‘Wonderkid’ Aliyu Mahmoud heeft voorcontract getekend bij Ajax

Ajax weet dat het bij een verkoop van Anwar El Ghazi snel moet schakelen om een vervanger te halen, maar ondertussen is de club ook bezig met het vastleggen van jonge talenten. Zo heeft ‘Wonderkid’ Aliyu Mahmoud een voorcontract getekend bij Ajax. Het vijftienjarige Nigeriaans talent is afkomstig van Mutunchi Football Academy in Nigeria.

Scouts van Ajax hebben het talent aan het werk gezien tijdens een schooltoernooi in Engeland waarop Mahmoud enkele dagen stage heeft gelopen in Amsterdam. Echter mag een club geen minderjarige spelers contracteren van buiten de EU maar daar heeft Ajax een oplossing voor gevonden. Mahmoud zal worden ondergebracht bij Ajax Cape Town en zal af en toe naar Amsterdam reizen om mee te trainen met een beloftenteam. De vijftienjarige speler, die door de website wordt voorgesteld als een Nigerian wonderkid, zou pas op zijn achttiende definitief de oversteek maken naar Amsterdam.

Bron: Own Goal Nigeria

Related posts

93 Comments

    1. De seijs

      Hoop dat ajax eens wat meer talenten uit Nederland scout. Laat die buitenlanders maar effe wachten. Volgens mij zat Nederlandse talenten,maar het is effe zoeken.

      1. Iamsterdam2015

        Je haalt mij de woorden uit de mond…… leuk zo’n speler echt niks mis mee maar volgens mij lopen er in nederland zat wonderen rond.

      2. FrankiC

        Dan hadden ze die jongens in Nederland wel gescout. We moeten mondiaal mee om enigszins aansluiting te houden. Daarbij is het erg belsngrijk dat de jeugdteams wel op het niveau van de grote clubs blijven. Dasr worden alle spelers beter van.

        1. Iamsterdam2015

          Nou dan zijn we op termijn gedoemd te mislukken als je jochies uit andere wereld delen moet halen om met de top mee te blijven doen…….

          1. FrankiC

            Waarom? Dat doen andere topclubs ook. Daarbij heeft Ajax qua historie en opleidingsinstituut een erg goede naam.

      3. KBouter

        Misschien is dit je roeping wel….scout worden.

        Talenten zat volgens jou, maar ff doorzoeken. Ga je gang Seijs, en als je ze gevonden hebt, naar Ajax sturen hé!!

      1. FrankiC

        Met alleen Amsterdammers win je geen Champions League, Paul. Vooroorlogse gedachte. Je moet het echt wat breder trekken.

  1. Widi

    Ik heb hier gemengde gedachten bij. Enerzijds is het goed als Ajax er in slaagt om de echt grote talenten aan zich te binden. Anderzijds lijkt me het geen goede constructie. Deze speler zal bij Cape Town niet beter worden. Waarschijnlijk zal hij regelmatig voor langere periodes in Amsterdam zijn. Daarnaast blijft het afwachten met jonge talenten uit het buitenland. Cerny is al op jonge leeftijd gekomen. Hij was het grootste talent van Europa in zijn leeftijdsgroep. En nu? Los van een blessure maakt hij al 2 jaar weinig progressie. Kluivert is hem al voorbij. Ik hoop dat Ajax de komende jaren heel veel talenten gaat vinden in en rond Amsterdam. Zulke talenten hebben de grootste kans om echt door te breken bij Ajax.

    1. Remco425

      Moreel gezien vind ik deze constructie inderdaad ook een beetje dubieus. Die regels zijn er niet voor niets en wij schreeuwen om het hardst als er bij ons weer een jong talent wordt weggehaald. Goed, nu komt hij pas op zn 18e naar Ajax, maar hij heeft al wel een keuze moeten maken. Maar sportief gezien is elk groot talent welkom.

      1. HURBIE

        Dat bedoel ik steeds
        Dat alle goeie spelers niet in Amsterdam zitten OKÉ maar in Nederland loopt genoeg rond met kwaliteit Dus je slaat de spijker op zijn kop CHARKA

  2. Geroldkohlen

    ik heb net gelezen dat el ghazi vanochtend al in het vliegtuig zat naar Lille , en gaat daar een contract voor 4 jaar tekenen. dus die kogel is door de kerk. tevens werd er vermeld dat de reden waarom het een tijdje duurde was, omdat ajax nog geen vervanger had maar nu wel , en kon de molen in gang worden gezet. ajax zou namelijk bijna helemaal op een paar komma’s en punten na rond zijn met neres.

    1. FrankiC

      Geruchtencircuit draait volop: Larsson komt in de zomer, net als Huntelaar, Ajax bezig met Roemeense RB Andrei Ivan, maar legt ook bod van 14 mjn neer bij Napoli voor Mertens, Neres vrijwel zeker naar Ajax nu El Ghazi vandaag tekent, Borussen bieden 20 mlj op Dolberg (maar die wil blijven en een strafschop nemen) etc etc
      BTW wonderkinderen altijd in vroeg stadium vastleggen.

      1. KBouter

        Hahaha…Mertens speelt de pannen van het dak in Italië, en die gast eerder voor 34 mio verhuizen dan voor 14 mio.

        Daarbij denk ik niet dat Mertens staat te wachten op een terugkeer naar Nederland.

          1. KBouter

            Klopt Franci, ik plaatste dat gerucht vorige week al ergens..staat inderdaad ergens te lezen maar ik weet wel zéker dar Mertens daar om lacht.

  3. -buitenkantje rechts-

    Mutunchi Football Academy in Nigeria heeft al meerdere grote voetballers voortgebracht.. Dit zou er ook best een kunnen zijn.. Vreemde manier van scouten op een scholentoernooi en daarna direct een contract?
    Heb trouwens moeite met dit soort “kinderhandel” wasrbij het doorlopen van een normale jeugd niet meer mogelijk is..

  4. -buitenkantje rechts-

    Zijn bijnaam is trouwens “The Wizzkid” Vertaald niet hetzelfde als “wonderkind”
    Hoezo verwachtingen kweken??

  5. BobbyHaarms

    Eerst maar eens zien hoe deze jongen zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Zoals hierboven al aangegeven kan het best zijn dat zo’n jongen qua talent en ontwikkeling voorbij gestreeft wordt door talent dichter bij huis. De trent alleen is om in een zo vroeg mogelijk stadium (buitenlandse) talenten te strikken, de zogenaamde ruwe diamanten die nog niet ontdekt zijn. Broodnodig, want de grote clubs zijn er vandaag de dag als de kippen bij om piepjonge spelers via allerlei constructies binnen te hengelen. Ajax heeft in dat opzicht geen andere keus..

    1. FrankiC

      Ze weten zelfs niet zeker hoe oud hij is. Tot een visum rond is blijft hij in Afrika bij Cape Town. Dan krijgt hij een ‘Scolarship’ om wat regels te omzeilen en zal hij instromen in de B-jeugd.
      Informatie komt van OWN GOAL NIGERIA. Wat dat betreft hoop ik niet dat het een verdediger is!

  6. EugAjax

    Welkom Aliyu bij de beste opleiding van de wereld! Het is goed om zoveel mogelijk grootste talenten bij elkaar te brengen om een hoger niveau na te streven. Wel wat jong maar daarom vind ik het goede zet hem eerst bij Cape Town op te leiden. Mooie constructie en zien hoe hij zich omtwikkelt. Wat wel enorm belangrijk is Ajax moet ook oog hebben voor ontwikkeling van het kind. Met name opvang in omgeving moet goed geregeld zijn, school ed. Ik ga ervan uit dat Ajax daar heel professioneel in is en dus is het volgens mij verantwoord! Op naar een mooie toekomst Aliyu !

    1. FrankiC

      Tuurlijk EugAjax. Veel goede spelers bij elkaar stuwt het niveau naar ongekende hoogte. Qua school zal het hier niet minder zijn dan in Centraal Afrika vermoed ik.

      1. Ajax belg

        leg me dit is uit. ben sins kind fan van ajax en Nederlands voetbal . ben van 1995 lid van sva. ben meedewerker sva-Belgie. ben op en top Ajacied. waar zit nu het veschil. al kijk ik noet altyd door een rood-witte bril naar Ajax. zijn ze top mooi zijn ze minder dan zeggenn we wat beter moet . zo zijn fans toch .

      2. Widi

        In Zeeuws Vlaanderen en in Zuid-Limburg begrijpt men Belgen vaak beter dan hun eigen landgenoten van boven de rivieren. Vlamingen zijn in mijn opinie nog niet zo verkeerd. En deze Ajax belg lijkt zich wel bewezen te hebben als Ajax fan.

  7. jonk supporter

    Ik begin zo langzamerhand flink te schamen voor de capriolen van Ajax mbt de aankoop van jonge spelers. Nu al constructies om 15 jarigen aan je te binden. Bedenk eens …… 15 jaar ….. weg uit je vertrouwde omgeving ….. weg bij je vriendjes ….. in je puberteit …. weg bij je familie. Gewoon schaamteloos van Ajax. Welke zekerheden geef je een 15 jarige …. nul komma nul. Iedereen die hierover positief is mag van mij voor minimaal vijf jaar op de boot gezet worden op weg naar een ver land waar je niemand kent. Zonder je familie, vrienden en kennissen. Vervolgens na 5 jaar te horen krijgen …. nee joh, het gaat hem toch niet worden met je. Succes he. Doei. Hoe meer ik er over schrijf hoe linker ik word op Ajax. Kom maar op met de dooddoener: ander clubs doen het ook. Heb ik er ook eentje: gisteren sprong hier iemand voor de trein, inmidddels nummer 10 in 2 jaar. Lijkt gewoonte te worden, ga je het dan ook doen?

    1. Widi

      Ik ben het met je eens. MAAR: hoe goed heeft hij het in Nigeria? Met het geld dat hij ongetwijfeld ook nu al krijgt, kan hij zijn familie helpen. Zou hij uit West-Europa komen, zou het een ander verhaal zijn.

      1. jonk supporter

        Sorry Widi, gelul. Waarom is het Westen beter. Ieder kan zijn geluk hebben op zijn eigen plek. Ik ben op veel plekken gezien waarvan wij zeggen: jeetje wat een armoe. Veel mensen zijn daar gewoon gelukkig. Ze worden sneller ongelukkig als ze hier komen. Cultuurschok maar vooral het weten dat ze de dingen die hier zijn daar niet kunnen hebben. Als hij uit een grote stad komt in Nigeria heeft hij het misschien zelfs wel bijna net zo goed als wij. Je moet geen vergelijkingen maken, die gaan mank. Hij kan de keus maken als hij 20plus is. Dan heeft hij meer ervaring, is meer gevoemd, die jongen zit midden in zijn ontwikkeling. Ik denk Europees niet naar een ander land voor je 18e en buiten Europa niet voor je 20/21. Zolang die rhels er niet zijn kan Ajax zich er gewoon al aan houden. Missen we dan talenten? Jammer dan. Investeer nog meer in voetbalpleintjes, regel zaken op scholen, buurtcentra. Positief effect, minder hanggroep jongeren. Maak meer tournooien van pleintjes voetbal etc. De jonge jeugd moet gewoon uit Nederland komen. Door de integratie zitten daar al voldoend nationaliteiten bij om een mooie mix te krijgen.

        1. Widi

          Er zitten goede elementen in je betoog. Wat je mist, is dat in NL steeds minder kinderen buiten spelen, buiten voetballen etc. Niet toevallig heeft Ajax nu een eigen Fifa 17 speler. Bijna alle kinderen zijn gekluisterd aan hun telefoon. Dus in NL talenten vinden zal relatief moeilijker worden. Je stelt goede regels voor. Ben benieuwd of de rijke clubs die regels zullen toestaan. Over Nigeria: hoeveel mensen hebben het daar even goed als wij denk je?

          1. jonk supporter

            Wat betreft buiten spelen heb je gelijk. Daar moet ook actief aan gewerkt gaan worden. Wat betreft je laatste opmerking: de vraag is hoeveel mensen zijn er gelukkig. Ik denk veel meer dan je denkt. Mensen hebben daar hun eigen cultuur waar ze naar willen leven net als wij hier. Hier naartoe vanwege oorlog en rampen is wat anders. Economisch hierheen komen is ook goed maar niet op deze jonge leeftijd. Dat is geen eigen keuze. Wie zijn wij om te zeggen dat onscdwel van de wereld beter is. Wij zijn hier opgegroeid en hebben inderdaad luxe. Of dat altijd even goed is …… ik twijfel er aan.

          2. FrankiC

            Er zijn ook ouders die hun kinderen op een rubberboot de zee opsturen. Lijkt me dit beter te verantwoorden.

          3. -buitenkantje rechts-

            Beetje drogreden FrankiC.. Wijzen naar iets wat nog erger is om iets wat erg is te rechtvaardigen..

          4. Widi

            Ik wil zeker geen moreel oordeel uitspreken. Maar feitelijk willen velen toch liever hier zijn dan daar. Voor Nigerianen is dat meer UK dan NL.

          5. jonk supporter

            Als er maar genoeg wordt ingesproken op ze klopt het. Ik ken ook voldoende gevallen die hier uiteindelijk erg ongelukkig zijn geworden. Nogmaals, iedereen is welkom van mij zolang het een vrije keus is. Een 15-16 jarige heeft dat niet, sie wordt gek gemaakt soor een manager en er wordt op hem ingeluld dat hij zijn fam. helpt. Vele fam. Zijn hierdoor verstoten door hun gemeenschap. Hier wordt gekeken naar de glans. De keerzijde is erg dof.

          6. Widi

            Ze genieten er misschien van. Of ze balen dat ze niet meer kunnen beweren dat we dezelfde zijn.

          7. EugAjax

            Zelfs tweelingen zijn het zelfs weleens oneens hoor. Ik lees in ieder geval dat Jonk geen voorstander van adoptie is……….ik geef toe een mooie discussie tussen jullie. Dan is deze ingewikkelde zaak van verschillende kanten belicht met respect voor beide afwijkende meningen, nu ik dit typ verrek jullie kunnen het dus wel. Oneens zijn met iemand maar dan normaal blijven discussieren. Thumbs up for the twins??????

          8. jonk supporter

            Zolang er niets raars in een bijdrage staat blijft een discussie heel normaal hoor Eug.

          9. EugAjax

            Nou Jonk dat is niet altijd zo hoor met je. We zijn het vaak oneens maar ik ben nooit echt heel persoonlijk tegen je. Toch heb ik al aardig wat “bijnaampjes” van je. Maar goed het kan zijn dat jij voelt dat ik dat zelf afdwing. Maar gaat nu even niet om mij. Ik vond gewoon jullie discussie een mooie inhoudelijke

          10. jonk supporter

            Discussies met bijv. Indojood zijn ook altijd heel normaal verlopen of maakt ons dat een drieling. Dan hebben we nog BR en BH (tijd niet meer gezien trouwens) ook altijd normaal en zo zijn er nog wel een aantal. Dus waar zou het verschil in zitten? Verschil in meningen en normale (ook wel felle) discussies of verschil van mening en irri discussies. Mogelijk opvallend detail: personen die ik noem zijn allemaal Jonk fan en Cruijff adept.

          11. EugAjax

            Jonk je slaat de spijker op zijn kop denk ik hier. Jij discussieert fel maar met respect alleen met de mensen die Cruijff en Jonk adept zijn. Dat was me ook al opgevallen. Geeft niks hoor dat ik bij de irritante groep behoor. Ik ben nu eenmaal geen fan van Jonk als persoon, wel als visionair. Ik ben wel mega fan van Cruijff, hoewel dat geloof ik volgens jou niet kan. Hoe dan ook je weet met jou wel waar je aan toe bent. En ik ben zeker jou figuur niet hahaha. Tot ander topic! Lekker weer discussieren wsl op het irritante af. ?????

          12. Indojood

            Ventje studeert in Engeland en daar is hij gescout. Zijn familie lijkt me dus niet financieel afhankelijk.

          13. Indojood

            Misschien dat hij en zijn familie daarom niet meteen voor het geld van pakweg Chelsea gaan maar voor een gedegen opleiding. Maar ik speculeer hier.

          14. Widi

            Dat begrijp ik. Ik denk alleen dat het voor hem makkelijker was om in de UK te blijven. Zeker nu hij ook nog eens naar Kaapstad moet. Laten we maar hopen dat wij gewoon heel veel mazzel hebben.

          15. Indojood

            Natuurlijk is dat zo. Widi. In de Derde Wereld is er een steenrijke kleine elite, een nog kleinere middenklasse en de overgrote massa leeft in armoede. Zij zullen alles aangrijpen om hun leven en dat van hun familie te verbeteren. In dit specifieke geval lijkt het anders te liggen want hij is gescout in Engeland waar hij op school zit.

          16. -buitenkantje rechts-

            Datzelfde merkte ik hier ook al op.. Verbaasde mij dat een eonderkind gescout wordt op een schooltoernooi en dat kennelijk alle Engelse clubs hebben staan slapen? Wonderlijk verhaal dit.
            Los van het verwerpelijke getouwtrek en handel in jochies…

    1. FrankiC

      Klopt maar ik hoorde ook dat Norwich City gekozen heeft voor onze Marvin Zeegelaar (Sporting Lissabon). Het nieuws is allemaal moeilijk op waarde te schatten.

  8. Martin_FSide

    Hoe zit het met Haps heeft die al met Overmars gesproken? Zoniet dan moet dit snel gebeuren nu er interesse is voor Dijks! Overmars moet een x doorpakken het is elke transferperiode hetzelfde ?

    1. jonk supporter

      Als spelers te duur zijn of nietvwillen kan je als club lullen wat je wil. Je wil toch ook niet dat ze weer zomaar iemand nemen. Misschien is hij wel een hapsje eten met een kandidaat.

  9. Indojood

    Kreeg geen reacties op e-mail dus ik heb op AS als AFCA de volgende oproep geplaatst als reactie:

    “Kunnen we vanaf a.s. zondag weer gaan applaudiseren in minuut 14? De aandacht voor Johan ebt snel weg. F-side en VAK410 zouden hierin het voortouw moeten nemen om de rest van het stadion mee te krijgen.”

Comments are closed.