Ajax wil verder met Onana en wil contract openbreken

Voetbal International meldt dat Andre Onana op korte termijn een aanbod kan verwachten van Ajax om zijn contract te verlengen. Het huidige contract van de 20-jarige doelman, die twee jaar geleden overkwam Barcelona, loopt tot 2018. De keeper maakt een stormachtige ontwikkeling door en Ajax wil hem daarvoor belonen en hem langer aan de club binden.

Onana heeft zich dit seizoen opgewerkt tot eerste doelman. Na het vertrek van Jasper Cillessen haalde de club Tim Krul op huurbasis, maar de doelman had nog maanden nodig om te herstellen van zijn zware knieblessure. Inmiddels is Krul weer volledig fit, alleen overtuigt Onana onder de lat. Afgelopen week haalde hij ook nog eens opgelucht adem. Onana hoefde definitief niet naar Gabon om als tweede keeper van Kameroen de strijd om de Afrika Cup te beleven. De doelman maakte al maandenlang duidelijk dolgraag bij Ajax te willen blijven, om zijn plek onder de lat te behouden.

De aanwezigheid van Krul in Amsterdam is minder noodzakelijk dan eind augustus werd ingeschat. ‘Toch begrijp ik nog altijd heel goed dat de club eind augustus die keuze heeft gemaakt’, zegt Bosz in de nieuwe VI. ‘Het was destijds nog onduidelijk hoe Onana zich zou ontwikkelen. Hij heeft overtuigd en ik ben dan ook zeker te spreken over zijn groei. Onana is voor ons een betrouwbare doelman. Dat word je niet als je even een wedstrijdje goed speelt, maar moet je over een langere periode aantonen. Dat heeft André gedaan.’

Bron: Voetbal International

Related posts

45 Comments

    1. KBouter

      Onana gaat..als hij deze ontwikkeling doorzet en Internationale topkeeper. Hier gaat Ajax nog jarenlang plezier van hebben.

      Vergeet niet dat dit mannetje pas 20 jaar is.

        1. 11Younes11

          Er staat wel iemand hoor, fysiek zo sterk als een beer. Inderdaad nog wat onrustig bij terugspeelballen, maar dat kun je makkelijk leren.
          Volgens mij hebben we goud in handen!

        2. BobbyHaarms

          Idd nog veel te onrustig op cruciale momenten, ik vind hem daarom ook zeker nog niet dé betrouwbare sluitpost. Maar talentvol is hij zeer zeker, en gezien zijn jonge leeftijd kan hij alleen maar beter worden. Als hij dat onrustige gedoe laat varen kan hij in de toekomst jarenlang voort als eerste keeper van Ajax.

  1. -buitenkantje rechts-

    Prima lijnkeeper.. goede reflexen.. Soms wat wild in zijn acties.. uittrappen onvoldoende.. regelmatig enkeltje tribune.. Maar heeft een enorme groei doorgemaakt en is zeker onze keeper voor de toekomst.. helaas voor Krul.

  2. Charka53

    Goed plan hoor hij staat steeds beter te keepen ik heb er wel vertrouwen in , maar ja ik heb er dan ook geen verstand van.

  3. De seijs

    Onana doet het redelijk. Dus terecht dat ze zijn contract willen openbreken. Verlengen met nog eens 2 jaar.

        1. KBouter

          Seijs..ik vind het nog wel meevallen, Vermeer vond ik een zenuwpees, vooral met corners en die had al enkele jaren méér ervaring.

          Deze jongen is 20 en korter echt wel.

          1. Horst B.

            De Seijs jongen toch. Spellingcontrole gebruikt of Nederlandse les gehad? 5 x commentaar zonder taalfout. Klasse jongen. Het dorp loopt uit voor je. ??

          2. Horst B.

            Met haar 90? Nee, joh. Ze woont in Assendelft in de Dorpsstraat. Kom er twee keer per week.

          3. De seijs

            Assendelft nooit van gehoord. Maar ik hoorde toch echt dat ze nog werkten in de Geleen. Jij was daar ook gemaakt en geboren. hb

          4. Horst B.

            Wat jammer, toch weer een taalfout. Zonde hoor. Is het trouwens niet erg koud op het dak in deze tijd?

  4. Jimmy1971

    Mooi ! Als na een half jaar niemand het meer over Cillisen heeft en je bent pas 20 , dan ben je gewoon goed !!

Comments are closed.