Trainer Engelkes vertrekt aan einde seizoen bij de Ajax Vrouwen

Ed Engelkes vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. Het contract van de oefenmeester zal niet worden verlengd, zo laat directeur Marc Overmars weten. Bij Ajax speelde Engelkes de afgelopen seizoenen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In 2014 won hij met de Ajax Vrouwen de KNVB Beker.

Momenteel staat Engelkes met het elftal op de eerste plaats in de competitie en dat hoopt de trainer ook vast te houden. ‘Natuurlijk heb ik het nog goed naar mijn zin bij Ajax maar ik respecteer de beslissing dat zij kiezen voor een frisse wind en in dit geval een nieuw gezicht voor de groep. Ik zal er alles aan doen om dit seizoen goed af te sluiten’. Voor Engelkes is dit zijn vijfde seizoen als trainer van de Ajax Vrouwen en was hij voorheen werkzaam bij AZ, VVOG en als assistent van het Nederlands vrouwenelftal.

Bron: Ajax.nl

Related posts

73 Comments

    1. De Ajacied

      Jammer hoor hij doet het toch best goed
      Succes Engelkes
      Maak de dames eerst ff kampioen he
      ❌❌❌

      1. Litmanen

        Ik ben zijn actie t.o. van Daphne Koster nog niet vergeten. Zij raakte haar plaats kwijt omdat zij er een jaar uitwilde om een kind te krijgen. Hierdoor werd ze ook buiten Oranje gelaten en miste ze het WK.
        Koster bewijst nu wekelijks zijn ongelijk maar is geen international meer.
        Rare man met ouderwetse ideeen die met Ajax zoveel kwaliteit in huis had dat de resultaten behoorlijk tegen zijn gevallen.

    1. Jimmy1971

      Denk dat het best lastig is hoor !!
      De meeste van ons hebben het thuis al zwaar met 1 vrouw … ?

  1. De seijs

    Ja na 5 jaar is het inderdaad tijd voor een ander. Maar eerst nog effe kampioen worden met de meiden. Mooi afscheid cadeau toegewenst.

  2. jonk supporter

    Nu je kans Indo, ze is gestopt per direct als international, dus heeft wat tijd vrij ??

  3. EugAjax

    Goede trainer in vrouwenvoetbal. Jammer voor hem, maar na 5 jaar een nieuwe trainer of trainster is geen gekke gedachte. Succes in 2e helft seizoen en meiden geef hem afscheid die hij verdient: de schaal!

    1. Kuijff

      Ik weet het niet, vorig seizoen was ik bij de wedstrijd tegen Twente waar Ajax kampioen kon worden. Toen handelde hij niet al te vlot om de taktiek van Twente op te vangen. Bovendien straalde hij geen seconde uit te willen winnen, hij stond er maar een beetje bij te kijken. De reservekeepster coachte tien keer zo hard als hij…

      1. EugAjax

        Kuijff dat klinkt inderdaad dan niet best. Het hoeft allemaal wat mij betreft niet a la die grappenmaker van NEC, maar beetje beleving mag je op zijn minst verwachten. Dit seizoen spelen ze vrij goed. En zijn goed op weg om het af te maken. Misschien dat die Spaanse het verschil maakt dit seizoen! Overigens als je 5 jaar coach bent geweest heb je ook wel wat goed gedaan schat ik in!

        1. Kuijff

          Ongetwijfeld heeft hij dingen goed gedaan, er zijn ook zeker stappen gezet. Om verder vooruit te komen, kan ik het besluit om een nieuwe coach aan te stellen wel begrijpen.

    1. EugAjax

      Widi misschien moet je het anders zien. Vrouwen zijn opgericht in 2012, en worden kampioen in 2017. De mannen werden opgericht in 1900 en werden kampioen in 1918….dus vrouwen zijn ruim drie keer zo snel. Dus goede prestatie van Engelkes!!

          1. jonk supporter

            En van 1900 tot 1918 hadden d mannen dezelfde trainer? Dat was het onderwerp nl.

          2. Widi

            Er is maar 1 doel: het laatste woord. Maakt niet uit wat je ervoor moet verzinnen en hoe vaak je je mening moet bijstellen…..

          3. EugAjax

            Even voor de goede orde. Ik tel min 5 bijdragen van de twins gezamenlijk na mijn laatste bijdrage. Over laatste woord gesproken, o ja deze expres om jullie helemaal gelijk te geven, kleuterklas WidiJs

          4. jonk supporter

            Kijk Eug, ik heb me nu weer lang genoeg netjes gedragen. Dat twin gezeik komt een beetje mijn strot uit. Helaas kan ik het zelf niet doen maar ik adviseer je dit weekend een erf van een boerderij op te lopen en een gierput in te duiken. Neem je vriendjes de Seijs, F-side en Toon gelijk mee, ruimt lekker op. Je begint nu gewoon een vervelende typhus leier te wordn. Ja, klopt ik ga schelden. Ik kan je helaas niet persoonlijk op je bek timmeren maar zou het met alle liefde doen. Altijd goed om een oude hobby nieuw leven in te blazen. Dus Eug, aan jou de keus, nokken of het blijft hier heel erg ongezellig maar dat is dan helemaal aan jou te wijten.

          5. EugAjax

            Jonk je hebt helemaal gelijk. Jullie als tweeling te zien is uit den boze. Jullie zijn dezelfde. Ik heb een zakelijke connectie, die gespecialiseerd is in handschrift te vergelijken en beoordelen of het een en dezelfde persoon is. Do the math! Het is trouwens wel heeel makkelijk om niet het laatste woord te hoeven hebben. Fijn weekend man ! Geniet van het echte leven is beter voor je gezondheid

          6. jonk supporter

            Knap handschrift vergelijken. Je blijft dus een gigantische tering lul. Dat is duidelijk. Mijn gezondheid is prima, ik hoop niet dat het likewise is. Ik gun je wel een paar weken een flinke klote gezondheid. Maanden mag ook wel. Succes met je zakelijke connectie, heb je tenminste nog iets ook al is die ook geen flikker waard zo te lezen. Een ding is zeker, Widi gebruikt deze teksten niet maar ik wel. Dus sodeflikker snel die gierput in.

          7. EugAjax

            Haha je gelooft het ook nog. Triest Jonk. Iig kan ik wel aan je wens voldoen. Dat is geen probleem. Zal wsl net even langer duren dan paar maanden dus daar heb je even pech.

          8. Litmanen

            Eug, zou hij ook Seijs zijn?
            Hij heeft in elk geval al zijn bekakte taalgebruik achter zich gelaten.
            Zo 1992 om met ziektes te smijten…..
            Nog steeds -en ik mag het nu wel weer eens herhalen na het heerlijke taalgebruik- jammer dat hij destijds niet de tweede ring heeft opgezocht.

          9. EugAjax

            Litmanen, ik weet niet. Seijs heeft tegen mij altijd normale reacties. Hij is ook niet altijd eens met me, logisch. Maar taalgebruik die Jonk naar mij doet is altijd vanuit zichzelf. Tenminste ik loop hem wel te jennen, vaak met twins, maar ik wens hem nooit dood, dodelijke ziektes, of scheld. Toch doet hij dat zeer vaak naar mij en anderen toe. Beste is om hem te negeren. Helaas lukt mij dat niet vooralsnog ?. Vaak is het wel met dit soort mensen. Hij of zij mag zuigen tot je erbij neervalt maar als je dat terug doet, en dan helemaal op 1 of 2 bekende vlakken (twins bijv) dan word hij of zij helemaal gek. Ik ga weer eens proberen degene te negeren. Ergste van alles vind ik nog dat hij denkt veel super Ajacieden te eren om hun naam vaak te gebruiken maar ik vind het door zijn manier van discussieren een schande voor die mensen maar goed daar heeft hij of zij vast een andere kijk op ?.

          10. jonk supporter

            Vwb de normale reacteis van de Seijs: mijn moeder zou een hoer zijn, ik zou slapen met een kaffer, een NSB’er zijn, een SS’er, holmaat etc. etc. V.w.b. zuigen e.d. Je hebt zuigen en overloos en vooral indirect blijven zeiken. Vooral dat indirecte is gewoon laf. Kunnen jullie niet tegen mijn reacties, jammer ik heb de opvoeding hier gekregen. Zorg dat de echte aanstichters verdwijnen. Durf zelf ook eens meer door te pakken dan alleen te negeren. Litmanen, als ik val ga jij mee, dat is zeker.

          11. EugAjax

            Kleine opmerking ik heb het over Seijs reacties naar mij toe. Ik bemoei me niet met andere uit de hand te lopen discussies

          12. jonk supporter

            Dat is nu net het probleem. Hoofd afwenden bij ernstige zaken. Pas in Italie ook weer. Man verdrinkt voor de ogen van velen en niemand doet wat. Hier komen regelmatig de meest racistische opmerkingen langs en veruit het merendeel zwijgt. Dus ik ben niet zo blij met mensen die hun hoofd afwenden en zich nergens mee bemoeien. Juist op een forum kan je dat doen.

          13. EugAjax

            Jonk ik heb al problemen genoeg om jou beetje normen en waarden bij te brengen naar mij toe. Vergelijking met mij naar Italie toe slaat al helemaal nergens op…..je kan mij niet verwijten dat anderen naar jou toe of onderling discussies uit de hand laten lopen. Laat staan dat het rechtvaardigt mij aan te pakken zoals jij doet. Ik zou willen zeggen neem tip van je vriend (als ik hem wel zo mag noemen) Widi ter harte. Dat werkt stuk beter voor ons!

          14. Widi

            JS, je kunt reageren tot je een ons weegt, maar er zal altijd een weerwoordje komen. Daarom reageer ik al een week niet meer op hem.

          15. EugAjax

            Widi, alleeerst ben ik zeer blij met je negeren. Dat werkt het beste inderdaad. Ik wil wel nog wat even kwijt. Je bent in veel gevallen een wereldverbeteraar, althans zo doe je je voor. Je hebt ongelofelijk veel kritiek op verschillende mensen in trend van domme reactie, schrijffouten en ook vaan terechte als men echt over de schreef gaat ( vooral dat laatste is zeer te prijzen ). Ik kies daar niet voor omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen teksten. Valt me alleen wel op dat je nu helemaal niet JS terecht wijst……..die roept gister de meest verschrikkelijke dingen over mij. Dus als je mensen aanspreekt op normen en waarden, doe het dan bij iedereen en ga niet verongelijkt doen alleen bij mensen die je niet zo graag mag op dit forum. Dat komt beetje raar over (druk ik me zacht uit). En dat alleen omdat ik verwaand kan reageren en of beetje door jen over twins. Echt grote klasse ! Even als uitleg laatste drie woorden zijn cynisch !

          16. jonk supporter

            Ach widi, in deze koude tijd is het best leuk tijd verdrijf. Hij zegt mij te gaan negeren en blijft maar doorgaan. Ik probeer het wel te beperken en niet bij elk topic te doen.

          17. jonk supporter

            Wel leuk om te lezen dat Widi mij moet terecht eijzen op taal gebruik en dat hij dat niet diet als de Seijs los gaat. De bekende pot die aan het verwijten is.

          18. EugAjax

            Nog 1 keer Jonk. Widi moet helemaal niks. Alleen als je iedereen wil terecht wijzen op taalgebruik of anders, dan zal hij dat met jouw bijdragen van gister helemaal moeten doen. Dat is alles. BTW ik zie jouw topic niet als ‘slechts’ grof taalgebruik. Ik zie jou topic zoals gister als dreigementen. Dat is zelfs nog iets erger. Voor jou wsl niet, want voor jou os het blijkbaar normaal om iemand op zijn bek te willen slaan als je wist waar ik was. Getuige je opmerking “even oude hobby uit de kast halen” en ja ik blijf je van repliek dienen als je zo over de schreef gaat tegen mij!

          19. Widi

            Ieder zijn (m)eug JS. Maar ik pas ervoor. Steeds worden mijn woorden verdraaid. Of door slecht gehEUGen, of omdat het beter uitkomt. Ik blijf m negeren en verhEUG me op de wedstrijd van morgen.

          20. Litmanen

            Hee jonk supp. Kent Seijs jou zo goed? Dat hij je moeder zelfs kent jouw oorlogsverleden? Je zou bijna aan een vriendschap gaan denken….

          21. jonk supporter

            Goh, dappere dodo spelen Litmanen. Kijk ff naar de reet, daar is wat blijven steken.

  4. Widi

    Off Topic: ik hoop dat 010 ergens rond half 4 vannacht verliest met penalties van Vitesse.

  5. Remco425

    Jammer, hij doet het goed. Ik vind een frisse wind nodig als het niet loopt, maar waarom iets wat succes heeft veranderen?

  6. Indojood

    Ik realiseer me dat ik wellicht niet de meest gekwalificeerde persoon ben om dit te zeggen. ?

    Ben het geregeld oneens met EugAjax maar wat er gisteren is gezegd over hem door jonk supporter vind ik te ver gaan. Geldt ook voor wat jonk supporter naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen in andere discussies. Felle discussies en een keertje schelden prima maar laten we het een beetje beschaafd houden.

    1. EugAjax

      Indojood, eens. We zijn het idd geregeld oneens, en hebben ook weleens felle discussies gehad. Daarom ben je mss juist wel de juiste persoon om dit aan te geven. Ik zal proberen ook aan mezelf te werken (jen gedrag op gevoelig punten achterwege lateb en proberen minder “betweterig” te schrijven). Geen idee of me dat lukt ?

      1. jonk supporter

        Denk het niet. Sorry, weet zeker van niet. @Indojood: ik ben heel doelbewust te ver gegaan. Daar hoeft niemand het mee eens te zijn en ik verwacht hierin ook geen enkele steun. Mijn keus, mijn verantwoording. Dat boksen (iemand op zijn bek slaan) hoort tot bedreigingen is apart.

          1. jonk supporter

            Dat is mijn keuze Indojood. Verantwoording afleggen op een anoniem forum waar zo en zo de meest idiote dingen gezegd mogen worden van de redaktie, ga ik niet doen.

Comments are closed.