Riedewald verliest vertrouwen in Ajax: ‘Het is gewoon frustrerend’

Als het aan Jairo Riedewald had gelegen dan was hij deze maand graag vertrokken bij Ajax. De speler komt al een tijdje niet voor in de plannen van trainer Peter Bosz en mocht maandagavond weer opdraven bij Jong Ajax. Voor Riedewald is het allemaal nogal frustrerend, zo laat hij weten tegenover de camera van Fox Sports.

‘De afgelopen weken was er interesse van bepaalde clubs maar Ajax heeft laten weten dat ze mij niet laten gaan. Ze hebben aangegeven dat ze mij nodig hebben de komende tijd en dat ze samen voor het kampioenschap willen gaan. Vooralsnog speel ik echter nog steeds niet in het eerste en daar ben ik niet blij mee. Ze zeggen dat ze vertrouwen in me hebben, maar het is moeilijk om dat te geloven. Je wil gewoon spelen en als ze je dan ook niet laten gaan, is dat frustrerend’.

Bron: Foxsports

Related posts

32 Comments

    1. Litmanen

      In principe eens, maar Viergever speelt elke week de sterren vd hemel en Riedewald is een centrumverdediger, dus hij moet op zijn kans wachten en die komt vanzelf. Na het zien gister van de wedstrijd van Jong is hij beter op weg dan Tete. Die blijft opbouwend zo slecht dat Bosz niet meer bij hem gaat uitkomen.
      Riedewald is een groot talent en komt er zeker.

  1. KBouter

    Las ik niet ergens vorige maand dat hij hoe dan ook bij Ajax wou blijven?

    Riedewald’s kansen stijgen alleen maar, nu met de verhuur van Dijks. Als ik hem was, zou ik nog ff geduld hebben.

    1. dickst14

      Riedewald komt echt nog wel in de basis, hij is goed genoeg, maar er kunnen er maar 11 spelen.

      1. Charka53

        Dat zal Bosz ook elke week tegen hem zeggen, maar daar heeft Riedewald niks aan die jongen wil in het eerste spelen.

        1. Litmanen

          Dan had hij een net zo goed betalend beroep moeten kiezen waarbij hij elke week mee mag doen. Je kunt zoals vdGijp loog ook zeggen: hou je geld maar als ik niet speel, maar ik ga niet op de bank. Want ook Gijp zat regelmatig op de bank in zijn nadagen.
          Maar ja, het inkomen is zo belachelijk hoog voor deze jonge mensen dat ze gewoon hun mond moeten houden en hun stinkende best moeten doen.
          Ze tekenen een contract en beide partijen horen dat na te komen. En aan het eind vh contract kan de speler een andere werknemer gaan zoeken…..

          1. -buitenkantje rechts-

            Je hebt zeker een punt Litmanen. Geld is belangrijk en heb je nodig, maar een voetballer wil wekelijks wedstrijden spelen. Dat heeft niks met verwend te maken, maar met het feit dat je sportman en voetballer bent.

  2. JohnDoe77

    Ja dit is wel erg jammer! En hoe langer dit duurt, deste lastiger het wordt. Als hij regelmatig speelt wordt hij alleen maar beter. Viergever is de laatste wedstrijden ook sterker geworden, dat moet gezegd worden. Maar super jammer, lijkt mij een leuke voetballer voor Ajax met potentie en in potentie ook een hoger plafond als Viergever! Als ze hem houden, laat hem ook spelen af en toe!

  3. Jari86

    Forgiver doet het best aardig, maar in Riedewald zit naar mijn mening meer potentie. Forgiver wegdoen voor een leuk bedrag en de Ligt laten doorstromen naar het 1e.

  4. Indojood

    Vind dit een zorgelijke ontwikkeling. Talenten die wegkwijnen en bereid zijn om € 15M neer te leggen voor iets onbekends.

  5. Jimmy1971

    Wat hebben die jongens toch weinig geduld , waar komt dat vandaan ?
    Je zit bij de mooiste club en verdient goed geld , en jou tijd komt zeker nog …

  6. -buitenkantje rechts-

    Riedewald het volgende talent die vertrekt?
    Mijn bezwaar tegen Nosz is dat hij mijns inziens niet de beste spelers opstelt. Verder vind ik zijn keuzes getuigen van willekeur. Er wordt met verschillende maten gemeten. Ondertussen 15 miljoen + 20% doorkooppercentage voor Neres??
    Scouting neemt enorm risico..

    1. KBouter

      Beste spelers maken nooit het beste elftal.

      Ik zal nu tegen zere benen schoppen, maar als CV vind ik echt Viergever beter dan Riedewald. Kan iedereen wel lullen van ja maar onder FdB dit en dat, maar toen speelde we ook zeer vertraagd voetbal.

  7. Emilio4Ajax

    Ik zou Viergever en Riedewald elkaar laten aflossen… Je krijgt straks ook nog de EL dr bij… Denk ook dat ze mischien Viergever willen verkopen volgend jaar…?

  8. De seijs

    Dit is dus het grootste probleem bij ajax. De ontzettende goede jeugd. En als ze aan het 1e geroken hebben dan moeten ze constant spelen want anders willen ze gelijk weg. Geduld gasten geduld dan komt er heus wel een keer een kans en die moet je pakken!

    1. Litmanen

      Ik vond het belachelijk dat het statistisch beste centrum in jaren ( Veltman/Riedewald) geen eerste keus was dit seizoen, maar je kunt moeilijk zeggen dat onze verdediging er niets van bakt.

      1. KBouter

        Een Ajax voetballend naar voren, zoals ze nu doen zou een nachtmerrie zijn geweest voor die twee zeer beperkte CV.

        Ajax met balletje terug en breed, vertraagde opbouw konden ze overeind blijven.Dat ziet Bosz, maar ook de Bondscoach.

  9. ajaxpers

    Niemand snapt blijkbaar dat Bosz leunt op wat FDB in de afgelopen jaren bij Ajax opgebouwd heeft. Bosz heeft verstrekkingen gehad waar FDB niet eens van mocht dromen omdat het financieel niet haalbaar is maar nu wordt zijn bouwwerk gesloopt.

  10. EugAjax

    De frustratie vanuit Riedewald zijn ogen kan ik begrijpen. Je had dus blijkbaar beter kunnen gaan mokken of muiten om bij Ajax weg te komen. Gudelj, Ghazi en in mindere mate Bazoer worden beloond voor hun mindere gedrag en Riedewald heeft zich keurig gedragen vooralsnog en moet dus blijven……toch moeten spelers wel vaker meer geduld hebben. Riedewald is een speler die mijns inziens altijd boven komt drijven. Hopelijk blijft Bosz wel goed in contact met Riedewald (communicatie). Er is in 6 maanden meer onrust in selectie onder Bosz dan 6 jaar onder De Boer. Ook moet Ajax nu wel gaan uitkijken niet te veel af te drijven van eigen jeugd eerst beleid! Feit blijft wel dat Ajax redelijk tot goed presteert.

Comments are closed.