Bosz: ‘We begonnen slap; Ik ben alleen tevreden met de drie punten’

Peter Bosz was na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle voor de camera van Fox Sports allerminst te spreken over zijn ploeg. ‘Alleen met de drie punten ben ik tevreden. Ik vond het niet best. Ik was teleurgesteld over de manier waarop we aan de wedstrijd begonnen. Als je vijf punten achterstaat halverwege moet je aan de bak. En als je dan weet dat PEC Zwolle drie afwezigen hebt, moet je er helemaal vol op gaan in de beginfase. Maar we speelden slap en verdedigend heel slecht. We hadden veel balverlies. In de tweede helft zie je dat als je alleen maar een hoger tempo hanteert je in de eerste vijf minuten al drie keer kan scoren. Het was al met al een slechte teamprestatie.’

Bosz had wel complimenten voor invaller Justin Kluivert. ‘Hij viel goed in. Al in de paar minuten voor rust had hij een paar goede acties en dat zette hij in de hele tweede helft door. Daar zijn we blij mee.’ De Ajax coach probeerde al te hoge verwachtingen te temperen. ‘Hij is pas 17. Laten we alsjeblieft rustig aan doen.’

Related posts

43 Comments

      1. HURBIE

        Bosz moet eens zorgen dat er van het éérste moment meer vuur in de spelers zit
        Ik hoef ook de kantjes er niet af te lopen bij mijn baas Schop onder die reet geven

        1. jonk supporter

          Beroerde is dat spelers vooraf zeggen dat ze scherp zijn (Klaassen) en dat een trainer djus op de uitspraken van zijn spelers niet kan bouwen. Verder word ik elke keer weer misselijk als ik lees dat de 3 punten het enige is dat telt. Wordt dan lekker supporter van PSV of zo maar niet van Ajax. Dan snap je er helemaal niets van.

    1. HURBIE

      Volgens mij hadden de spelers Slakken gegeten gebakken in de Kruipolie
      Schop onder hun reet

  1. KBouter

    Duidelijk van hem, voetbal was ook niet goed en dan moet je zorgen dat je géén schade oploopt.

    Waar Ajax in het verleden punten liet liggen in dit soort wedstrijden, wint het nu wel.

    Maar voetbal was niet goed!

  2. FrankiC

    Kluivert heeft alle verwachtingen overtroffen. Wat een vertrouwen en wat een debuut. Gaan we nog veel plezier aan beleven.

  3. -buitenkantje rechts-

    Misschien achterin eens gaan wisselen.. En een goed gesprek met Dolberg.. Die speelde echt onacceptabel slecht.

      1. 11Younes11

        Niet mee eens, heeft gewoon dienstbaar gespeeld. Als je de hele tijd twee verdedigers in je nek hebt, moet je gewoon doen wat je kan.

        1. -buitenkantje rechts-

          Als je een topspits bent krijg je altijd dubbele dekking.. Dolberg was onzichtbaar! Kwalijk!

      1. -buitenkantje rechts-

        Daar heeft hij zelf invloed op door aanspeelbaar te zijn.. acties te maken.. bal vast te houden en te kaatsen.. helemaal niks van dat alles

  4. EugAjax

    Ja Bosz is toch ook een beetje het probleem van een trainer als het elftal niet scherp genoeg aan zo een wedstrijd begint. Hoe je het hebt gedaan weet ik niet in de rust, maar toen heb je ze wel scherp gekregen. Hoewel ik vind dat motivatie van binnenuit de spelers zelf moet komen moet ik zeggen heb je jezelf hersteld door ze in tweede helft wel scherp aan start te krijgen. Uiteindelijk dus een goede teamprestatie van staf en spelers met maar 1 echte uitblinker: KLUIVERT !! en Bosz nu niet teveel op de handrem gaan staan bij hem. Het is goed om Justin veel in het diepe van eerste te gooien. Dan ontwikkelt hij zich nog sneller. ??

    1. Widi

      Eug, je bent nu lyrisch. En dat is leuk. Wel jammer dat je niet reageert op de vraag die ik je net na de wedstrijd stelde in een ander topic.

      1. EugAjax

        Sorry Widi niet gelezen wat vroeg je me? Normaal geef ik altijd antwoord en volgens mij ben ik vnl lyrisch over Kluivert. Wedstrijd was vooral in tweede helft wel aardig en eerste helft zeer middelmatig.

        1. Widi

          Ik vroeg je of ik enkele weken geleden iets teveel heb gezegd over Justin Kluivert toen jij nog twijfelde of het niet te vroeg was.

          1. EugAjax

            Zoals ik vaker heb gezegd ben je goed ingevoerd over onze jeugd. En ik moet zeggen ik ben om. Overigens over algemeen vind ik dat Ajax spelers eerder in diepe mag gooien. Want dat gebeurde vroeger ook. Ik had niet verwacht dat Justin zo een indruk zou achterlaten bij zijn debuut. Dus ik was idd blij verrast. Hij kan blijkbaar op beide vleugels. Want je gaf idd aan dat je verwacht dat hij rechts vaker zou gaan spelen. Maar links zag er ook al goed uit. Het is nog maar 1 wedstrijd maar alvast wel genoten.

      2. De seijs

        Hee widi pas geleden vertelde je met vol overtuiging dat Kluivert opzeker de nieuwe rechtsbuiten zou worden. We moesten hier zelf opletten. Maar vandaag kwam hij als linksbuiten in het veld, en hij vertelden na de wedstrijd dat hij op linksbuiten ook uit de voeten kon. En ja dat was te zien. Dus met andere worden niets is zeker in het voetbal. Dus ga er nooit vanuit dat wat jij denkt en vind ook zal gebeuren.

          1. De seijs

            Hij zei vanmiddag na de wedstrijd dat het hem niets uitmaakt. En wat is tegenwoordig nog, onder normale omstandigheden. (Robben ,Younes) Dus met andere worden wacht eerst af voordat je iets beweerd.

          2. Widi

            Ik weet wat hij heeft gezegd. Hij komt vanaf rechts juist naar binnen. Als je dat niet eens weet, val me dan niet lastig. Jij ziet spelers pas als ze in het eerste spelen. Dus doe niet zo bijdehand. Fijne zondag verder.

          3. De seijs

            Rustig je haren gaan voor niets omhoog. Een discussie is geen ruzie. Of is er maar een die gelijk heeft in een discussie en dat moet jij zijn vind jij. En voetbal is heel breed op een gegeven moment heeft iedereen gelijk. Als je maar lang genoeg discuseert. widi

  5. jonk supporter

    Ik zie persoonlijk liever vanaf de eerste minuut inzet, passie en mooi voetbal. Bijna een met Bosz. Ben zelf niet tevreden met de drie punten. De manier waarop ze gehaald zijn is voor het grootste deel niet Ajax waardig.

  6. ajaxpers

    Altijd hetzelfde commentaar van deze man. Hij zegt nooit wat hij er zelf aan kan/moet doen.

  7. Forever nr14

    Maar we hadden toch met 5-1 van Leipzig…..B???? En top getraind, en krijg je dit voor geschoteld brrrrrrrr.. word een hele lastige inhaal race, neem dat van mij aan, als je zo slap begint bij je eerste “inhaal” wedstrijd nou nou,

  8. JustinW

    zo mag ik dat horen! Tegen ploegen van die kaliber is het alleen maar goed als je met 3 punten eindigt!!!

  9. ajacied078

    als je volgende week zo begint sta je 2-0 achter. moet echt beter vooral verdediging. en de aanvoer naar de spits. ok met ziyech die het op z’n heupen krijgt is dat laaste van minder belang.

  10. Ajax belg

    deze reactie na een wedstrijd lees ik nu nogal byna 2 jaar. het was slap,het moet beter . Doe daar als trainer geverdomme dan iets aan. Zo een kutbal van Viergeven dat moet er uit. Had ons weer punten kunnen kosten .AJAX geroemd om aanvallend voetbal .Vooruit spelen dus ALTIJD.

Comments are closed.