Traoré mist beslissende penalty en is uitgeschakeld op Afrika Cup

Bertrand  Traoré keert binnenkort terug bij Ajax nadat de aanvaller tijdens de Afrika Cup is uitgeschakeld met zijn vaderland Burkina Faso. Tijdens de halve finale tegen Egypte was er tijdens de srafschoppenserie een hoofdrol weggelegd voor de Ajacied maar dat pakte verkeerd uit.

De wedstrijd eindigde in 1-1 en dus waren strafschoppen noodzakelijk om te bepalen wie de finale zou gaan spelen van de Afrika Cup. Bij een stand van 3-4 in het voordeel van Egypte tijdens de strafschoppenserie was het Traoré zijn beurt. Beide teams misten al een strafschop, waardoor Traoré niet mocht falen. Dat gebeurde wel. Doelman El-Hadary wist de strafschop te keren, waardoor Egypte zeker is van een plek in de finale. Voor Burkina Faso rest de troostfinale.

Bron: De Telegraaf

Related posts

31 Comments

        1. Remco425

          1 dag? Als hij de finale had gespeeld had hij daar t/m het weekend gezeten, plus misschien nog wat festiviteiten…

  1. FrankiC

    Hij stond er niet op en komt niet op het strafschopnemerslijstje van PB. Stond vandaag wel in de basis! Zondag weer van de partij in Kerkrade.

  2. jonk supporter

    Van mij had hij in de finale mogen staan en winnen. Hadden we nog wat langer van Kluivert kunnen genieten. Nu nog maar een weekje.

      1. jonk supporter

        Ik ben prima ingelicht ?. Ik ga er van uit dat spelers die de finale winnen ook nog even de tijd krijgen om dit in eigen land te vieren. Scheelt al snel weer een week.

        1. Widi

          Speculatie. Voor hetzelfde geld worden spelers die niet winnen een week vastgehouden in eigen land, wat Kalou overkwam.

          1. Litmanen

            Ja, straks draait hij de gevangenis in omdat hij die pingel miste!!!!
            Hadden ze in Eindhoven een volle bak kunnen hebben 😉

  3. Kevke87

    jammer. altijd lekker voor een speler om terug te keren met als cupwinnaar of finalist, dan een 3e of 4e plaats omdat je penalty miste in de halve finale.

  4. EugAjax

    Jammer voor Traore. Voor terugkomen maakt het niet uit ze spelen nog om derde plek. Hij heeft zich dus van reserve naar basis geknokt en dus veel ervaring opgedaan. Mooi zo ! Jammer van pingel

  5. Erwin1995

    Hebben we die pannenkoek weer terug. Heeft werkelijk nog geen 30 minuten achter elkaar fatsoenlijk gespeeld. Laten gaan, deze gast.

  6. Slingertje.

    Wat nam hij die pingel slecht. Voorlopig maar even achteraan sluiten in de rij bij Ajax.
    Nu snel terugkomen naar Mokum zou ik zeggen.

  7. Widi

    Velen hebben het hier over Traoré in relatie tot een rijtje. Traoré heeft bij Ajax nog nooit een strafschop genomen. En dat blijft ook zo, tenzij er in de EL een strafschoppenreeks moet worden genomen. Hij heeft nooit op de lijst van steafschopnemers gestaan en dat blijft ook zo.

  8. JohnDoe77

    Goed te zien dat hij niet alleen bij Ajax vaak mist. Ik zeg terugsturen en duimen dat Bosz nu geen vriendjes meer gaat huren!!

  9. -buitenkantje rechts-

    Ben er niet rouwig om.. Snap hem wel. Hij mist Ajax.. Nu hoop ik weer snel in Ajax1. Heerlijke speler..Wat een talent!

Comments are closed.