeeeetsje beter, maar meer ook niet, we zijn te snel tevreden is mijn mening, en Bosz? Mmmmm ik blijf het herhalen

 5. jonk supporter

  Doet me denken aan vroeger. In Den Haag had je HBS een kakkers club. Daar hoorde je: hup HBS, druk een punt, laat ons juichen.

 6. Forever nr14

  Ik ben absoluut geen feyenooit fan, maar als ik hun strijd en passie zie ook in de uit wedstrijden! Prachtig hoor en verdienen ze het om kampioen te worden. Ajax gaat bijna iedere week weer met hangen en wurgen met 3 punten naar huis, dit hou je niet vol helaas

  1. Remco425

   Er waren dit seizoen anders ook veel wedstrijden van de kakkies waarbij ze met hangen en wurgen wonnen…

 7. -buitenkantje rechts-

  Eerste helft geen enkel hoogtepunt gezien.. Veltman viel me positief op. Weer lekker met passes strooiend zoals hij hoort te doen. Tweede helft me regelmatig geërgerd..
  Kluivert werd gewisseld terwijl bv Younes echt niks..maar dan ook niks goed had gedaan.. Zal je zien dat hij daarna een bal tegen de lat schopt en ook nog scoort. Klaassen is een speler om van te houden.. Staat er altijd! Wat een belangrijke pion in dit elftal zeg! Dolberg onzichtbaar.. Niet sterk aan de bal, hoewel hij de bal wel mooi klaar legde op de borst voor inlopende Klaassen. Maar ook positioneel zwak en niet dreigend.. En dat laatste vind ik wel het ergste.. Als een Ajaxspits aan de bal komt hoor je rechtop te gaan zitten.. Er moet constante dreiging uitgaan van de spits. Bij Dolberg denk ik vaak, als dat maar goed gaat. Misschien Traoré maar proberen in de spits? Of anders Cassierra maar eens de kans geven.
  Mooi dat Appie er in kwam.. Ook een lekkere voetballer is dat zeg! Aannname..passeerbeweging.. positiespel.. passje op de juiste snelheid.. Opstellen die man! Je moet altijd de beste voetballers pstellen is mijn mening..
  Als trainers over je gaan zeggen dat je goed bent voor “de balans” in een elftal..of dat je ” anderen goed laat spelen” moet je je zorgen maken.
  Verder vind ik het als Ajaxsuporter irritant dat ik zo weinig gevaar zie van onze aanvallers.. al het gevaar komt van het middenveld en van achteruit. Ingrijpen Bosz!
  Je zal Nouri heten en de hele wedstrijd tegen die Duitse Laaf aan moeten kijken..

  1. Indojood

   Je bent overdreven kritisch naar Dolberg. Weet niet waarom dat is. Die jongen is noodgedwongen uit de A1 meteen in het eerste gekomen omdat Milik eerst vakantie had en later wegging. Tot nu heeft hij het prima gedaan maar de terugval is onvermijdelijk. Een jonge speler legt er geen 20-25 in per jaar, niet bij ons en niet bij anderen, tenzij je van het kaliber Messi bent. Cassierra zou best een kans mogen krijgen maar ik vind Dolberg beter. De door jou bijkans heilig verklaarde Traoré heeft veel minder indruk gemaakt terwijl die al een stuk verder is in zijn loopbaan. Over Appie ben ik het eens, dat roep ik al tijden.

   1. -buitenkantje rechts-

    Als je in Ajax1 staat Indojood word je beoordeeld als een grote jongen.. Als je het niveau niet kan opbrengen moet je gewisseld worden. Nogmaals, ik vind dat je altijd de beste spelers moet opstellen.
    Mijn indruk is dat er bv betere spelers zijn voor de positie van Younes en zoals Dolberg speelde ook voor de positie van Dolberg.

    1. Indojood

     Heb je gelijk in maar dan mag je Traoré eens een keer als een grote jongen beoordelen.

    2. Widi

     BR, je hebt wel eens gezegd dat jouw voetballoopbaan vroeg is geeindigd door een blessure. Ik weet niet op welke leeftijd. Ik weet wel dat ik op mijn 19 e net zoveel talent had als op mijn 25e. Maar wat een verschil toch. Als je 25 bent maakt niemand je meer wat wijs in het veld. Ook fysiek niet. En dat is op je 19e in je eerste seizoen toch anders hoor. Ik vind wel dat Cassierra regelmatig een half uur in het eerste moet krijgen. Ik heb vertrouwen in hem. En hij heeft genoeg gekost ook.

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik neem Dolberg niks kwalijk Widi.. Natuurlijk kan je op je 19e niet elke wedstrijd top zijn.. Wie ik iets kwalijk neem is Bosz.. Vind zijn keuzes willekeurig. Je moet Dolberg dus niet altijd opstellen als je betere alternatieven hebt. Ik vind in tegenstelling tot Indojood dus wèl dat een Ajaxspits er 20-25 in moet leggen per seizoen.. Kan je dat niet moet je of nog groeien (in jong Ajax) met af en toe een invalbeurt.. of je bent geen Ajaxmateriaal.

     2. Indojood

      Ik zeg dat jonge spelers er geen 20-25 per jaar inleggen, hier niet en bij anderen niet, tenzij je Messi bent.

    3. Indojood

     Of de ene week afvragen waarom Klaassen mag blijven falen en vandaag moeten er miljoenen worden opzij gezet om hem te behouden. Ziyech speelt ook wisselvallig de laatste tijd, hoor ik je bijna nooit over.

     1. -buitenkantje rechts-

      Klopt Indo.. ik reageer op wat ik zie en hoor.. Klaassen had een aantal slechte wedstrijden gespeeld terwijl Donny en Appie op de bank zitten. Ik vind dat je het dan tov hun niet kan maken om Klaassen te laten staan.. Dan moet je wisselen! Komt weer op hetzelfde neer.. Ik vind dat je altijd de beste spelers moet opstellen..

      Ziyech heeft dit seizoen al 8x gescoord voor Ajax en 5 assists afgegeven. De laatste 2 wedstrijden wat minder gelukkig, geef ik toe, maar natuurlijk een erg belangrijke speler met extra kwaliteiten. Laten staan dus..

      Maar anders geef je me voortaan even de namen door wie ik moet analyseren.. kan ik er rekening mee houden in mijn commentaar.

     2. Indojood

      Je mag analyseren wie je wilt, BR. Het valt me gewoon op dat je Dolberg harder aanpakt dan anderen. En als hij wat goed doet dan wordt het gebagatelliseerd. Begrijp een dergelijke houding niet.

     3. -buitenkantje rechts-

      Je doelt op die omhaal. Mijn commentaar was dat die omhaal technisch niet moeilijk was.. Klopt. Stond ook bij dat ik hem dat doelpunt graag gegund had trwns. Een omhaal uit een voorzet is technisch een hoogstandje.. Zie doelpunt Marco tegen den Bosch.. Zeldzame klasse. Bij de omhaal van Dolberg stuitte de bal recht omhoog. Bij een bal die recht naar beneden komt vallen is het niet moeilijk die om te halen.
      Dolberg vond ik vandaag matig.. Kijk naar het aantal keren dat de bal van zijn voet stuit, hoe makkelijk hij door verdedigers van de bal wordt gezet.. hoe hij bij voorzetten van bv Kluivert net te laat komt.. Hij is 1.87m maar werd deze wedstrijd kinderlijk eenvoudig van de bal gezet. Dan erger ik me.. Denk dan.. kom op vent! Recht je rug en laat s zien wie hier de baas is. Het is nog te flegmatiek.. inspiratieloos.

     4. Indojood

      In het algemeen, BR. Ik zie ook wel dat ie een mindere periode heeft. Maar ik zie Traoré ook altijd sjokken en zijn gemak ervan nemen. Een dure huurling die over een paar maanden weer weg is. Ik steun dan liever het jeugdige talent van onszelf die ook nooit verwacht had dat het allemaal zo snel zou gaan.

     5. -buitenkantje rechts-

      Betreft Traoré.. Ik heb een zwak voor spelers die uit het niets wat kunnen creëren.. Traoré is ook zo’n speler.. Inderdaad soms knullige momenten worden afgewisseld met briljante passeerbewegingen en zijn versnellingen met bal vind ik echt heerlijk om te zien. Maar ook hij heeft dat gemakkelijke en nonchalante waar hij voor op moet passen. Hij mag het wat mij betreft gaan uitvechten met Neres en Kluivert. Waarbij tot nu toe Kluivert mij echt het vrolijkst maakt.. Heerlijk ventje!
      Maar goed.. volgens mij is Traoré straks vertrokken.. Blijven Neres en Kluivert over. Betekent waarschijnlijk Justin op de bank en daar word ik nou droevig van.

     1. -buitenkantje rechts-

      Klopt.. je speelt in Ajax1.. als je tijd nodig hebt moet je gaan oefenen in Jong Ajax

     2. Remco425

      Onzin, de druk en het hogere niveau bij Ajax 1 is niet te vergelijken met Jong Ajax, waar vooral het opleiden centraal staat. Daar hebben jonge spelers tijd voor nodig. Vroeger werden jonge spelers uit de wind gehouden, nu worden ze vergeleken met grote jongens. Dat is onterecht en onmogelijk. Zo zijn er het laatste decennium al heel wat talenten naar de klote geschreven.

     3. -buitenkantje rechts-

      Als je tegen de nr 16 vd eredivisie..zo’n partij op de mat legt mag daar best een kritische noot over gekraakt worden.

     4. Remco425

      Maakt niet uit of het tegen de nr.1 of nr.16 is. Het feit dat jij al vindt dat daar een kritische noot over gekraakt mag worden, en velen met jou, geeft al aan dat de druk bij Ajax 1 niet vergeleken kan worden met Jong Ajax. Ook tegen de nr.16. En dus heeft een jonge speler zonder ervaring in een 1e elftal tijd nodig daaraan te wennen. Ik ben het heel vaak met je eens br, maar hier sla je plank volledig mis.

     5. -buitenkantje rechts-

      Dat ik de plank mis sla mag je vinden.. ik ben het daar uiteraard niet mee eens.. Op het moment dat je in Ajax1 stast is het einde “gedooghouding”.

     6. Remco425

      Dan zullen er nog maar weinig talenten doorbreken, zoals er de laatste jaren sowieso geen enkel talent echt is doorgebroken. Denk daar maar eens over na waarom dat is. En waarom er vroeger, toen talenten nog wel de tijd kregen om te rijpen, het ene na het andere talent echt doorbrak en internationale topspelers werden.

     7. -buitenkantje rechts-

      Dat heeft te maken met het feit dat Ajax een handelshuis is geworden en geen spelers kan vasthouden. inkoop-verkoop.. Jonge spelers worden gekocht rond 15-17.. Daarna worden de besten eruit gepikt om in Ajax1 te spelen.. De scouts van buitenlandse clubs zitten als kraaien om het veld om vervolgens de pareltjes er uit te pikken.

  2. Litmanen

   Jij hebt de wedstrijd duidekijk WEL gezien. Voor een groot gedeelte met je eens, maar het valt me wel op dat Dolberg van de tien keer, negen keer verkeerd wordt aangespeeld. En verder viel Sinkgraven mij positief op. Maar dat doet hij praktisch elke wedstrijd.

    1. Litmanen

     Nep Ajacied. Ga lekker in je eentje in het Zuiderpark zitten, dan val je niemand lastig. Wordt trouwens tijd voor een nieuwe nickname. Ik stel voor: De Blinde Supporter.

 8. Forever nr14

  Zoals wel vaker dit seizoen slingertje! Ik begrijp niet waarom Younes 92 minuten lang en al weken lang mag blijven schutteren? Zet toch gewoon Nouri erin ipv joh! Wat een opleving brengt dat ventje zeg, aan names goed lekker snel en gericht! Opstellen gewoon boszje

 9. Moosie

  Om te beginnen Onanana tuut tuut te du duu. Goeie keeper.
  Wat een goede wedstrijd van Ajax echt CL nivo, vooral Veltman blonk uit.
  En sinkgraven vooral het moment dat hij zich laar vallen en een vrije trap verwacht en zijn man dus laat lopen toppie.
  Einde van de eerste helft komt Roda niet meer van eigen helft maar Ajax schiet niet 1 X op doel hmmm.
  4 keer de lat 4 keer de paal en toch gewonnen.
  Als het niet mooi kan dan maar lelijk zullen we maar denken.
  Iig was het beter als vorig jaar net als bij kutrecht en Zwolle.
  Ik zie progressie alleen soms sluipt de De Boer doctrine er weer in en gaat de bal breed ipv vooruit echt moedeloos gebrei.
  Ik zie wel in dat de vooruitgang zichtbaarder wordt ,maar we zijn er echt nog lang niet.
  Onder de Boer was het slechter dan onder Bosz en al heeft hij 20 jaar in rotterderdam gespeeld,hij ziet het gewoon beter als de boer,zelfs de Boer geeft dat toe.
  Sinkgraven komt er wel die zie ik nog wel in Barca spelen net als Sanchez en zo lopen er nog wat potentiële topspelers rond maar we zijn er nog lang niet.
  En als ik zie hoe Tete zich ontwikkelt in het vooruit verdedigen bij jong dan snap ik wel waarom veltman speelt.
  Voorlopig doen we nog mee voor het kampioenschap en kan iedereen zeiken wat hij of zij wil, ik vermaak me tenminste meer dan de afgelopen 3 jaar.

   1. jonk supporter

    Je laatste woorden zijn 100% waar maar er moet niet gezegd worden dat het nu goed is. Dat gaat net ff te ver.

    1. Moosie

     Kijk ik ben natuurlijk sarcastisch maar op bepaalde punten niet.
     Ik vind het echt beter dan vorige jaren,en ik lees veel meningen hier dagelijks en soms moet ik dan gewoon lachen.
     Veltman bv is gewoon beter in vooruit verdedigen dan Tete,maar slechter in terug verdedigen ,heeft geen sliding en komt dan kracht te kort.
     Maar Ajax hoort vooruit te verdedigen en dus speelt Veltman,zelfde geldt voor de linker kant.
     En als je het met zo veel jeugd moet doen heb je mindere wedstrijden.
     Moet je gewoon blij zijn dat je wint,en verder naar de volgende pot.
     Dat gezever over Bosz vind ik lachwekkend ,gewoon echt een goede trainer,duidelijk en eerlijk, met Cruijffiaanse trekken.
     Echt een verademing als je Jonk dan niet aanstelde als trainer ,dan is dit wel een goede keus.
     Dus begrijp me niet verkeerd ik zie echt wel ruimte voor veel verbetering maar ik vermaak me wel.
     ook Europees leuke potten gezien sinds jaren eens niet voor lul gestaan en dat is in deze tijd al heel wat.

     1. jonk supporter

      Helemaal waar. Dat je blij moet zijn met een klote pot/mindere wedstrijd ben ik niet met je eens. Dat je de punten in je zak steekt wel. Probleem is dat Bosz volgens mij inmiddels d laatste in met Cruijffiaanse trekken. Jonk heb ik zelf nooit als hoofdtrainer gezien maar zou van ongelooflijke waarde zijn in het traject daarvoor. Maar goed, in ieder geval ? je weer even te lezen.

     2. Indojood

      De Cruijffiaanse trainers zijn tegenwoordig buitenlanders. Guardiola voorop maar dus ook Sampaoli, Bielsa, Tuchel.

     3. jonk supporter

      Je hoeft niet altijd op details discussie als iemand gewoon goed onderbouwd zijn mening geeft. Daar geeft de bijdrage van Moosie ook geen aanleiding toe. Het punt ging om of het wel of geen klote pot voetbal was. Verder moet je mijn commentaar van de afgelopen weken ook wel blijven volgen als je commentaar op mij hebt. Maar dan moet je wel je oogklepjes afdoen.

 10. Iamsterdam2015

  Tja je (we) kunnen wel op die kakkies mopperen maar zaten wij maar in hun positie. Ze spelen degelijk en verzaken nooit, iets wat bij ajax ontbreekt en waar ik mij mateloos aan irriteer…..iedere week weer!!!!
  Ben bang dat wij in ieder geval geen kampioen worden dit jaar.

   1. jonk supporter

    Nou Moosie, laat ik dat nu net elke zondag doen als Ajax niet speelt. En …… het is ook nog eens hartstikke gezellig ??. Met een schoonvader die …….. voor Feijenoord is. Zijn dochtervis gelukkig een stuk slimmer ?

  1. Widi

   Ze zijn gemiddeld wat ouder. Maar ze hebben geen toekomst. Als ze al kampioen worden, is dat 1 keer. Ze hebben ook haast geen spelers die voor een redelijk bedrag verkocht kunnen worden. Hooguit Karsdorp, Kongolo en Vilhena. Ze hebben een Jong F zonder perpectief. Een onder 19 zonder talent. En zelfs als dat allemaal anders was, zou ik nooit in hun positie willen zitten. Er is maar 1 Ajax. Eerlijk gezegd vind ik het nogal lomp dat jij op ons Ajax forum die club gaat zitten ophemelen.

   1. Iamsterdam2015

    Tja Widi, als je iemand ” lomp” noemt omdat die een mening geeft waar jij het niet mee eens bent vind ik dat buiten lomp om ook heel erg… nee eigenlijk gewoon kortzichtig!!!! En dan die opmerking ” op ONS forum”” whahahahaha

 11. Remco425

  “De ploeg van Bosz had geluk dat Schahin oog in oog met Onana miste”, dat was buitenspel Henk! Dat was sowieso afgefloten. Heb wel de feiten op een rijtje als je een wedstrijdverslag schrijft anders is het weer gewoon pure stemmkngmakerij…

  1. jonk supporter

   Er zaten daarbuiten nog wel een paar andere aardig hachelijke momentjes bij zag ik gisteravond. Leek toch bijna een wedstrijd te worden waarbij de regel opgaat: als je zelf niet scoort, scoren zij, ongeacht hun spel.

 12. jonk supporter

  Zo mijn week kan niet meer stuk dankzij Litmanen 🙂
  Als iemand een wedstrijd niet ziet of live hoort maar er wel een mening over heeft op basis van vele geschreven meningen dan ben je een nep supporter.
  Maar de mooiste van hem was dat ik mijn nick moet aanpassen. Ja ja onze Litmanen zegt dat een ander zijn nick moet aanpassen terwijl hij zijn nick al maanden, zo niet jaren, te grabbel gooit.
  Litmanen, jochie, nogmaals dank voor deze fijne start van de week

Comments are closed.