Ajax start 2017 goed door PEC met 1-3 te verslaan: debuut Kluivert

Ajax is 2017 goed begonnen door een overwinning op PEC Zwolle. In de eerste helft leek het wel of Ajax een beetje op gang moest komen maar na de thee in de rust begon het wat beter te gaan. Grote man in de tweede helft was Hakim Ziyech die steeds losser ging spelen en twee doelpunten wist te verzilveren.

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

In de twintigste minuut ging het zowaar bijna mis toen Warmerdam van afstand op Onana schoot en de bal losliet. De spits van Zwolle kon de bal bij Ajax in het doel tikken maar hij verzuimde te scoren. Zo’n tien minuten later trad André goed op door supersnel uit te komen en zo weer een doelkans voor de Zwollenaren op zeep te helpen. Het enig echt gevaarlijke wat Ajax in de eerste helft liet zien was dat Daley Sinkgraven prima de bal aftroefde van Warmerdan en vervolgens  Hakim Ziyech bediende die een prachtige dieptepass op Anwar El Ghazi gaf maar die schoot de bal hard en recht op de doelman van PEC. Na een kleine 40 minuten moest Amin Younes zich laten vervangen en Peter Bosz had daar Justin Kluivert voor bedacht. De 17-jarige maakte daarmee zijn Eredivisiedebuut en hij is daarmee jonger dan toen zijn ouwe heer debuteerde.

In de 53ste minuut ging Anwar El Ghazi in het strafschopgebied onderuit en Lasse Schöne benutte de penalty die daar het gevolg van was (0-1). Nog geen twee minuten later was het Hakim Ziyech die twee keer bij zijn verdediger weg draaide en de 0-2 in de touwen joeg. Ajax nam wat gas terug en liet de tegenstander komen. Ook in deze wedstrijd bleek dit een dure tactiek want in de 72ste minuut maakte de thuisploeg de 1-2. Acht minuten later ging Hakim Ziyech helemaal los en door een solo over de linkerflank schoot Hakim via de hand van de keeper de 1-3 binnen.

PEC Zwolle – Ajax 1-3 (0-0)
54. Lasse Schöne  0-1
55. Hakim Ziyech 0-2
72. Brock-Madsen 1-2
80. Hakim Ziyech 1-3

Scheidsrechter: Dennis Higler
Toeschouwers: 13.250
Gele kaarten: Daley Sinkgraven (Ajax), Kvida, Ehizibue, Sandler (Allen PEC)

Opstelling PEC: Van der Hart; Sandler, Van de Pavert, Verdonk, Marcellis; Hebling, Ehizibue (/64 Mastour), Menig, Saymak, Thomas (/70 Kvida); Achahbar

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Nick Viergever, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen; Lasse Schöne(/80 Donny van de Beek); Hakim Ziyech; Anwar El Ghazi; Kasper Dolberg; Amin Younes (/39 Justin Kluivert)

Bekijk hier het fotoverslag van dit duel

Related posts

25 Comments

  1. De seijs

   Ja 3 punten mee naar Amsterdam. En volgende week weer 3 punten mee naar Amsterdam. Ajax gebruik aankomen week om Utrecht te verrassen. Het wordt wel eens tijd om dat gajes eens ruim te verslaan. Wij supporters smachten daar al heeel lang naar. Dus Komop ajax maak ons blij!!

   1. Litmanen

    Heerlijk die Kluivert. Ik zei het al: betere voetballer dan zijn vader. Wat een heerlijk talent. Jammer dat hij niet scoorde.

 1. dickst14

  Viergever schuift af en toe goed in, maar ging toch weer knullig in de fout bij de tegengoal. Veltman was opbouwend zwak en verdedigend slecht terwijl Tete maar op de bank blijft zitten.

  1. Charka53

   Nou goed nieuws er is een mooi bedrag voor Veltman geboden dus binnenkort mag Tete weer aan de bak.

   1. dickst14

    Ben je wel eens naar een wedstrijd in het amateurvoetbal geweest? Daar zie je ook wekelijks dit soort assists, alleen hij krijgt hier erg goed voor betaald. Verdedigend erg slecht. Ik vind het wel vreemd en bewonderingswaardig dat jij altijd de grootste dissonant in het elftal tot jouw favoriet bombardeerd. Eerst van Rhijn en nu Veltman. Jouw favoriete ajax speler aller tijden moet wel Zuidema zijn. (ook een rechtsback die totaal niet kon verdedigen)

 2. AJAX 2001

  na de inval beurt van Kluivert een goed Ajax gezien met een ietswat nonchalante houding!

 3. KBouter

  Voetbal was niet goed, veel spelers ver onder hun niveau, ook Sanches stond soms te dekken alsof het een junior was.

  Tweede helft zo ineens vanuit het niets op 0-2 en daarna last Ajax Zwolle weer terugkomen in de wedstrijd.

  Ziyech weer belangrijk, die Marrokaanse bondscoach kan beter deze wedstrijd maar niet zien.

  Mooiste van deze wedstrijd was de invalbeurt van Justin Kluivert, die ik zeer goed en vol branie zag invallen.

 4. Charka53

  Met dank aan Kluivert , Ziyech en natuurlijk de bondscoach van Marokko hebben we de drie punten binnen.
  Het duurde wel lang eer er een beetje werd gevoetbald volgens mij hadden ze toch wel last van de kou denk je ook niet buitenkantje rechts ?

  1. -buitenkantje rechts-

   Haha! In de eerste helft stonden ze stijf van de kou Charka.. Nadat ze ontdooit waren ging het een stuk beter. Toch een beetje watjes idd.. 🙂

 5. -buitenkantje rechts-

  Justin! Justin! Justin!…
  Heb vandaag sinds jaren weer eens een rasvoetballer gezien.. zal je zeggen.. En Ziyech dan?.. Schöne?.. Uitstekende spelers ook.. Maar Kluivert wordt echt buitencategorie! Hij heeft alles! Techniek.. aannname..positiespel..passeerbeweging.. intelligentie..goede trap.. branie.. Mijn voetbalhart sprong op.
  Dan de rest..
  Younes onzichtbaar.. Dolberg onzichtbaar.. El Ghazi actief, maar teveel uit op eigen succes.. wellicht was dit zijn laatste wedstrijd voor Ajax? Geruchten gaan dat hij morgen bij Lille gaat tekenen.
  Ziyech laat het ongelijk van Renard zien.. Wederom erg belangrijk met prachtige goals zonder erg goed te spelen trouwens.. Klaassen nuttig.. Schöne een mindere wedstrijd.. Donny viel prima in boor hem..
  Achterin erger ik me groen en geel! Vreeeselijk! Je zal maar op de bank zitten en naar kluns Veltman moeten kijken.. Viergever leest mee op dit forum, want kwam zowaar een keer over de middenlijn! Maar ook weer aan de basis van de tegengoal door een domme fout. Sanchez ook af en toe verkeert gepositioneerd.. Instaplen als het niet moet.. communicatieprobleem? Sinkgraven deed het redelijk tot goed.. maar verbeeld ik het me nou of is hij ook geïnfecteerd met het “tikkie breed tikkie terug” virus? Je ziet dat bij snelle buitenspelers onze backs tekort komen. Dat werd wel duidelijk deze wedstrijd..
  Maar mijn middag kan niet meer stuk.. schrijf op in hoofdletters.. KLUIVERT

  1. EugAjax

   BR wat mooi verwoord allemaal, maar vooral lofzang over Kluivert, ja we hebben onze eigen jongen van 20mln plus lopen ????. Dit gaat genieten worden in de toekomst!!

  2. KBouter

   Ik doe nog ff voorzichtig aan met het in de hemel prijzen van Kluivert. Vandaag uitstekend en heb ervan genoten.

   Maar dat deden we ook van Victor Fisher toen hij zijn debuut maakte.

 6. Forever nr14

  En het was toch allemaal zo TOP na de 5-1 in op Leipzig B????? Pffff gelukkig hadden we Justin vandaag zeg. je lacht je toch ziek met die Veltman en Viergever echt gewoon slapstick voetbal.

Comments are closed.