‘Ajax en Sao Paulo bereiken akkoord, Neres nog deze week Ajacied’

Ajax en Sao Paulo hebben een akkoord bereikt inzake de transfer van David Neres, zo laten diverse Braziliaanse media inmiddels weten via Twitter. Over de transfersom wordt nog niets gemeld maar het is aannemelijk dat Sao Paulo akkoord is gegaan met het bod van vijftien miljoen wat Marc Overmars vandaag heeft uitgebracht op de aanvaller. De komende uren zal er ongetwijfeld meer bekend worden over de exacte details van de transfer.

Bron: Twitter

Related posts

64 Comments

  1. afcamike

    Dus toch, had ik eerlijk gezegt niet meer verwacht. Ben benieuwd hoe goed die het gaat doen!

      1. De Ajacied

        Idd ik had er ook alle vertrouwen in,
        Hoop dat hij spoedig in Amsterdam is en laat zien waarvoor hij is gehaald
        ❌❌❌

    1. koote207

      Nou hoop dat hij zijn hoge verwachringen waar kan maken, is zo op het eerste gezicht een prima pingelaartje?

    1. FrankiC

      Van alle Zuid-Amerikanen die de laatste weken voorbij kwamen (op youtube) was hij de enige die me overtuigde, maar was dan ook een stuk duurder. Alhoewel ook weer betrekkelijk: prijs van El Ghazi + Gudelj.

      Hoe dan ook, ik ben erg benieuwd en heb hoge verwachtingen.

      1. KBouter

        Mij ook Franci…ik dacht dat het een hoop geld is, en geen Ajax achtige bedragen zoals eigenlijk hoort. Maar als Ajax dan toch veel geld uit wil geven aan een ..wat ze vermoeden een toekomstige topper, dan had ik bij deze ook het beste gevoel.

        Maar 19 mio is eigenlijk te gek voor woorden.

    2. dickst14

      Ik heb ook zijn filmpjes gezien
      Mooi, rendement wat minder. Zouden we van Al Ghazi een minder filmpje zien als we zijn hoogtepunten bij elkaar zetten. Ik denk van niet. Ben benieuwd dus.

    3. koote207

      Heb dat filmpje eens bekeken…..ben niet echt onder de indruk, volgens mij kan je op het ogenblik van elke speler bij jong Ajax zo’n filmpje maken, om nou te zeggen dat ze er 1 voor 1 in vliegen?

  2. -buitenkantje rechts-

    Mijn eerste reactie?
    Veel teveel geld voor een debutant.. Ook een enorm risico en een verkeerde boodschap voor talent dat wacht op een basisplek.. Scheefgroei in verhoudingen binnen de selectie.. Bivendien vervuil je met dit soort bedragen de Latijns Amerikaanse markt.. Op de lange termijn snijd Ajax zichzelf in de vingers.
    Het enige dat over blijft is hopen dat hij zijn grld dubbel en dwars waard is.

      1. koote207

        Maar dan pissen wij naast de pot want diw bedragen betalen ze niet aan Nederlandse clubs

    1. Geroldkohlen

      idd BR! we gaan het mee maken verwachtingen zijn nu direct hoog, youness tribune klant nu!

    2. FrankiC

      Reactie onderaan.

      Voor BR: het leed van het vervuilen van de Zuid Amerikaanse markt hoeft Ajax zich niet ‘persoonlijk’ aan te trekken, dat gaat wat ver.

      Verder staat deze aankoop haaks op het beleid. Zeer eigenaardig.

    3. KBouter

      Het vervuilen van de markt ik Zuid Amerika zal mij, en Ajax grote worst zijn.

      Daarbij..die vervuiling doen ze zichzelf aan want ook deze club heeft een mega schuld en vragen zelf de hoofdprijs.Wat overigens hun goed recht is.

      Met voetbal kun je never nóóit over deze vervuiling praten, want het is gewoon wat een gek ervoor geeft.

      Als je het al over vervuiling praat…kijk dan dichter bij huis, daar is het 20 x erger dan in Z Amerika.

      1. -buitenkantje rechts-

        Met vervuiling bedoel ik dat je een precedent schept.. Dwz dat je voortaan 20 miljoen voor een Braziliaans talent moet neertellen ipv 5-10 miljoen..
        Dat zal Ajax zeker wèl een worst kunnen schelen.

  3. Tommy827

    Gaan het zien wat voor speler het word iedereen heeft hoge verwachtingen nu omdat hij 15 miljoen kost alleen sulejmani was duurder volgens mij en die heeft het toch niet helemaal waar gemaakt

  4. Dagrump

    Younes exit hoeft van mij ook niet hij werkt en knokt hard maar even totaal niet in zijn vorm. Wat ik wel vervelend aan younes vind is dat ie zelden of nooit buiten om gaat en wil altijd bal in voeten je kunt hem zelden wegsturen in de diepte. Hopelijk lees je het en probeer je het eens anders

    1. -buitenkantje rechts-

      @Dagrump.. Younes mist teveel eigenschappen voor een buitenspeler.
      1. Te traag.. Sprintjes langer dan 10 m verliest hij van iedere back..
      2. Stijf rechtsbenig. Zal nooit met links kunnen voorgeven of schieten.
      3. Geen goede voorzet. Een buitenspeler moet de bal “op de stropdas” neer kunnen leggen.
      4. Voorspelbaar in zijn acties. Steevast naar binnen. Verdedigers weten dat nu en bijna alle acties worden dan ook opgevangen.
      5. Geen scorend vermogen. Een buitenspeler bij Ajax moet rond de 10-15 goals scoren per seizoen en rond de 20-25 assists. Younes scoort niet en geeft geen assists.
      6. Te klein. Kan hij niks aan doen natuurlijk, maar iedere bal hoger dan 1,50m vliegt over hem heen. Daarbij vind ik het belangrijk dat een buitenspeler ook kan koppen. Dus bij corners en vrije trappen gevaarlijk kan zijn.

      Ik vind het sneu voor Younes, lijkt me een sympathieke kerel. Als je een speler uit de tweede divisie van Duitsland haalt kan je toch niet verwachten dat hij Ajaxniveau heeft? Hebben de clubs in Duitsland allemaal liggen slapen? Gewoon een fout in de scouting.

      Gelukkig heeft hij geen 20 miljoen gekost zoals onze vriend Neres.. Ik hoop echt dat hij de verwachtingen waar kan maken. Overmars en de rest van de directtie hebben hiermee een precedent geschapen. Ajax is dus ondertussen bereid om 19 jarige voetballers te kopen voor 20 miljoen Euro.. Henk Veldmate moet erg zeker zijn van zijn zaak of heeft een te grote geldingsdrang..

      1. KBouter

        3. Klopt..dat geld ook voor een linksback..Dijks bijvoorbeeld.
        4.Voorspelbaar in zijn acties…dat zijn de besten. Robben heeft dat ook!
        5.Welke buitenspeler van Ajax deed dat voor het laatst?
        6. Één van de beste linksbuiten spelers van Ajax was nog kleiner..Jesper Olsen. Tahamata was ook niet veel groter. Buitenspelers zijn meestal kleine snelle wendbare spelers ipv grote kerels.

        Daarbij..grote kerels staan achterin en gaan mee naar voren met een corner. Kleine mannen blijven dan achter, zoals Younes…Sinkgraven ect.

      2. KBouter

        Neemt natuurlijk niet weg dat Younes dit seizoen te weinig brengt, maar om zo negatief te doen…vorig seizoen waren we allemaal gek van dat kereltje.

        Maar hij zal snel op moeten staan, anders word het een lastig verhaal voor hem.

  5. Kingerwin

    Volgens mij is het een linkspoot die het liefst van rechts speelt en naar binnen komt. Heb wat filmpjes gezien maar ben nog niet overtuigd. Afwachten, maar ik hoop voor hem dat hij om kan gaan met de druk van deze enorme transfersom. Hij zal niet die eerste zijn die eronder bezwijkt

  6. De seijs

    Mooi dat ze de knoop hebben doorgehakt. En of ze nou een speler van 10 miljoen kopen of 15 miljoen, je moet altijd maar afwachten of hij het gaat waarmaken bij ajax. En geld hebben we toch? Als zijn salaris maar gelijk is aan de spelers die we al hebben. Hoop wel dat hij een sensatie wordt bij ajax. Welkom Neres

  7. jonk supporter

    Die jongen start direct met een flinke druk op zijn 19e. Drie wedstrijden presteren a la El Ghazi of Younes en hij heeft op social media geen leven meer. Voor het eerst beetje eens met de Seijs vwb zijn salaris.

  8. ajacied078

    15 miljoen pff zullen zien wat het wordt. maja poen zat dus een gokje kan geen kwaad. maar ze hebben na sulemani dus niks geleerd

  9. EugAjax

    Ten eerste welkom Neres bij de allermooiste club op deze aardbol. Ik hoop dat je alle verwachtingen kan gaan waarmaken. En dat je je snel thuis mag voelen. Vwb handelen van Ajax. Ik snap dat Ajax bereid was ver te gaan. Maar ik vind deze actie belachelijk. Niet eens zozeer vanwege 15mln, maar vooral omdat het slechts 80% van transferrecht zou wezen volgens de geruchten. Hier ben ik zwaar op tegen want dat kan inmenging betekenen van andere partijen. Dat laat Ajax wsl niet gebeuren maar het risico is er. Plus in mijn optiek hebben we genoeg buitenspelers en Nouri dient zich aan als optie. Dus die word na Ziyrch weer achter een aankoop gezet. Neemt niet weg Neres is dus aankomend Ajacied dus verdient hij alle steun en heel veel succes!

  10. Geroldkohlen

    nou dit is wel breaking news, 15 miljoen uitgegeven voor een speler !dit zal pijn in de portemonnee doen bij Marc netto ?! de verwachtingen zullen hoog zijn, welkom neres ben blij dat je er bent!

  11. SarAjaxxx

    Ehm eerst zien spelen dan geloven hoe goed hij is in al die filmpjes heeft hij mij niet kunnen overtuigen in die filmpjes passt hij nooit nou ja alleen als hij zelf niet meer kan schieten en dan nog een slap balletje

  12. FrankiC

    Staat haaks op het restrictieve aankoopbeleid van de laatste jaren en daarom des te eigenaardiger dat de RvC groen licht heeft gegeven. Te meer daar we met ‘de komst’ van Kluivert weer dubbele bezetting op devleugels hadden. Ben beniewd of Larsson in de zomer dan nog Traoré komt vervangen?

      1. EugAjax

        BR bij dit soort uitgaves moet TH langs RvC voor goedkeuring. Tot op heden hebben ze altijd geredeneerd eerst verkopen en dan kopen. Bij Ziyech ging men akkoord met uitzondering (kost gaat voor baat uit principe), maar nu Ajax veel heeft ontvangen voor Ghazi, Bazoer, Gudelj etc heeft Ajax voldoende finaniciele middelen en dus zal RvC gewoon toeatemming hebben gegeven. Persoonlijk vind ik ook dat Ajax een eigen opgelegde grens overschrijd en hopelijk is dit dus een zekerheidje a la wat PSV met Romario en Ronaldo had.

        1. -buitenkantje rechts-

          Zou mooi zijn Widi. Ik miet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar deze jongen. Hopelijk een nieuwe Neymar, Ronaldo of Romario..

  13. hubert

    Als ik hier zo de reakties lees……. wat willen jullie nu?????? het is schijnbaar nooit goed wat ajax of mark doet. ik ga het niet eens meer uitgebreid uitleggen. onder de paar verstandige hier. trek het je niet aan wat de negatievelingen hier zeggen . mark goed werk kerel. En voor de rest denk maar wat jullie willen

      1. ajaxhoger

        Eigenlijk veelste hoog,maar je zal iets moeten als je een goede speler wil hebben .
        HIj geeft me een beter gevoel als doe younes,die kan er helemaal niks van .

        1. -buitenkantje rechts-

          Dat zeker Ajaxhoger. Mij ook. Ik hoop dat hij zo goed is als zijn transfersom doet vermoeden. Afwachten. Half februari weten we meer.

Comments are closed.