Ajax ontvangt dit seizoen record aan transfers: Nu al ruim 73,5 miljoen

De afgelopen tijd vertrokken diverse spelers bij Ajax waaronder Richedly Bazoer en Nemanja Gudelj. Ook Anwar El Ghazi staat op het punt Amsterdam te verlaten . Ajax lijkt pas daadwerkelijk geld uit te willen geven op de transfermarkt als de buitenspeler definitief weg is. Dat terwijl de club toch niet echt krap bij kas zit. Ajax heeft dit seizoen al meer geld binnengehaald dan de afgelopen dertien seizoenen. De Amsterdammers verkochten al voor 73,5 miljoen euro aan spelers, zo berekende ELF Voetbal.

Naast de verkoop van Arek Milik, Jasper Cillessen, Gudelj en Bazoer verkocht de club ook spelers als Mike van der Hoorn, Franco Antonucci Viktor Fischer en Lucas Andersen. Nog nooit verdiende Ajax in een seizoen zoveel geld aan transfers! En de pret is nog niet over voor directeuren Slop en Overmars want verwacht wordt dat ook Anwar El Ghazi de club nog gaat verlaten voor een transfersom boven de tien miljoen euro. Dit seizoen werd er tot dusverre iets meer dan twintig miljoen euro uitgegeven, waarvan meer dan de helft voor Hakim Ziyech.

Related posts

88 Comments

  1. FrankiC

    En ze worden er op het veld niet dlechter van! Goeie zaken. Nu nog een paar gerichte aankopen.

      1. dickst14

        Hij had alleen Ziyech veel eerder moeten halen dan hadden we misschien wel de CL gehaald met alle miljoenen en zeker bovenaan gestaan met wederom aan het eind de CL met alle miljoenen.

        1. dickst14

          Buiten dat is het ook niet moeilijk om bv Bazour te slijten voor 12 miljoen. Is een koopje voor Wolfsburg.

          1. KBouter

            Of het voor hun een koopje was moet je afwachten. Voor hetzelfde geld komt hij daar er ook naast te staan en word het een heel vervelend mannetje die ze liever kwijt dan rijk zijn.

            Voetbal kwaliteiten heeft hij wel.

      2. Toppertje

        Financieel goed maar als supporter kijk ik liever naar het spel en 2 gemiste titels. Natuurlijk kun je niet ieder jaar kampioen worden maar ik denk dat een verkeerde zuinigheid ons wel degelijk parten heeft gespeeld en ook de reden is waarom we nu achter 010 aanlopen.

  2. mr lays

    Ze kunnen beter iets verzinnen om spelers langer ta laten blijven ipv alles maar te verkopen., miss komen we europees een keer wat verder dan

    1. Remco425

      De meesten die weg gingen waren nou niet bepaald hoofdrolspelers. Op Jasper en Arek na.

  3. paullus

    het is bij ajax de omgekeerde wereld
    alles wat een beetje kan voetballen word verkocht
    en dan vreemd vinden dat je europees geen worst voorstelt
    geld hoort op het veld testaan

    1. ajaxhoger

      Juist paullus , en dan nog te gierig zijn om goede spelers te kopen , alles is te duur schijnbaar .

    2. FrankiC

      Zoals? Zo’n bedrag bijschrijven en dan maar één basisspeler verkopen, die we niet missen (Cilessen) en de basis substantieel versterken (Sanchez, Ziyech) en wat stoorzenders verpatsen voir goud geld. Dan doe je toch erg goeie zaken. Ze moeten alleen wat langer willen blijven en 1 of 2 basisspelers erbij halen. Doe eens gek en haal Vertonghen (naast een rv en ra), als je de CL in wil en potten wil breken.
      Maar ja, het zijn mijn centen niet….

      1. 11Younes11

        Precies, eindelijk houden we de dragende spelers eens een seizoen in Amsterdam. En halen we spelers die directe versterking zijn voor het eerste: Sanchez, Ziyech. En we hebben supergoede talenten die je ook makkelijk in het eerste kan zetten, ik noem een Onana en Dolberg. Klasse beleid!!!

    3. Remco425

      Op Jasper en Arek na waren het nou niet bepaald belangrijke spelers die weggingen. Of had je Gudelj graag willen behouden?

        1. Remco425

          Klopt Widi, die schreeuwt alleen maar. Net als paullus overigens. Aan onderbouwde meningen doen ze niet…

        2. FrankiC

          Koote207 spant de kroon. Hij reageert maar zegt nooit iets. Die andere 2 stellen iets zonder onderbouwing maar hij stuurt alleen ‘lege’ berichten. Zo in trant van ’tsja, dat heb ik ook gelezen’ of ik ken ‘m niet maar ik zou het doen’. Nooit een bijdrage aan de discussie. Heel apart.

  4. ajaxhoger

    Zeer goed voor de bonussen van die dik koppen van de RVC, die geen verstand hebben van voetbal .

      1. ajaxhoger

        Dan stond het er heel wat beter voor , zeker op het veld , daar moet het verdient worden Widi .
        Het kan goed zijn dat ze geen bonus krijgen , of wel , ik zoek dat nog wel uit .
        Het gaat er mij om dat de RVC regelt dat er iets gekocht mag worden of niet , ze hebben totaal geen kijk op het voetbal .

        1. Widi

          Jij denkt serieus dat je het beter zou doen dan Overmars? En je denkt ook dat je in de voetbalwereld net zo serieus genomen zou worden? Dat je uberhaupt serieus genomen zou worden? Je hebt een serieus probleem met je zelfbeeld. Je bent op dit gebied (net als ik hoor) een nobody. Ik ben bang dat je verder ook niet veel voorstelt. Ongelofelijk.

          1. FrankiC

            Nu doe jij jezelf tekort Widi. Ik zou het serieus een uitdaging (en wereldbaan) vinden. (Maar misschien dat mijn zelfbeeld ook niet spoort.) Vrees dat ze me niet vragen.

          2. jonk supporter

            Widi: Ajaxhoger, F-side64, de Seijs, Ajaxpers, Koote allemaal holle vaten en eerlijk gezegd reken ik EugAjax hier ook onder. De laatste weet het alleen wel leuk te verpakken maar heeft uiteindelijk ook geen inhoud. Dat maakt dat ik me ook (te vaak) verlaag tot een niveau van irritant figuur. Dat besef ik me ook maar al dat geneuzel zomaar voorbij laten gaan gaat me ook te ver.

          3. jonk supporter

            Ben jij hetvechtveens dat Ajax 15 miljoen of meer voor een speler van 19 gaat betalen die het nog niet een beetje langdurig heeft bewezen mee te kunnen op het hoogste niveau? Moet Ajax meegaan in de gekte?

          4. Widi

            Ik denk dat deze jongen een veelvoud kan opleveren. En ik wil wel weer eens een echt spectaculaire voetballer bij Ajax zien. Dus ja. Deze keer wel. Niet dat hij komt hoor???

          5. EugAjax

            Hoe was het ook al weer Widi? Niet OVER iemand praten maar TEGEN hem hahahahaha. Wat laat jij je kennen hahahaha. Ik had je hoog zitten maar je zakt naar niveau tweelingbroer hahaha goed voetbal weekend mannen

  5. FrankiC

    Volgens mij is de bonusregeling op de directie van toepassing en niet op de RvC. De RvC houdt toezicht en wil van winstgerelateerde (banksaldo) bonussen af en de bonus alleen koppelen aan het sportieve resultaat. Terecht, het zou meer een voetbalclub dan een bedrijf moeten zijn.

    1. Remco425

      Dat krijg je ervan als je alleen maar schreeuwt op basis van aannames ipv de materie te kennen, zoals ajaxhoger doet…

      1. ajaxhoger

        Als jij het maar denkt te kennen , DE RVC is de grootste klotezooi wat ze kunnen hebben , ze moeten echt smeken om een speler te kunnen kopen , daar word je geen kampioen mee , het kost alleen veel geld .
        Geen CL drie jaar , tel maar uit , verkeerde zuinigheid noem ik dat , we hebben spelers nodig voor in de aan val , die is x zeer en zeer matig te noemen
        En wat betreft bonussen , daar doen ze allemaal aan mee , ook de RVC in mijn ogen .

  6. Gido

    Artikel is onjuist. Ajax wil El Ghazi pas verkopen zodra er een nieuwe buitenspeler gecontracteerd is. Verder uitstekend werk van Marc Overmars. Doorselecteren en toch serieus geld ontvangen. Ik verwacht dat Veldman en Klaassen deze zomer ook nog vertrekken. Gaat nog eens circa 30 miljoen extra opleveren. Hiervoor moet hij 2 buitenspelers kopen en een linksback. De rest hebben wij al in huis. Met dat geld kunnen ze van de beurs, stadion kopen, topsalaris verhogen en de (seizoen)kaarten goedkoper maken.

    1. BobbyHaarms

      Waarvan minstens 25 miljoen voor Klaassen. Sorry maar ik vind Veltman geen speler waar je ettelijke miljoenen voor binnen kan harken. Nuttige speler, maar meer ook niet.

    2. BobbyHaarms

      En als ze dan toch geld overhouden doe het dan gelijk goed en zorg dat het oude logo in ere hersteld wordt.

  7. jelinho

    Ajax “koop club” zoals de haters van Ajax altijd zeggen. Dus niet he!
    Kom op nou we verkopen bijna alleen maar. off topic is het niet een idee Tete met Sachez in de verdediging en een links en een rechtsbek halen voor hevige concurentie op de links en rechtsbek posities. En natuurlijk een buitenspeler die zijn man voorbij gaat en een voorzet kan afleveren Ben weer blij met dit Ajax. verder hebben we niet echt andere spelers nodig de jeugd staat te trappelen om het over te nemen van Klaassen en generatie genoten. Niet dat Klaasen weg moet, maar is gewoon lekker om te zien dat we weer opties beginnen te krijgen.

  8. -buitenkantje rechts-

    Al een keer een post over gemaakt alleen kwam ik toen uit op 80 miljoen..
    Niks mis met verdienen van geld, alleen ben je natuurlijk vortbalclub.. Zou graag een visie willen lezen wat met het geld gedaan gaat worden. Aankoop Arena? Start Ajaxcity? Herinvesteren in kwalitatief goede spelers?

  9. De seijs

    Knap ajax , maar we willen (moeten dit seizoen ) kampioen worden! Dus open die knip en 2 hele goeie halen.

    1. ajaxhoger

      Ze doen niks Seijs , alleen potten , dat kunnen ze goed , dit zuinig gedoe kost aan het eind vele miljoenen door mis lopen van de Cl .
      Zouden ze dat snappen daar vraag ik me af .

  10. jonk supporter

    Ajax moet weer van alles. Veel geld uitgeven vooral. Nog even en we hebben weer 3 Sullemannetjes gevallen. Heel veel geld uitgeven voor jonge spelers is dom. Redelijk wat geld voor een ervaren linksback en een rechtsbuiten kan slim zijn. De speler zal echter tegen de 30 jaar aanlopen of ouder zijn, anders komt hij gewoon niet. Moet dus veel internationale ervaring hebben en tot op heden basis speler zijn. Anders ……. alles uit eigen gelederen oplossen. Eerste vereiste is: mooi en aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Titel staat op plek twee. Spelers moeten er natuurlijk voor gaan maar terug naar het Ajax spel is eerste vereiste. Het is allemaal geen hogere wiskunde.

  11. KBouter

    Iedereen die hier zo makkelijk lullen heeft dat Marc met miljoenen móet smijten….als jullie nu per man 1000 euro storten op rekening van Ajax, en als dan die dure speler komt, betalen jullie die 1000 euro?

    Geld kun je maar 1 x uitgeven.

    1. -buitenkantje rechts-

      Er is bijna 80 miljoen dit jaar verdiend KB.. daar kan best een gerichte aankoop vanaf.. maar alleen kwaliteit of uitzonderlijk talent waar veel rek in zit.. kunnen we de 1000,- in onze zak houden..

      1. KBouter

        Ik ben het er mee eens dat Ajax geld heeft en best eens een gerichte aankoop mag doen.

        Maar hier gaat het om een jeugdspeler van 19 die verder nog niets heeft laten zien. Beleid van Ajax is juist dat je best voor exceptionele geld mag uitgeven, maar 15 mio voor een jeugdspeler is niet zoals het hoort te gaan.

        1. jonk supporter

          Helemaal juist KBouter. Als ze dat doen gaan ze weer terug naar de tijd voordat Johan kwam. Ze zeggen nog steeds de lijn Cruijff te volgen maar dit soort acties geeftvduidelijk aan datvze daar schijt aan hebben en gewoon werken zonder lijn.

          1. ajaxhoger

            Dus jij wil zeggen , niks kopen en maar aan blijven modderen , willen ze mee doen aan de top , dan zullen ze mee moeten doen , ik zeg niet alles ovver de balk gooien.
            Maar gerichte aankopen doen , en niet dat tegen gewerk van de RVC , ze hebben er nu zat verkocht , maar niks gekocht .
            Dus weer ingeleverd , kost weer vele miljoenen aan het eind , geen CL .

          2. Widi

            Ja. Je zegt alleen nooit WIE ze moeten kopen. Je zeurt alleen maar om het zeuren. Je begrijpt er geen klote van en dst begrijp je ook niet.

  12. JohnDoe77

    Tijd om te stoppen met huren en het kopen van talenten, investeren in de huidige selectie, komende spelers en een topper op de vleugel en in de verdediging!

      1. JohnDoe77

        Tuurlijk wel; we leiden talenten op! Lijn Cruyff…. alleen kopen wat je zelf niet kunt opleiden!

        1. Ajaxslied

          Wij kopen talenten op bedoel je. Het is altijd heel grappig om te lezen dat als een grote club bij ons een talent weg haalt dat de wereld te klein is terwijl wij precies hetzelfde doen en niet zo weinig ook. En wat is de lijn Cruyff???????

          1. Ajaxslied

            Ja slimbo ik wil het van mensen horen die altijd maar roepen en zelf geen idee hebben.

  13. EugAjax

    Ajax is dus heel goed bezig. Selectie word steeds beter en we verdienen behoorlijk wat geld. Dat geeft Ajax ruimte om een keer aankoop te doen van sterkte niveau Ziyech en mss weer bedrag van ca 10-15 mln. Belangrijker word om hiermee door te gaan om uiteindelijk de Arena te kunnen kopen en alles in eigen beheer te nemen. Dat geeft enorme boost in omzetgroei! En kan Ajax nog meer groeien dan ze in recente verleden gedaan hebben!

    1. -buitenkantje rechts-

      Eens Eug.. prioriteit zou moeten zijn eigenaar te worden van de Arena.. Start van Ajaxcity.. Met een sublieme jeugdopleiding ( investeren!) en gerichte aankopen terug naar de Europese (sub)top. En dat met een aantrekkelijke en herkenbare manier van spelen..

      1. Ajaxslied

        Er is alleen een klein probleempje dat geld heet. Europese top of subtop worden we nooit meer
        Dan zou je zoveel geld in het elftal moeten pompen om spelers aan te trekken en het salaris omhoog te gooien dat we naar de kloten gaan.

    2. jonk supporter

      Nooit meer dan 10 miljoen betalen. Never. Die bedragen zijn pas medio 2019-2020 van toepassing. We staan op punt om 15 miljoen voor een 19 jarige te gaan betalen. Schande en gestoord.

      1. EugAjax

        Op zich geen rare opmerking Jonk echter dan hadden we nu geen Ziyech gehad……Ajax moet hoofd koel blijven houden op losgeslagen transfermarkt, daar ben ik het zeker met je eens. Verslik je niet in biertje haha

        1. jonk supporter

          Vind de elf miljoen voor Ziyech ook teveel. Ben blij dat hij bij Ajax speelt maar Ajax had nooit elf miljoen moeten betalen. Zonder Ziyech hadden we een middenveld met Klaassen, Schone en vdBeek/Appie gehad.

          1. EugAjax

            Klopt had zeker niet misstaan maar Ajax was in paniek na uitschakeling CL. kat in nood maakt rare sprongen..maar deze pakt iig goed uit gelukkig maar

          2. jonk supporter

            Het feit dat ze in paniek raken geeft aan dat ze niet op hun taak berekend zijn. Paniek aankopen zijn dom en duur. Dat het goed uitpakt is mazzel maar het blijft stom.

  14. EugAjax

    BR ja hier valt geen speld tussen te krijgen. Laat Ajax gaan voor plan Buitenkant Rechts!! Super

  15. a.p.

    geld op bank is mooi, maar nog mooier is het geld op het veld en kampioen worden en weer C.L spelen

Comments are closed.