Jong Ajax swingt langs Almere City: 6-3

Jong Ajax heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Almere City overtuigend gewonnen. Op sportpark de Toekomst werd het maar liefst 6-3 voor het team van Marcel Keizer. Kenny Tete en Jairo Riedewald starten allebei in de basis en ook Abdelhak Nouri was weer present na zijn blessure.

Jong Ajax begon prima aan de wedstrijd en kwam via Mazraoui al snel op een 1-0 voorsprong. Abdelhak Nouri scoorde na een klein half uur de 2-0 en toen Donny van de Beek tien minuten later een penalty wist te benutten leek de wedstrijd gespeeld. Na de thee gingen de Ajacieden vrolijk verder en nadat Van de Beek de 4-0 had laten aantekenen liet ook Mateo Cassierra van zich horen met de 5-0. De Ajacieden leken op weg naar een monsterscore maar daar stak Almere City een stokje voor. De ploeg wist binnen tien minuten drie keer te scoren maar het was uiteindelijk Jong Ajax dat het laatste antwoord had. Dankerlui schoot vijf minuten voor tijd de 6-3 binnen. Door de zege verkleinde Jong Ajax de achterstand op koploper VVV-Venlo tot vier punten. Diezelfde marge, maar dan in het voordeel, koesteren de Ajacieden op nummer drie FC Volendam. Vrijdag komt RKC Waalwijk op bezoek.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Tete, Zeefuik (75. Savastano), Riedewald, Dankerlui, Eiting (75. Lartey-Sanniez), De Jong, Van de Beek, Mazraoui, Cassierra, Nouri (64. Bay)

Bron: Ajax.nl

Related posts

23 Comments

    1. Litmanen

      Heerlijke pot. Opvallend: Tete speelt zelfs van de punt strafschopgebied nog breed en terug, dus niets geleerd, Frenkie de Jong misschien niet opvallend maar voor mij de man of the match. Heerlijke verbindingsspeler. Nouri is de truccendoos zelf, maar ik geef toch De Jong meer kans als eerste een basisplek te veroveren.

      Maar, geen spijt dat ik me hiermee vermaakt heb vanavond.

    1. Litmanen

      Jonk heeft hier niets mee te maken. Alle lof voor Keizer die elke week met een andere selectie geweldig presteert. Jonk zal zijn verdiensten wel gehad hebben, maar met dit elftal heeft en had hij niets te maken.

      1. Charka53

        Het maakt niet uit door wie of wat de jongens op het veld die hebben het gedaan en welke trainer dan ook moet trots zijn om met zulke talenten te mogen werken

      2. dickst14

        Jonk heeft hier niets mee te maken. Tete kan niet verdedigen. Veltman is na van Rhijn de grootste ster die Ajax ooit gehad heeft en er is op deze site nog nooit iemand geweest die de naam Litmanen misbruikt heeft. Hoeveel mosterd moet ik nog meer eten om hiermee door te gaan??

      3. KBouter

        Litmanen..je reageert op een typVoutjuh..ipv Jong Ajax typte hij per ongeluk Jonk Ajax-)

        Have a break

  1. KBouter

    Mooi, vooral dat Nouri er weer is.

    Mooie bijkomstigheid is dat zowel Nouri, Cassierra en vd Beek scoren.

      1. koote207

        Ja eens buitenkantje, die moet wel heel erg goed zijn, blijkt niet uit de beelden op youtube, wellicht hebben de scouts meer gezien, afwachten dus..!

  2. EugAjax

    Wat een partij weer van Jong Ajax. Wat een ongelofelijke prestatie. Terwijl Jong PSV helemaal terugvalt voeren wij druk op VVV uit. Ontwikkeling gaat voor maar zou stiekem toch mooi zijn als we dubbele schaal pakken ?.

  3. De seijs

    Jonk ajax Keizer ajax We hebben dus nog steeds hokjes bij ajax! Voor mij is het jong ajax zoals het hoort!

Comments are closed.