Serero geen optie voor Reading: Krijgt geen werkvergunning

Gisteren werd bekend dat Thulani Serero een langer verblijf in Europa verkiest boven een terugkeer naar Zuid Afrika (zie bericht). Jaap Stam gaf aan voor zijn club Reading wel belangstelling heeft voor Thulani Serero. Een overgang naar Engeland zit er echter voorlopig niet in, zo stelt Brian Tevreden, technisch directeur van Reading, tegenover VICE Sports. ‘Hij is een kwaliteitsspeler. Ik zou hem graag hier naartoe halen, maar hij krijgt geen werkvergunning. Jouw land moet in de top 50 zitten voordat je in aanmerking kan komen voor een werkvergunning in Engeland, dat is een nieuwe regel. Zuid-Afrika staat in de zestig, dus dan kom je sowieso niet in aanmerking. Daar is niks aan te doen.’

Related posts

29 Comments

    1. marcussboss

      zeker jammer voor hem, want deze strijder verdient een mooie transfer en Reading zou een mooie opstap zijn! hopelijk krijgt hij nog ergens anders een kans, want dat is hem van harte gegund

          1. Litmanen

            Slim hoor, in Engeland geen werk wergunning en in Schotland wel? Wat denken jullie zelf?

  1. marcussboss

    voor serero is dit erg jammer, want stam doet het erg goed op het moment en de championship is voor serero een mooie opstap naar hoger! hopelijk krijgt hij nog een ander mooi aanbod want dat verdient deze strijder!! ???

    1. HURBIE

      Je bent en blijft handelswaar bij AJAX niks meer en niks minder
      Menselijk aspect telt niet meer TRIEST

      1. Litmanen

        Helemaal eens. Misschien een goede club in Belgie of Frankrijk. Heeft hij kwaliteit genieg voor. Maar als ik hem was diende ik mijn contract uit. Dan speelt hij nog een half jaar niet maar verdient hij er zelf nog iets aan. Ajax maakt zijn carriere nu stuk, dus daar zou ik hoe dan ook geen rekening mee houden.

    1. SPHAFCA

      Ja, heb zeker medelijden. Tussen de 500.000 en 1 miljoen euro verdienen door 5x per week te trainen.. Hij zal het wel zwaar hebben

    1. Nielsz.AFCA

      Precies, Pienaar voetbalt toch ook nog in Engeland? Tenminste vorig jaar nog wel. Hij is ook zuid-afrikaans dus wat is het verschil?

      1. Velibor

        Zou er trouwens nog wat veranderen na die Brexit ? Qua mierenneukersregeltjes bedoel ik want dit vind ik zo’n belachelijke regel!

        1. Widi

          Na de Brexit gaat het veranderen omdat Engeland dan buiten de regels van de EU valt. Het zou dan moeilijker moeten worden. Maar daar vinden ze vast iets op.

  2. Dagrump

    Jammer voor Serero had het hem echt gegund. Heb geduld. Je vind wel een leuke club of een leuke club vind jou ?

  3. -buitenkantje rechts-

    Afbraakvoetbal onder Jaap Stam gun je zelfs Boilessen niet.. Wees blij Serero!

  4. Jimmy1971

    Zou bij iedere subtopper in de eredivisie een absolute versterking zijn , hebben de clubs het geld voor zijn (niet EU) salaris niet of zitten ze te slapen ??

  5. KBouter

    Aan de andere kant…wie het ook betreft, iedereen weet bij Ajax, in je laatste seizoen teken je bij..of je word verkocht, en als je dat dan ook niet wilt, ga je banken. Dat geld dus voor alle contractspelers, hoe geliefd ze ook zijn.Serero wil ook niét bijtekenen dus dit wist hij al van tevoren.

    Ajax wil gewoon nog wat geld terug hebben door verkoop, en ook daar is wat over te zeggen. Hoop echter wel dat hij deze winterstop een mooie club krijgt, zowel voor Ajax als Serero is het beter.

Comments are closed.