Jong Ajax verslaat RKC met 4-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond zijn derde zege op rij geboekt door op sportpark de Toekomst met 4-1 te winnen van RKC Waalwijk. Door het resultaat blijft Jong Ajax op een knappe tweede plek staan in de Jupiler League.

De ploeg van Marcel Keizer kreeg in de eerste helft wat kansen om de score te openen maar het duurde tot vlak voor rust dat het ook daadwerkelijk gebeurde. Frenkie de Jong maakte de 1-0 bij een scrimmage voor het doel van RKC. Na de thee kwam RKC op gelijke hoogte door een toegekende strafschop van scheidsrechter Martens. Het duurde echter niet lang voordat het publiek op de Toekomst weer kon juichen want een afstandsschot van Eiting betekende de 2-1. Vier minuten voor tijd herhaalde Eiting dat opnieuw en het was Mazraoui die uiteindelijk een 4-1 eindstand op het scorebord schoot. Door de overwinning staat Jong Ajax nu op 49 punten na 23 duels en blijft de achterstand op koploper VVV-Venlo, dat ook won, 4 punten. Maandag speelt Jong Ajax een uitduel tegen Fortuna Sittard.

Opstelling Ajax: Norbert Alblas, Damil Dankerlui, Heiko Wetermann, Leon Bergsma, Mauro Savastano, Carel Eiting, Frenkie de Jong (60. Kaj Sierhuis), Abdelhak Nouri (60. Terry Lartey-Sanniez), Vaclav Cerny (66. Dani de Wit), Ezra Walian, Noussair Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Related posts

27 Comments

  1. EugAjax

    Ergens in mei heeft Breuk een rotweekend. Moet hij eerst op vrijdag naar Jong Ajax voor de schaal om vervolgens op zondag nog een schaal te moeten uitreiken aan deze mooie club! Mooi en fantastisch voetbal. Van een heel goed team.

      1. EugAjax

        Precies Remco dat hadden vak411 en ik ook geconcludeerd bij andere topic hiervoor hahahaha???

        1. Widi

          Ik stel voor dat niet van Breukelen de schaal uitreikt maar dat meisje dat bij Voetbal Inside de verjaardagstaarten bezorgt.

        2. vak411

          Euuuh klopt eug… maar ik schrok wel even toen hij zei dat breuk de schaal zou uitreiken… brrrrr

  2. Jimmy1971

    Is toch een lekker Team hoor !
    Lijkt me best wel frustrerend , voor al die jupilel leage teams die van onze jonkies klop krijgen ..

  3. Remco425

    Ze hadden even een misstapje, maar zijn nu toch weer lekker op dreef. Ik had verwacht dat het na die misstap ineen zou storten omdat de titel uit het zicht was geraakt, maar niets is minder waar ?

    1. Widi

      Er is niet veel druk op VVV. Als die tweede worden, promoveren ze ook. En de nummer 3 staat ver achter. Ik zie VVV dus kampioen worden.

      1. Remco425

        Klopt, die worden het heus wel. 2e voor Jong Ajax zou ook een pracht prestatie zijn
        En ook op Jong Ajax staat geen druk van presteren. Daar gaat het bij hun niet om.

        1. Widi

          Keizer heeft er een goede visie op. Hij vindt het leuk dat de uitslagen goed zijn, maar benadrukt dat het doel ik om spelers af te leveren voor Ajax 1.

        2. vak411

          Eens remco.. kakkerlakken B staan stil in ontwikkeling.. Jong ajax leert fysieke wedstrijden te spelen. Tegen rkc was echt een knappe pot.

Comments are closed.