Bosz maant tot kalmte: ‘Kasper gaat ze er weer inschieten’

Kasper Dolberg gaat momenteel door een mindere fase en staat wat doelpunten betreft inmiddels droog sinds november. Trainer Peter Bosz ziet ook dat Dolberg het momenteel moeilijk heeft maar daar raken Bosz en Dolberg niet van in de war.

‘We moeten gewoon rustig blijven want toen hij er drie maakte tegen NEC raakten we ook niet in de war. Kasper is er zelf ook rustig onder en dat is alleen maar goed. Hij is gewoon belangrijk voor het elftal waarbij hij altijd aanspeelbaar is en het de tegenstander erg moeilijk maakt. Hij gaat ze er binnenkort weer inschieten, dat weet ik zeker’, aldus Bosz tegenover Fox Sports.

Bron: Fox Sports

Related posts

48 Comments

        1. Litmanen

          Goede reactie van Bosz. Ook tegen Utrecht liet hij weer zien dat de klasse er afdruipt. Al scoort hij nog vijf wedstrijden niet, ze gaan vanzelf weer komen.
          Laat hem asjeblieft staan.

          1. Charka53

            Niet zo gek als hij niet aan scoren toekomt er staat steeds een verdediger tegen hem aan die hem behoorlijk aanpakt , maar hij wordt steeds sterker en dan komt hij los.

          2. -buitenkantje rechts-

            Klinkt sympatiek Litmanen..maar ben het niet eens en schaar dit soort opmerkingen onder populistisch gewauwel.. Vanaf november al niet gescoord. Nog 5 wedstrijden niet scoren zou betekenen dat hij pas half maart het doel weer vindt..
            Wezijn een profclub die meedoet om het kampioenschap.. Zoveel krediet krijgt niemand! Zou ook volledig onverantwoord zijn. Bovendien zijn er alternatieven die ook een kans verdienen. Net als Dolberg.

    1. koote207

      Tuurlijk komt goed, maar een lekkere spits op de bank voor als het iets minder loopt zou ook welkom zijn? Klaasjanofzo…..

    2. De seijs

      Hoop dat hij er zeker 3 maakt tegen ado. En dat hij gaat scoren op een gegeven moment dat geloof ik wel. Als Bosz Veltman laat staan en Sinkgraven en Younes en Traore als hij weer in Nederland is, ja dan laat hij Dolberg ook wel een tijd lang staan. En dan zal hij zeker eenkeer gaan score ja . Is volgens mij een inkoppertje, Dolberg een beetje kennende.

    1. Jimmy1971

      Hij lijkt inderdaad beter te renderen als Traore naast hem staat ! Gelukkig komt Ado nu voor Dolberg ..

  1. -buitenkantje rechts-

    Ik hoop dat Kasper ze er in gaat schieten.. Nu al vanaf november niet meer gescoord.. Het nieuwe is eraf.. wordt nu strak wn kort gedekt. Nu moet je opstaan Kasper!

    1. Remco425

      Dit is de nieuwe status van Dolberg. Iedereen houdt nu rekening met hem en zorgt dat hij geen ruimte krijgt. Kwestie van wennen en weer op een andere manier leren voetballen. Geef hem de tijd en het komt goed. Maar daarvoor moet hij wel blijven spelen.

  2. david1984

    tuurlijk deze jongen is het grootste talent in jaren mag het nu ook iets minder mensen die het zo goed weten laten die dan eens op staan kom op Kasper laat je niet gek maken je ben mijn super talent en we gaan nog heel veel van jou horen succes

    1. JohnDoe77

      Welke talenten heb jij nog meer david? Met deze kun je zeker blij zijn, gaat je rijk maken!

  3. Dagrump

    Elke speler krijgt te maken met een vorm dip. Dolberg komt net kijken. Als ie maar hard blijft werken komt het wel goed. Iedereen van de rest van de clubs weet als je Dolberg een beetje ruimte geeft dat ie heel heel gevaarlijk is. Dus ze zitten boven op hem. Die goals komen wel!!

  4. KBouter

    Is ook heel normaal, die ventje is nog jong. Gewoon vertrouwen blijven geven, en de kansen komen vanzelf wel weer.

  5. Teuntje

    Of hij hem steeds moet laten staan is een discussie waard. Dat Dolberg een grote gaat worden, lijkt me wel. Ook Zlatan had zijn flinke downs bij Ajax, dus als dit ook zijn route gaat worden….??

    1. Remco425

      Dolberg moet leren omgaan met zijn nieuwe status en moet anders leren spelen, omdat hij veel meer gedekt wordt. Dit kan hij alleen leren als hij veel speelt. Van bankzitten gaat hij zeker niet beter worden.

  6. Erwin1995

    Niemand draait een heel jaar top, zeker zo’n jonge gast niet. Die gaat 100% weer veel- en prachtige doelpunten voor ons maken en hopelijk nog vele jaren.

  7. Iamsterdam2015

    Ja kan wel zo zijn maar als spits van ajax zolang niet scoren bestaat niet! Ligt niet voor 100% aan hem maar voor een groot gedeelte wel.

  8. JohnDoe77

    Dat is het voordeel van Dolberg tov andere spitsen die we gehad hebben de laatste jaren (uitzonderingen daargelaten); hij is balvast. Gewoon makkelijk voor middevelders om hem in de dekking ook aan te kunnen spelen of te kaatsen. Zijn goals komen vanzelf weer, zolang iemand die in de tussentijd maar even voor zijn rekening wil nemen!

  9. EugAjax

    Heel goed van Bosz om even wat rust rond verwachting Kasper te creeren. Die jongen is onverstoorbaar en hij gaat binnenkort wel weer scoren. Ondertussen blijft hij van waarde door veel te werken en gaten te maken voor andere spelers !

    1. jonk supporter

      Hij moet juist de speler zijn die die gaten induikt. Verder vraag ik me af welke gaten jij bedoeld. Voor Younes en el Ghazi hoeft hij ze niet te maken, die lopen toch wel naar binnen met de bal.

          1. jonk supporter

            Er is geen excuus. Gewoon stom. Gewoon sullig. Gewoon …… teveel aangepast aan diverse forumleden ?

          2. jonk supporter

            Mag hoor. Geen probleem. Heb er zelf een hekel aan, dus als ik het fout doe mag ik er op gewezen worden. Eigenlijk graag zelfs. Ik weet zelf wel of het een vertikking is, een snelle fout of gewoon stom. Deze was stom. Hoop dat Kasper zondag ook zo’n inkoppertje heeft ?

      1. EugAjax

        Jonk ik vind Dolberg veel meer waarde hebben dan alleen dat hij de gaten induikt en dan kansrijk voor doel is. Hij is ook aanspeelpunt en ruimte maken voor anderen en dan vnl middenvelders die opkomen. Klaassen, Ziyech en zelfs ook voor Schone. Ruimte maken, kaatsen naar dat soort mannen en boem weer een doelpunt. En later als hij weer in vorm is zelf scoren als extras! Beetje goed omschreven de echte Ajax spits kwaliteiten? Dat is dus meer dan alleen maar doelpunten maken

        1. jonk supporter

          Dat zeg ik ook niet. Iemand die een gat induikt, staat niet per definitie direct alleen voor het doel. Daar zijn vele variaties is.

  10. Iamsterdam2015

    Ik zeg hier niet mee dat het geen grote is ( gaat worden) maar als je in de basis staat van ajax kan je niet zolang droog staan ondanks dat ik er van overteugd ben dat het goed komt

    1. Remco425

      Als hij niet speelt kan hij geen grote worden. Dit is fantastisch voor zijn ontwikkeling. Juist nu laten staan anders wordt hij zeker niet beter en leert hij ook niet omgaan met zijn nieuwe situatie.

  11. Erwin1995

    Hij is nu de spits, lamsterdam 2015, omdat de voor dit jaar geplande spitsen falen. We mogen erg blij zijn met hem, iemand anders had deze doelpunten niet gemaakt. Veel druk voor zo’n jongen. Hij komt echt snel terug, zeker met mensen als Schöne en Klaassen om zich heen. Daarbij: Petterson, Kieft, Bosman, Zlatan enz. hebben ook wel eens langere tijd niet gescoord….Dit gaat echt helemaal goed komen.

  12. Slingertje.

    Drukte om niets want Kasper gaat binnenkort gewoon die ballen er weer inprikken en van mij mag hij daar zondag mee beginnen tegen dat ADO.

  13. Forever nr14

    Als die koekenbakkers van zogenaamde buitenspelers geen grasspriet voorbij komen, tja Kasper kan het echt niet allemaal alleen hoor! Staan laten Bosz, en Netto Marc sneller laten handelen en 2 buitenspelers halen, of uit Ajax 2. Younes is toch lachwekkend zeg nu eerlijk

Comments are closed.