Ajax verslaat FC Utrecht in eigen huis

Na acht jaar is het Ajax gelukt om in Utrecht de winst binnen te halen. Lasse Schöne miste een penalty maar revancheerde zich met het maken van een prachtig doelpunt. FC Utrecht doet het goed in de competitie en is zeker tegen Ajax gebrand om te winnen maar in deze wedstrijd waar keihard gewerkt werd, moest de thuisploeg het onderspit delven.

 

Zoals verwacht begonnen de gastheren gedreven aan het duel en gooiden er een hoog tempo in. Ajax ving dit echter goed op en had al snel meer balbezit. Toch kon Ajax niet goed door de defensie van Utrecht heen komen doordat de ruimtes klein gehouden werden. Lasse Schöne probeerde met een paar mooie passes Anwar El Ghazi te vinden maar die vergat regelmatig er iets mee te doen. Het eerste gevaarlijke moment ontstond na ongeveer 20 minuten voor het doel van Ajax. Haller passeerde Davinson Sanchèz en gaf een voorzet voor het doel. Richairo Zivkovic kroop goed voor zijn bewaker en schoot de bal op de lat.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde met hoog tempo beide kanten op. Na vijftien minuten spelen schoot Amin Younes op doel en Barazite bewoog zijn arm naar de bal waardoor Björn Kuipers niets anders kon doen dan een strafschop geven. Helaas schoot Lasse over waarna de supporters van Utrecht hem zingend bedankten. Utrecht kreeg hierdoor weer nieuwe energie en invaller Troupée schoot net over het Amsterdamse doel. In de 83ste minuut kreeg Lasse Schöne de bal voor de voeten en schoot van 25 meter de bal knalhard in de kruising waarna de supporters van Ajax hem konden bedanken. Utrecht gooide daarna alles op alles, want verliezen van Ajax doet pijn en bracht vervolgens Menno Koch als stormram in de ploeg. Ondanks wat hachelijke momenten hield Ajax de laatste minuten goed stand en keert als terechte winnaar terug naar Amsterdam.

FC Utrecht – Ajax 0-1 (0-0)
61. Lasse Schöne  mist penalty
83. Lasse Schöne  0-1
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 21.009
Gele kaarten: Justin Kluivert, Lasse Schöne, Hakim Ziyech (Allen Ajax), Janssen (FC Utrecht)

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Leeuwin(/64 Troupée), Janssen, Van der Meer; Amrabat, Brama, Barazite(/86 Koch), Ayoub; Zivkovic(/76 Peterson), Haller

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez (/74 Mathijs de Ligt), Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen; Lasse Schöne; Hakim Ziyech (/90 Donny van de Beek); Anwar El Ghazi (/73 Justin Kluivert); Kasper Dolberg; Amin Younes

Related posts

48 Comments

  1. Toppertje

   Voor een keer wil ik wel stellen dat de overwinning van vandaag boven alles ging. Begrijp alleen niet dat Bosz zegt alleen een speler te willen als die van meerwaarde is. Voor beide vleugels kan dat niet moeilijk zijn.

   1. De seijs

    Hoe maakte niet uit we moesten winnen dit keer. En onder Bosz is het eindelijk gelukt. Klasse ajax .

   2. Remco425

    Zo zie je maar weer, zo wordt El Ghazi de hemel in geprezen (toen hij niet speelde) en na een paar wedstrijdjes al weer afgeserveerd. (ik zeg overigens niet dat jij hem in de hemel prees, dat weet ik niet meer)

  2. FrankiC

   Mag ook gezegd: Klaasen onze beste man vandaag (ondanks mega fout die tenauwernood goed afliep) en Schöne goed (ondanks mega fout die geen consequenties had)

   1. -buitenkantje rechts-

    Sorry?? Kan je nie helemaal volgen nu FrankiC.. Klaassen beste man? Viergever ok.. sanchez..zelfs Schöne.. Maar Klaassen krijgt van mij een onvoldoende.. liep verkeerd, veel balverlies, nauwelijks aanvallende impulsen..

    1. FrankiC

     Die witbol met aanvoerdersband. Iknschrijf het niet als ik het niet meen. Zouden we samen moeten nakijken. Juist intercepties en weinig balverlies.

 1. Charka53

  Wat was het weer billenknijpen , maar ze hebben er hard voor geknokt en de kers op de taart was die wereld goal van Lasse.

  1. vak411

   Ik vond het geen billenknijpen.. schotenverhouding 4-15. Utrecht was op. Verdiende overwinning.. schitterdende goal. Het was niet super maar als je dit soort wedstrijden zonder super te spelen ook al wint.. dan wordt je kampioen.. die kakkerlakken krijgen straks kampioensdruk. Dat kost ze veel punten..

   1. Charka53

    Voor mij wel vak411 , achteraf is het allemaal makkelijk zeggen maar Utrecht heeft ook de kansen gehad en bleven tot het einde gevaarlijk .

   2. Remco425

    Omdat het lang 0-0 en daarna maar 0-1 bleef vond ik het zeker billenknijpen. Ze hebben dan aan 1 kans genoeg. En we weten allemaal hoe Ajax vaak doelpunten weggeeft in de slotfase. Maar inderdaad absoluut terecht. Ajax speelde in fases echt goed, had zeker het beste van het spel en veruit de meeste kansen. Maar die paar van kutrecht waren wel levensgevaarlijk.

 2. dioajax

  veel veel mensen hier zeggen dat Bosz niet een goeie trainer voor ajax is…hij is een hele goeie trainer voor ajax en je kan het zien hoe ajax speeld dit half jaar…dit voetbal heeft ajax niet gespeeld onder de boer in de 5 jaren…wel kampioenen maar niet goed voetbal…je kan zien hoe aanvallend ajax speeld onder Bosz…en ik begreep de frustratie wel maar het is omdat feyenoord boven aan ziet maar dat zal niet lang duren want 010 heeft geen team…ajax wordt kampioen dit jaar en ben benieuwt hoe de mensen die niet Bosz willen hoe die gaan reageren…ik vindt dat Bosz een uitstekend werk doet…alle supporters moeten achter de trainer en spelers st aan…we gaan winnen we gaan verliezen alles kan gebeuren want het is voetbal maar we blijven altijd ajax…en sommige zeggen waarom hij el ghazi uit halde en niet younes en dat is omdat el ghazi niets kon in de tweede helft…hij was sneller dan de verdediger en bosz heeft aan hem veel keer gezegd sneller sneller maar el ghazi kon het niet…en omdat bosz zag dat op deze kant heel veel kansen hadden heeft hij justin in gebracht en het ging veel beter…iedereen heeft een “kleine”trainer in zichzelf maar als je een trainer bent is het niet makkelijk anders was elke mens in de wereld een top trainer…bosz is een hele goeie trainer voor ajax…

 3. ajaxpers

  Al zou Ajax kampioen worden dan is dat niet de verdienste van Bosz maar het feit dat Overmars goeie aankopen heeft gedaan. Met Ziyech, Sanchez en Dolberg was bij bij FDB gegarandeerd kampioen.

  1. Teuntje

   Ik snap eerlijk gezegd niet waarom de opmerkingen van Ajaxpers continu belachelijk worden gemaakt. Ik ben het met hem eens!
   Ik zie Ajax van mindere ploegen winnen, maar tegen betere ploegen nooit domineren. Ook dit seizoen weinig echt goede wedstrijden gezien en dan maar roepen dat Bosz het zo fantastisch doet! Ook onder FdB speelden we supergoede partijen en ja ook ik denk dat Frank met deze selectie anders had kunnen spelen.
   Laten we svp wel ff reëel blijven met elkaar…

   1. jonk supporter

    Onder FdB waren het toch echt supergoede partijen voor een reclame van Beter Bed. Jij mag het natuurlijk eens zijn met Ajaxpers. Er zijn ook een hoop mensen voor Trump. Of we het dan over serieuze mensen hebben of over mensen die de pilletjes van Widi nodig hebben is weer een andere vraag.

    1. Teuntje

     Ieder zijn mening Jonk, maar mag toch hopen dat je uit mijn reactie niet de conclusie hebt getrokken dat ik het populisme aanhang?

   2. Widi

    Teun, ik ga proberen inhoudelijk antwoord te geven. Ik heb namelijk wel een paar redenen om ajaxpers steeds aan te pakken. 1. Hij laat regelmatig merken dat Bosz alleen al niet deugt omdat hij een Feyenoord verleden heeft. Ik vind dat onzin. 2. Bosz doet het gewoon niet slecht. 3. Ajaxpers geeft nooit aan welke trainer Ajax dan wel had moeten contracteren. 4. Ik zou niet meteen een aantoonbaar betere trainer weten die bereid is om voor een Nederlands salaris in de eredivisie te komen werken. Jij? 5. De mensen die ajaxpers van repliek dienen, zeggen helemaal niet dat Bosz zo geweldig is. Ze geven alleen aan dat ajaxpers onredelijk is. En dat hij steeds maar het zelfde zegt. En ook dat hij van elk topic wel een anti Bosz verhaal kan maken. Hoe reëel is dat?

    1. dioajax

     hahahha met je eens widi…mischien wilt hij trainer worden van ajax 1…weet je nooit…

    2. Teuntje

     Met dit verhaal kan ik leven, Widi. Dank voor je redelijke en onderbouwde reactie.
     Ikzelf had graag vd Brom gezien, als antwoord op opmerking 4, maar dat alternatieven dun gezaaid zijn ben ik met je eens ?

     1. Widi

      Ik wist het echt niet. Kon niemand bedenken destijds. Behalve dan Klopp of zo…..En van de Brom lijkt nu niet te voldoen bij AZ. Zou die het dan bij Ajax gered hebben? Het gaat mij niet eens om Bosz hoor. Maar zo gek doet die het nu ook weer niet. In elk geval niet zo gek dat iemand hier dagelijks aan zijn stoelpoten moet zagen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Positief: Ajax wint na 7 jaar uit bij Utrecht! We blijven in het spoor bij Feyenoord.. En we hebben een schitterende goal van Schöne gezien..
  Negatief: Backs en linksvoor geven wederom niet thuis.. Sinkgraven werd overlopen en kwam tekort. Veltman kan gewoon niet beter en heeft het niveau niet dat we nastreven. Younes niet gezien..en dat kwam niet door zijn geringe lengte. Dolberg heeft 8x zinloos doorgelopen op de keeper. Verder niks..helemaal niks.
  Opmerkelijk en dubieus:
  De wissels van Bosz.. wie werden er gewisseld? Onze gevaarlijkste aanvaller en onze beste verdediger.. onbegrijpelijk en dubieus. Waarom krijgen andere spelers zoals het lijkt onbeperkt krediet?? Younes heeft van augustus tot nu februari 1 goede oefenpot op zijn naam staan.. wekelijks worden de tekortkomingen van Sinkgraven en Veltman zichtbaar.. Dolberg heeft in nov voor het laatst gescoord. Speelt nu al een wedstijd of 5 onzichtbaar, maar blijft gewoon staan. Waarom hebben we Cassierra gekocht in Augustus?

  Daarnaast had het ook anders kunnen aflopen.. Bedankt Zivco voor de bal op de lat!

  1. Teuntje

   Ben ook blij dat er weer een keer gewonnen wordt van Utrecht uit. Jammer, dat ik tot de laatste minuut onrustig op de bank heb gezeten. Vond Ajax weer niet overtuigend spelen vandaag

  1. jonk supporter

   In Nederland. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar die van jou. Als jij niet van Nederlandse origine bent dan ben je gewoon lekker bezig met zulke bijdragen.

   1. dioajax

    denk dat je een type fout hebr gemaakt en niet jonk supporter maar jank supporter…ga lekker een andere club vinden…als de boer een andere club vind ga deze club supporten…en ik ben een GRIEK en ben trots op…

    1. jonk supporter

     Als jij een Griek bent dan ben ik trots op hoe je jezelf verwoord. Dus, droplul ;als je dat begrijpt tenminste), het was een compliment. Dat compliment is bij deze ingetrokken. Je kan terug naar de inburgeringscursus om zaken beter te begrijpen. Tering ( dat is een scheldwoord) probeer je iets aardigs te zeggen word je afgezeken. Dus Dio, denk eerst ff na voordat je gaat reageren.

     1. dioajax

      okey sorry man dat had ik niet begrijpen…my bad…mijn nederlands is niet de beste want ik heb het zelf geleerd en soms begrijp ik niet…my bad man..

     2. dioajax

      dacht ook dat je ajaxpers was die altijd over bosz praat…want ik had onder hem gereageerd en dacht dat hij het aan mij vroeg…my bad…peaceeeee bro

 5. Ajax belg

  kleine bedenking na bekijken beelden NOS. Vanuit gaande dat een samenvatting het beste van een wedstrijd weergeeft was het weer heel mager. Onze topspits Dolberg ( gegeerd door alle topclubs uit Europa)
  raakt op die samenvatting 1 maal de bal . Geeft balletje breed. Younes die altyd zijn Robbentje doet al moet ie welwat blijven oefenen . Verdedigers die de fout in gaan . Dan nog een Boz die het ook niet meer weet … moeten wij zo KAMPIOEN worden . Spijtig maar ik zet er mijn geld niet op. Wat zegt onze trainer morgen : het moet beter,sneller … waar heb ik dzt nog gehoord.Er staat gewoon geen ploeg.

  1. jonk supporter

   Ik was ook niet ondercd indruk hoor. Twee giga missers van Klaassen. Als Veltman die maakt of Sinkgraven dan worden ze ter plekke afgemaakt hier. Nu lees ik er niets over. Als Utrecht kalmer was geweest, had Feijenoord gewoon 8 punten los gestaan.

 6. JohnDoe77

  Grote klasse dit, wat ik al eerder getikt heb; als we deze pot winnen, pakken we de kakkies en de titel! Mooi mannen en super revange van Lasse!

Comments are closed.