Schöne: ‘Ik ga niet opeens een betweterige mentor spelen’

Lasse Schöne weet als geen ander hoe moeilijk het is om je terug te knokken in een elftal en daar slaagt de Deen momenteel prima in. Schöne  leek even op het tweede plan te belanden onder trainer Peter Bosz maar is inmiddels weer een vaste waarde in het elftal. Die ervaring, en alle andere ervaring die hij de afgelopen jaren opdeed, probeert hij over te brengen op de jongere spelers.

‘Natuurlijk ben ik met mijn ervaringen momenteel belangrijk in het elftal en met name voor de jonge talenten want die probeer ik te helpen. Ik ga niet opeens een betweterige mentor spelen, hou op zeg. Spelers die opeens denken dat ze wat zijn omdat ze meer hebben meegemaakt, nee dat gedrag heb ik altijd verafschuwd. We kunnen moeilijk doen over de talenten omdat ze mondiger zijn en hun eigen maniertjes hebben, maar ik heb daar geen problemen mee. Op de training zie ik ze soms lekker vrij trainen maar in een wedstrijd verstoppen ze zich omdat het even niet loopt. Het is een logische reactie om je als speler even te verstoppen als het niet loopt, maar dat moet je juist niet doen. Hoe meer ballen je krijgt, hoe sneller je weer in de wedstrijd zit. Dat soort dingen, daar ben ik wel met wat spelers mee bezig. Maar alles wel op een ontspannen manier, zeker niet als oude wijze man die het allemaal nog een keertje uitlegt’.

Bron: VI

Related posts

21 Comments

    1. marcussboss

      het is hoe dan ook een fantastische vent! ik ben zo blij dat hij zich weer heeft terug weten te knokken en weer gewoon basis speler is. hopelijk nemen de “jonkies” wat van hem aan en kunnen ze net zo van die strijders worden als hij is

      1. FrankiC

        Oneens Marcuss, hij had geen vormdip of zo hoor. Hij is gewoon misbruikt door FdB en Bosz, als vereldelde rechtsbuiten, terwijl mensen hier al tijden riepen dat hij op de AS hoorde. Tekortkoming en fout van Bosz, die ik verder hoog heb zitten, maar een bekerwedstrijd tegen Willem II nodig had om in te zien wat wij al wisten.

        1. Litmanen

          Een echte prof die idd regelmatig is misbruikt vanwege het feit dat je hem overal bruikbaar kunt maken. Hetzelfde zie je dat met Blind. Zowel bij Ajax als bij ManU. Niet best voor je carriere. Bij Lasse is het gelukkig goedgekomen.

  1. KBouter

    Goedzo Schone, niét ineens interessant gaan doen, maar gewoon jezelf blijven.

    Goede mentaliteit van deze gozer.

  2. david1984

    je kan je geen betere mentor wensen als lasse echt weer een super prof één voorbeeld voor iedereen niks hoog van de toren blazen én gewoon doen wat je moet doen klasse lasse ik hoop dat je nog een aantal jaren bij Ajax blijf Echt een klasse vent

  3. -buitenkantje rechts-

    Tja.. de ervaring die we zo hard nodig hadden zat gewoon op de bank.. zo jammer dat pas dit seizoen men daar achter is gekomen.

  4. KBouter

    Er zijn van die gasten die ineens ander gedrag gaan vertonen wanneer ze weten dat ze belangrijk zijn. Vroeg of laat prik je daar doorheen.

    Heb een hekel aan die schijnheiligen die ineens totaal een ander gedrag hebben om interessant te doen.

    Ik heb het niét over verantwoording nemen, wanneer je een belangrijke pion bent, want dat vind ik wel normaal.

  5. JohnDoe77

    Als je zo goed bent en deze rol hebt in je elftal ben je niet betweterig maar gewoon een goede mentor!

  6. Charka53

    Schone is een normaal mens die zich gedraagt naar zijn leeftijd en daar is niet fout aan er kunnen er veel wat van leren.

  7. FrankiC

    Oneens Marcuss, hij had geen vormdip of zo hoor. Hij is gewoon misbruikt door FdB en Bosz als veredelde rechtsbuiten, terwijl mensen hier toen riepen dat hij op de as hoorde. Tekortkoming en fout van Bosz, die ik verder hoog heb zitten, maar de bekerwedstrijd tegen Willem II nodig had om te zijn wat wij al wisten.

  8. Jimmy1971

    Bosz kwam er iig na een paar wedstrijden achter , waar Frank er zelfs in 4 seizoenen niet achter kwam ..
    En nee , ik heb niets tegen FdB , maar vond hem zeker de laatste jaren , geen Ajax voetbal spelen.

  9. EugAjax

    Schone blijf maar jezelf en dus bescheidenheid zelve, als je daden maar voor zich spreken. En dat doet het zeker!!

Comments are closed.