Jong Ajax speelt gelijk tegen Atletico Madrid onder 23: 3-3

Jong Ajax heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Atletico Madrid onder 23. In Madrid eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-3 waarbij John Heitinga vooraf in het zonnetje werd gezet door de technische staf van Atletico. Heitinga ontving een shirt met zijn naam daarop. De technische staf van Ajax wilde de ploeg graag Europese ervaring op laten doen en was dus blij met de trip die het team kon maken.

Jong Ajax wist tot driemaal toe op voorsprong te komen maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Donny van de Beek opende de score na een voorzet van Abdelhak Nouri. Tien minuten later was het weer raak voor de ploeg van Keizer en Heitinga en scoorde Mazraoui de 0-2 na opnieuw voorbereidend werk van Nouri. Toch wist Atletico voor rust nog te scoren en herhaalden dat na de pauze opnieuw en Jong Ajax leek even zoekende. Uiteindelijk kwam er opnieuw een voorsprong en het was Mateo Cassierra die een assist van Frenkie de Jong in het doel wist te werken. Atletico liet het er echter niet bij zitten en in blessuretijd scoorde de ploeg van trainer Fernández alsnog de gelijkmaker. Smet op de middag was het uitvallen van Abdelhak Nouri die na een charge geblesseerd het veld moest verlaten.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, De Ligt, Bergsma (46. Lartey Sanniez), Dankerlui (72. Savastano); Eiting, Van de Beek, De Jong; Mazraoui (81. De Wit), Cassierra (81. Sierhuis), Nouri (67. Bay).

Bron: Ajax.nl

Related posts

16 Comments

  1. KBouter

    Mooi zulke wedstrijden om ervaring op te doen. Nadeel is dat je nu af moet wachten hoe Nouri uit deze blessure komt.

    Hoop dat het meevalt voor deze jongen.

      1. Widi

        Er staat dat ze 3 keer op voorsprong kwamen. Maar dat klopt niet. Ze kwamen 1-0 voor. Het werd wel 2-0, maar toen kwamen ze niet opnieuw op voorsprong. Wel toen het 3-2 werd. Twee keer dus.

        1. Remco425

          Ik dacht precies hetzelfde Widi. Het is niet hoe je het leest, het is gewoon maar 2x. Van 1-0 naar 2-0, kom je niet een 2e keer op voorsprong, maar verdubbel je die ene voorsprong.

  2. Dagrump

    Goed dat dit georganiseerd wordt. Goed voor de ervaring!Hopelijk valt het mee met de blessure van Appie!! Lijkt me toch geen verkeerde uitslag tegen Atletico.

  3. Remco425

    Mooi resultaat denk ik, al kan ik de jeugd van Atlético moeilijk inschatten. Balen alleen van Nouri.

    1. -buitenkantje rechts-

      Idd.. dat vond ik het belangrijkste uit dit item.. hoop dat de blessure meevalt.

  4. Kevke87

    heerlijk hoor jongens. leuke reis, leuke ervaring. uiteindelijk ook goede uitslag. hopelijk leren ze direct dat het Europees anders moet in de zin van dat de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal geconcentreerd uitgespeeld moet worden. ook met appie, het is wat agressiever op dit niveau dus ook hij zal zich moeten aanpassen. al met al een zeer goede zaak. hoop alleen wel dat de blessure voor hem meevalt.

Comments are closed.