Klaassen betreurt naderende transfer El Ghazi: ‘Hij is gewend met ons te spelen’

De transfer van Anwar El Ghazi lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De aanvaller is zelf al zo goed als rond met het Franse Lille en speelde zondag tegen PEC Zwolle waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Ajax is al bezig met een opvolger maar Davy Klaassen vind het jammer en zegt El Ghazi te zullen gaan missen.

“Een nieuwe speler moet zich altijd aanpassen, Anwar is gewend om met ons te spelen”, aldus Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Al moet ik niet op de zaken vooruit lopen. Bovendien: als zo’n nieuwe speler gelijk draait, hoor je er niemand meer over.”

“Ik vind het altijd lastig om over keuzes van anderen te praten. Voor mij geldt dat ik blijf, omdat ik dit seizoen heel graag kampioen wil worden met Ajax”, zo benadrukt Klaassen nogmaals. El Ghazi botste eind oktober met Peter Bosz over de basisplek van Bertrand Traore, volgens El Ghazi ‘het vriendje van Bosz’. De aanvaller moest vervolgens een maand bij Jong Ajax aan de slag maar vocht zich, in tegenstelling tot twee andere slechtoffers (Bazoer en Gudelj) wèl terug in de basis.

Related posts

26 Comments

  1. ritchy

    hij heeft wel karakter getoond tijdens die periode en het is inderdaad jammer als hij gaat maar hij heeft het niet zo met pb en hopelijk blijf jij nog een jaartje of twee drie

    1. marcussboss

      tjaah, hopelijk vangen we nog de hoofdprijs voor hem en krijgt hij een mooie carrière! jammer dat het niet zo gelopen is als dat iedereen had gehoopt. hopelijk gaat Kluivert het wel waar maken

      1. Charka53

        Laten we dan maar hopen op een echte rechtsbuiten die ook rechtsbuiten er langs gaat zodat Dolberg ook eens een bal krijgt , door die buitenspelers die alsmaar naar binnen knijpen hebben we zeer weinig aan de kwaliteiten van Kaspar.

        1. HURBIE

          De tijd dat ze lang bij AJAX bleven legt ver achter ons
          Alles gaat om de centen en op steeds jongere leeftijd zijn ze weg

        2. Widi

          Charka, heb je niet gezien dat Ajax al lang niet meer speelt met buitenspelers die buitenom komen? Zo gaat er voorlopig ook niet gespeeld worden hoor. Lees je we eens iets over statistieken? Daaruit blijkt dat uit hoge voorzetten van de zijkant nauwelijks gescoord wordt. Daarom wordt er ook anders gespeeld.

          1. Charka53

            Dat er zo gespeeld wordt en niet meer over de vleugels is me bekend hoor Widi maar het zou voor de afwisseling niet verkeerd zijn als ze eens buitenom gaan dan verras je de verdediging en komt er vanzelf weer een kans voor de inlopende spits en statistieken zijn er om het tegendeel te bewijzen.

        3. Litmanen

          Charka helemaal eens. Dolberg liet gisteren een paar keer zijn klasse zien maar kreeg geen enkele fatsoenlijke bal van de zijkanten.

          1. KBouter

            Hij is meen bij nog baas 18 Widi.

            Als het doorgaat denkwijzen dat Bosz hem wel aan het spelen krijgt.

          2. Widi

            Ik denk inmiddels dat hij niet komt. Sao Paolo wil niet genoeg zakken. En Kluivert deed het heel goed gisteren. Die kost niets.

  2. Iceman

    Succes Anwar waar je ook gaat voetballen en bedankt voor de mooie Ajax jaartjes het gaat je goed.

  3. KBouter

    Vroeger was het heel normaal, wanneer je tijdelijk teruggezet werd naar een lager elftal dat je weer knikte om terug te komen. Tegenwoordig krijgen ze er een medaille voor omdat ze “karakter” getoond hebben.

    Hoewel ik meer heb met Ghazi dan met gasten die bewust de kont in de krib gegooid hebben zoals Gudelj en mindere mate Bazoer, denk ik niet dat Ajax Ghazi erg gaat missen.

    Succes Ghazi bij een vertrek en hoop dat je een goede keuze gemaakt hebt.

  4. Jimmy1971

    Nou , hij heeft dit jaar nog niet echt het verschil gemaakt !
    Als ze een echte buitenspeler als Neres echt gaan halen , heeft over 2 maanden niemand het meer over El Ghazi ..

  5. -buitenkantje rechts-

    Als hij wat minder uit is op eigenbelang en wat meer gaat denken in het belang van het team is het een prima speler. Hard blijven werken Anwar en niet bang zijn voor het maken van wat extra meters.

  6. EugAjax

    Vertrek betekent dat het niet geworden is wat we gehoopt hadden. Helaas niet goed genoeg gebleken voor Ajax. Ga je goed Ghazi. Ik gun je mooie carriere!

  7. fredie

    Er zijn er al zoveel weggegaan. Maar of ze sportief er beter van worden?????? Het gaat meestal alleen maar om de poen!!!!!

  8. EugAjax

    Beetje open deur van Klaassen. Iedere selectie speler is gewend om samen te spelen. Hijzelf ook en toch zal hij vertrekken, is het niet na dit seizoen dan wel het volgende seizoen.

Comments are closed.