Kameroen geeft WBA speler niet vrij, mogelijk ook probleem voor Onana

West Bromwich Albion heeft als eerste club ondervonden dat een speler niet mag uitkomen in clubverband doordat er een uitnodiging van Kameroen om aan de Afrika Cup deel te nemen is afgeslagen. Verdediger Allan Nyom is door de bond van Kameroen niet vrijgegeven en kan daardoor vandaag niet uitkomen voor WBA, dat een competitieduel moet afwerken tegen Tottenham Hotspur.

Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor Andre Onana die zoals bekend ook weinig trek had om deel te nemen aan het toernooi en liever bij Ajax bleef. Ajax loopt zondag dus ook het risico dat de bond van Kameroen besluit om naast Nyom ook Onana niet vrij te geven voor het spelen van wedstrijden in clubverband. Directeur Richard Garlick van WBA laat overigens weten dat men komende week de FIFA zal inschakelen en hoopt op een snelle oplossing van het probleem. Of Onana zondag kan spelen voor Ajax blijft sowieso een vraag want de doelman kampt met griepklachten.

Bron: WBA

Related posts

62 Comments

    1. De Ajacied

      Afschaffen die Africa cup
      Maar Ajax moet niet vooruit lopen op deze zaken, als het echt zo was had de knvb toch allang dit gemeld bij Ajax
      ❌❌❌

        1. HURBIE

          Afschaffen die Afrika Cup Mag in geen enkel geval samenvallen
          Zo krijgen we door andere competitie vervalsing

          1. Gerrie Mühren (AH;AB)

            Past niet is de West Europese tijd zeg je dus. Wereld bestaat uit meer dan dat. Niet iedereen gaat naar de pijpen van het westen dansen gelukkig. Bij aantrekken van spelers uit een ander werelddeel weet je dat dit kan gebeuren. Eigenlijk moet je blij zijn als club, geeft aan dat je een international binnen je team hebt rondlopen.

          2. HURBIE

            Met de Europese beker zijn er toch ook geen andere toernooien in andere wereld delen of competities

          3. Velibor

            Ja inderdaad de wereld bestaat uit meer dan dat Gerrie, laten ze daar dan ook de poen halen! Wat een gelul zeg! Laten ze dat toernooi organiseren als de rest plat ligt ,’s zomers dus!

        2. Jimmy1971

          Denkt iemand dan dat het toeval is dat hij nu griep heeft ??
          Komt wel erg goed uit met de eventuele sancties mbt de Afrika cup !

  1. JohnDoe77

    Inderdaad! Was er geen Afrika cup hadden we maar de helft van het aantal berichten gehad! Zou echt super flauw zijn, maar logisch is dat de bond direct alle spelers die ze niet vrijgeven communiceren dus Onana is gewoon vrij!

  2. -buitenkantje rechts-

    We hebben een minstens gelijkwaardige keeper als back-up.. Dus voor Ajax minder groot probleem.. Krul zal zich willen bewijzen.

  3. Dagrump

    Ik blijf erbij wat een domme regels. Hij mag toch zeker zelf beslissen wat ie wil en wat niet. Hij wordt toch betaalt door ajax en niet door de bond van afrika

    1. De seijs

      Juist Dagrump helemaal waar wat jij zegt. Wij mogen ook onze mening geven. En daar worden we niet voor betaald:-)

      1. FrankiC

        Nee, het is juist niet waar wat Dagrump zegt. Hij mag niet zelf beslissen of hij gaat als hij opgeroepen wordt. Nogal essentieel. Volgen jullie de discussie een beetje? Nog

          1. FrankiC

            Dan kun je het interland voetbal wel afschaffen met deze rebellie. De bond waar deze spelers lid van zijn volgen gewoon de Fifa regels. Daaraan is een speler gebonden. Er is van tevoren over nagedacht.

          2. De seijs

            Nee dat is calimero gedrag wat je zegt. Normaal gesproken wil iedere voetballer voor zijn land uitkomen. En ja dan heb ik het over de spelers die niets met de Afrika cup temaken hebben. En er zijn altijd uitzonderingen. Cruyff bv werd opgeroepen Door de bondscoach en heel het Nederlands plubliek. Maar hij kwam niet! En daar heeft de knvb ook geen sanctie van gemaakt. En er wordt nog steeds mee gedaan Door iedere voetballer. Dus niet zo moeilijk over doen over die Afrika cup en de voetballers.

        1. Gerrie Mühren (AH;AB)

          Zo te lezen doen ze dat niet FrankiC, maar dat is bij een aantal meer gewoonte dan uitzondering.

        2. KBouter

          Natuurlijk beslis je zelf en niét de fifa of de lokale bond.

          Het kost maar 1 woordje om niet te spelen. Bedankt!

  4. FrankiC

    Onana zat op 4 jan NIET bij de definitieve selectie. Uiteindelijk zou een speler nog tot 48 uur voor de eerste wedstrijd kunnen worden opgeroepen. Kameroen speelt woensdag om 20:00. Wat mij betreft is dit bericht onzin omdat de WBA speler Nyom wél geselecteerd is en dus niet straffeloos weg mag blijven.

    1. Remco425

      De enige hier die de essentie ziet. Onana zit niet bij de selectie. Dan is hij dus al vrijgegeven.

          1. Gerrie Mühren (AH;AB)

            Hoeveel vrienden heb jij op je dak de Seijs? Alleen Eug denk ik zo. Kijk maar uit met dit weer.

          2. De seijs

            Dat is en blijft voor jou een vraag, en voor mij een weet! En mijn voordeel is dat ik mij nooit zorgen hoeft temaken.

    1. -buitenkantje rechts-

      Vraag gewoon naar Indojood en zijn actie.. Eindigt in discussie over wel of geen vrienden hebben.. zucht!

      1. Gerrie Mühren (AH;AB)

        Ik had begrepen dat Widi een stukje zou schrijven voor fanzone en dat Indojood in afwachting was op een bericht van AS. Verder denk ik dat Indojood of op zakenreis is of het gezeik hier zat is.

        1. De seijs

          Als indojood het gezeik zat zou zijn, dan kun jij alleen dat verhelpen ah ab imojc. Dus doe 1 keer iets goed. 1 keer!!

  5. FrankiC

    Nee, juist jij staat Calimero-gedrag voor (de speler beslist) en ik denk groter, mondiaal (fifa) als je wilt. Gek dat je een paar keer het tegenovergestelde schrijft van wat je vindt!

    1. De seijs

      Pffff de bond van Kameroen. Hoe die heet weet ik niet . In Nederland is het de knvb. Kan bezwaar maken en de fifa inlichten. Dat had de knvb ook kunnen doen toen met Cruyff (toen de beste voetballer van de wereld voor mij) maar deed dat niet. Dus wat jij zegt over groter klopt niet FrankiC. En Kameroen dat is een achtergesteld land. Dat zijn ook calimero’s. komen hun beloftes niet na qua salaris en vergoedingen. Dat land is zo arm als de neten. Daarom komen al die betere voetballers hier heen voor het grote geld. En hun broodheer is ajax dus kan dat wel heel goed begrijpen van die gasten.

          1. Gerrie Mühren (AH;AB)

            Sinds wanneer moeten feiten bewezen worden? Rare wereld. De Seijs kan jij dan bewijzen dat je voldoende hersencellen hebt om normaal te kunnen functioneren?

          2. De seijs

            Niet mee bemoeien trut denk om je burn-out. Je zakt op deze manier alleen maar verder de put in! 🙂

          3. Gerrie Mühren (AH;AB)

            Flikker lekker van het dak maandag de Seijs. Breek ajb beide armen, ben je hier ff weg. Prettig weekend. Plezier in de kroeg in de Dorpsstraat, zal laatste weekend zijn voorlopig.

          4. Charka53

            Tjonge, tjonge wat een agressie ik hoop dat de spelers dit vanmiddag ook hebben dan winnen we zeker.

  6. -buitenkantje rechts-

    Nieuws:
    Onana toch fit genoeg om te sterten tegen PEC Zwolle. Helaas Krul…

  7. EugAjax

    Ja dat zat erin. Een bond kan dit doen. Afwachten maar of ze het ook met Onana van plan zijn. En anders hebben we Krul komt dus goed

  8. -buitenkantje rechts-

    Off topic:
    Ajax heeft een eerste bod gedaan op de Braziliaan David Neres (19). De Amsterdammers hebben interesse in de talentvolle buitenspeler van Sao Paulo..

      1. Velibor

        Ja een geweldige ouderwetse linkse goocheldoos,doet me denken aan Jesper Olsen . Zag em op VI site. Heerlijk om naar te kijken.

  9. Valentino

    Maar Kameroen had Onana uiteindelijk niet geselecteedd. Dus lijkt me niks aan de hand.

Comments are closed.