There are no ads, please add some


Ajax verliest record uit de jaren 70 aan The New Saints

Ajax stond tot nu toe in de boeken met een wereldrecord wat de club in de jaren 70 heeft behaald. In 1972 wist Ajax 26 officiële duels op rij in winst om te zetten maar dat record is nu verbroken door The New Saints, een club uit Wales. De formatie wist tot nu toe 21 competitieduels en zes bekerduels op rij te winnen en heeft daarmee het record van Ajax afgepakt. Ajax beschikte in de jaren 70 over een geweldige ploeg, met mannen als Johan Cruijff, Sjaak Swart en Johan Neeskens en won de Europa Cup 1 in 1971, 1972 en 1973.

Bron: Twitter

Gerelateerde posts

58 reacties

 1. KBouter

  Records zijn er om verbroken te worden. Verder doet het er niet zoveel toe, vooral niet als je na zó n reeks ook nog geen kampioen weet te worden.

  1. De seijs

   Mij benieuwen Hoe lang duurt voordat dit record wordt verbroken. Wij (ajax) hielden dat heel lang vol.

   1. HURBIE

    Twéé geweldige spelers op de foto en een Heeeeele mooie beker die ik graag weer een keer in Amsterdam zou willen zien

 2. KBouter

  Was het laatste jaar van DWS in het betaalde voetbal, dat ging verder als FC Amsterdam.

  Sparta was toen nog een topclub in Nederland, die eindigden vaak in de top van de eredivisie. Op zich ook een record voor Sparta-)

 3. -buitenkantje rechts-

  Wil dit topic gebruiken om iedereen een goed uiteinde te wensen en een gelukkig 2017 in gezondheid!
  🍻🍾💰😃

  1. Geroldkohlen

   ik jou ook BR en natuurlijk de rest op dit forum ook. en niet te vergeten de redactie met vrijwilligers, die dit forum mogelijk maken met het nieuws omtrent ons aller ajax! happy New year everybody!!🍾🍾🍾🍾🍾🍾🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🍻🍻🍻🍻

   1. EugAjax

    Sluit me aan bij alle goede wensen voor komend jaar voor iedereen en zeker de vrijwilligers van deze toch wel mooie site. We kunnen lekker ouwehoeren over Ajax. Super!

 4. Widi

  Ik schreef het al eerder: voor Ajax zaten daar Europacup 1 wedstrijden tussen. En wedstrijden tegen Feyenoord dat toen ook (nauwelijks nog voor te stellen) wereldtop was. Deze club speelt in Wales………

  1. BobbyHaarms

   Precies Widi, Ajax was een absolute topclub die Europa en de wereld veroverde en waar de hele wereld met diep respect en enthousiasme over sprak. Deze club uit Wales heeft een regionale topprestatie geleverd, maar dit staat in schril contrast met wat Ajax heeft gepresteerd. Het is knap, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die hier over 6 maanden nog over spreken.

 5. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Gewoon in 2017/2018 terugpakken dat record.

   1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

    Mooi toch. Lekker vooruitzicht 👍

 6. Charka53

  Lekker belangrijk , we mogen tegenwoordig al blij zijn met twee wedstrijden achter elkaar te winnen.

  1. EugAjax

   AH/AB,
   http://www.parool.nl/sport/-entourage-wim-jonk-was-splijtzwam-bij-ajax~a4243465/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=d8bf80ae33400fb81c180f036d6a2bb754afe6ad

   http://www.parool.nl/sport/-ultimatum-jonk-luidde-einde-cruijff-revolutie-in~a4245728/

   Als je dit toch nog even off topic aanzwengelt. Dan heb ik hier twee links. Lees en oordeel zelf. Kan je ook even lezen waarom Ajax vooral de entourage rondom Jonk zat was. En daardoor uiteindelijk ook Jonk. Kan je ook meteen lezen dat er in mijn optiek dus zeker een verschil is tussen Cruijjf de legende himself en mensen die denken in naam van Johan te moeten heersen en waarom het uiteindelijk niet meer werkzaam was. Vooral goed lezen wat meneer met moeilijke naam probeert. In mijn optiek schandalig en lijkt een beetje op die Soetekaas of zo van de KNVB? Ook al zo een enge vent. Nogmaals Jonk heeft goede visie, kan als geen ander Cruijff visie vertegenwoordigen, maar de entourage om hem heen. Te beginnen met Jongkind maar ook rest. Ja ik krijg er kriebels van. Veel leesplezier !! En goede jaarwisseling !

   1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

    Cruijff en Jonk waren een in uitvoering. Voldoende voor mij. Cruijff vond Jonk geen splijtzwam dus was hij dat ook niet. Simpel. Gaat er om wat Cruijff er van vond en niet wat iemand anders er van vond. Dat wil jij alleen niet snappen, jammer.

    1. EugAjax

     Je hebt duidelijk het verhaal niet gelezen. Er staat nergens dat Jonk de splijtzwam is. Het gaat om de entourage om Jonk heen! Dat is ook meteen mijn punt. Ik laat dit alleen lezen, omdat er in mijn optiek goed beschreven staat waarom ik en Cruijff kan adoreren, en kritiek op Jonk (zijn gedrag in laatste jaar) en vooral Jonk zijn gevolg kan hebben. Jonk is bij uitstek de man om Cruijffs visie 1 op 1 te kopieren en te vertegenwoordigen. Maar Jonk zijn entourage heeft een beetje te hoog “ik kan alles doen in de naam van Cruijff” gehalte. Dat is het enige.
     Dat is stuitend in het verhaal en doet zelfs soms denken aan die lifestyle coach van de KNVB! Vooral de man met moeilijk uit te spreken naam in verhaal.

 7. Indojood

  Allemaal niet belangrijk. Gaat erom wat Cruijff er van vond. Zijn plan, zijn naam, zijn visie, zijn reputatie.

  1. EugAjax

   Indojood ik weet dat DAT voor jou belangrijk is en dat is ook zo en ik begrijp je, ik doe hier alleen aan hoor en wederhoor. En dat soort berichten lezende ja dan is materie veel complexer dan dat. Vnl ook omdat veel forumleden echte Ajacieden afvallen qua karakter. En ook dat kan zo zijn. Maar dit soort artikelen brengt wel wat meer info waarom Ajax op directie en TH niveau er op een gegeven moment klaar mee waren. Nogmaals puur hoor wederhoor. Blijft kut dat de voetbaljongens er onderling niet uitkwamen. Zeer slecht voor Ajax maar nog veel slechter voor Johan!!

   1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

    Lul niet, Jonk is er uit gewerkt omdat hij niet in het straatje van Overmars etc. past. Niet meer en niet minder. Schijnheiligen zijn het, daar heb ik geen wederhoor voor nodig.

    1. EugAjax

     Kijk dit is een uitspraak van iemand die blind volgt wat persoon a zegt. En niet open staat voor andere kant van het verhaal. Als je dat wel was kon je nog steeds je heilige geloof in Jonk hebben, maar dan is je mening iig wat objectiever. Maar goed je hoeft natuurlijk niet te lezen……

 8. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Uit de praktijk, voor iedereen zichtbaar, is gebleken dat Directie en technisch hart zich niet hebben gehouden aan vooraf gemaakte afspraken. Afspraak was plan Cruijff niet meer en niet minder. Daar is geen hoor en wederhoor voor nodig dat is een kwestie van zien en begrijpen wat er gebeurd. Is echt niet zo moeilijk. Merendeel van de aankopen/huren waren gewoon missers en niet in lijn plan Cruijff.

 9. EugAjax

  Voorbeeld uit de praktijk dan voor je. Het team om Jonk heen hield data en stats bij om te kijken hoe moe sommige jongens waren. Kwam op een gegeven moment regelmatig voor dat er veel jeugdteams naar wedstrijden gingen met 8, 9 of 10 jochies……….ik denk niet dat Johan dat bedoelt heeff met zijn visie…..moest andere mensen binnen Ajax nog busjes met andere jeugd achter die teams aan laten rijden om elftallen weer te completeren!!! Ach slechts 1 praktijk voorbeeld. Lees het zou ik zeggen en je schrikt echt af en toe, schat ik in

  1. EugAjax

   Met zo weinig erheen omdat ‘specialisten’ om Jonk heen afraadde ze te laten spelen……..

   1. De seijs

    Een heel duidelijk verhaal EugAjax. Blijkt maar weer dat Jonk er niet capabel voor was. Het bestuur heeft juist gehandeld met Jonk. Jammer maar Jonk had beter moeten weten! En iedereen die niet tegen jou ingaat wat betreft Jonk geeft jou dus duidelijk gelijk. Het is maar dat je het weet EugAjax.

    1. EugAjax

     Hey De seijs, het gaat me nog niet eens zozeer om gelijk te krijgen hoor. Maar management kwaliteiten van Jonk staan niet hoog aangeschreven bij veel mensen, zeker niet intern. Maar meest zorgwekkende vind ik zijn entourage. Dat zijn door de bank genomen mensen die willen meeliften en profiteren van Johan zijn naam. Overigens wat ik altijd ironisch vind is dat de drie felste mensen in discussie met me vinden dat het plan van Cruijff is, dat het zijn visie is en zijn reputatie. Nu klopt het laatste vind ik omdat Johan zijn nek heeft uitgestoken voor al deze voetbaljongens die er uiteindelijk niet uitkwamen. Maar Johan zelf heeft altijd met afschuw gekeken hoe het plan Cruijff werd genoemd. Hij vond (ver voordat ellende begon) het plan helemaal geen eer aan doen om dat naar Johan te vernoemen. Omdat het een plan was breed gedragen door alle belangrijke Ajacieden uit verleden en specialisten op andere gebieden!!!!! Dus er zijn een paar die vaak boos op me worden voor iets wat Johan zelf verafschuwde. Hij benadrukte vaak dat het een plan van heel Ajax was even de discussie over implementatie daargelaten. Later heeft hij zijn handen afgetrokken van alles. Persoonlijk denk ik meer omdat hij doodziek werd. Door zijn ziekte. Maar ook omdat er binnen Ajax veel mensen (niet de voetballers) waren die hem en anderen tegenwerkten…..goed om te lezen dat er ook andere forum leden iets verder kijken en herkennen dat er op zijn minst wat twijfelachtige figuren rondliepen op de Toekomst in het team van Jonk. Helaas maar we gaan door op ingeslagen weg en het gaat langzaam aan de goede kant op met onze club!!!!

     1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

      Eug, kan jij aangeven waar ik dit kan terugvinden in het boek van Johan?

     2. EugAjax

      Ik weet niet precies wat je wilt terug vinden in het boek van Johan? Feit dat hij het NIET als plan Cruijff zag? Dat kan je gewoon teruglezen in een van zijn waardevolle columns, waarschijnlijk in meerdere. Of bedoel je iets anders?

     3. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

      Jij stelt dat Cruijff altijd met afschuw heeft gekeken hoe het plan Cruijff werd genoemd. Dit is een redelijke stellige veronderstelling waarvan ik dan denk: dat moet dan terugkomen in zijn eigen verhaal. Het is overigens in de basis en essentie zijn visie waar in het begin anderen zich achter hebben gesteld. Ze hebben het pad echter snel verlaten zo blijkt in de praktijk.

     4. De seijs

      EugAjax over Jonk ben je heel duidelijk. Is gewoon ook zo! En ja we gaan de goede kant op met onze club. En er is maar een ajax en die blijft altijd bestaan. En voor de rest zijn het pasante.

     5. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

      Zijn het condooms met glijmiddel????

 10. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Goh, dat Cruijff zo blind is geweest dat hij dat niet zag. Cruijff bleef Jonks steunen en met Jonk praten over voetbal, over zijn visie en zag niet dat Jonk er helemaal naast zat. In elke organisatie zijn zaken die niet soepel lopen maar dat staat los van de discussie over de visie en afspraken over het te voeren beleid. Waar Zwartkruis het over heeft in zijn artikel is heel iets anders. Voorcde, naar ik hoop, laatste keer: je hebt het plan Cruijff. Daar commiteren zich een aantal ex voetballers aan om dit uitvte voeren. Jeugd is een hoofdonderdeel van dit plan en valt onder Jonk. Overmars en consorten wijken vervolgens stelselmatig af van het plan en lusiteren niet naar Jonk en niet naar Johan. Johan trekt zijn handen terug en zegt dat het niet meer plan Ceuijff genoemd mag worden en Jonk zegt: als jullie toch je eigen gang gaan dan hoef ik ook niet op de vergadering te komen. Zo ongelooflijk simpel is het verhaal. Meer tekst is hiervoor niet nodig.

  1. EugAjax

   AH AB, haal nou niet steeds Johan erbij joh. Mijn kritiek richt zich vnl op entourage om Jonk heen. Ook op Jonk heb ik kritiek. Niet vanwege zijn visie en werk op jeugdopleiding. Ik heb kritiek op zijn management kwaliteiten. Die heeft hij niet voldoende voor een grote club als Ajax is mijn bescheiden mening. Als gevolg dat hij zichzelf steeds meer buitenspel zette. Door zijn gedrag wat ik in laatste jaar helemaal laakbaar vond.
   Nogmaals gaarne wat antwoorden op
   a) wat had Ajax dan moeten doen na een jaar weigeren met directie en TH leden te communiceren?
   b) wat doet Ajax nu niet wat een van de leidraden zijn uit dat revolutionaire plan uit 2010?

   Anyway laat lekker rusten. Misschien is het schokkend voor je maar er zijn dus anders denkenden in de wereld dan dat jij doet! We hoeven het niet eens te worden. Laat lekker gaan man!

   1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

    Dat er andersdenkenden zijn is een feit en dat is het pribkeem. Johan moet er juist wel telkens bijgehaald worden. ajax is Johan en Johan is Ajax. Ik ben wel blij dat je je nu zo duidelijk hebt uitgesproken met “haal nu niet steeds Johan erbij” Dat geeft perfect jouw positie aan. Aan die wens zal ik overigens nimmer gevolg geven. Duidelijk is nu wel met welke intentie jij berichten leest en van commentaar voorziet. Ieder zijn mening maar die van mij is 100% anders en die zal ik blijven verkondigen net als een aantal anderen. Misschien maar telkens goed nadenken voor wie je klapt als je straks in elke 14e minuut mee staat te klappen.

    1. EugAjax

     Met niet steeds Johan erbij halen bedoel ik dat ik geen kritiek op Johan heb. Jij blijft verkondigen dat als ik Jonk afval dat ik aan Johan kom en dat is iets wat ik zeker niet eens ben!! Ik zal zeker meedoen in 14e minuut omdat ik Johan adoreer. Niet alleen vanwege zijn voetbalvisie maar zeer zeker ook door hem als mens. En wat hij heeft bijgedragen aan de maatschappij als geheel. Ik ben wel zeer met je eens dat Ajax = Cruijff en Cruijff = Ajax! 300%!
     Dus je mag Johan zoveel mogelijk aanhalen geen enkel probleem, alleen niet te zwart wit in mijn mening over Jonk en vnl zijn gevolg. Ik vind het is niet zo dat als je kritiek op Jonk heb dat je Cruijff dan niet moet. Cruijff is veel meer en groter dan alleen zijn vriendschap met Jonk! Nogmaals ondanks dat Jonk niet meer verder kon bij Ajax is hij voor voetbal legacy Cruijff de meest logische persoon!

     1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

      Ik vind de kritiek op Jonk simpelweg voor 100% onterecht en voel me daarin gesteund door Johan (in woord en geschrift). Johan had Jonk heel hoog zitten en wist duvelsgoed wat er allemaal gebeurde. Daarom ben ik het ook oneens met het wegsturn van Jonk en ben ik het eens met Jonk om niet meer aan te schuiven. In mijn ogen is Johan de enige die hierover een goed oordeel kon vellen. Op voetbalgebied is hij simpelweg het genie, ook met zijn missers maar die heeft hij ook grif toegegeven. Op het gebied heb ik hem nooit over een misser horen praten of zien schrijven dus zitten anders denkenden in mijn ogen gewoon fout. Soms is het leven simpel en ook dat is volgens de visie van Cruijff. Het is allemaal niet zo moeilijk.

     2. EugAjax

      AH AB heldere mening, niet helemaal eens maar dat wist je al😄 laters, o ja bedankt voor mooie voetbaldiscussie

 11. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

  Trieste reactie

  1. De seijs

   Jij liegt! jij geeft alleen jou mening hier en die is niet relevant! Gewoon uit je duim gezogen!

 12. EugAjax

  AH/AB Johan is zo een uniek mens dat hij nooit iets naar zichzelf zou claimen, dat bedoel ik met verafschuwen. Hij schrijft dat hij zelf vnl streetwise is geworden in voetbal door de lessen van Michels, en Van der Veen bij Ajax.

  Cruijff uitleg letterlijk
  „Dan hoor en lees ik al die verhalen over het Plan Cruijff. Terwijl er helemaal geen Plan Cruijff is.”
  Wat er wel is, zijn de ervaringen die ik onder vakmensen als Rinus Michels en Jany van der Veen heb opgedaan en details waar ik als trainer tegenaan gelopen ben.”
  Het heet plan-Cruijff, maar zou wat mij betreft beter plan-Van der Veen, plan-Michels of plan-Ajax kunnen zijn.”

  Nogmaals. Cruijff heeft voorwaarden geschapen binnen Ajax voor nieuwe generatie voetballers om Ajax weer Ajax te laten zijn. Helaas hebben ze dat als team niet kunnen afmaken en is er ruzie ontstaan. Ze konden het niet bijleggen en dat neem ik iedereen kwalijk, dus alle voetbaljongens. De laatste stelling van jou dat het pad van originele plan snel is verlaten zou ik graag wat meer in detail horen. Waar heeft Ajax op essentiele punten het originele plan verlaten en is dat in de huidige voetbal economie en voetbal wereld een logische of verkeerde stap? Ongetwijfeld zijn er dingen anders nu dan destijds omschreven maar als je als club niet mee ontwikkelt blijf je stilstaan.

  1. Johan Cruijff. Wereld voetballer met een voetbalvisie om nooit te vergeten. AH/AB

   Huidige voetbalvisie moet niet afwijken van de de jaren 70 of 90. Idiote transfersommen maken het voetbal niet per definitie anders. Johan heeft altijd gezegd dat wat hij met Ajax en het Nederlands elftal in de jaren 70 heeft bereikt ook d manier is waarop hij nu kan.

   1. EugAjax

    Dat is waar en daarom was voor hem het geleerde onder Veen Michels en eigen trainerscarriere de leidraad van zijn visie. Ik denk ook dat het mogelijk is om incidenteel Europees succes te halen op de unieke manier die Ajax altijd groot heeft gemaakt.

Reageren is niet mogelijk.