Ajax gaat deelnemen aan FIFA 17 Eredivisie

De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaat Koen Weijland namens Ajax virtueel de strijd aan met eSporters van de andere 17 Eredivisieclubs om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. De E-Divisie, wereldwijd een van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers, start op 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van Ajax gaan volgen. Op maandag 6 februari vindt de officiële aftrap van de E-Divisie plaats.

“Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten”, vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV. “We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren. De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer toe kunnen leggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te creëren. Daarnaast zal de E-Divisie op termijn gaan zorgen voor een nog mooiere beleving van Eredivisie voetbal in stadions.”

Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

Bron: Eredivisie.nl

Related posts

15 Comments

  1. Skills

    Slimme actie van Ajax. De laatste jaren wordt e-sports steeds groter en hierdoor kan Ajax veel publiciteit mee krijgen

  2. Jimmy1971

    Ik zie nog niet hoe , maar als dit ook geld gaat opleveren , worden ook onze E-spelers weer weggekocht ..

  3. -buitenkantje rechts-

    Zal er wel bij horen.. Ga het niet volgen.. Heeft niks met voetbal te maken.

  4. EugAjax

    Het zal wel bij tegenwoordige tijd horen. En van wat ik gelezen heb heeft Ajax in ieder geval een goede in dienst genomen. Persoonlijk heb ik er niks mee maar goed het iniatief is daar en dus succes Ajax

  5. Gert Ajax

    Die koen gaat echt nog wel prijzen pakken voor Ajax.
    Tuurlijk echt voetbal is leuker maar dit levert uiteindelijk geld op en dat is goed voor onze club?

Comments are closed.