Petrovic: ‘Elf spelers opstellen lukt nog net’

Ajax treft aanstaande zondag een sterk gehavend ADO. De club uit de Hofstad zit momenteel in een neerwaartse spiraal wat resultaten betreft en daarbij mist het zondag een aantal belangrijke spelers. Trainer Petrovic zal dan ook flink moeten puzzelen en mist spelers als Kastaneer, Havenaar, Kanon, Meijers, Malone en Jansen.

‘We zitten inderdaad met een sterk uitgedunde selectie waarbij ik nog net elf spelers kan opstellen. Misschien neem ik wel twee A-junioren mee maar uiteindelijk heeft huilen en negatief doen geen zin. Een wedstrijd voor 50.000 toeschouwers is toch een uitdaging voor de jongens dus we moeten er iets van proberen te maken, compact spelen en stiekem hopen op een resultaat’.

Bron: Twitter

Related posts

71 Comments

      1. -buitenkantje rechts-

        Goed nieuws voor Ajax.. Toch een pijler van PSV.
        Dan gaat PSV waarschijnlijk Larsson halen. Ben benieuwd wat Heerenveen gaat doen.

        1. FrankiC

          Ik hoop dat ze de verkoop van El Ghazi er even los van kunnen zien, want daar valt en staat de transfer mee. (Of de Rijselse Boys geven groen licht, dan ziin wij er ook!)

        2. De Ajacied

          Moet Ajax voor zijn, en Larsson weghalen voor hij naar die lampekappen gaat
          ❌❌❌

        3. FrankiC

          Somon Poulsen van PSV naar Heerenveen. Als Larsson in een voordehand liggende ruil was betrokken, dan hadden we het ongetwijfeld gehoord. Ik zeg: dus toch Ajax

  1. EugAjax

    Mooi kunnen we werken aan doelsaldo, en publiek moet vermaakt worden met mooi voetbal. Dat laatste zal lastig kunnen worden als ADO alleen gaat parkeren! Daartegenover genoeg individuele kwaliteiten om ons toch veel moois voor te schotelen!

      1. EugAjax

        Klopt op zich Franki, maar ik sta er wat dat betreft beetje makkelijk in. Als je als Ajax deze wedstrijd al niet kan winnen verdien je werkelijk geen enkele prijs aan einde seizoen. Ik schat in dat de drie punten al in de tas zitten. Dus dan is het volgende het doelsaldo we moeten inlopen. Overigens schat ik zelfs in dat Ajax eerder kampioen is dan laatste dag dus eigenlijk hoeft doelsaldo niet. Maar op zeker wil het publiek vermaakt worden. Dus dan daarvoor een grote uitslag ??. We blijven supporter van Ajax en de echte supporters komen niet kijken of we winnen maar met hoeveel! Ik geef toe je word weleens teleurgesteld ?

        1. FrankiC

          En Feijenoord laat nog genoeg liggen. Zeker nu ze al 3 à 4 wedstrijden als een natte krant spelen (maar dat heb ik van horen zeggen want ik kijk zelf niet naar Feijenoord.)

          1. -buitenkantje rechts-

            Iedere wedstrijd is een wedstrijd die je kan winnen en verliezen. Ik hoop dat ze winnen?

    1. Charka53

      Dat is zeker jammer maar ze hebben gisteren toch een tikje gehad hoor want ze dachten dat ze onverslaanbaar waren dus wie weet .
      En onze elf moeten gewoon hun ding doen en ADO oprollen.

  2. Iamsterdam2015

    Zal wrl weer een handbal muur van ado worden en dan net een magere 1-0 voor ajax…….

  3. jonk supporter

    First things first en dat is mooie partij op de mat leggen. Leuke score is leuk extra. Ik wil gewoon genieten in het stadion van fris en aanvallend snel combinatiespel. Normaal gesproken gaan er dan ook wel een aantal in. Al die uitslagen die je ziet en commentaren over doelsaldo. Men vergeet het belangrijkste …… mooi spel. Ik blijf het zeggen hoor.

    1. FrankiC

      Heel apart js. First things first en dan denk jij als eerste aan ‘een mooie partij’? Ik zou toch zeggen 3 punten.

      1. jonk supporter

        Niet dus. Voor mij staat mooi en aantrekkelijk voetbal op de eerste plaats. Als de punten op de eerste plaats staan word ik wel supporter van een verdedigende club, Itliaans of zo. Ajax staat voor mooi voetbal. Normaal gesproken resulteert dat automatisch ook in punten. Vandaar de volgorde. Ik blijf het zeggen hoor ?

          1. jonk supporter

            Mag je vinden. Geen probleem. Ik heb mijn voorkeur. Ik zie liever mooi voetbal dan een titel ten koste van alles.

          2. FrankiC

            Ai. Ik vind de titel en CL belangrijker op dit moment. Pas dan kun je doorgroeien en komt mooi voetbal vanzelf. BTW vindt ik al dat we mooi voetbal laten zien als je dat vergelijkt met PSV of Feijenoord (houd ik geen hele wedstrijd vol).
            Ben trouwens wel benieuwd wat de rest ervan vindt? Een mooie 1-1 tegen ADO of een matige 1-0 winst?

          3. Indojood

            Een mooie 1-1 is mijns inziens onmogelijk. Dat zou betekenen dat Ajax slecht speelt. En dat is wat jonk supporter probeert te zeggen. Als wij goed en aanvallend spelen met heel veel doelkansen, dan winnen we deze wedstrijd op ons gemak.

          4. FrankiC

            Indojood, ik lees nu toevallig ’n Louis Couperus. Prachtige Indische sferen moeten jou aanspreken.

          5. Indojood

            Ik heb Couperus’ “De Stille Kracht” gelezen. Prachtig boek. De Indische cultuur van NL fascineert me en is ook ongrijpbaar voor mij. Samenvattend: Ik zie overal Indonesië maar ik herken het niet.

          6. -buitenkantje rechts-

            Principe wat JS bedoelt denk ik FrankiC is dat het bij Ajax moet draaien om mooi voetbal.. Daarvoor ben je Ajaxsuporter. Je wilt mooie acties zien en vloeiend aanvalsspel.. JS is purist. De punten zijn een voortvloeisel van het mooie spel. Dus zorg eerst dat je mooi en goed voetbal laat zien dan kunnen de punten niet uitblijven.
            Maar nu zit ik de gedachten van JS in te vullen.. kan er ook naast zitten. 🙂

          7. jonk supporter

            Zowel Indojood als ook BR ?. Het ene heeft het andere automatisch tot gevolg.
            De juiste volgorde is echter van groot belang. Omgekeerd gaat het niet op.

          8. FrankiC

            Inderdaad een beetje naar de oplossing toe redeneren! Knap, maar aAs je de simpele vraag beantwoord (mooie 1-1 of lelijke 1-0) dan valt deze argumentatie al in duigen.

          9. jonk supporter

            Lees hem nog eens goed. Daarnaast, je kan altijd tegen een zerd aanlopen maar het gaat om het principe. Als Ajax aanvallend en attractief voetbal speelt is het resultaat gewoon merendeels 3 punten. Het is niet naar een oplossing toe redeneren het is het gevolg van de oplossing.

          10. jonk supporter

            Vwb je 1-1. Liever die zeperd met mooi voetbal dan een kut wedstrijd met 1-0 gewonnen. Slapen wil ik niet meer op de tribune. Die tijd is geweest.

          11. Widi

            De waarheid ligt in het midden. Onder FdB werden we 4 keer achter elkaar kampioen. Het spel was niet echt vaak om van te genieten. Ondanks het succes, werd er steeds meer gemord. Andersom zou het ook zo zijn als we vier seizoenen lang de pannen van het dak spelen, maar nooit kampioen worden. We hebben een paar periodes gehad dat het samen ging. Laten we hopen dat we zo snel mogelijk weer zo’n periode hebben.

          12. FrankiC

            Ho ho, ik ben, voor alle duidelijkheid, vóór technisch mooi verzorgd voetbal, vóór naar voren spelen met het risico de bal eerder te verspelen, vóór ver naar voren verdedigen met het risico van ruimte in de rug, vóór 3-4-3 als het kan, vóór Sinkgraven boven Dijks, meer dan wie dan ook.
            Maar ik ben in deze fase zieker van puntverlies dan van een matige winstpot. Én we hebben bijna allemaal leuke spelers. Om het Ajax-gevoel aan te geven: mijn grootste ajax domper ‘ever’ was bijvoorbeeld toen ik hoorde dat we John van Loen hadden gekocht. (Net een lantaarnpaal in dat vieze groene uittenue.) Zo dat is eruit.

          13. EugAjax

            FrankiC geen speld tussen te krijgen, en als je niet van mooi voetbal zou houden dan ben je niet Larsson aan promoten! Hoe je went of keert 1-0 is altijd belangrijker als 1-1. Om je vraag eerder op forum te beantwoorden. Maar als Ajacied willen we natuurlijk wel alles dus vooral mooi voetbal. En geen Van Loen types of Gabrich die nooit kon omvallen hahahaha

          14. FrankiC

            Nou bedankt, ik had Gabrich net uit mijn systeem verdrongen…..
            Conclusie is wel dat we qua voetbalbeleving allemaal erg dicht bij elkaar staan. Zoals in het voetbal zelf: ’t gaat om de details.

          15. EugAjax

            Had ik met Van Loen FrankiC. Klopt ook veelal willen we vaak hetzelfde, details in uitleg en uitvoering maken vaak de discussie.

  4. jonk supporter

    Off topic: Younes geeft in interview aan dat hij moet gaan scoren om weer zelfvertrouwen te krijgen. Gaat hij dus nog minder ballen afgeven. Wanneer verteltbiemand hem dat hij in dienst van het elftal moet spelen? Naar de kritiek van de supporters luistert hij niet in ieder geval heeft hij gezegd. Wij mogen dus wel betalen maar niets zeggen. Die jongen heeft een flinke schop onder zijn hol nodig.

      1. jonk supporter

        Dat klopt maar het is ook niet goed om te zeggen dat je helemaal niet luistert naar het publiek. Komen toch heel mensen kijken naar dat mannetje en daar mag hij zich best wel iets van aantrekken. Grootste probleem is dat hij het scoren zo ongelooflijk belangrijk vindt. Het is nooit een voetballer geweest met veel doelpunten. Assist geven us in zijn situatie veel belangrijker en effectiever.

        1. FrankiC

          Tuurlijk is het niet verstandig van Younes om dat te zeggen. Publiek moet hij koesteren maar ik vind het juist sterk als/dat hij zich daar niets van aantrekt….

          1. FrankiC

            Kweetut. Ik hoop dat je over twee maanden zegt: ‘sorry, ik zat mis’. Bij mij heeft Younes nog steeds krediet en ik mag er nog steeds graag naar kijken.

          2. -buitenkantje rechts-

            Tot nu toe zeg ik al 6 maanden ‘ wanneer word (!) jij eindelijk gewisseld?’… 🙂

          3. jonk supporter

            Zijn broodheer is uiteindelijk het publiek, de supporters. Ook Bosz, Overmars en vd Sar bijvoorbeeld hebben daar mee te maken.

Comments are closed.