De Visser: ‘Ajax heeft goud in handen met Neres’

Scout Piet de Visser snapt heel goed waarom Ajax heeft besloten om David Neres aan te trekken al is De Visser ook van mening dat er een pittig bedrag is betaald voor de aanvaller van Sao Paulo, zo laat de scout weten tegenover Voetbal International.

‘David heeft fantastische acties, heel veel snelheid en een sterk linkerbeen maar zal ook moeten wennen aan de speelstijl van de Eredivisie. Maar de potentie is duidelijk aanwezig en hij heeft zeker doorgroeimogelijkheden. Samen met Hans van der Zee heb ik tijdens de  Copa São Paulo gekeken naar Neres en het is echt een speler met heel veel kwaliteiten. Het is knap dat Marc Overmars hem nu heeft weten te halen, want het is een speler die de top kan halen en dan brengt hij nog veel meer geld op. Hij moet nog iets meer aan zijn rendement en overzicht werken, maar het is een speler om van te genieten’

Bron: VI

Related posts

66 Comments

      1. Widi

        Dat is waarschijnlijk mede zo omdat jij niet onderaan je mening typt, maar “reageert” op de bovenste reactie om zelf ook hoog te staan.

        1. FrankiC

          Heeft nog nóóit inhoudelijk deelgenomen aan een discussie of maar iets relevants geopperd. Wordt wat mij betreft een tikkeltje zielig.

    1. FrankiC

      Mooi artikel in de Volkskrant van vandaag over het verschil van spelers en spelopvatting tussen (de periode van) De Boer en Bosz met nog maar 2 dezelfde basisspelers (Klaassen en Veltman). Het komt erop neer dat iedere speler nu creatiever, attractiever en meer naar voren gericht speelt! Klopt. Hier kijken we liever naar!.

      1. Indojood

        Ja, spelers worden uitgedaagd om zelf de oplossing te vinden i.p.v. vastgepind te worden in s

          1. FrankiC

            Vooruitdenken. Erg mooi wat BR citeerde uit het stukje van Walter Meeuws, die zei dat Johan ruim voordat hij de bal kreeg riep naar wie hij de bal ging spelen…..

          2. Widi

            Ik denk dat FdB een betere trainer zal worden van een jaartje rondkijken dan van meteen weer een club nemen en doen wat hij deed.

      2. EugAjax

        FrankiC ik wil in eerste instantie credits geven aan Bosz voor paar bepalende keuzes waardoor het idd leuker is om naar Ajax te kijken. De vergelijking met De Boer gaat beetje mank en is gedeeltelijk zelfs onterecht. Sinky en Schone had hij al in elftal dus die keuzes had hij kunnen maken, maar aankopen als Sanchez, Ziyech en nu ook Neres daar mocht De Boer alleen maar van dromen. Hij had een max transfer budget van 5-7 mln en in laatste jaar heeft hij weleens nee gehoord van RvC. Dit jaar heeft Ajax weer veel spelers kunnen slijten waardoor Dolberg (ipv Milik) doorbrak en ook extra (verwacht) budget kreeg voor aankopen. Groot verschil is wel dat De Boer wat meer van systeem voetbal houd mijns inziens en Bosz heeft inmiddels spelers met betere indviduele acties. Maar goed Ajax is er nog lang niet. Maar het is zeker beter als iig laatste twee jaar!!

        1. FrankiC

          In die tijd hoorde je al bedragen van bijv. 25 mio voor Bazoer. Ik zei toen meteen verkopen want die jongen hoort niet in Ajax 1. Voor dat geld hadden ze toen bijv. Ziyech, Larsson, Vlaar kunnen kopen (ipv Zimmling en Duarta). Er werd hier ook toen geroepen dat Schöne altijd centraal moet spelen. Er zijn weldegelijk inschattingsfouten gemaakt en veel te verdedigend gespeeld.

          1. EugAjax

            FrankiC klopt dat De Boer fouten heeft gemaakt zoals ieder mens dat doet. Zonder fouten leer je niet. Mbt transfers bepaalt TH het beleid in samenspraak met RvC indien beslissingen genomen moeten worden. Frank heeft zich altijd gecommiteerd aan dat beleid zonder teveel mopperen naar buiten. Ajax heeft duidelijk sinds De Boer weg is zijn aankoopbeleid qua bedragen naar boven bijgesteld. Ik ben en blijf De Boer fan. Hoe hij Ajax heeft geleid terwijl iedereen met elkaar over straat rollebolde is van zeer hoge kwaliteit. En eerste 3.5 jaar geregeld zeer mooie wedstrijden gezien. Ik blijf het zeggen hoor ?. Neemt niet weg dat Bosz Ajax stuk leuker laat spelen dan laatste 2 jaar. Hoewel we het ook nog niet moeten overdrijven vind ik. Verder zien we komende jaren wel of dit ook tot succes leid. Iets wat De Boer ontegenzeggelijk heeft gehad, met minder materiaal dan Bosz nu heeft. Is mijn bescheiden mening.
            Widi ik vind dus echt dat je De Boer tekort doet met je opmerking. Hoewel je altijd moet leren van anderen en het dus absoluut geen kwaad kan voor Frank om in andere keukens te kijken. Klinkt het beetje door bij je dat hij het moet doen omdat hij het vak niet onder de knie heeft. Hopelijk bedoel je dat niet want dat zou onterechte diskwqlificatie zijn van de meest succesvolle coach (competitie) van Ajax die we ooit hebben gehad in de meest rommelige (druk me voorzichtig uit hier) periode uit de historie. Maar goed laten we hopen dat Bosz inderdaad hem overstijgt. Gaat om Ajax nu zoals jij vaak terecht schrijft

          2. EugAjax

            FrankiC ik heb 1 groot probleem, ik raak nooit uitgesproken over mijn favoriete club en al zijn grote iconen hahaha maar zal mijn best blijven doen

          3. Widi

            Ik bedoel dat FdB misschien een beetje vastgeroest is in een systeem. En misschien ook nog een systeem uit een verlopen periode. Lijkt me juist goed om eens rond te kijken bij andere coaches.

          4. FrankiC

            Ben ik het mee eens. Tactisch vernuft kenmerkt een goede trainer en daarin was Frank niet de beste. Hij kreeg wel de groep aardig enthousiast door zijn fanatisme. Ook na een paar jaar, dat was knap. Bozs is veel vernieuwender. Lekker ook als je het materiaal ter beschikking hebt!

          5. Widi

            Ik geloof niet dat ik dat bedoelde. Ik denk dat hij tactisch wel sterk is. Maar hij heeft best lang in dezelfde situatie gezeten. Het kan verfrissend zijn om een tijdje afstand te nemen van het dagelijkse werk en rond te kijken hoe het elders gedaan wordt.

  1. Iceman

    Eerst maar eens even zien hoe goed hij is want vaak is de verwachting heel hoog en dan komt er niks of wijnig van terecht dus eerst zien. Maar welkom alvast bij de mooiste Club van de Wereld welkom bij Ajax en succes.

  2. Iamsterdam2015

    Ja het is inderdaaf afwachten. Ik moet er ook bij zeggen dat hij wel een KANS moet krijgen ook al kost hij miljoenen. Ga er maar aan staan als knakker van 19 in een ver koud land met een andere speelstijl en waar de verwachting hoog is.

    1. Widi

      Omdat Ajax al bijna een jaar met Neres bezig is. Al voordat hij debuteerde in de hoofdmacht van SP. Er is een band ontstaan met speler en zaakwaarnemer voordat met geld smijtende clubs interesse kregen.

      1. FrankiC

        Hoe kan het zo zijn dat een club een jaar lang met een speler met een prijskaartje van 20 mio ‘bezig’ is en de hoofdscout hem voor het eerst ziet in de maand waarin hij gekocht wordt (en hij ook nog eens niet onder de indruk was). Wonderenwereld denk ik dan.

        1. EugAjax

          FrankiC, deze kan ik heel kort en bondig houden. Hier heb je volledig maar dan ook volledig gelijk in! Als dit echt zo is dan moet Ajax flinke stappen gaan maken in de scouting, NOG STEEDS dan dus!!!

          1. Widi

            En ik vind het enorm misplaatst van jou dat je denkt dat je beter bent in scouting of het organiseren ervan dan de scouting zelf. Niet voor niets heeft Bosz vandaag gezegd dat hij zich bij Ajax niet bezig hoeft te houden met scoutingreizen omdat dit bij Ajax goed geregeld is. Doe nou niet zo bijdehand. Want je weet niet waar je het over hebt.

          2. EugAjax

            Widi ik beweer nergens dat ik het beter weet. Maar bij de grootste transferuitgave ooit van Ajax (bedrag gaat hoger worden door 20% transferrecht bij SP) moet mijns inziens hoofdscouting deze speler veel eerder gaan bekijken dan maand waaron hij gekocht word. Zeker als ze al een jaar bezig zijn met hem. Dat is niet bijdehand dat is common sense Widi. Dat doet hij niet en dan vind hij hem ook nog eens niet indrukwekkend. Maar hij heeft hem maar 1 keer zien spelen……….het enige positieve is dat hij dan toch meegaat in het verhaal van zijn medescout collegas. Want het zou nog belachelijker zijn geweest als hij op basis van 1 keer een transfer had tegen gehouden. Hij is hoofd verantwoordelijk voor scouting maar kan geen gefundeerde mening vormen over deze speler. Dat is slecht Widi!

          3. Widi

            Als jij schrijft dat Ajax stappen moet maken, schrijf je dat het niet goed is. Hoe weet jij dat als je niet denkt dat je het beter weet? Verder hoef jij niets te vinden. Je weet duidelijk niet hoe de scouting is ingericht. Kun je ook niet weten. Ik ben het zeuren om het zeuren zo ZAT!!! Er moest geld uitgegeven worden. Er moest een vleugelspeler komen. Anders was Overmars weer een Dagobert Duck. Nu is er iemand gekocht. Er is geld uitgegeven. En de speler is godverdomme nog niet in Amsterdam of er is alweer allerlei gezeik over hoe is gevonden en door wie hij is bekeken etc. Bemoei je er gewoon niet mee. Want je weet niet half waar je het over hebt.

      2. Remco425

        Volgens het AD is Ajax een half jaar met hem bezig geweest en komt deze aankoop volledig op het conto van Veldmate. Dit in tegenstelling tot Cassierra en Sanchez, waar Ajax al eerder mee bezig was.

          1. Remco425

            Dat klopt. Ik vond het wel een positief stuk overigens. Laatst ook al, wordt bijna eng van het AD haha

  3. Iceman

    Omdat Chelsea al heel wat spelers alleen al op de loon lijst heeft staan en bijna over zijn er spelers die zijn uitgeleend omdat ze never en nooit in het eerste van Chelsea zullen komen misschien daarom niet denk ik.

  4. Charka53

    We gaan het het zien , maar als het wat lang gaat duren voor hij wat presteert moeten ze niet komen met ” hij moet nog wennen aan het Ajax systeem”

  5. Jimmy1971

    Nu weten we iig zeker , dat Ajax hem niet alleen goed vind , en hem alleen van 8 min. Film kent !
    Ik hoop dat we een sensatie gekocht hebben ..

  6. EugAjax

    Widi nu even rustig weer. Je kan op mijn bijdragen terug lezen dat ik vaak heb geschreven dat Ajax voldoende vleugelspelers had en hooguit in zomer als Traore weg zou gaan dan iemand erbij. Nu liet Bosz gister doorschemeren dat Traore weg gaat in zomer en Neres de tijd krijgt om te acclimatiseren. En hopelijk vanaf de zomer volwaardig eerste elftal speler is. Dus met die zienswijze ben ik eens. Ik geef ze ook (in ander topic) compliment dat ze heel veel aandacht aan deze aankoop hebben besteed. En vooral de persoonlijke aandacht van Zee. Het enige wat echt heel raar is. Is het feit dat Veldmate als hoofdscouting hem gaat bekijken in Jan als ze al gaan bieden. Wat is dan de toegevoegde waarde? Ik neem aan dat als Ajax een hoofd scouting aanneemt hij met zijn scouts gaat praten over hun denkwijzen bevindingen in de spelerswereld etc. dan heeft Zee ongetwijfeld Neres al uitgebreid genoemd aan Veldmate. Dan zou het toch heel logisch zijn als hij daar ook gaat kijken. Dat zegt niks over zeuren dat is verkeerkd aangepakt door Veldmate. Dan mag je dan toch vinden? Verder alleen maar positieve woorden van mij, en ik heb juist enorm veel zin in Neres te verwelkomen en toe te juichen in Arena (en sommige uitwedstrijden). Jammer dat mijn eerste bijdrage ietwat verkeerd overkwam bij je!

    1. EugAjax

      Nog een aanvulling laat ik me beter verwoorden met nog stappen maken in de scouting. Als dit een incident is zou ik zeggen leer ervan, maar als het structureel zou zijn (en dat weet ik idd niet) dan moeten ze echt nog stappen maken in de scouting!

    2. Widi

      Eug, je neemt aan. Hoeveel jaren werk jij al en de scouting van een BVO? Antwoord: nul. Hoe denk jij dan te weten dat DE BVO van NL het moet doen. Je trekt weet een te grote broek aan. Je schrijft om het schrijven.

      1. EugAjax

        Widi nogmaals het zijn geen adviezen gewoon forum commentaaar van een supporter. En over mijn verleden weet je niets dus je beweringen kunnen weleens heel ver ernaast zitten. Maar goed ik begrijp alleen Widi mag van alles vinden en als het tegen zijn mening gaat word ie beetje boos en moet diegene zijn mond houden……heel apart. Het is hier toch Nederland nog steeds een land waar je meningen mag geven toch? Helaas zie jij zoiets altijd anders gezien jouw reacties op meningen en mensen die het oneens zijn met je. Nou ik blijf het gewoon zeggen hoor die mening van me. Beste medicijn os niet op me reageren hoef je je ook niet op te winden, maar dat is moeilijk voor je ik weet het.

        1. Widi

          Het zou nog erger zijn als er maar 1 is die jou zou geloven. Daarom zal ik je daar waar nodig tegenspreken. Je verpakt je commentaar wel degelijk als adviezen. Je doet wel degelijk alsof je ergens kijk op hebt. Zoek een amsteurclub waar je je wel met het beleid mag bemoeien. Of ga Fifa 17 spelen.

          1. EugAjax

            Niemand hoeft mij te geloven. En je moet me vooral tegenspreken houd me scherp en leer ik van! Als jij mijn bijdragen als adviezen ziet moet jij weten. Ajax kan er altijd gebruik van maken. En het is nog gratis ook!! ??. Ik zou gewoon mijn commentaar met een glimlach lezen, dat is beter.

  7. jonk supporter

    Eug ik moet je compliment maken. Echt waar. Jij bent het slaapmiddel met je verhalen. Ben net weer wakker na je stuk.

        1. Widi

          Ja hij neemt maar aan zus en neemt maar aan zo…….en ondertussen heeft hij geen idee hoe het echt werkt. Hij zou zo graag een bureau in de arena hebben. Misschien eens beginnen bij de fanshop. T-shirts verkopen.

          1. jonk supporter

            Hier kan hij zich belangrijk voelen. Dat blijkt uit als zijn stukjes. Zeggen dat het maar een mening is maar het dusdanig schrijven alsof hij dagelijks op de Arena bij het bestuur ed is. Hij zou zongraag adviseur van Ajax willen zijn maar hij voldoet nog niet aan de voorwaardn om kleedkamers schoon te maken volgens mij. Als hij tegengas krijgt van je dan zegt hij constant: je hoeft niet te reageren. Dat zegt hij alleen omdat er aan zijn status wordt geknabbeld. Hij heeft een aantal trouwe, ietwat blinde, volgers. Als je daar aan komt valt een stukje van zijn wereld in elkaar. Maar ja, dit zal voor velen hier wel weer een te boute conclusie zijn.

          2. Widi

            Hij vindt zichzelf zo interessant. Schrijft doodleuk dat de scouting wel een tijdje achterover mag zitten. Als hij enige affiniteit had met scouting, zou hij weten dat een echte scout nooit achterover zit. Die wil niets anders dan overal kijken naar talentvolle voetballers.

          3. EugAjax

            Blijkbaar niet Widi want Veldman nam niet de moeite om naar Neres te gaan kijken………..met als belangrijkste reden “hij is nog niet in Brazilie geweest”…..er gaan wel wat vliegtuigen in een week hoor……dat van stil zitten was dus beetje cynisch naar meneer Veldmate toe Widi…….

          4. Widi

            Je doet het gewoon weer. Je denkt te kunnen beschikken over de tijd van Henk Veldmate. Je hebt geen idee wat hij deed in plaats van ook in Brazilie te zijn. Gaat je ook niets aan. Maar je hebt geen idee. En toch maar roepen. Niemand zit op jouw cynisme te wachten. Zoek een lekker klein clubje waar je je wel met het beleid mag bemoeien. En waar je wel interessant bent. Want daar smacht je overduidelijk naar. Begrijpelijk hoor. Er zijn er zoveel zoals jij. Niks mis mee. Maar Ajax heeft er geen behoefte aan.

          5. EugAjax

            Widi schrijf ik nu of schrijf jij nu alsof je bij Ajax werkt? Ben jij toevallig Van der Zee? Je reageert altijd zo geprikkeld op commentaar en vooral op scouting! Ik werk niet bij Ajax en ook geen ambitie om in voetbal te werken. Laat Sar cs hun fantastische beleid maar doorvoeren dan staan we ooit weer met cup met grote oren

          6. EugAjax

            Hey ik ook niet en dat voelt lekker toch? Maar het blijft wel de mooiste club waar ik af en toe lekker op mag mopperen hoor ??.

  8. jonk supporter

    Eug jij hebt zelf aangegeven je “eindopdracht” voor jezelf te houden voor het geval dat. Dat was duidelijk gericht op de hoop op een functie binnen Ajax. Aan zo’n streven is niets mis maar wees er wel eerlijk in.

Comments are closed.