Afronden transfer Neres nog hele klus, speler half februari beschikbaar

Ajax heeft met David Neres de gewenste versterking in de voorhoede binnen maar Marc Overmars kan vandaag nog volop aan de slag om de deal rond te maken. Het afronden van het papierwerk wordt door de tijdsverschillen met Brazilië en Ecuador, waar David momenteel met Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap deelneemt, nog een hele klus.

Revien Kanhai van Forza Sports Group bevestigt het naderende akkoord. ‘Mede door de tijdsverschillen gaat het een hele klus worden om het papierwerk in orde te maken. Alle documenten kunnen dinsdag pas vanaf 15.00 uur in orde worden gemaakt en we hopen de deal rond 20.00 uur, 21.00 uur af te ronden’. Door de deelname van Brazilië onder 20 aan het Zuid-Amerikaanse kampioenschap is Neres half februari beschikbaar voor Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

33 Comments

  1. Litmanen

   Goede beslissing om Kluivert nog een beetje te beschermen. Deze jongen brengt bij succes over twee jaar het dubbele op. En Traore is weg in mei.

   1. -buitenkantje rechts-

    Kluivert heeft niks gekost.. Maar je hebt gelijk dat Kluivert op zijn leeftijd nog niet alle wedstrijden kan spelen. Hij zal misschien ook een keer een dip krijgen en fysiek is het denk ik ook nog wat te zwaar. Mijn bezwaar is dat Neres een heel grote aankoop is die dan vervolgens ook moet gaan spelen. Kluivert komt op het tweede plan. Of je moet Kluivert op linksbuiten zetten. Betekent exit voor Younes.

    1. HURBIE

     Afwachten wat het wordt ben benieuwd naar hem
     Qua leeftijd scheelt hij niet veel met Kluivert
     Kluivert heel vaak op de plaats van Younus zetten

 1. -buitenkantje rechts-

  Half februari beschikbaar, dan hoop ik ook dat hij direct inzetbaar is. Er komen nog belangrijke wedstrijden aan.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ben wel erg benieuwd wat hij kan. Binnen Ajax is er kennelijk een groot vertrouwen. Hoop dat hij de verwachtingen waar kan maken en snel zich kan aanpassen.

 2. Indojood

  Ik heb grote twijfels bij deze transfer, met name over het bedrag en het percentage van 80℅. Maar natuurlijk hoop ik dat een succes gaat worden.

  1. ajaxhoger

   Waarom twijfels,als ze niks halen is het helemaal niet goed,nu halen ze iemand en dan is het weer niet goed .
   wanneer doen ze het goed,dat zal natuurlijk de wetstrijden moeten uitwijzen,we gaan het zien Indojood .
   Beter iets dan niets ,ze hebben geld zat ,ze kunnen tegen een stootje .

 3. FrankiC

  Een héééle klus klaren met van 15:00 tot 20:00 papierwerk. Ik zou daarna maar even gaan liggen en een vakantie boeken….. Er zijn bedrijven die langer nodig hebben bij deals van € 15.000.000

 4. afcadeluxe

  hoop echt dat die gozer net zo goed is zoals ik zie en lees,en dat hij gelijk zo snel went als sanchez,dan kan hij meedoen tegen pisvee

  1. Velibor

   Lach me kapot haha, volgens mij een soort nieuwe Ronaldinho,ik vind het helemaal geweldig en ik ben toch echt niet gauw onder de indruk!

 5. JohnDoe77

  Hopelijk is hij het wachten waard! Wel leuk ook weer eens iemand te mogen begroeten in plaats van uitzwaaien!

 6. EugAjax

  Ondanks mijn eerdere bezwaren qua bedrag en zeker 20% transferrecht afstaan denk ik wel gezien alle inkomsten uit transfers dat het iig verantwoord is. Hopelijk wel een uitzondering voor een hopelijk uitzonderlijke speler. Rest de vraag of hij in huidig salaris huis past. Maar ik mag toch aannemen dat Sar en Overmars geen wilde scheef groei nastreven. Ik ben benieuwd naar een op voor hand dure maar wel opwindende combinatie Neres – Ajax

 7. KBouter

  Ik ben zeer benieuwd wat hij gast brengen, kan zowel op links als op rechts.

  Ajax kan nu schakelen tussen Younes-Neres en ook met Traore (die gast weer terug) Kluivert en Neres.

  Voor het gemakshalve moeten we Cerny natuurlijk ook niet vergeten.

  1. ajaxhoger

   Meen jij dat nu echt ,Younes,die kan er geen pepernoot van,dat zal je inmiddels toch wel hebben gezien lijkt me .
   Iedereen is beter als hij, wat heb je aan een buitenspeler die altijd naar binnenkomt naar zijn rechterbeen,met links kan hij niks,makkelijk verdedigbaar dus

  2. FrankiC

   Ik vrees toch dat Cerny het wel kan vergeten, ondanks jouw verzoek om hem niet te vergeten. Ik denk zelfs dat Larsson er in de zomer bij komt (en Traoré vertrekt)

 8. Dagrump

  Ik ben echt benieuwd hoe Neres het gaat doen bij de mooiste club van Nederland. Welkom Neres en succes

 9. De seijs

  Dus nog effe 2 weken wachten. En dan hoop ik weer een nieuwe sensatie in de Amsterdam arena.

 10. jonk supporter

  Ik vertaal de 80% transferrecht simpelweg als: van een nieuwe transfer gaat 20% naar de vorige club. Die club heeft zelf niets te zeggen over de transfer op zich. Bij 15 miljoen nu moet hij vervolgens straks minimaal 25 miljoen opbrengen om quitte te spelen. Sowieso (zo en zo?) gaat er altijd 1/5 naar Brazilie. Ik ben eigenlijk nog het meest benieuwd welke scout van Ajax hem regelmatig heeft zien spelen. Daar heb ik nog niets over kunnen vinden. Ik hoor alleen maar “youtube”. 15 miljoen voor een filmpje lijkt mij ietwat overdreven. Hoeveel wedstrijden (wetstrijden?) zijn er door echte Ajax scouts geZien, dat wil ik graag weten. Ik heb al eerder aangegeven: de druk die meteen op zijn schouders komt is enorm. Falen is geen optie bij Ajax laat staan bij de supporters. Hij zal een stuk beter moeten zijn dan el Ghazi en Younes samen. Tsja, wat betreft Appie …….. grote kans dat die ons gaat verlaten aan het einde van dit seizoen. Aan zijn kant staan nu twee investeringen die niet snel weg zijn. Weer een jaar aan de zijlijn zal hij niet gaan doen en is ook niet goed voor zijn ontwikkeling. Ben heel benieuwd maar voor nu heel erg afwachtend en zeer gematigd positief.

  1. Widi

   Klopt wat je zegt over transferrechten. De belangrijkste scouts hebben hem zelf meerdere keren live zien spelen en zijn lyrisch. Appie gaat niet weg.

  2. KBouter

   Eens…Sao Paolo heeft nx te maken met eventuele verkoop. Ze strijken 20% op.

   Wat scouting betreft wel een vreemd verhaal, want de eerste optie was die Argentijn van Boca Juniors.. Pavon en komen ineens met Neres aanzetten voor 15 mio.

   Hier speelt de scouting met vuur denk ik. Ook dat Ajax en supporters nu geen druk op zijn schouders gaan leggen ivm die mega hoge transfer som ben ik het eens.
   Ik denk dat Ajax de slag wil winnen hier in Nederland voor de eerst komende jaren ivm CL gelden en dat Ajax leuk mee wil doen Europees, gezien de aankopen die allemaal ineens kan.

   Het doorselecteren is begonnen en dat gast meestal ten koste van spontane spelers, maar waarvan Ajax het net niet in ziet zitten. En dan komt de emotionele kant van de supporters naar voren, want die kiezen altijd de kant van hun favoriete speler.

   Wat Appie betreft…deze transfer heeft niets met hem te maken, een totaal andere positie, zelfs als Larsson er nog bijkomt heeft dat voor hem geen consequenties. Voor Cerny vrees ik wel, maar ik geef hem nog niet op.

   En ja…15 mio is een hoop geld en geen Ajax achtige bedragen, maar de selectie was al te groot, en met het verdwijnen van Ghazi, Bazoer en Gudelj kun je dit met gesloten beurzen doen. Volgens Ajax valt Neres onder buiten categorie dus dan is het…wat ze zeggen geoorloofd.

   Maar met jou ben ik ook afwachtend en gematigd posities, maar wat ik zag…(haha..inderdaad YouTube)…geef ik die jongen het voordeel van de twijfel.

 11. jonk supporter

  Kijk een elftal met een wereldse Neres, Kluivert, Ziyech, van de Beek, Schone, Appie, Sanchez, de Ligt en Onana. Oke, kan slechter ??

Comments are closed.