There are no ads, please add some


Ziyech:’Als ik mijn vijfjarige contract uitdien bij Ajax heb ik het niet goed gedaan’

Middenvelder Hakim Ziyech laat telkens doorschemeren dat Ajax niet zijn einddoel is en graag door wil stromen naar bijvoorbeeld de Engelse Premier League. Ajax is een opstapje naar een hogere competitie en van echte clubliefde is dus duidelijk geen sprake, zo weet de Volkskrant te melden.

Hakim Ziyech laat aan die krant duidelijk zijn doel weten: ‘Een topclub uit een topcompetitie is mijn doel. Daarom koos ik voor Ajax. Dan kom ik daar makkelijker binnen. Als ik mijn vijfjarige contract uitdien bij Ajax heb ik het niet goed gedaan.’ Als voorbeeld verwijst Hakim naar Mesut Özil die bij Arsenal in dienst staat; ‘Hij is mijn voorbeeld. Scoorde laatst met zijn hoofd. Dan wil ik dat ook. Hij heeft dat nonchalante. Hij doet iets geniaals, maar het lijkt alsof het geen moeite kost. Hij doet dat iedere week. Op het hoogste niveau. Hij is van een heel andere kwaliteit dan ik ben. In 2017 zal ik een veel grotere stap moeten zetten dan ik in 2016 heb gedaan.’

Gerelateerde posts

86 reacties

 1. marcussboss

  het begint er steeds meer op te lijken dat hij heel snel zn transfer wilt maken! niet erg chill dat de media hem elke keer maar opzoekt!

  1. marcussboss

   Ik denk eerlijkgezegd dat als er van de zomer een mooie club komt (nog mooier dan ajax) dat hij dan weg is😢

   1. Litmanen

    Ik denk niet dat er zo snel een topclub komt. Ziyech is door zijn hardere werken niet zo bepalend meer voor een elftal.

  2. koote207

   Hij spreekt het uit, de meeste hebben natuurlijk hetzelfde doel mannen, zolang wij nergens om mee spelen in europa zal dat zo blijven😒

  3. De seijs

   Het is het ad het blijft een kakelakken krant. Maar dat Ziyech hoger op wil is alleen maar beter voor ajax. En dat Ziyech geen ajacied is in hart en nieren dat had ik van de zomer al vertelt hier. Maar hij staat bij ajax onder contract dus daar moeten we zoals hij bezig is heel blij mee zijn. En hoop voor Ziyech dat er een hele mooie club komt dan kunnen we zeker trots op hem zijn. En ajax zal dan zijn vruchten er van plukken.

    1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

     Klopt 😂

  4. Remco425

   Hij zegt niet dat hij snel weg wilt. Hij is kan bij Ajax nog veel leren. Als hij nu of einde van het jaar al weg zou gaan, komt hij ergens nog bijna net zo binnen als aan het begin van dit seizoen, dus dan zou zijn stap naar Ajax zinloos zijn geweest. Hij denkt goed over zijn carriere na. 2 of 3 jaar blijven zou best kunnen, dan heeft hij nog steeds zijn 5-jarig contract niet uitgediend, want laten we eerlijk wezen, hij heeft gelijk als hij zegt dat hij bij het uitzitten van zijn contract niet goed heeft gedaan. Dan heeft hij niet de interesse gewekt van de absolute top. Maar na 1 jaar in de Nederlandse top, maak je geen toptransfer. Kom je hooguit bij een middenmoter in Engeland of wordt je gebruikt als handelswaar.

   1. BobbyHaarms

    Precies Remco. En dit geeft gelijk aan dat een Veltman best een bruikbare speler is, maar na 5 jaar Ajax heeft er nog geen 1 club naar hem geïnformeerd…Ziyech 3 jaar bij Ajax zien te houden zou geweldig zijn.

  5. Ajacied407

   Zo denkt iedere speler, maar Hakim is hard, maar wel open en eerlijk. Daarnaast tilt hij Ajax naar een hoger plan, als hij een hoger niveau zou halen en kan Ajax centjes ontvangen.

   1. Jimmy1971

    Precies , ik hoop ook dat hij de komende jaren veels te goed voor Ajax blijft want dat betekent dan iig dat we de eerste 2 jaar kampioen worden !
    Want tot nu toe ( al zie je wel zijn klasse ) zal er nog geen topploeg voor hem komen ..

  6. rickert

   Ik vind dit niet gek, laten we eerlijk zijn, de meeste jongens hadden de stap vanaf twente al niet meer gezet naar ons als ze Ziyech zn kwaliteiten bezitten.
   We moeten hem ook geen woorden in de mond leggen, over dat hij zo snel mogelijk weg is, want als sporter is een doel en een visie hoe je dat wilt bereiken erg belangrijk. laat ons daar nog maar even van meegenieten.

   1. HURBIE

    Als hij echt naar het buitenland had gewild dan had hij dat wel meteen gedaan en niet naar AJAX gekomen voor één seizoen

     1. HURBIE

      Maar ik word er wel een beetje schijtziek van die verhalen over een eventueel vertrek van Ziyech
      Hij is er net ,laat hij zelf zijn kop er eens over houden wat hij wil
      Je speelt nu voor een Topclub genaamd AJAX
      Bewijs jezelf daar eerst maar eens 3 seizoenen of rot anders meteen maar op

  7. BobbyHaarms

   Ziyech laat gewoon zijn hart spreken en is buitengewoon ambitieus, niks meer of minder. Als we 2, maximaal 3 jaar van hem mogen genieten zijn we spekkoper. Dus: Optimaal genieten van al het moois wat Ziyech ons de komende jaren (hopelijk) gaat laten zien.

   1. HURBIE

    Is ook zijn goed recht BOBBY maar ik hoef niet bijna iedere dag te lezen wat hij in de toekomst wil Laat hij zich nu alleen maar op AJAX concentreren en dan komt de rest vanzelf wel
    Als ik hem zie spelen geniet ik elke weer
    Zou hem graag wat constanter aanwezig willen zien ,maar dat komt nog wel
    En misschien is het de schuld can de media dat gelul over zijn toekomst ,wij weten het fijne er niet van
    Werkt ook niet tegenover de andere spelers van het team,die praatjes

    1. BobbyHaarms

     Dat zal je altijd blijven houden met topspelers van Ajax Hurbie, die staan om de haverklap in de belangstelling van de pers en/of wordt in verband gebracht met een willekeurige club. Zolang Ziyech blij en gelukkig is bij Ajax en er geen droomclub voorbij komt ben ik ervan overtuigd dat hij zeker nog een paar jaar bij ons speelt.

     1. HURBIE

      Daarom is het wel goed dat de salarissen in ieder geval hoger worden ,juist voor dit soort spelers,zodat ze in iedergeval wat langer zijn te binden aan AJAX anders word het gat met de rest van de Europese top steeds groter
      Bobby met dit sluit ik dit jaar afff
      Ga aan de drank hele fijne jaarwisseling en een gezond 2017 GR HURBIE

 2. Indojood

  Eens, vind het wel tof dat hij vijf jaar heeft getekend zodat we hopelijk veel geld aan hem kunnen verdienen. Verwacht dat hij in 2018 weggaat. Maar tot die tijd maar even genieten en wat titels binnenhalen.

   1. Indojood

    Testje. Met je aandacht richting mij de laatste dagen was het redelijk voorspelbaar dat je hierop zou reageren, haha.

   2. Remco425

    Het ligt aan de manier waarop Seijs. Dat hij geen 5 jaar blijft weet iedereen. Dat hij dan toch voor 5 jaar heeft hetekend is wat dat betreft dan toch prachtig? Hij had ook voor 3 jaar kunnen tekenen. Dan was hij echt niet langer gebleven, maar hadden we er niets of nauwelijks wat aan overgehouden. Dit is win-win. Dit is niet bij de 1e de beste mogelijkheid meteen bedragen roepen waarvoor hij direct weg zou mogen. Zoals ik al zei, het gaat om de manier waarop er over geld gesproken wordt.

    1. -buitenkantje rechts-

     Klopt wel wat je zegt Remco.. Maar ik vind wel dat je dit soort gedachten niet tegen een journalist hoeft te vertellen. Niet handig. Wij (supporters) leven in de illusie dat een speler voor Ajax kiest, omdat hij dat een mooie club vindt.. Niet omdat hij het een nuttige tussenstap vindt voor zijn einddoel. Dus ja, het is realiteit, nee, het is niet handig dit te verkondigen tegen een journalist.

     1. 11Younes11

      Ben ik met je eens, dat is niet erg handig om te zeggen. Van de andere kant is het wel eerlijk en het één sluit het ander natuurlijk niet uit. Je kan het een mooie club vinden én een nuttige tussenstap voor een einddoel.

     2. HURBIE

      Idd in principe willen ze allemaal een keer weg ,daar is niets verkeerd aan
      Laten we maar blij zijn dat hij voorlopig bij AJAX speelt toch

 3. Charka53

  Zo zie je maar weer , ze willen zo graag bij Ajax spelen en kussen bij elk doelpunt het Ajax logo maar willen weer zo snel mogelijk weg , nou Ziyech ik zal je maar uit je droom halen als je zo blijf spelen zit je zeker nog vier jaar bij Ajax.

  1. Remco425

   Waar staat dat hij zo snel mogelijk weg wil? Hij heeft alleen aan dat hij geen 5 jaar wil blijven. Dat is gewoon realistisch.

   1. Charka53

    Dat hij geen vijf jaar wil blijven zeg voor mij genoeg of denkje dat hij vier jaar en elf maanden blijft , nou stel je je voor dat hij hij komende maanden de sterren uit de hemel speelt komen de aasgieren er snel bij en vliegen de €€€€ in het rond en is hij gewoon gevlogen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik denk helaas dat je gelijk hebt Charka.. De realiteit is dat spelers tegenwoordig vaak (korte) passanten zijn die gebruikt worden als handelswaar.. Echte clubspelers zijn een uitstervend ras.

    2. Remco425

     Nee, maar er zit een flinke tijd tussen nu meteen en 4 jaar en 11 maanden. Wat dacht je dan toen hij kwam? Als we 2 of 3 jaar kunnen genieten van hem is toch prima? Dan is Nouri echt wel klaar voor het echte werk. En natuurlijk is hij geen echte Ajacied, zoals hij ook geen echte Heerenvener was of echte Twentenaar. Had niemand denk ik ook verwacht.

 4. Joep

  Hij zit net bij onze club, laat hem nog 2,5 blijven en dan mag hij vertrekken voor een mooi bedrag.

 5. paullus

  nou hakim zal eerst maar eens een paar tandjes hoor spelen
  want in engeland spanje hebben ze er 13 van jou in een dozijn

  1. Remco425

   Hij zegt toch ook niet dat hij nu weg wil? Wat is dat toch met veel mensen hier. Beginnen gelijk te stuiteren en te schreeuwen als hij zegt dat hij hoopt zijn 5(!)-jarige niet uit te dienen. Hij is gewoon realistisch. Is beter dan sommigen die zeiden nog lang niet weg te willen en bij de eerste de beste interesse weg waren.

   1. paullus

    nee dat klopt hij zegt alleen dat hij binnen 5 jaar een stap wil maken
    nou ik hoop het voor hem
    maar dan zal er wel een paar tandjes bij moeten

    1. Remco425

     En dat weet hij ook en gaat hij heus wel zn best voor doen. En daarom zal hij nu nog niet weg gaan.

 6. -buitenkantje rechts-

  Helaas de realiteit op dit ogenblik.. Ajax als tussenstation ipv eindstation.
  Als er iets is waar Ajax aan moet werken is dat spelers Ajax ook als eindstation gaan zien. Dat betekent dat we internationaal aan de weg moeten timmeren.. Een speler wil naast een goed salaris spelen op het hoogste niveau.. Dus deelname CL.. Meedoen in een Europaleague.. In combinatie met het loslaten van het salarisplafind voor echt grote en dragende spelers.. Spelers als Schöne.. Ziyech en Sanchez mogen meer verdienen dan anderen.

  1. Remco425

   Br, ik zal je uit je droom halen, dat gaat nooit gebeuren, zelfs niet bij Europees succes. Wie gingen er allemaal weg direct of het jaar na de CL winst in 95? Bijna het hele elftal. Het gaat erom dat de Eredivisie niet interessant genoeg is. Topspelers willen iedere week een topwedstrijd spelen, niet alleen die paar CL wedstrijden. Europees succes zal het vertrek alleen maar versnellen. Dát is de realiteit.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb je gedeeltelijk gelijk in Remco.. Inetrnationaal succes zal er voor zorgen dat spelers meer onder de aandacht komen en daardoor waarschijnlijk eerder een transfer maken. Aan de andere kant zullen spelers eerder voor Ajax kiezen als ze weten dat ze zich daarmee in “de picture” kunnen spelen. Zie Ziyech..
    “Ieder nadeel heb z’n voordeel..”

    1. Remco425

     Natuurlijk, maar ook die spelers zullen Ajax als opstapje blijven zien, niet als eindstation zoals jij hoopt. Dat was waar ik op reageerde.

 7. Iamsterdam2015

  Eigenlijk zegt hij niets verkeerds toch?!? De ambitie hebben om nog hogerop te gaan en je zelf min of meer opleggen het nog beter te doen is alleen maar in het voordeel van ajax. Hij wordt nog beter en dus voordeel voor het team. En laten we eerlijk zijn, we leiden op, genieten een paar jaar van een speler en hup daar is een topclub die hem weg kaapt. Misschien een stukje om Gudelj en Bazoer te laten lezen…….

 8. KBouter

  Hij heeft gelijk, zijn ambities liggen hogerop en wil dat graag halen, zo hoort een topsporter te denken.

  Gasten zoals Veltman die al jaren hier zijn en niet weg kunnen omdat er domweg géén belangstelling is, moeten zich achter de oren gaan krabben.

  1. Remco425

   Klopt, hoe jammer het ook is voor ons, maar als een speler 5 jaar bij ons in het eerste speelt heeft hij het niet goed genoeg gedaan.

 9. Brokamp

  Hakim praat niet over geld maar over een sportieve stap hogerop. Dat daar veel geld bij komt kijken kan hij ook niet helpen dat hoort er bij. En als andere veel minder goede spelers dat ontvangen mag hij dat toch ook wel. Slim van Overmars om hem 5 jaar te laten tekenen, dan brengt hij ook nog een keer veel geld op. Veel succes Hakim bij ons clubje en voor een ieder een goede jaarwisseling en een mooi 2017.

 10. Widi

  Ik lees vooral dat hij vindt dat hij nog veel beter kan en moet voetballen bij Ajax. Dat belooft wat. Ik kijk er naar uit. Ik begrijp niet zo goed waarom jullie hier de nadruk leggen op het feit dat hij een keer vertrekt. Want ze gaan allemaal een keer. Ik zei het al eerder: Danny Blind is de laatste die niet ging. En zoveel liefde ontvangt hij niet van de meeste Ajax supporters. Naar het buitenland gaan om heel veel geld te verdienen hoort er bij. Laten we ons concentreren op zijn voornemen om eerst bij Ajax nog veel beter te worden. Ik maak dat graag mee.

  1. Remco425

   Klopt Widi, zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Ook bij Europees succes.

 11. EugAjax

  Gezonde ambitie van Ziyech. Mag hij ook wel uitspreken natuurlijk maar nu weten we het wel. Dit is al paar keer gezegd. Hij ziet Ajax als tussenstation en dat is logisch op dit moment. Hopelijk gaat Ajax ooit weer naar Europees niveau dat spelers niet snel wrg gaan. Voor nu is hij vooral kritisch op zichzelf en daar houd ik van. Dat betekent dat hij erkent dat hij niet voldoende gegroeid is in dit jaar voor zijn ambitie. Als hij richting niveau Arsenal wil gaan, dan moet hij grotere stappen maken. Er is veel gebeurd met hem laatste jaar, dus na een rustige periode van kerst en oud en nieuw kan hij straks extra gaan vlammen en zijn ambitie waarmaken. Daar heeft Ajax dan meteen profijt van. Hoe beter hij word hoe beter Ajax gaat spelen !!

  1. KBouter

   Eug…ik denk en ik hoop voor hem dat hij denkt aan een buitenlandse club die voor het kampioenschap gaat.

   Arsenal valt dus af, daar zal ik dus nóóit heen gaan als er ook andere clubs zijn die wel die ambities hebben.

   1. EugAjax

    Op zich eens Kbouter. Hoewel Arsenal wel altijd aanvallende intenties heeft en dat vind ik als voetbal liefhebber wel mooi. Maar ik schreef eigenlijk Arsenal alleen maar omdat hij vergelijk met Ozil. Maar een kampioenswaardige ploeg in buitenland zou nog mooier zijn voor hem! Alleen nu even niet 😄😄.

   2. Widi

    Ben je wel eens bij Arsenal geweest Kbouter? Ik wel. Oude en nieuwe stadion. Afgezien van het weer is dat een warm bad hoor. London is een heerlijke stad en Arsenal een mooie club.

    1. KBouter

     Is zeker een mooie club , alhoewel ik het 10 jaar geleden mooier vond, maar dat is een persoonlijke mening.

     Bedoelde alleen maar te zeggen dat ambities voor een voetballer naar een Engelse club, die voor het kampioenschap gaat hoger liggen.

     1. Widi

      Arsenal was vorig jaar 2e na Leicester City. En persoonlijk had ik dit seizoen niet gerekend op Chelsea. Je hebt daar bij geen enkele club zekerheid. Persoonlijk zou ik liever wonen in London dan in pakweg Manchester. Verder begrijp ik je natuurlijk wel

   3. Remco425

    Arsenal gaat altijd voor het kampioenschap, alleen halen ze het niet zo vaak. Maar met 4 of 5 clubs die daar de titel kunnen winnen is het nooit zeker. Alleen Chelsea wint het tegenwoordig regelmatig, maar of hij daar zo goed past? Dus in jouw optiek valt eigenlijk heel Engeland af.

 12. Ajax Barcelona / Gouden trio: Jordi C., Wim J. en Frank R.

  Gewoon goed en eerlijk artikel. Hij heeft het vaker gezegd maar geeft op het zoveelste verzoek gewoon weer hetzelfde antwoord. Als het goed is blijft hij in ieder geval twee seizoenen. Hij ziet zelf zijn eigen ontwikkeling het beste. Dat Ajax een doorgangshuis is is niet vreemd. Dat heeft Johan zelf ook gezegd. De kunst is om eigen jeugd of jonge aankopen vast te houden tot 23-24 jaar. Daarna zijn ze, vooral als ze goed zijn, voor Ajax niet te houden. Ook niet als Ajax Europees beter gaat presteren. We gaan de salarissen en betere competitie gewoon niet redden.

  1. Widi

   Het zal (in elk geval tijdelijk) nog erger worden. Chinese clubs betalen waanzinnige bedragen. Er zijn zomaar 20 clubs bijgekomen die de beste spelers kunnen kopen en betalen.

   1. Remco425

    Klopt Widi, een Chinese club heeft 300M over voor Ronaldo en hij zou daar 100M per jaar kunnen verdienen. Gelukkig heeft hij nee gezegd, want als ze daar eenmaal heen gaan is het einde pas echt zoek. Dan zijn die achterlijke Engelse bedragen ineens kinderspel.

   2. EugAjax

    Eens China word een heel groot concurrend voor de Europese markt in de komende jaren als trend zich zo doorzet. 84mln voor Tevez en ze bieden ook al 300mln voor CR7. Ben benieuwd waar dit zal eindigen? Oekraine en Rusland konden uiteindelijk nog niet echt doorpakken, maar in China is behoorlijke welvaart op dit moment

  2. Remco425

   En dan is er nog de competitie. Zelfs als je uit clubs met hetzelfde salaris en hetzelfde Europese succes kunt kiezen tussen Premier League, Primera Division of Eredivisie, dan kiest er dus nog steeds niemand voor de Eredivisie.

 13. Widi

  Iemand Tarik Oulida gezien over Ziyech? Heel apart om te zien dat zijn manier van praten iets van JC weg heeft. Hij snuift ook heel vaak tussen de zinnen door. Vond het echt heel apart. Ook al omdat Johan destijds lyrisch over hem was.

  1. Indojood

   Misschien is een beetje verkouden. En ja, hij heeft wel wat van Johan. Echte Amsterdammer… 👍🏻

 14. Geenemotie

  Ik merk ook dat ik er niet goed van word. Ga eerst 3 jaar een bepalende speler worden, in nederland en in europese wedstrijden. Dan maak je een echt mooie stap.

 15. Geenemotie

  Dat klopt wel Widi en ja ook emotie van mijn kant. Denk echter wanneer een speler vaak over een tranfer spreekt dat dit afleid van waar het NU over gaat. Nl presteren voor je club.

 16. Geenemotie

  Volgens mij geldt, ook in het “gewone leven”, goed presteren in je huidige werk wordt altijd gezien en leidt tot promotie.

  1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

   Hij geeft toch duidelijk aan dat hij nu niet tevreden is. Hij geeft ook aan dat hij nu meer moet dan destijds bij Twente. Het is gewoon een open en eerlijk interview

  1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

   Tsja, reactie spreekt voor zich van je

   1. De seijs

    Jij heb een burn-out van mij en daar zal jij nooit vanaf komen jankert met je ajb. 🙂 🙂 🙂

Reageren is niet mogelijk.