Ajax start 2017 goed door PEC met 1-3 te verslaan: debuut Kluivert

Ajax is 2017 goed begonnen door een overwinning op PEC Zwolle. In de eerste helft leek het wel of Ajax een beetje op gang moest komen maar na de thee in de rust begon het wat beter te gaan. Grote man in de tweede helft was Hakim Ziyech die steeds losser ging spelen en twee doelpunten wist te verzilveren.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

In de twintigste minuut ging het zowaar bijna mis toen Warmerdam van afstand op Onana schoot en de bal losliet. De spits van Zwolle kon de bal bij Ajax in het doel tikken maar hij verzuimde te scoren. Zo’n tien minuten later trad André goed op door supersnel uit te komen en zo weer een doelkans voor de Zwollenaren op zeep te helpen. Het enig echt gevaarlijke wat Ajax in de eerste helft liet zien was dat Daley Sinkgraven prima de bal aftroefde van Warmerdan en vervolgens  Hakim Ziyech bediende die een prachtige dieptepass op Anwar El Ghazi gaf maar die schoot de bal hard en recht op de doelman van PEC. Na een kleine 40 minuten moest Amin Younes zich laten vervangen en Peter Bosz had daar Justin Kluivert voor bedacht. De 17-jarige maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut en hij is daarmee jonger dan toen zijn ouwe heer debuteerde.

In de 53ste minuut ging Anwar El Ghazi in het strafschopgebied onderuit en Lasse Schöne benutte de penalty die daar het gevolg van was (0-1). Nog geen twee minuten later was het Hakim Ziyech die twee keer bij zijn verdediger weg draaide en de 0-2 in de touwen joeg. Ajax nam wat gas terug en liet de tegenstander komen. Ook in deze wedstrijd bleek dit een dure tactiek want in de 72ste minuut maakte de thuisploeg de 1-2. Acht minuten later ging Hakim Ziyech helemaal los en door een solo over de linkerflank schoot Hakim via de hand van de keeper de 1-3 binnen.

PEC Zwolle – Ajax 1-3 (0-0)
54. Lasse Schöne  0-1
55. Hakim Ziyech 0-2
72. Brock-Madsen 1-2
80. Hakim Ziyech 1-3

Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 13.250
Gele kaarten: Daley Sinkgraven (Ajax), Kvida, Ehizibue, Sandler (Allen PEC)

Opstelling PEC: Van der Hart; Sandler, Van de Pavert, Verdonk, Marcellis; Hebling, Ehizibue (/64 Mastour), Menig, Saymak, Thomas (/70 Kvida); Achahbar

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen; Lasse Schöne(/80 Donny van de Beek); Hakim Ziyech; Anwar El Ghazi; Kasper Dolberg; Amin Younes (/39 Justin Kluivert)