‘Met Neres en Kluivert op de flanken kunnen backs hun borst natmaken’

Ajax heeft dan toch de gewenste buitenspeler binnen. De club moest flink in de buidel tasten om David Neres over te nemen van het Braziliaanse Sao Paulo. Toch heeft Ajax daar goed aan gedaan en is de jonge Braziliaan het bedrag waard, aldus Grads Fühler, die momenteel als scout in Zuid-Amerika voor Udinese en werkte voorheen bij FC Groningen, tegenover De Telegraaf.

“Hij is linksbenig, maar zijn rechterbeen is ook niet slecht. En ik vind hem redelijk snel tot snel. Zijn passeerbeweging is goed, al heeft hij de neiging veel in de breedte te passeren. Wat mij betreft moet hij veel meer acties in de diepte maken”, zegt Fühler tegen De Telegraaf. “Individueel heeft hij ongelooflijk veel in huis.”

Volgens Fühler speelde Neres in Brazilië hoofdzakelijk als rechtsbuiten maar is hij ook als linkeraanvaller te gebruiken. “Met Neres als linksbuiten en Kluivert als rechtsbuiten kunnen de Nederlandse backs hun borst nat maken”, stelt Fühler. Hij heeft wel een belangrijk advies voor Ajax en de supporters: “Geef Neres de tijd. Hij heeft een gigantisch prijskaartje om zijn nek. Dus logischerwijs zullen de verwachtingen hoog zijn. Als je hem zo ziet, is hij een bravouremannetje, met maniertjes. Dat is geen kritiek, want die heeft elke Braziliaanse aanvaller tegenwoordig. Maar het wordt boeiend om te zien hoe sterk hij in zijn koppie is, want je zag in zijn FC Groningen-tijd bij Luis Suarez ook dat zulke spelers veel moet worden afgeleerd”.

Bij een Braziliaans talent is altijd snel de vergelijking met Neymar gemaakt. “Daar kan ik me gezien zijn stijl van voetballen, zijn loopje én de kousen tot over de knie wel iets bij voorstellen. Maar die vergelijking is veel te vroeg. Om zo goed te worden als Neymar moet hij nog wel even.”

Related posts

61 Comments

          1. jonk supporter

            Vrees dat koote hem precies zo bedoelde als wij denken. Ik zou zeggen koote, er is nog een plekje vrij in de gierput jongen.

  1. KBouter

    Met Kluivert al wel, Neres móet het eerst nog laten zien, maar als mijn vermoedens goed zijn, krijgen de verdedigers hier het niet makkelijk!

  2. Charka53

    we gaan mooie tijden tegemoet als het waar is wat ze zeggen , misschien met te laat voor de schaal hopelijk wel voor Europa.

      1. Charka53

        Nou ik ben al blij dat ze in de EL een ronde verder komen en in de competitie is het al gedaan we mogen blij zijn als we tweede blijven.

          1. Charka53

            Ik ben bang dat die kakkies geen punten meer verspelen en zeker thuis niet daar worden zo opgezweept door die dwazen dat ze door blijven gaan maar mocht AZ winnen dan is er nog een klein kansje Widi.

          2. Widi

            Je moet vooral niet bang zijn Charka. Wij kunnen zelf van ze winnen. En ze krijgen nog wel wat lastige wedstrijden.

          3. Charka53

            Zeker maar wij ook en dat geklungel in de achterhoede gaat ons nog eens de das om doen .

  3. dickst14

    Ik schreef een wedstrijd of 10 geleden al dat Ajax niet te stoppen zou zijn als de buitenspelers ook zouden renderen. Younes en Traore hebben een zeer laag rendement dit seizoen. Met Neres op links en Kluivert op rechts en voorzetten van de flanken zal Dolberg niet te verdedigen zijn met een Klaassen die ook nog in komt. Ik verheug me er nu al op. Het echte Ajax voetbal.

      1. EugAjax

        Precies Younes en Dickst14. Ajax heeft een dermate goed elftal nu dat kampioenschap een formaliteit zou moeten zijn (zeker omdat Feyenoord nog naar Adam komt) en EL gaan we de halve finale halen. Er is bijna geen elftal te verzinnen met een middenveld even sterk als Klaassen, Schone, Ziyech. In voorhoede spectaculaire spelers van uitstekend niveau en verdediging nauwelijks te passeren. Let maar op!

  4. EugAjax

    Bosz heeft zowel voor Neres als Kluivert aangegeven ze voorzichtig klaar te willen stomen voor echte werk. Dus ik schat in dat Bosz eerst zal blijven kiezen voor Traore en Younes. Als ze beide er zijn en fit. En mocht het niet lopen in een wedstrijd dan zal hij een van de twee of allebei brengen. Pas als Kluivert en of Neres structureel beter zal spelen dan eerste twee zal hij met een van beide of allebei in basis beginnen. Dus laten we hopen dat Grads gelijk krijgt in dit seizoen al want dat betekent dat beide jongens een kwaliteitsverhoging zijn voor het elftal

    1. Widi

      Nou. Van Kluivert weten we al dat hij beter is dan die twee anderen. En het moet wel heel gek lopen als Neres niet ook beter is.

      1. EugAjax

        Widi wij weten dat wel maar zal Bosz dat a) ook weten en b) er evt naar handelen meteen? Ik denk van niet want Bosz is vrij loyaal naar zijn vaste elf op het ogenblik. Maar goed hoe eerder hoe beter?

          1. Widi

            Ik besteed veel tijd aan alles wat rond Ajax speelt. Al een dikke 40 jaar. Misschien dat ik er daarom echt niet vaak naast zit. Misschien arrogant om dat te zeggen. Maar niet misplaatst arrogant. Met alle respect, Younes.

      2. Remco425

        Natuurlijk, maar zeker in het geval van de 17-jarige Kluivert, moet hij niet direct alles spelen. Zware blessures liggen op de loer.

  5. Jimmy1971

    Ik , en velen van ons verheugen ons er nu al op , moet weliswaar nog waargemaakt worden , maar hoe lang is dat geleden dat we ons op een speler verheugde ?!!

  6. Remco425

    Ik vind dat supporters sowieso geen spelers moet beoordelen adhv het prijskaartje. Wij hebben niet met de financien te maken en de supporters roepen al jaren dat er eens wat dieper in de buidel getast moet worden. Nu doen ze dat en zou het wéér niet goed zijn.

      1. Widi

        Ik kan alleen voor mezelf spreken. En nu achteraf. Ik heb bij Sulejmani nooit zo naar het geld gekeken. Ik hoopte juist steeds dat hij het toch nog ging doen. Want ik had het hem eerder zien doen. Heel af en toe leek het er ook op. Ik vind het een heel goede opmerking van Remco. Velen roepen hier om aankopen. Er moest geld worden uitgegeven. Moeten we ook niet zeuren als dat gebeurt.

      2. Remco425

        Heb ik niet gedaan br. Ik kijk nooit naar het prijskaartje, het gaat mij om de kwaliteit. En ik hoop ook altijd dat spelers slagen, dat is namelijk beter voor Ajax. Ik zal ze dus ook nooit die extra druk opleggen. Daar wordt mijn club Ajax namelijk niet beter van. Ik heb bij Sulejmani altijd gevonden, en nog steeds, dat hij nooit een eerlijke kans heeft gehad. Die jongen had zoveel potentie. Van Basten wilde hem er graag bij hebben ongeacht het prijskaartje. Om hem vervolgens van begin tot eind totaal geen vertrouwen te geven door hem regelmatig te wisselen of op de bank te laten beginnen. Hij speelde nooit een lange serie wedstrijden achter elkaar. Onbegrijpeljjk.

  7. Dagrump

    Als kluivert zo blijft spelen en als neres ook zo gaat spelen. Denk ik inderdaad de de backs van de eredivisie clubs inderdaad hun borst nat kunnen maken ! Heerlijke gedachte ! !

  8. -buitenkantje rechts-

    Verwacht dat Younes nu definitief exit is.. Neres is pas half februari speelklaar en naar wat ik lees moeten we van hem geen wonderen verwachten. Verwacht dat eerst Traoré nog wel zal spelen.. Traoré kan je bovendien gewoon als spits gebruiken als Dolberg wat rust nodig heeft of in een vormdip zit. Ook Kluivert zal niet alle wedstrijden spelen met zijn 17 jaar. En we hebben Cerny nog en niet te vergeten Vince Dekker..
    keuze genoeg voor Bosz.. Hoop dat hij een verstandige maakt.

    1. Widi

      Traore is nog een week weg. En Dekker mag al blij zijn dat hij nog fit is voor de zomerstop. Younes zal zondag dus wel spelen.

  9. jonk supporter

    Vind het nog steeds veel te veel geld voor zo’n jonge speler. Hoop natuurlijk dat hij ons zal verbazen maar dat maakt het bedrag nog niet oke in mijn ogen. Van de zomer was de 11 miljoen voor Ziyech een grote uitzondering en een paar maanden later voor een stuk jongere speler met minder/weinig wedstrijd ervaring 12-15 miljoen. Geen goed beleid dus.

      1. jonk supporter

        Dat is dan een koe in de kont kijken. Het gaat om nu. Beleid moet niet gebaseerd zijn op mogelijk, misschien en als.

        1. Widi

          Hoeveel spelers zijn er waarvan je de garantie hebt dat ze je kampioen maken en dat je ze voor veel meer geld weer kan verkopen? Volgens mij heel weinig in de vijver waarin Ajax moet vissen. Dus ik vertrouw op de scouting en sta achter de gok die de directie nu neemt.

          1. jonk supporter

            Nooit is de garantie. Het bedrag op zich is niet het probleem maar de leeftijd en de ervaring. Zo’n bedrag hoort bij een ervaren speler, desnoods 30 maar met internationale ervaring. Kijk naar de 7 miljoen voor Sinkie. Veel en veel te veel. Aardige jongen, leuke voetballer maar geen 7 miljoen.

          2. jonk supporter

            Ik ben echt niet zo beroerd in een gokje. Ik zit graag aan de black Jack tafel (wel in Amerika, niet op Scheveningen) en dat gaat best heftig. Een gokje van 12-15 miljoen is toch wat te gortig. Je kan de centen wel hebben maar zo over de balk smijten. Nee. Maar goed, we hebben verschillende mening ?. Top toch.

  10. Iamsterdam2015

    Hoop dat het wat is………maar goed hij verdiend een kans en zeker voor die vele miljoenen….

Comments are closed.