‘Ajax laat Riedewald niet naar Wolfsburg vertrekken’

VfL Wolfsburg heeft zich tevergeefs gemeld voor een transfer van Jairo Riedewald, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De Duitsers hadden na Riechedly Bazoer een tweede bankzitter van Ajax willen halen. Peter Bosz ziet echter toekomst in Riedewald, die als linker centrale verdediger, linksback én controlerende middenvelder uit de voeten kan, en heeft daarom besloten hem niet te laten gaan. Het contract van Riedewald bij Ajax loopt tot de zomer van 2020.

Related posts

75 Comments

    1. De seijs

      Klasse Bosz en ajax. Riedewald hebben we nodig. En ga er vanuit dat Riedewald zelf ook nog niet klaar is bij ons ajax.

      1. marcussboss

        zou erg zonde zijn als Bosz hem had laten gaan! hopelijk krijgt deze jongen ooit nog een basisplaats, want voetballen kan hij! ik snap ook niet waarom ze sinkgraven als linksback zetten terwijl ze riedewald daar ook neer kunnen zetten

        1. Litmanen

          Riedewald is een centrale verdediger. In vorm zou hij het Viergever moeilijk moeten maken. Zoals Sinkgraven zondag de tweede helft speelde kan Riedewald niet.
          Maar van mij mag Bosz Viergever inruilen voor Riedewald.

          1. 11Younes11

            In ieder geval meer rouleren die twee. En als de situatie het toelaat ook gewoon Schone ff sparen en Riedewald op 6. Deze jongen moet je tevreden houden en moet dus meer minuten maken!

          2. KBouter

            Die optie denk ik ook, Schone is ook niet meer de jongste en met een programma van 2 wedstrijden per week kun je Schone beter op tijd rust geven, mits de stand erom vraagt.

          3. KBouter

            Met 30 ben je bij Ajax al aardig bejaard, maar af en toe rust met de laatste 20 minuten spelen is voor middenvelders niets mis mee volgens mij. Die gasten maken meer meters dan bv een verdediger.

          4. Widi

            30 is fysiek niet oud. Zeker niet in de Eredivisie waar het tempo niet heel hoog is. Heel vaak beslist Ajax de wedstrijd pas in het laatste half uur. Daar moet Schöne gewoon bij zijn. Riedewald zal het op eigen kracht moeten doen. En ook komend seizoen niet op 6 maar op 3.

    2. FrankiC

      Dan zal het bod wel navenant geweest zijn. Als ze het bedrag van Bazoer bieden issie weg hoor. (En dan haal je Tibbling voor een habbekrats op (6).

      1. KBouter

        Franki…denk je dat Tibbling een toegevoegde waarde zal zijn, en meerwaarde heeft dan Riedewald?

          1. KBouter

            Daar heb ik mijn twijfels, Riedewald kan zowel ingezet worden als CV, Linksback als op het middenveld.

          2. KBouter

            Dat is het lullige voor spelers als Riedewald, ze zijn géén specialist op 1 bepaalde plek, maar zijn multi inzetbaar.

          3. FrankiC

            Maar… het huidige middenveld staat als een huis natuurlijk. Ik denk dat hij de 6 positie beter kan invullen dan Riedewald.

    1. BobbyHaarms

      Met alle respect voor Viergever (die het momenteel naar behoren doet), maar ik zie liever Riedewald in de basiself staan dan Viergever.

    2. ajaxhoger

      Viergever krijgt geen kansen Paullus, die is volgend jaar weg , ik snap ook niet wat ze met viergever aan moeten . Hoewel de jongen het redelijk goed doet nu .

  1. Charka53

    Verstandige zet , Riedewald is een goede speler maar helaas net niet goed genoeg voor basisspeler daar moet hij dan maar aan werken , kop op jongen je tijd komt wel.

  2. Ajax belg

    deze klasse speler moet spelen en ervaring opdoen. Riedewald moest ons mee KAMPIOEN maken.

          1. Widi

            Weet ik wel. Maar had het al lang niet meer gehoord. En voor Riedewald en dus voor Ajax, is het beter als niemand het nog zegt.

          2. De seijs

            Hoezo is Riedewald labiel dan ofzo? We moeten tegen betere teams spelen want daar woorden we beter van. En dan zou je zoiets niet meer mogen zeggen? De sterkste zullen overblijven widi of heb jij geen vertrouwen in Riedewald. Want dat zou dan ook Bosz zien. Want die laat hem niet spelen.

          3. Widi

            Ik denk niet dat ik het je kan uitleggen. Misschien zo: Als jij vanaf je jeugd zou zijn vergeleken met een van de beste dakbedekkers die NL ooit gekend heeft, zou dat voor jou ook lastig geweest zijn.

          4. De seijs

            Hahaha ik ben blij dat ik geen dakdekker ben. Maar bij ajax wordt je voor de leeuwen gegooid. Pers noem maar op. En als je echt goed bent dan moet je schijt hebben aan de wereld en je eigen ding doen. Dat haalt het beste bij je naar boven. Kijk maar naar Dolberg die laat zich niet gek maken en heeft een basisplaats. Met andere woorden gewoon in je eigen geloven en de rest laten voor wat het is. Maar ben jij imojc, je gaat ook al zo raar praten. Of zoals hier meer is gezegd is het je tweeling broer.

          5. Widi

            Hij heeft vaak gezegd dat jij dakdekker bent. En jij hebt het nooit ontkend. Tot nu dan….maar of ik jou moet geloven……. verder maakt het me niet uit wat je bent. Als je maar te eten hebt.

          6. jonk supporter

            Woonplaats, straat, huisnummer, vertrektijd in de ochtend, thuiskomst, alles il lang duidelijk van de Seijs. Uiteindelijk heeft hij zelf alles aangegeven in tekst en reactietijden. De start was zijn tocht op een vrijdagavond van Assendelft naar Hillegom met het openbaar vervoer ????? voor Jan lul. Zo heerlijk om een asociale racist een oor aan te naaien.

          7. De seijs

            Wat een ongelooflijke slechte rechercheur zou jij zijn! Ben je op je werk ook zo slecht. Het is net slecht zoals al je berichten hier. En het ergste is dat je je eigen nog goed vind ook. Wat een lulletje ben je toch. Maar ik heb wel het grootste plezier als ik het lees!

          8. jonk supporter

            Te laat jongen, te laat. Je hebt jezelf zo vrij gegeven. Ik ben degene met plezier. Jij ent degene met kramp in je nek. Je reageert exact zoals ieder betrapt eikeltje doet. Wanhopig ontkennen. Heerlijk. Je had mij nooit NSB’er moeten noemen en mijn moeder geen hoer en het feit dat je racist bent is ook helemaal fout. Dat zijn je grootste fouten geweest hier. I’m a part of your life baby.

          9. De seijs

            Het feit blijft dat jij ziek bent en als jij zeker weet dat jij mijn adres weet dan laat ik je in die waan. En over dat je een NSB’er bent en je moeder van lichte zeden is dat heb jij zelf bekend. En dat je hier een nickname gebruikte met de afkorting SS zegt ook genoeg! Indojood vond het hier ook wat raar dat je die naam gebruikte. Ja een burn-out doet veel met je.:-) 🙂 🙂 🙂

  3. Jimmy1971

    Verstandig als de selectie te dun wordt gaan we de schaal niet ophalen !!
    Wat wil Wolfsburg toch met spelers die geen basis staan bij hun club , of is het een handelshuis ?!

    1. FrankiC

      Als ze daar op de bank of tribune komen worden ze vooral niet meer waard. Geen handelshuis dus. Gewoon hopen dat 1 op de 4 voldoet. Niet mijn idee van beleid voeren.

    1. HURBIE

      Wijs besluit om hem niet te laten gaan
      Is een hele nuttige speler die snel Viergever moet vervangen

  4. Brokamp

    Als hij zo nodig moet blijven geef hem dan ook speel minuten. Ik vin dat je minimaal elke wedstrijd 13 spelers moet gebruiken. Dus ietsmeer rouleren mag wel. Je zult zien dat de spelers die er dan in komen gretig zijn en dat de andere spelers harder moeten knokken om er in te blijven.

    1. KBouter

      En dan sta je in een belangrijke wedstrijd net met 1-0 voor…en de tegenstander begint te drukken.

      Dan ga jij ineens een CV die basis is vervangen voor een bankzitter omdat hij een kwartier mee moet doen?

      Natuurlijk….Dat doen een Guardiola, Gaal, Mourinho, Pelligrini, Klopp. en Wenger al jaren zeker?

      1. Widi

        Je hebt gelijk KBouter. Dan kan niet. Riedewald moet zelf zijn plaats verdienen. En met Viergever als directe concurrent wordt het hoog tijd dat hij dat ook gaat doen.

      2. FrankiC

        Precies jongens, een basisplaats moet je afdwingen. Geen zoete broodjes bakken of juffertjes kweken.

  5. Iamsterdam2015

    Gaat hij niet op wachten op die kans. Jonge. Heeft zich meerdere keren bewezen en vind ik ( persoonlijke mening) beter dan viergever al doet die het op een paar foutjes na, ook noet slecht. Deze jongen is voor 31 jan weg en anders wel aan het einde van dit seizoen. Daar kunnen PB en ajax weinig aan doen denk ik

    1. Widi

      Niet met je eens Ia. Viergever staat er ook omdat Sanchez de taal niet spreekt etc. Volgend seizoen is dat niet meer zo nodig. Riedewald moet komende zomer zijn kans pakken en Viergever uit de basis spelen. Als dat niet lukt, geeft dat wel te denken. Maar ik denk dat hij het kan.

      1. Iamsterdam2015

        Widi…. Riedewald spreekt die taal toch ook niet… net zo min als Viergever?!? Maar goed, wat jjj zegt is ook wat van te zeggen. Dit zijn de nadelen van een brede en goeie selectie, je gaat mensen teleurstellen. Maar wat er ook gebeurd wzawzdb!!!!

        1. Widi

          Ik bedoelde niet Spaans spreken. Ik bedoel dat Sanchez na de zomer inmiddels goed genoeg NL zou moeten spreken om te coachen.

  6. Widi

    Zo ziet iedereen die dacht dat iedereen wordt verkocht bij een bod en dat het alleen om geld gaat dat dit niet het geval is. Spelers waar technisch of mentaal de rek uit is, worden verkocht bij een goed bod. De anderen niet zomaar. Dat heet doorselecteren.

  7. EugAjax

    Heel verstandig besluit van Ajax en Bosz. Riedewald heb ik persoonlijk erg hoog zitten. Hij zou eigenlijk plaats van Viergever al moeten innemen. Dat duurt hopelijk niet al te lang meer. Voorlopig geen klachten omtrent verkoop beleid. Keurig de heren eruit werken die niet meer hun rol kunnen opbrengen en die dat te nadrukkelijk laten blijken. Riedewald blijft knokken en dat word zeker beloond.

  8. -buitenkantje rechts-

    Twee voor de prijs van 1??
    Die Duitsers lachen zich slap en denken dat Ajax uitverkoop houdt.. We zijn de Lidl niet.

    1. -buitenkantje rechts-

      Bovendien snap ik niet waarom Riedewald niet de voorkeur krijgt boven Viergever..

      1. KBouter

        Waarschijnlijk omdat Viergever het gewoon op deze plek dit seizoen uitstekend doet?

        Riedewald moet gewoon rustig blijven en wachten op zijn kans, en die kans gewoon grijpen met beide handen.

        En wie weet denkt Viergever na dit seizoen..ik wil toch wel eens een keer in een buitenlandse competitie spelen, wat zijn goed recht is, dan is er weer een mogelijkheid voor Riedewald, maar moet niet te lang duren, want de Ligt is ook al onderweg.

        1. -buitenkantje rechts-

          Uitstekend niet mee eens.. redelijk tot voldoende.. Viergever heeft te weinig voetballend vermogen.. moet meer inschuiven en anticiperen..

          1. KBouter

            Dat inschuiven valt wel mee hoor, heb wedstrijden gezien, dat ik dacht dat hij op het middenveld voetbalde. Maar ik kan me voorstellen dat hij een tijdje heeft gedacht onbewust…laat ik ff in de buurt blijven om Sinkgraven te ondersteunen.

        2. Widi

          Hij heeft een paar kansjes gehad, maar die heeft hij niet gegrepen omdat hij niet overtuigde.

Comments are closed.