There are no ads, please add some


Transfer Neres rond, Dijks verhuurd, Krul naar AZ

Nu de rook van de transfertermijn, die afgelopen nacht gesloten is, is opgetrokken is het tijd om de balans op te maken. In de sloturen slaagde Ajax er definitief in om de gewenste buitenspeler, in de persoon van David Neres binnen te halen. Mitchell Dijks werd verhuurd aan Norwich en de verrassendste wending was toch wel dat Tim Krul niet naar Watford vertrekt maar op huurbasis naar AZ gaat.

Neres
David Neres stond al lange tijd bovenaan het wensenlijstje van Ajax en uiteindelijk slaagde de club er in Neres los te weken bij Sao Paulo. De vleugelaanvaller tekende een contract dat ingaat op 1 februari 2017 en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2021. Ajax betaalt een transfersom van 12 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 15 miljoen euro. Neres zal zich pas halverwege februari melden bij Ajax. Hij maakt eerst met Brazilië onder 20 het toernooi om het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 af.

Dijks
Ajax maakte ook bekend de verhuur van Mitchell Dijks aan Norwich City voor de rest van het seizoen te hebben afgerond. Dijks ondertekende dinsdagavond het huurcontract bij de club uit de EFL Championship. De verhuur aan de Engelse club is per direct en kent een looptijd tot en met 30 juni 2017. In de verhuur is een optie tot koop opgenomen. De linksbenige verdediger staat nog tot en met 30 juni 2018 onder contract bij Ajax.

Krul
Tim Krul maakt definitief de overstap van Ajax naar AZ. De keeper, die nog onder contract staat bij Newcastle United, was vandaag in Engeland voor de medische keuring en afrondende gesprekken met Watford. AZ kwam echter tussenbeide en wist hem met meer kans op speeltijd naar Alkmaar te lokken. Dinsdagavond doorstond hij de medische keuring bij AZ. Ajax hoeft hierdoor diens forse salaris voor de tweede seizoenshelft niet meer te betalen.

Serero
Thulani Serero slaagde er niet in een andere werkgever te vinden. Het Engelse Reading, waar Jaap Stam trainer is, had interesse maar Serero kwam in Engeland niet in aanmerking voor een werkvergunning. Voor Europes clubs is Serero sowieso een dure optie daar er een hoog minimaal salaris geldt voor spelers buiten de EU. Roda JC leek in de markt maar Serero liet weten zelf geen trek te hebben in een vertrek naar Kerkrade.

Gerelateerde posts

38 reacties

 1. Charka53

  Mooi dan kunnen we het nu weer over voetbal hebben b.v de moeilijke uitwedstrijd naar Roda.

  1. De seijs

   12 miljoen voor Neres. Dat valt dan nog mee. En dan nog wat bonussen, maar die moeten eerst gehaald worden. Dus denk dat Overmars en zijn mannen dat wel goed gedaan hebben. Oja en de rvc ook prima gedaan hierin.

 2. Indojood

  Lagen jullie weer plat gisteren? App en website reageerden niet. Misschien toch maar eens aan een zwaardere server denken.

 3. Geroldkohlen

  dat was dat , nu hoop ik dat Brazilië er snel uit ligt. ik hoop dat hij er dan Bij is ,wanneer we tegen legia uit moeten spelen zou fijn zijn!

     1. Indojood

      Rijsel is de Nederlandse naam voor Lille, f-side64. De stad is door een Vlaming gesticht.

     2. f-side64

      oke indojood dat wist ik niet want lille is nu eenmaal geen top ploeg maar bedankt voor de info mattie.

     3. Indojood

      Ja, hij had je dit gewoon kunnen vertellen. Ik geloof niet dat veel Nederlanders dit weten.

 4. De seijs

  eindelijk is de transfermarkt gesloten. Nu alle ogen weer gericht op Roda , wordt een lastig potje daar. Roda met een heel nieuw elftal geloof ik. Maar wzawzdb dus zullen we daar wel moeten winnen. 1-2

 5. Remco425

  Uiteindelijk dus voor 12M. Ben benieuwd! Leuk voor Dijks en Krul, jammer voor Serrero dat hij geen werkvergunning kreeg. Engelse clubs zullen nu steeds vaker achter het net vissen door de Brexit. Dat is op zich een goede ontwikkeling 😊

 6. Iceman

  Mooi zo ben blij dat het rond is en nu focus op Roda en iedereen wakker zijn want het is inderdaad een k tijdstip dus Ajax wees allert en scherp winnen want die kakkie’s winnen tot nu alles en als Ajax verliest wat ik niet hoop dan kan je die landstitel wel brengen naar 010. Succes Boys Zondag 12:30. Drie puntjes A.U.B.????

 7. EugAjax

  Mooi transfer markt dicht Ajax heeft goed doorgeslecteerd. Nu weer voetballen😃⚽️⚽️

 8. f-side64

  pisvee en die kakkerlakken hebben 1 moeilijker uit wedstrijd ondanks de 9 aankopen van roda jc voorspel ik toch een simpele overwinning voor ons 1-3 of 1-4.

 9. Ajaxslied

  Eigenlijk bizar wat voor aankopen Bosz al gekregen heeft dit seizoen. Dat heeft Frank in al die jaren niet gekregen. Ben benieuwd of Neres het waar kan maken hangt namelijk al een prijskaartje aan van minmaal 20 miljoen. Er is in geen jaren zo’n grote transfer geweest geeft gelijk een grote druk aan die jongen.

Reageren is niet mogelijk.