Ex-Ajacieden in het nieuws: ‘Kishna mag vertrekken bij Lazio; Bojan wil weg bij Stoke’

Het is altijd leuk, volgens ons tenminste, om te zien hoe het voormalig Ajacieden vergaat nadat zij uit Amsterdam zijn vertrokken. Vandaag verscheen er nieuws over twee spelers die na hun periode bij Ajax zich echt moesten gaan bewijzen om niet als een nachtkaars uit te gaan. Ricardo Kishna was een top-talent bij Ajax maar maakte de verwachtingen nooit waar. Bojan Krkic was mega-talent van Barcelona maar via AC Milan en Ajax vertrok hij naar Stoke City.

Kishna
Ondanks zijn nog doorlopende contract tot medio 2019 mag Kishna (22) deze winterse transferperiode al weer vertrekken bij SS Lazio, zo meldt het Italiaanse Calciomercato. Kishna verruilde in de zomer van 2015 Ajax voor de Serie A club maar kwam sindsdien tot slechts zestien Serie A-wedstrijden, waarvan negen als basisspeler waarin hij twee keer wist te scoren. De clubleiding van Lazio heeft de knoop doorgehakt en is bereid om de oud-Ajacied te laten gaan. Galatasaray zou al een bod hebben gedaan maar dat was te laag. Ook het Franse Montpellier en enkele Engelse clubs zouden geinteresseerd zijn. Lazio wil een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro ontvangen voor de aanvaller.

Bojan
Bojan Krkic heeft een transferverzoek ingediend bij Stoke City, zo meldt Sky Sports. De aanvaller zou ontevreden zijn met het geringe aantal speelminuten dat hij krijgt en wil daarom vertrekken. Over interesse heeft Bojan niet te klagen. Naar verluidt zouden Middlesbrough, West Bromwich Albion, Las Palmas en Valencia zouden de oud-jeugdspeler van FC Barcelona al enige tijd in de gaten houden en hem graag willen overnemen.

Related posts

50 Comments

  1. De Ajacied

   Idd ja ze geloven die dikke pizza bakker allemaal, nou hoop dat die jonge gasten eens heel goed nadenken en dan afscheid van hem nemen, wanne Calzone is het zeg
   Ja het gaat im de €€€ hoor, toekomst telt niet
   ❌❌❌

  2. frenkynairo

   was inderdaad geen wijze keuze. maar hij is bijna alleen maar geblesseerd geweest. Dus we zullen nooit weten of die het wel of niet aankon.

   1. 11Younes11

    Tja, maar of je het aankunt hangt ook van je fysiek af. En bij Ajax was Kishna ook al een mietje, eh ik bedoel blessuregevoelig

    1. HURBIE

     Wat je zegt 11 younes 11 grapje over Kishna ,juist blij dat hij weg is
     Ben bang voor Ghazi dat het ook zo’n soort verhaal wordt

  3. De seijs

   Dit soort voetballers maken het nooit waar bij ajax. Daarom vertrekken ze. Kunnen ze toch nog gauw wat geld opstrijken. En ja als er een goeie jeugd achter zit dan worden dit soort gasten bang. Dus geven ze hun zaakwaarnemer opdracht om een club voor ze tezoeken met een hoog salaris , en een langdurig contract. Met andere woorden bang en geen mentaliteit. Maar dat wisten de meeste hier wel denk ik.

  4. Widi

   Was inderdaad geen verstandige keus. Maar die pizzabakker wist misschien ook niet dat Kishna niet echt de mentaliteit heeft om het te redden. Gelukkig voor zulke spelers is er altijd weer een club die er miljoenen voor over heeft.

   1. Remco425

    Als wij dat al wisten Widi, dan moet zn zaakwaarnemer dat zeker weten. Probleem is vaak zelfs dat Rioolrat hem een slechte mentaliteit aanpraat. Dat hij Kishna adviseerde weg te gaan.

   2. Litmanen

    Het maakt die pizzabakker helemaal niets uit of spelers slagen. Als hij zijn zakken maar kan vullen. Kishna is een orachtig voorbeeld van hoe zijn zaakwaarnemer in elkaar zit.
    Niet voor zijn kans gaan bij Ajax, maar puur voor de centen gaan. Iedere Ajaxfan kon zien dat hij in Italie niks te zoeken had.
    Zal wel Turkije, Rusland of China worden.

    1. Widi

     Ik denk niet dat Zlatan zich voor de gek laat houden door een zaakwaarnemer. En de pizzabakker hoeft het voor het geld al lang niet meer te doen. Niet dat ik hem mag hoor. Maar spelers en hun ouders hebben ook een eigen verantwoordelijkheid.

     1. De seijs

      Het verschil met Kishna en Zlatan is dat Zlatan een topper is dus die slaagt overal. En Kishna kan het niet. Nog nooit wat gepresenteerd. Dus die vergelijking slaat nergens op.

 1. KBouter

  Zo zie je maar weer, te snel vertrekken voor de centen kan nooit goed zijn.

  Wanneer hij gewoon rustig bij Ajax was gebleven was hij misschien nog wel in beeld geweest bij Oranje.

  Zal Bojan een optie wezen voor bij ons gratis aan de rechterkant?

 2. paulvos

  Als het geld maar binnen stroomt, ook al zit je dan op de bank, kan altijd nog naar ’n kleiner clubje ofzo.

 3. Charka53

  Zo zie je maar als je bij je club de sterren van de hemel speelt is geen garantie bij een hogere stap.

 4. -buitenkantje rechts-

  Neem Raiola als zaakwaarnemer en de kans is groot dat je carrière geen carrière wordt..

  1. Remco425

   Klopt. Raiola is prima voor spelers als Zlatan en VdWiel, spelers die al wat gepresteerd hebben, maar voor jonge talenten is hij de slechtste die je maar kunt wensen.

 5. -buitenkantje rechts-

  Het vervuilde aan het huidige betaalde voetbal is dat zitzakken als Kishna straks multi-miljonair zijn zonder ooit een flikker te hebben uitgevoerd..

     1. jonk supporter

      Volgens mij hebben we geen actieve terreinknecht tijdens de wedstrijd. Kishna wist feilloos welk grassprietje op zijn vierkantje cm goed groeide. Hij kon er de hele wedstrijd naar staren.

     2. De seijs

      Pfffffffffffffffffffff wat een informatie ? zeg dan niks! Maar onder welke naam jij ook iets schrijft de ware haal je er altijd uit! Wat een trutje ben jij toch. En o zo dom. (opnaaier )

     3. De seijs

      Whahaha alleen en zwarte valt van het dak met dit weer. Maar hij heeft er nog genoeg, dus haalt hij er gewoon een van de boot.:-)

 6. RonJ64

  Fijn he luisteren naar meester/voetbaltalenten verneuker Rioola, Had toen bij AJAX moeten blijven !

 7. jurredekker1

  Jaa bojan ga maar naar west brom kunnen wel aanvaller gebruiken, mijn tweede club aangezien ik daar maten heb

 8. EugAjax

  Ja dat zat er aan te komen. Onvoorstelbaar dat deze jongen dacht dat het allemaal aan FdB lag. En dat Frank hem niet mocht en daarom hem niet opstelde. Nu heb ik nieuws voor hem, een trainer zal altijd zijn volgens hem beste opstelling spelen. Maw als hij 15 goals en 15 assists zou maken dan denk ik niet dat FdB hem op de bank had gezet. Nu ook mislukt nij Lazio. En dan toch voor maar liefst 5-7 mln naar een andere club. Voor een voetballer die het niet redt bij Ajax en Lazio……..ja en hoe zou dit dan in verband moeten staan met Veltman. Ik snak naar een borrel !! ?. Die krijg ik geloof ik als Veltman voor 10mln plus verkocht word. Niet dat ik hem kwijt wil trouwens. Veltman mag blijven wat muj betreft

  1. BobbyHaarms

   Als ballenjongen? Nee met alle respect EugAjax, maar na zoveel jaar Ajax 1 had Veltman allang een flinke stap omhoog moeten maken. Dan hadden we nu Tete als de betere RB gehad.

    1. BobbyHaarms

     Ach, wat is fan? Punt is dat Veltman nog steeds fouten maakt die afgestraft worden. Als je zoveel jaar in Ajax 1 speelt mag je toch verwachten dat hij ervan leert? Al moet ik zeggen dat hij soms ook geweldige dingen laat zien hoor, maar het is en blijft veel te wisselvallig met die jongen.

     1. EugAjax

      Ja dat kan ik natuurlijk niet ontkennen. Ik heb zeg maar een soort haat liefde verhouding met Veltman

 9. Geroldkohlen

  dit is toch geen verassing toch! en bojan was ook niet veel werd de nieuwe messi genoemd bij barca, het was eerder mesnie!

 10. Jimmy1971

  Als Kishna inderdaad weer , na zijn Italiaanse avontuurtje , met beiden beentjes op de grond staat en wil vechten , kan het best wel wat toevoegen ..

Comments are closed.