There are no ads, please add some


Bazoer: ‘Een vertrek bij Ajax was de beste optie’

Riechedly Bazoer heeft inmiddels zijn eerste training erop zitten bij zijn nieuwe werkgever Vfl Wolfsburg. De middenvelder koos voor een vertrek bij Ajax nadat hij onder trainer Peter Bosz niet meer kon rekenen op een basisplaats bij Ajax. Volgens Bazoer was het vertrek de beste optie voor beide partijen.

‘Natuurlijk heb ik getwijfeld want Ajax is een prachtige club. Het was dan ook belangrijk dat een club vertrouwen in mij zou tonen en dat is uiteindelijk Vfl Wolfsburg geworden. Ik ben heel goed ontvangen en heb ook hier rugnummer zes gekregen net zoals bij Ajax. Het is een nummer waar ik mij wel comfortabel bij voel, daarom is het alleen maar goed dat ik dit nummer opnieuw ga dragen. Ik hoop dat de bondscoach ook weer aan me gaat denken als ik hier veel wedstrijden speel en ik weer word opgeroepen voor Oranje. Ik ga ervan uit dat ik hier wel mijn speelminuten zal krijgen, daar ga ik mijn stinkende best voor doen’.

Bron: Vfl Wolfsburg


Gerelateerde posts

51 reacties

  1. Rickie

   ik zag hem liever niet vertrekken maar goed Ajax leert hier van als bazoer straks daar goed gaat en straks 1 van de beste middenvelders is van nederlandse elftal dan mogen ze zich wel schamen dat ze bazoer zoveel talent lieten gaan. hij is veel verder dan nouri of vd beek . jammer dat bazoer weg is echt het is een schande dat ze hem weg deden.

   1. Jimmy1971

    Ajax kan niet anders , wanneer heeft Bazoer voor het laatst een wereldpartij gespeeld , hij laat altijd zijjn man lopen , zo wordt je echt niet de beste middenvelder van Oranje !
    En als je dan niet wil terug knokken , wat moet Ajax dan ?!
    Ze hebben al veels te lang hoop op spelers gehad , ik vind het prima zo , middenveld Ziyech , Schone , Klaassen komt hij gewoon even niet tussen ..

    1. FrankiC

     Helemaal eens Jimmy1971. Hij zal eerst zelf aan zijn tactische onvolkomenheden moeten werken, maar dat wil hij zelf nog even niet inzien (toch mentale kwestie)

    2. Litmanen

     Eens Jimmy, Bazoer denkt dat hij veel beter is dan dat hij is. Goede voetballer en een talent, alleen, net als Ghazi, hij begrijpt niet dat je voetbal met zijn elven speelt.
     Terugverdedigen in een nodeloos drafje zoals ook Ghazi, doet belast je verdediging te veel als je van die verdedigers verwacht dat zo ook in de opbouw belangrijk zijn.

     Je snapt alleen niet soms hoe het mogelijk is om niet met de moderne technieken van tegenwoordig via beelden aan die jongens telaten zien wat ze verkeerd doen. En dat herhalen tot in de versuffing.

    3. VanDattem

     Niet (terug)knokken? Heb hier al vaker gezegd: hij kon twee jaar achter elkaar naar barca, kon naar Napoli en een aantal Engelse toppers. Koos er voor om bij ajax te blijven, ook afgelopen zomer. Dit terwijl hij van Bosz een smsje kreeg met het bericht dat Bosz geen vertrouwen in hem had. Vervolgens aangegeven toch voor zn plek te willen vechten, ook tijdens gesprek in t najaar. Kreeg vorige maand tijdens een gesprek met Sar en Overmars te horen dat het hem onder Bosz niet ging worden en dat ze hem liever nu verkochten.
     Stukje mismanagement bij Bosz naar mijn mening. Jochie wilde gewoon zn best doen.

   2. De Ajacied

    Jammer dat hij zich zo snel over gaf,
    Had gedacht en gehoopt dat hij zich terug wilde knokken in de basis,
    Nu staat hij degradatie voetbal te spelen,
    Eigenlijk heel triest voor zo’n talent
    Het ga je goed kerel
    ❌❌❌

    1. BobbyHaarms

     Dat is ook triest Ajacied, zeker. In plaats van over Oranje te lullen had Bazoer beter het snot uit zijn neus kunnen trainen bij Ajax ipv ver weggedoken te zitten in Duitsland. Bij Ajax val je trouwens ook eerder op met goede prestaties. Hoewel, met Danny Blind als Bondscoach maakt dat geen zak uit en weet je het nooit. Die selecteert nog net geen amateurvoetballers die goed presteren.

     1. dickst14

      Ja Blind lijkt een beetje op de bondscoach van Marokko. Die ziet het ook niet zitten in Ziyech. Ben benieuwd wie van deze coaches het slechtst is. Ze zullen elkaar niet veel ontlopen.

     2. BobbyHaarms

      Als je Ziyech als Bondscoach niet ziet zitten in je elftal ben je voor mij het minst geloofwaardig. Ja zelfs nog erger dan Blind, en dat zegt wat. Niveau van Breukelen 😁

   3. De seijs

    Rickie hij had moeten zorgen dat ze niet om hem heen konden! Maar meneer heeft geen mentaliteit om er voor te gaan. De keren dat hij mee mocht doen dit seizoen op het middenveld liet hij het afweten. Met mee verdedigen had meneer nog nooit van gehoord. Ja verleden jaar onder F d Boer wel. Hij had er zelf geen hoop op dit seizoen dus forcerden hij een vertrek. Hij is diegene die niet verder wilde bij ajax , dat is wel duidelijk. Dus alles en iedereen bij ajax heeft hier geen debet aan. Laat dat duidelijk zijn.

  2. Geroldkohlen

   vind het ook jammer dat hij gegaan is! hoop dat hij bij wolfsburg de pannen van het dak speelt!

  3. koote207

   Blijft jammer maar 100% begrijpelijk van beide partijen na de aankoop van Ziyeck

  1. frenkynairo

   klopt. ook een beetje voorbarig om nu al te zeggen dat het de beste optie was. misschien degradeert wolfsburg wel.

     1. frenkynairo

      tuurlijk moet hij spelen. Maar bij wolfsburg kan je ook op de bank belanden en hoe ga je daar dan mee om? vind het erg makkelijk. dus eigenlijk voelt hij zich te goed om op de bank te zitten. En dat het ze ontwikkeling in de weg staat is ook niet zeker. want toen we hem van psv hadden gekaapt was hij ook een jaar lang niet speelgerechtig.

 1. marcussboss

  wel erg jammer dat hij op zo’n manier is weggegaan. het is een super groot talent en een bazoer in vorm is een aanwinst voor elke club. ik hoop dat hij gaat vlammen bij wolfsburg en hopelijk kunnen we nog genieten in oranje van hem!!

 2. marcussboss

  wel erg jammer dat hij op zo’n manier is weggegaan. het is een super groot talent en een bazoer in vorm is een aanwinst voor elke club. ik hoop dat hij gaat vlammen bij wolfsburg en hopelijk kunnen we nog genieten in oranje van hem!!

  1. paulvos

   Toch zonde dat hij weg is, maar mist toch wel ’n beetje de terug vecht mentaliteit.

 3. KBouter

  Laat ze sportief zien dat ze ernaast zitten Bazoer, en succes verder in je carriere.

 4. Iceman

  Succes. Maar hij gaat het niet redden met zo een instelling Bazoer zal nu moeten vechten en bikkelen voor zijn plek. En Bazoer is geen bikkel want als hij gebleseerd raakt ofzo dan kan hij het vergeten laten wij hopen van niet bedankt voor de mooie Ajax Jaartjes Bye Bye.

 5. Charka53

  Helaas is het niet gelukt bij Ajax , daar hebben Bazoer en Ajax bijdrage schuld aan en als je het niet kan opbrengen om terug te vechten ,dat natuurlijk niet gemakkelijk is tegen een arrogante trainer als Bosz kan je beter maar gaan en ik hoop voor Bazoer dat hij weer op zijn niveau komt en weer plezier in voetballen krijgt.

 6. FrankiC

  Hij droomt dus niet alleen op het veld maar ook daar naast: staat alweer met één been in oranje. Erg naïf om nu over het Nederlands XI-tal te praten, als je alleen nog maar een shirtje met ‘6’. Wakker worden.

 7. Iamsterdam2015

  Ik weet natuurlijk niet het fijne er van maar er van uitgaande wat ik hier en daar lees was hij kansloos om nog in de basis te komen. Ook al zou hij zich het schompes trainen en goed invallen. PB zag liever een ander op die plek dan Bazoer. Hier krojgt ajax vroeg of laat heel veel spijt van.

 8. JohnDoe77

  Jammer, maar niet geworden wat we gehoopt hadden. Wolfsburg ook niet echt de aansprekende club die vorig jaar aan hem gelinkt werd…

 9. -buitenkantje rechts-

  Heb hier wel dubbele gevoelens over..
  Ik vind in principe dat altijd de beste spelers in het veld moeten staan. Ik begrijp dat hij er nu niet tussen komt met Ziyech, Klaassen en Schöne.. Maar als hij vervolgens ziet dat ook jongens als Nouri, vd Beek en de Jong voorrang krijgen boven hem.. dan is een vertrek inderdaad de beste optie. Hij moet nu in deze fase gewoon wekelijks spelen! Mijn dubbele gevoel zit hier in dat ik spelers op andere posities wekelijks zie falen en die krijgen ( zo lijkt het) eindeloos krediet. Ik zou her met Bazoer dus eens op een andere positie hebben geprobeerd. Net als Bosz gedaan heeft bij Sinkgraven ( ook een overbodige middenvelder) Ik denk daarbij aan de vleugels.. Zou hem wel willen zien als links- of rechtsbuiten. Met een kleinere taak in het veld lekker zijn acties maken. Dit voelt nu toch als kapitaalvernietiging..

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb het hier voornamelijk over menselijk kapitaal.. Dus kwaliteiten van spelers die je kwijt raakt.. Ook €12 miljoen is niet veel geld. Afgelopen zomer werd er nog €20 miljoen geboden.. Dus ook in geld een stuk kapitaalvernietiging.

  1. BobbyHaarms

   Daar ben ik het mee eens BR. En een Bazoer in normale doen zou gewoon wekelijks spelen bij Ajax, het is en blijft een toptalent. Als je ziet dat een Veltman regelmatig fouten mag maken als RB, of een Younes die geniale momenten met blunders blijft afwisselen dan vraag je je dat inderdaad wel af ja.

 10. Widi

  Veelzeggend dat hij praat over een rugnummer. En alweer over Oranje. Hij lijkt niet te beseffen waar het echt om gaat. Ben bang dat hij het daar ook heel moeilijk zal hebben.

 11. Kuijff

  Bazoer is in mijn ogen een gevoelsvoetballer. Hij gedijt niet zonder vertrouwen. Daarom hecht hij zo aan dat nummer op zijn shirt en daarom deed hij het vanaf het moment dat De Boer hem terugzette in de pikorde minder goed. Bosz heeft geen hernieuwd vertrouwen gegeven (en heeft daar ook geen reden toe), dus is dit voor alle partijen het beste.

 12. Joep

  Het was wel een groot talent. Vind het jammer dat hij niet is gaan knokken voor een basisplaats hij kiest nu om weg te gaan. En ja dat is nu de beste optie voor hem. Heel veel succes in Duitsland

  1. -buitenkantje rechts-

   Knokken voor basisplek hoor ik bij meerderen.. Ik ben niet bij de gesprekken tussen Bosz en Bazoer geweest natuurlijk.. maar uit wat er wel naar buiten is gekomen blijkt dat hij volledig onder aan de pikorde zit.. Dus ook al zou er een middenvelder uitvallen, dan nog is hij geen eerste keus.. Knokken is prima! Maar wel met enig perspectief voor de toekomst..

   1. De seijs

    knokken ja dat had Bazoer moeten doen toen die de kans kreeg. Maar toen gaf hij niet thuis. Hij heeft zijn eigen glazen in gegooid toen hij verschillende keren de kans kreeg. Maar zoals iedereen heeft gezien dit seizoen toen deed hij dat niet. Hij was heel slecht. Dus hij kon het niet of wilden niet. Denk dat hij al met een andere club bezig was. Er was al 20 miljoen voor hem geboden. Hij was er in iedere geval niet meer bij.

    1. -buitenkantje rechts-

     Eind vorig seizoen nog gekeozen tot grootste Ajaxtalent van het seizoen.. Werd zijn goal tegen 010 gekozen tot doelpunt van het jaar.. Speelde op zijn 19e al in Oranje.. Was onder FdB basisspeler, liet biedingen van clubs als Roma (25 miljoen) en Chelsea (32 miljoen) links liggen, omdat hij zich bij Ajax verder wilde ontwikkelen. Werd/wordt door voetbalkenners vergeleken met Rijkaard en Pogba.. Nu onder Bosz zit hij niet eens meer op de reservebank, maar moet hij plaatsnemen op de tribune! En volgens jou moet hij het maar laten zien?? Kan hij er niks meer van?.. Wat een onzin praat jij Seijs!
     Je huilt met de wolven in het bos(z) en waait met alle winden mee..

     1. De seijs

      Waai ik met alle winde mee???? Dan lees jij mijn stukjes niet!! En verzin jij maar wat ! Maar over bazoer hè. Heeft hij zijn kansen niet gehad dit seizoen? Hoe speelde hij toen hij mocht invallen. Iedereen was het hier over eens dat het helemaal niks was. Iedereen kijk maar na!! Hij werd trouwens Door de hele voetbal natie terecht gewezen dat hij geen meter mee verdedigde. En dat als middenvelder. Hij is dit seizoen dat hij mee mocht doen gewoon bar slecht. En als hij die eene kans dan krijgt en hij doet het heëeeeel slecht (geen mentaliteit ) ja dan vergooi je je kansen. En als je al een paar maanden via je broer een andere club laat zoeken. Ja dan wil hij weg. En dat is zijn beslissing en niet die van ajax. Wat denk je dan. Dat ajax echt hele goeie voetballers met mentaliteit zomaar laat gaan?? Als jij dat denkt en vind dat bazoer heel goed was dit seizoen en zijn kansen pakte en mentaliteit toont. En als jij denkt dat jij er dan ook echt verstand van heeft en bazoer hierop goed beoordeeld. Dan weet ik genoeg over jou en je voetbal kennis! BR.

     2. -buitenkantje rechts-

      Ik lees bijna alles.. dus kom dan jouw “bijdragen” ook tegen.. Veel verder dan “mij benieuwen” , ruzie met andere forumleden of voorspelbaar voortborduren op de titel van het topic komt het zelden of nooit..
      Bazoer was eind vorig seizoen nog grootste Ajaxtalent.. was basispeler en speelde in Oranje.. Heeft vele lucratieve aanbiedingen naast zich neer gelegd om bij Ajax te blijven.. Hij heeft na FdB te maken gekregen met een nieuw bewind.. Na het gesprek aan het begin vh seizoen met Bosz heeft hij te horen gekregen dat Bosz het niet in hem zag zitten en aan andere middenvelders de voorkeur zou geven.. Vervolgens werd hij zelfs verbannen naar de tribune. Als hij dan toch kiest voor een transfer, omdat hij wil en moet spelen in deze fase van zijn carrière krijgt hij non-commentaren zoals die van jou over zich heen..
      En dan nog even over zomaar verkopen van goede spelers.. Ja!! Dat is wat Ajax doet namelijk.. Hoe lang denk je dat Sanchez en Dolberg mog bij Ajax spelen.. En denk je dat Klaassen na dit seizoen nog bij Ajax speelt?? Laat het hier voorlopig bij Seijs.

     3. De seijs

      Nou ik niet!!! Jou bijdrage hier is maar half! Over Bazoer Hebben we het. En voor de rest is het niet relevant, daar mag je later (als je een kerel bent op terug komen ! ) Bazoer heeft heel wat kansen gehad dit seizoen, en elke keer was het helemaal niks. En als hij een gesprek had begin van het seizoen, wat elke speler trouwens heeft, en wat jij dan zegt dat Bosz geen vertrouwen in hem zou hebben. (ik kan dat nergens terug lezen, zeg even hier waar ik dat in kan zien!) Dan had juist Bazoer in die wedstrijden waar hij wel mocht voetballen juist moeten laten zien dat Bosz niet om hem heen kon. Maar dat deed hij niet! Dat kan iedereen hier jou vertellen. Dus nogmaals Bazoer heeft het allemaal aan zijn eigen te danken. En ook zijn transfer. En als hij zo goed was had hij wel gevoetbald en was zijn transferwaarde vele malen hoger geweest. Maar dat gebeurde niet. Simpel weg hij heeft het zelf niet goed gedaan. Br (en deze discussie met jou klopt niet met wat jij hier boven schrijft) Dus wel bij de les blijven en niet WEER dingen gaan verzinnen! ( is zo kinderachtig )

 13. Joep

  Ik snap je punt zeker. En ik verwacht ook van Peter dat hij heeft aangegeven waar hij aan moet werken. En natuurlijk bij weing toekomst is de keuze om te vertrekken nu de beste optie.

 14. fjonkman

  Zo zonde dat we dit talent kwijt zijn en dat hij nu onderaan in de bundesliga moet gaan knokken. Ik hoop dat hij zich daar wel verder kan ontwikkelen. En nu? Hoelang voordat Riedewald en Tete overboord springen/kukelen?? Zo zonde dat deze jongens niet spelen..

  1. dickst14

   Riedewald en Tete horen in de basis. Ook heeft Younes dit jaar geen rendement en Traore heel weinig. Naar mijn idee kunnen we een veel sterker team opstellen met dezelfde spelopvatting.

 15. Gert Ajax

  Aan zichzelf te danken alleen met voetbalkwaliteiten redt je niet je moet ook mentaliteit hebben.
  Zal mij niks verbazen als zijn carriere alleen maar minder gaat worden
  We gaan het zien ………….

 16. EugAjax

  Ja dat zei je ook toen je bij PSV nog niet aan de bak komt. Niveau hoger bij Ajax doe je nu hetzelfde en wsl als Wolfsburg ook stap te hoog is dan zal je deze zin weer herhalen. Maar zou het mss ook aan Bazoer kunnen liggen? Laatste jaar stilstand. Misschien zelfs wel achteruitgang en helaas voor hem zijn anderen hem nu voorbij. Toch is het een goede voetballer. Maar hij moet in spiegel kijken en beseffen dat topsport ook terug knokken betekent

 17. Widi

  Wolfburg heeft nu weer een middenvelder gekocht. Voor meer geld dan Bazoer. Turkse international. En heeft zich al bewezen in de Bundesliga. Bazoer zal daar ook vooral op de bank zitten.

Reageren is niet mogelijk.