Telegraaf: ‘Ajax brengt bod van 10-12 miljoen uit op Braziliaan Neres’

Ajax heeft volgens Telegraaf journalist Mike Verweij een bod uitgebracht op de Braziliaan David Neres. De 19-jarige aanvallende middenvelder/flankspeler komt momenteel uit voor Sao Paulo. Hoewel Ajax bereid is om een groot deel van de opbrengst van Riechedly Bazoer (12 miljoen), Nemanja Gudelj (6 miljoen) en Francesco Antonucci (3 miljoen) te besteden, is het de vraag of Neres haalbaar is. De vraagprijs zou volgens Verweij rond de 20 miljoen euro liggen en Ajax zou ‘slechts’ een bod van 10-12 miljoen hebben gedaan.

Neres is international van Brazilië Onder-20 en komt uit de jeugdopleiding van São Paulo. Hij maakte in oktober zijn officiële debuut in het eerste elftal van die club. Hij heeft inmiddels zes duels in clubverband achter zijn naam staan en kwam daarin tot twee doelpunten. Neres heeft bij São Paulo nog een contract tot 1 januari 2019. Een leuk detail is dat de buitenspeler bij zijn club met nummer 14 speelt. Door de blessure van Vaclav Cerny, de deelname van Bertrand Traoré aan de Afrika Cup en het mogelijke vertrek van Anwar El Ghazi naar Lille zit Ajax dun in de buitenspelers.

Bron: Telegraaf

Bekijk hier beelden van Neres in actie

Related posts

33 Comments

  1. De seijs

   Hij is zo en zo ouder. En met Kluivert alleen kan je het seizoen niet afmaken. Als Ghazi gaat moet je het zeker doen. We willen toch kampioen worden. En we hebben geld zat.

  2. Charka53

   Ik ken hem niets dickst14 maar dan moet hij wel erg goed zijn om er zoveel voor te geven.

   1. dickst14

    dat bedoel ik ja. Kluivert was heel goed vandaag. Traore komt over 2 weken terug en we hebben Cerny en Younes ook nog.

     1. dickst14

      ik denk van niet. want hij zal ook nog moeten acclimatiseren dus…
      Of hij moet echt ecceptioneel goed zijn.

     2. Remco425

      Sao Paulo is normaal gesproken een topclub in Brazilië, al weet ik niet hoe zs er nu voor staan. Maar normaal gesproken als hij daar in de basis staat is het een aanwinst. Ze vragen ook niet voor niets 20M hè. Dan moet hij wel wat kunnen. Voor Kluivert is het nog te vroeg. Die moet gewoon nog af en toe invallen zoals vandaag. Zie je met Cerny, nu hij een paar keer achter elkaar speelde viel hij al tegen. Die jonge gasten moeten nog niet de druk van het moeten hebben, dan kunnen ze spelen zoals Kluivert vandaag. Die overigens prima inviel op links. Op rechts gaat El Ghazi weg en Traoré ook aan het einde van het seizoen. Ik zeg doen!

  3. Litmanen

   Beetje mager dickst, alleen Kluivert op de flank. Younes en Cerny geblesseerd.
   Verder, fijn dat die jongen daar met no.14 speelt, maar dat gaat hier natuurlijk niet gebeuren.

 1. Iceman

  Nee ik denk niet dat hij beter is dan Kluivert maar Justin heeft tijd nodig breng hem langzaam steeds wat langer laten spelen niet over haasten met hem en we moeten ook een reserve hebben op die plek want die te dun bezet.

 2. Geroldkohlen

  deze jonge ken ik niet,ben meer fan van geuvanio van santos! die is waanzinnig! maar ik ben benieuwd!

 3. KBouter

  Dat is een verrekte berg geld voor een relatief onbekende speler.

  Maar goed, beelden gezien en ziet er goed uit, dus als dit ook een toekomstig Internationale parel word, waar wij jarenlang plezier van beleven…oké.

  Maar blijft verdorie een hoop centen!

  1. -buitenkantje rechts-

   Is 19 jaar en pas 8 wedstrijden op hoogste niveau gespeeld.. Ik vind het (te) veel geld..

   1. KBouter

    Klopt, maar aan de andere kant…Traore gaat weer terug , je hebt te maken met blessures..Ghazi gast weg. De prijzen overal gaan nu verdeeld worden, dus iets voor de buitenkant is wel wenselijk.

 4. -buitenkantje rechts-

  Heb hem op Youtube bekeken.. Lekkere pingelaar.. neusje voor de goal.. goede versnelling en bal aan een touwtje.. Maar 20 miljoen??
  Heb Kluivert gezien.. hebben we nog wel een aankoop nodig? Op links kan je Kluivert, Younes en Dekker zetten.. Op rechts hebben we Traoré, Cerny en (voorlopig) El Ghazi..
  Dolberg is nog geen stabiele factor.. speelde vandaag onzichtbaar.

  1. Charka53

   Younes moeten we houden voor de oefenwedstrijden daar is hij goed in , Kluivert komt er aan Traore vind ik geen aanwinst en El Ghazi gaat waarschijnlijk weg dus versterking kan geen kwaad.

    1. Charka53

     Jij vroeg mij of ik het watjes vind , nou het duurde wel erg lang eer dat het spul begon te draaien , oké ze hebben gewonnen dus ze hebben de kou overwonnen ?

  2. De seijs

   Het is de vraagprijs. Dus daar gaat nog wel wat vanaf. En we hebben het er allemaal hier over dat er wat bij moet komen in de voorhoede. Dus laat maar komen. Heb hem gezien en hij is zeker niet verkeert.

  3. Geroldkohlen

   idd BR! heb inmiddels ook YouTube bekeken.goede voetballer maar zoals ik al eerder zei vind geuvanio beter van santos! en dan mag er nog liever een spitsje en een linksback erbij.

  4. Remco425

   Op rechts blijft dus aan het einde van het seizoen alleen Cerny over. En die is nog erg wisselvallig. Je geeft zelf aan dat Dolberg nog geen stabiele factor is. Heeft alles met leeftijd te maken. Dat is met Cerny en Kluivert net zo. Die moeten nog geen basisspeler zijn met de druk van het moeten.

 5. EugAjax

  Van wat ik gezien heb vanmiddag hoeft Ajax niet tot uiterste te gaan om deze Braziliaan te kopen. Bedrag tot uiterlijk wat Ajax nu bied kan nog, maar anders lekker laten lopen en vol op Kluivert inzetten en Traore definitief overnemen. Als Ajax dan toch berg geld wil uitgeven zou mijn eerste gedachte een centrumspits zijn. Daar zijn we echt dun bezet! Maar ik geef toe Neres lijkt me wel een speler waarvoor je naar stadion komt. Hopelijk gaat geschiedenis zich herhalen. Toen grepen we net naast Ronaldo, en moesten we het doen met Kluivert die uit de jeugd kwam…….iedereen kent wat er sindsdien gebeurde?

  1. Remco425

   Hoeveel denk je dat Traoré moet kosten? Die heeft Chelsea op zn CV. Dan betaal je sowieso ook al 10M+

   1. EugAjax

    Remco ik schat in dat Traore goedkoper is als Neres. Ajax bied nu ergens tussen 10-12 als ik de verhalen mag geloven. Terwijl Sao Paolo tegen de 20 zpu willen. Ik schat in dat Traore voor max 10 mln valt op te halen. Ik ben so wie so van mening dat Ajax niet meer Sulejamani achtige bedragen moet betalen.

 6. jonk supporter

  Elk bedrag boven de 6 miljoen voor een jeugdspeler is belachelijk. Jongen speelt nog niet eens een half seizoen op niveau, is 19, totaal geen internationale ervaring. Welk salaris moet je zo’n joch dan vanaf de start betalen? Die komt meteen aan de bovenkant binnen zetten. Compleet gestoorde actie.

  1. De seijs

   Tegenwoordig is niks meer belachelijk in de voetbal wereld. Dus wat jij zegt is uit de tijd. Gewoon meegaan met de tijd dan hoef je je eigen niet zo druk temaken! (is beter voor je gezondheid ) :-):-):-)

 7. Jimmy1971

  Halen , Marc onderhandeld dit wel uit ! Je kan niet van Kluivert verwachten dat hij er nu gelijk iedere week staat , zie Dolberg , die is het ook even kwijt !!
  Je gaat alleen prijzen pakken met een team waar iedereen moet vechten voor zijn plek ..

Comments are closed.