Ajax ging niet over één nacht ijs met transfer Neres

De transfer van David Neres van São Paulo naar Ajax is niet over één nacht ijs gegaan. De Telegraaf beschrijft donderdag hoe Ajax geruime tijd bezig is geweest met het scouten van de negentienjarige buitenspeler. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor scout Hans van der Zee.

Neres kwam ruim een jaar geleden in beeld bij Ajax toen Van der Zee hem zag spelen tijdens de Copa São Paulo. Samen met Roy Wesseling volgde Van der Zee de ontwikkeling van de Braziliaanse jeugdinternational op de voet. Volgens De Telegraaf kregen Van der Zee en Neres een goede band door de lange gesprekken die gevoerd werden. Toen werd ook het eerste contact al gelegd met Bertolucci, de Braziliaanse zaakwaarnemer van Neres. Toen de aanvaller in oktober 2016 zijn debuut maakte in het eerste elftal van São Paulo en de Europese top wakker schrok, had Neres zijn keuze voor Ajax al gemaakt.

Henk Veldmate (foto), hoofd scouting van Ajax, zag Neres in januari van dit jaar pas voor het eerst in actie. Hij was echter niet onder de indruk, maar ging af op het advies van Van der Zee om diep in de buidel te tasten voor de aanvaller. Drie weken lang was Ajax bezig om Neres los te weken en het ultieme bod van twaalf miljoen euro, welke kan oplopen tot vijftien miljoen, leek afgewezen te worden. Maar door de schuldenlast van de Braziliaanse club gingen zij toch akkoord. ‘Door de vele uren die Ajax in Neres stak, was directeur spelersbeleid Marc Overmars de top te snel af’, zo schrijft De Telegraaf.

Related posts

58 Comments

    1. De Ajacied

      Hoop dat Neres de verwachtingen waar kan maken, talent heeft hij zeer zeker,
      Dus ga ik ervan uit dat dit een top aankoop is
      Dus goed werk vd Zee
      ❌❌❌

    2. De seijs

      Ja moeilijk als Veldmate niet echt onder de indruk is van Neres. Hoop maar dat het goed uitpakt. Volgens mij is van der Zee niet erg gelukkig met zijn advies over nieuwe spelers van ajax. Maar ik kan er naast zitten. ( Hoop het maar.)

        1. De seijs

          Ja dat is er 1 van de vele die voorlopig wel voldoet. Maar is nog steeds afwachten of hij het ook echt gaat worden.

          1. De seijs

            Ja dat moeten we nog wel effe afwachten. En v d Zee loopt er al een tijdje welke toppers heeft hij nog meer gescout?

          2. Widi

            Dan lees jij (ook jezelf) niet goed. Ik vind Sanchez een voltreffer. Dus heeft Zee wel wat krediet. En wat jij vindt, moet jij weten.

  1. FrankiC

    Oké. Dus Henk Veldmate zag hem in 2017 voor het eerst spelen, was niet onder de indruk en toen ging het door. Logisch.

  2. Iceman

    Ik begin het steeds meer en meer leuk te vinden en te lezen over deze vrijwel onbekende jongen nog voor ons Ajax. Prijs hem nu niet gelijk de hemel in want als hij straks tegenvalt dan wordt hij weer de grond in geboordt en keihard ook nog dus oppassen met zo iets nogmaals hij moet het nog steeds laten zien dus.

  3. Charka53

    Ze hebben goed werk geleverd dat mag ook wel eens gezegd , nu maar hopen dat Neres ze niet teleursteld.

    1. Litmanen

      Hoe dan ook, elke jonge speler kan mislukken, maar aan vooronderzoek heeft het niet gelegen. Voor die jongen te hopen dat hij dat bedrag van 12 miljoen zo snel mogelijk uit zijn hoofd zet en lekker gaat ballen met zijn nieuwe collega’s.

  4. RonJ64

    Geef die man een Standbeeld, als hij AJAX veel gaat opleveren, zowel in als buiten het veld ???

  5. Mooi

    Nee her zijn geen twee centen, maar wat ik al aan beelden heb gezien was dat veel belovend .

  6. EugAjax

    De Visser is mega kenner van Zuid Amerikaanse markt. Ajax heeft dus hopelijk echt goud in handen. Van wat ik aan beelden heb gezien kan hij verschrikkelijk goed dribbelen. Hopelijk ook teamspeler met mooie voorzetten. Ajax is dus meer dan een jaar bezig geweest met dit traject begrijp ik dus. Komt uit de hoed van Van der Zee en niet Veldmate? Ik weet niet of dat een pre is. Volgens mij lag Van der Zee juist onder vuur voordat Veldmate kwam. Misschien dat hij zich nu onstefelijk maakt ?. We gaan het zien

    1. Widi

      Van der Zee heeft ook Sanchez gevonden. En Ajax heeft de bevestiging van De Visser echt niet nodig. Die zit er ook vaak naast. En als je goed naar hem luistert, zegt hij vooral dat hij zelf erg goed is.

      1. EugAjax

        Widi Van der Zee lag op de schopstoel voordat Veldmate kwam……….maar goed wat niet is kan nog komen dus laten we hopen dan Zee zijn revival heeft ingezet met Sanchez!

        1. Widi

          Ja. Hij heeft een slechte periode gekend. Veel minder dan eerst bij Psv. En hij zat een beetje in het verkeerde kamp. Maar hij is gebleven en heeft uiteindelijk toch nog goed werk verricht. En als hij dat blijft doen, is hij voor Ajax waardevol.

  7. ferike

    Ik hoop dat de azijnpissers die onze club rijk is, het geduld kunnen opbrengen om Neres in ieder geval de kans te geven in Ajax 1. Hij wordt langzaam ‘gebracht’ en heeft tijd nodig. Die tijd moeten wij hem gunnen‼️

  8. Widi

    Het meest vervelende aan het feit dat Neres pas over 2 weken komt, is dat iedereen nu gaat speculeren en zeuren over het hoe, wat en waarom van zijn komst. Als we niet oppassen is er al een negatieve sfeer voordat hij hier is. Terwijl velen schreeuwden om de komst van een buitenspeler en om Neres in het bijzonder. Wat willen we nu eigenlijk? Zeuren?

  9. AFCA my World

    Hopelijk kan hij ons volgend seizoen weer kampioen doen worden,het restant van dit seizoen zal hij in jong Ajax spelen om te wennen aan alle andere omstandigheden ! Hopelijk geen miskoop geef hem de tijd !⚽️

  10. EugAjax

    Ajax heeft in tegenstelling tot verleden dus nu wel deze aankoop zeer goed voorbereid. En vooral wat goed is tojd geinvesteerd in Neres zelf. Vele lange gesprekken gevoerd. Dus toch een compliment voor deze transfer. Want vooral die aandacht heeft Neres blijkbaar doen besluiten voor Ajax te gaan. Blijft het wel vreemd (geef ik FrankiC in ander topic meer dan gelijk in) dat en hoofdscout hem pas in Jan ziet, dat had eerder gemoeten, en hij was niet onder de indruk. Pleit het wel weer voor hem dat hij dan ‘blind vaart op zijn medescouts’. Dat is ook een goede manier van leidinggeven. Blijft wel overeind staan dat het vreemd is dat Veldmate pas in Jan gaat kijken………

  11. Widi

    Wat je als Ajax bestuurder of scout in elk geval moet hebben is lak aan de mening van supporters. Want je kunt het nooit goed doen. Verkopen deugt niet. Niet verkopen deugt niet. Kopen deugt niet. Niet kopen deugt ook niet. Zorgen voor een groot eigen vermogen deugt niet. Maar geld uitgeven ook niet. Zelfs met welke scout waneer naar welke speler gaat kijken willen sommigen zich nog bemoeien.

    1. EugAjax

      Widi hier ben ik het volslagen eens met je! Wij zijn met zijn allen slechts toeschouwers die vanaf de wal het altijd ‘beter’ weten. Supporters moeten per definitie geen inspraak op beleid hebben. Overigens lees ik hier af en toe dingen die best bruikbaar zijn voor ze, en nee niet van mij ??

      1. Widi

        Alles wat hier wordt geschreven, kunnen ze best zelf bedenken. Daar zijn ze voor. 60 tot 80 uur per week.

        1. -buitenkantje rechts-

          Hallo Widi als je niet tegen de commentaren van deze suporters kunt moet je hier wegblijven.. Daar is dit forum voor. Ook erg denigrerend naar mensen die de ruggegraat van Ajax zijn.

      1. EugAjax

        Widi ik neem aan dat we nu wel klaar zijn voor vanavond. We hebben mega discussie en waarover? Jij vind het normaal dat hoofd scouting niet een speler hoeft te hebben gezien die ze willen kopen voor 15-20 mln en ik vind dat getuige van slechte keuze en hoop dat het niet structureel is. Als dat wel zo is moet Ajax nog steeds aan scouting werken en jij vind het daar top gaan. Rest is niet van belang in deze. In algemeen voert Ajax prachtig en goed beleid. Ik heb heel veel vertrouwen in Sar, Overmars en Bergkamp. Kan je heel maar dan ook heel vaak teruglezen in mijn bijdragen vooral als anderen binnen fourm deze iconen aanvallen op wat dan ook! Lees maar terug. Fijne avond

        1. Widi

          Je verdraait mijn woorden. Ik heb me daar niet over uitgelaten. En bovendien is het zo ook niet gegaan. Maar dat weet jij natuurlijk niet. Ik heb me over jou uitgelaten. En gezegd dat je je er beter niet mee kunt bemoeien.

  12. -buitenkantje rechts-

    Hoorde van een Braziliaanse jounalist heel iets anders.. Men is daar niet echt onder de indruk van Neres.. Lees hier nu dat Veldmate dat ook niet is.. Om dan volledig af te gaan op het advies van Hans vd Zee..
    Tevens hoorde ik dat geen enkele andere grote Europese club interesse had voor Neres. Dat hij anders waarschijnlijk niet voor Ajax gekozen had.. Dus wat is waarheid?
    Dit lijkt me wat te veel op de borst klopperij van Ajaxscouting..

    1. jonk supporter

      Ik heb ook twijfels bij van der Zee. Ajax en van der Zee hebben keihard lijnrecht regenover elkaar gestaan. Nog geen jaar geleden. Heel gemeen gedacht: Ajax lekker gemaakt met Sanchez tegen een niet bijzonder transferbedrag en dan Ajax voor 12-15 miljoen een oor aannaaien. Het kan in mijn ogen ook niet zo zijn dat geen enkele andere club hem niet gescout heeft. Je kan lullen met zo’n jongen wat je wil maar en zijn voldoende clubs in leukere competities met leukere salarissen om Brazilie voor te verlaten. Hoeft niet eens een grote topclub te zijn. Ik heb er gewoon geen lekker gevoel bij.

    2. Indojood

      Lastig te bepalen, BR, wie de waarheid spreekt. Eén ding weet ik zeker, deze transfer is het zoveelste bewijs dat het plan Cruijff bij het grof vuil is gezet.

      1. -buitenkantje rechts-

        Ajax heeft zo lijkt het een afslag enomen.. En het is niet de afslag Cruijff.

        1. EugAjax

          BR Indojood, zelfs ik moet nu toegeven dat we steeds verder afwijken van plan Cruijff. Het is beetje tweeledig voor mij. Met plan Cruijff hadden we zeer wsl geen Dolberg, Sanchez, Ziyech en nu ook Neres niet gehad. Of iig zeker niet alle 4. En we genieten vaak van die drie. Persoonlijk ben ik over algemeen wel zeer tevreden over beleid, maar plan Cruijff kan je het inderdaad niet meer noemen….ik vind wel dat gevaar beetje begint te komen dat Ajax teveel talenten uit de opleiding uit oog gaat verliezen. Daarom schreef ik op ander topic ook, genoeg is nu genoeg. Het kopen nu weer aanvullen indien nodig vnl uit opleiding! Er loopt genoeg talent

        2. jonk supporter

          Al vaker aangegeven, het bedrag uitgeven is het probleem niet eens maar wel dat het is gedaan voor deze jonge speler. Was er een 29-30 jarige speler met internationale ervaring gehaald die een gat opvult (linksback, rechtsbuiten) wat niet constant gevuld kan worden uit eigen gelederen, geen probleem. Ook volledig volgens idee Cruijff. Nu wordt er gezegd dat er niet gezeurd moet worden omdat er toch geld wordt uitgegeven. Het is dat Ajax een soort van verslaving is maar had ik zo’n eigenwijze vrouw, dan waren we al lang uit elkaar geweest.

          1. jonk supporter

            Sanchez is geen probleem, de Ligt was nog te jong en Sanchez was bewezen klassen beter dan Veltman op die plek. Ziyech zelfde verhaal. Dolberg is ander verhaal, die is niet gekocht voor de basis maar moest er in de jeugd bovenuit steken.

          2. Widi

            Als je veel geld uitgeeft aan een speler van 29-30, weet je zeker dat je het nooit meer terug verdient. Lijkt mij niet slim. Spelers van die leeftijd kun je een gied salaris bieden, maar een transfersom is niet verstandig. Dan beter aan een jonge speler. Maar ik hou er over op. Ik ga gewoon doen wat ik vind dat iedereen zou moeten doen: eerst afwachten hoe Neres gaat spelen voor Ajax. Ik hoop dat hii de sterren van de hemel speelt. Zijn we meteen klaar met de discussies.

    3. Indojood

      Heb wat videos bekeken (had ik nog hiet gedaan) en ik vond het ook niet bijster indrukwekkend.

      1. jonk supporter

        Wat ik ook toch wel apart vind is dat hij door de Braziliaanse bondsarts medisch is gekeurd. Volgens mij gaat elke speler naar zijn mogelijk toekomstige club om doorcde club zelf gekeurd te worden. Excuus nu zal zijn dat dat niet zou lukken voor einde transfer periode maar ja …… we geven wel 12-15 miljoen uit. Brazilie is nu niet bepaald een land waar omkoping of onderling afspraakjes maken is uitgebannen. Het kan best allemaal kosjer zijn gegaan maar het is in mijn ogen raar en risicovol.

  13. Bigboss

    Nu hopen dat hij de mentaliteit van bijv suarez heb dan gaat het vanzelf goed komen. Kijk maar naar onze colombiaanse aanwinst. Met mentaliteit heb je al meer als de helft gewonnen

Comments are closed.