There are no ads, please add some


Ronald de Boer: ‘Vertrek Frank stond al veel langer vast’

Frank de Boer nam afgelopen zomer afscheid als trainer van Ajax nadat zijn ploeg op knullige wijze de landstitel had verspeeld op bezoek bij De Graafschap. Broer Ronald keek niet op van het besluit want dat stond volgens hem al veel langer vast, en daar was de wedstrijd tegen De Graafschap geen onderdeel van.

‘Frank wilde zijn periode bij Ajax in stijl afsluiten en daar was hij heel dichtbij. Echter had hij tegenover de familie drie maanden eerder al aangegeven dat hij niet meer verder ging bij Ajax. Dat zijn afscheid, wat wij wel wisten, dan zo moet eindigen is wel erg zuur. Ajax was bijna honderd procent zeker kampioen, daar ging iedereen vanuit. Dat gebeurt dan niet. En dan zie je je broer zo verslagen in de bus zitten. Dat doet heel veel pijn’.

Bron: Fox Sports

Gerelateerde posts

90 reacties

   1. DanielenRico

    Ja oke dat respecteer ik wel, maar hij moest is aan zijn speelstyle leuker en aantrekkelijker maken

    1. Geroldkohlen

     kan je niet vergelijken met Bosz! Bosz kreeg en kon aankopen doen, FdB nauwelijks of helemaal niets. dus meer nuance en respect, is wel het minste wat je kan doen! @danielenrico.

  1. Ajacied407

   Vind het eigenlijk echt een reactie van een successupporter. Met minder materiaal dan concurrenten het zo goed bij Ajax doen, ondanks soms wat terughoudend voetbal. Maar toen had hij geen type Dolberg en Ziyech. Hij heeft het fantastisch gedaan en is 100% een Ajax-man. Waarom zou je dan gaan zeggen dat hij er snel uit moet? Omdat Ajax tegen De Graafschap geen kampioen is geworden? Vind het echt een lage opmerking.

   1. Ajacied407

    Ja toen waren er geen Dolbergs en Ziyechs. Toen moest hij het doen met een miskoop van 16.25 miljoen, El Hamdaoui die tegenwerkte en een hoop onrust op de achtergrond met Johan Cruijff en de RVC etc. Misschien vind je me overdrijven, maar dit vind ik de beste coach die Ajax in tijden heeft gehad.

     1. Ajacied407

      Als die op 3 bij je staat, is er in bijna 127 jaar clubhistorie toch geen reden om Frankie weg te willen?

     2. Charka53

      Ja,ja ondanks zijn speelstijl vier schalen , Bosz heeft iets wat beter materiaal en laat iets aanvallender voetbal zien maar dat geeft nog niet de zekerheid dat hij vier schalen binnen haalt .

   1. Ajacied407

    Ja maar je moet wel de spelers ervoor hebben toch? Denk dat De Boer met dit materiaal ook meer zo kon spelen dan dat gedaan werd.

     1. -buitenkantje rechts-

      Frank ging voor zekerheid.. zekerheden inbouwen en automatismen vond hij erg belangrijk.. Daar is hij ook erg succesvol mee geworden.. Alleen wil de Ajacied meer.. Avontuurlijk en aanvallend voetbal. Daar is Frank over gestruikeld. Anders had hij rustig nog 5 jr ciach van Ajax kunnen zijn.

     2. HURBIE

      Fdb een geweldige geleverd
      Dacht ook dat hij de schaal voor de vijfde keer ging pakken ,en dat de Grote clubs in rijen zouden staan voor hem
      Maar dat gebeurde niet dat was een miskleun

  2. koote207

   Snap niet dat er zoveel mensen negatief zijn over de Boer, moet je kijken hoe trots we allemaal zijn op de 4 op een rij met de 3e ster, toen hoorde je niemand over de speelstyle..!

 1. Ajacied407

  Is wel begrijpelijk dat hij dat pas kenbaar maakte na het seizoen. Zou raar zijn als die midden in de titelstrijd dat zou zeggen.

  1. ajacied078

   daar hadden de spelers voor moeten zorgen maja wisselvallig en een verkeerde wissel van Frank zelf. maar overall gezien top gedaan. beter 4 titels in Amsterdam met slecht niet aan te gluren verdedigend voetbal dan 1 blije boer in Eindhoven of rdam.

    1. frenkynairo

     bedoelde ook meer iedereen die Amsterdam een warm hart toedraagt. je kan het ook te letterlijk nemen.

 2. De seijs

  Het was heel zuur het mislopen van de titel. Maar F d Boer is wel een echte ajacied. Als speler en trainer. Voor de prijzenkast een dikke voldoende,een topper.

 3. fredie

  Dat we geen kampioen werden was een van de ergste momenten uit mijn Ajax tijd!! Verschrikkelijk!! Maar even goed petje af voor Frank👍👍👍👍⚽

 4. EugAjax

  Ajacied 407 zegt het keurig in al zijn bijdrages!! Frank de Boer is een van de betere trainers van Ajax uit de clubhistorie geweest. Van 5.5 jaar was het 1.5 jaar saai en verder veel genieten en ook nog eens 4 schalen. Dat de 5e niet lukte ligt niet aan hem maar spelers gaven niet thuis door kampioenstress. Dit afscheid had hij niet verdiend. Toch is en blijt Frank op en top Ajacied in optima forma!!! Overigens niet raar dat je familie eerder weet dat je gaat stoppen dan je werkomgeving. Ook Ajax zelf was trouwens niet verrast dus ook dat geeft Frank keurig afgehandeld super mens en Ajacied ! Hoplelijk kom je snel terug ik mis je fanatisme langs de lijn ala een speler weer eens niet zag wat de beste oplossing vooruit was….je staat te boek als verdedigende trainer maar als je dicht op veld zat weet je wel beter. Helaas waren de laatste twee selecties niet helemaal in staat jouw ideeen uit te voeren. Met dit materiaal had je meer geswingd. En had er ook meer eigen jeugd in selectir gezeten daar had je meer oog voor dan wie dan ook.

 5. vak411

  Ok voetbal was saai maar hoe je het ook went of keert.. frank is een held! Wat een explosie in de Arena tegen twente.. nog kippenvel. Respect!

 6. Indojood

  Gelukkig is FdB eerlijker dan veel supporters hier. RdB zei ook dat FdB zelf het voetbal de afgelopen twee jaar niet aantrekkelijk vond ondanks de 4 schalen en dat dit de aanleiding was om te stoppen.

  Het heeft niets te maken met het wel of niet mogen kopen. Ook met de selectie van vorig seizoen had er veel aantrekkelijker gespeeld kunnen worden maar zelfs tegen clubs uit het rechterrijtje werd er eindeloos rondgespeeld. Johan zei het volgende hierover in oktober 2015:

  “Het spel is niet attractief genoeg. Als de mensen op de tribune klagen, is dat omdat ze niet worden vermaakt”, zo legt Cruijff uit in gesprek met De Telegraaf. “Ik praat niet over Ajax alleen, maar over het totale Nederlandse voetbal dat te weinig biedt. Ballen worden te veel teruggespeeld, er wordt niet vooruit verdedigd en ga zo maar door. Dat was altijd de basis van ons voetbal.”

  Cruijff stelt dat zijn manier van voetballen enkele details bevat die hij momenteel niet terugziet. “Iedereen die me kent, weet dat ik van aanvallend voetbal houd. Als je agressief wilt voetballen, moet je vooruit en niet achteruit lopen. Dat laatste gebeurt over het algemeen in het Nederlandse voetbal. Er komen dus dingen naar voren die ver van mijn ideeën over voetbal staan. Dat is het domineren van het middenveld, het domineren van de bal.”

  Frank de Boer, Phillip Cocu en anderen zouden er volgens De Verlosser verstandig aan doen eens te kijken hoe Frank Rijkaard het als trainer invulde, net als Guardiola en Koeman nu. “Het is niet een bal terugspelen op de keeper en dan een lange haal: dat is mijn voetbal niet. Als je mijn denk- en speelwijze kent, ook die van mijn opvolgers, moet dat anders. Het zijn bijna altijd middenvelders die trainer worden en extreem goed worden. Of dat nou Rijkaard, Koeman of Guardiola is. Dat zijn mensen die als spelers op het middenveld dingen organiseerden en nu spelers beter maken door ze het maximale te laten beheersen. Dat is de basis van het spel dat ik voor ogen heb.”

  1. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

   Ach Indojood, soms lijken bijdragen hier op open sollicitaties. Basis van de sollicitatie is: geef huidig beleid overal gelijk in en streel hun ego.

  2. EugAjax

   Klopt Indojood, Frank was zeker niet tevreden over zijn laatste 2 jaar en dat frustreerde hem zo, dat hij Ajax niet meer aan voetballen kreeg dat hij nog geprobeerd heeft met nieuw elan, Trustfull, binnen zijn staf. Toen dat ook grotendeels niet meer lukte vond hij het tijd voor een ander. Dat siert hem dus juist. Mbt Cruijff klopt die natuurlijk ook. Cruijff is veel avontuurlijker ingesteld dan FdB. Volgens mij beweert niemand anders hier. Wel jammer dat er ergens binnen jou Cruijff quote is weggevallen dat a) Cruijjff de schuld van tegenvallend spel juist NIET bij De Boer neer lag maar meer bij zijn omgeving (wat hij er ook mee bedoelde, weet ik zelf niet) en dat tandem Jonk/De Boer de meest succesvolle samenwerking was binnen het geheel. Dus ondanks dat Johan veel avontuurlijker ingesteld was had hij immens respect voor De Boer en hoe hij Ajax heeft geholpen in een zeer rumoerige tijd. En dat laatste is wat ik maar met mij gelukkig dus velen hier ook willen uitdragen. Minder avontuurlijk dan Johan maar wel meer succesvol in competitie, als trainer!

   1. Indojood

    Johan gaf een advies aan FdB om eens te kijken naar andere trainers. Ik ben van mening dat FdB hier iets mee had moeten doen.

  3. De seijs

   Jammer dat koeman niet bij een top club zit. En dat Rijkaard ziet dat hij het toch niet kan. En daarom geen club meer traint. Dat zegt genoeg over het hedendaagse voetbal.

   1. Indojood

    Gaat om de intentie. PB liet het zien bij Vitesse. Brom bij AZ. Koeman laat zijn teams herkenbaar spelen, zij het minder avontuurlijk dan PB maar wel naar voren. Rijkaard wil geen trainer meer zijn, heeft andere prioriteiten. Dat is vooral jammer voor ons als supporters.

    In het hedendaagse voetbal zijn er genoeg trainers die wel aan klantenbinding denken en vooruit voetballen. Klopp, Tuchel, Bielsa, Pochettino, Vanhaezebrouck en vooral Sampaoli bij Sevilla. Paco Jemez, een trainer die vooral bij degradatieclubs in Spanje werkt, gaat liever ten onder aan schoonheid dan de bus parkeren. Al deze trainers werken niet eens allemaal in de absolute top en geven hun eigen invulling eraan.

    1. EugAjax

     Indojood, veel namen die je noemt ben ik helemaal eens, maar Koeman is prototype zekerheden inbouwen. Ik hoop niet dat je meent dat Koeman meer aanvallend ingesteld is als De Boer? Dat is echt onmogelijk. Ergo Koeman gaf dat zelf laatst al aan dat hij minder avontuurlijk en aanvallend denkt als Guardiola en Cruijff. Mbt Bosz bij Vitesse en Brom bij AZ. heb je helemaal gelijk, maar het is echt heel anders om een club als Vitesse en AZ te trainen. Tov Ajax. Je kan het zelfs al zien als je Bosz vergelijkt met Vitesse en Ajax. Vitesse was spectaculairder dan ik Ajax tot nu toe onder hem gezien heb. Zijn intenties zijn zeer te waarderen, maar spel onder Bosz bij Ajax is zeker tegen de topploegen nog ver van echt Ajax niveau. Ik weet de meesten willen Bosz romantiseren bij Ajax. Maar als je nuchter vergelijkt, dan speelt Ajax van Bosz wel aantrekkelijker als laatste twee seizoen Boer. Maar het is meer bij vlagen dan dat je hele wedstrijden continue zit te genieten. Tenminste ik niet. Maar mss ben ik toch kritischer dan sommige van jullie denken dat kan.

     1. ajacied078

      met alle respect voor Vitesse maar het is geen Ajax. bij Vitesse denken die tegenstanders we maken kans. tegen Ajax liggen ze het liefst met 10 man voor het doel. daar moet je al anders door voetballen. als ik pb was zou ik hopen op een goede rechts buiten en 2 backs ipv veltman en sinkgraven. dan moet je met dit team echt kampioen worden.

 7. a.p.

  Frank is en was een top trainer van en voor Ajax. Inter kwam te snel. nu maar wachten op een prima club voor onze Frank Top Frank 4 x kampioen en derde . *! en dat alles met spelers die alleen de Directie goed vond.

 8. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

  Zelfs Bergkamp heeft, welliswaar achteraf en dus te laat, gezegd dat het voetbal van Frank niet zijn voetbal was. Maar ja, Bergkamp zegt helaas vaker dingen die er dan niet meer toe doen. Ik hoop op een zeer avontuurlijk Ajax, succes volgt dan vanzelf. Maar ja, ook dat is reeds vaak gezegd ook door meerderen hier.

  1. Indojood

   Bergkamp is helemaal de fucking limit. Heeft zijn maatje van vroeger Jonk laten vallen en ging later ook nog ff FdB een trap nageven, zonder enige verantwoordelijkheid te dragen. Ik had zoals velen kritiek op het spel onder FdB maar hij heeft naar eer en geweten gehandeld en als persoon is er niets op hem aan te merken.

   1. EugAjax

    Indojood, je kan het ook omdraaien. Heeft Jonk niet zijn maatje laten vallen ten faveure van zijn nieuwe vriendjes Jongkind en co…..nogmaals het is niet zo dat de grootste schreeuwer altijd gelijk heeft! Hoewel jullie dat vaak denken. En begin niet meteen weer dat Cruijff vond dat Jonk alles goed deed etc, want nog steeds heb ik nergens gehoord van jou of anderen waar en wanneer Cruijff een van de andere voetbaljongens heeft afgevallen.
    Maar blijf doorgaan met verdedigen van een Volendamse passant tegenover echte Ajacieden als Bergkamp, De Boer, Sar en Overmars. Zouden nou echt al die voetbaljongens echt allemaal verschrikkelijk ernaast zitten en onze vriend Jonk met zijn consultants niet? Ach als je dat gelooft dan denk ik zelfs dat Johan het niet met jullie eens was. Na overleg in Amsterdam met dit kwartet smeekte hij om er SAMEN uit te komen. Als die vier zich zo gedragen zouden hebben als jij elke keer weer omschrijft denk je dan niet dat Johan harder van leer was getrokken. Tevens ging Roy naar Guardiola en bleek dat Jonk en vrienden op belangrijke punten tegen ideeen Johan inging. En toen Roy daar met Johan over praatte noemde Johan dat hij Jonk in dat stadium toch niet meer kon laten vallen….waarheden liggen altijd in het midden, dus ik wil hier niemand echt beschermen, maar blind alle echte Ajacieden afvallen omdat iemand uit Volendam maar continue schreeuwde gaat me te ver!

    1. Indojood

     Ik geloof wat Johan in zijn boek schrijft over Jonk (blz. 212) en ik geloof wat Frank Rijkaard zegt in de Telegraaf van 24 december 2016 over waarom het niet gelukt is (de jongens waarvan Johan had gehoopt dat ze het zouden oppakken gingen de andere kant op). Omdat het om het plan Cruijff gaat (niet om plan Bergkamp, Sar of weet ik veel wie), zijn naam is er aan verbonden en hij had Ajax gevraagd zijn naam niet meer te gebruiken. En omdat zowel Jonk als Rijkaard dicht bij Johan stonden en dicht bij de familie staan. Johan noemt Wim Jonk zijn maatje en Frank Rijkaard is één van Johan’s beste vrienden.

     Heb je het godverdomme nou nog niet begrepen?

     1. EugAjax

      Indojood ik begrijp je volkomen, dat ik het allemaal zo fout heb gezien dat spijt me zeer! Ik wil je nog een hele leuke vakantie wensen. Dat heb je verdiend. Jammer dat er op dit forum leden zoals ik zitten die je soms onterecht de les lezen! Geneit van de zon!

     2. Indojood

      Jezus, wat een aansteller. Heeft niets met de les lezen te maken maar met het niet willen accepteren hoe Johan op de hele zaak kijkt. Ik geloof Johan en zijn autobiografie is mijn bron. Mooi dat vrienden als Frank Rijkaard het nog maar eens bevestigen. Dat is alles.

     3. EugAjax

      Indojood ik geef je in mijn laatste bijdrage gelijk als je me dan een aansteller vind ja dan weet ik het ook niet meer. Heb je me eindelijk overtuigd weer niet goed😄. Zoals ik weleens zei. Jij reageert, net als trio, vnl op naam forum lid niet op inhoud. Maar goed visie van Cruijff op hele zaak is me allang duidelijk. Ik lees en kijk meer dingen dan je denkt! Nu heb je dubbel gelijk take it!

     4. Indojood

      Als je reactie daadwerkelijk gemeend is, dan heb je niet echt opgelet met het lezen van mijn bijdragen de afgelopen dertien maanden en had je je al die moeite kunnen besparen. Aangezien ik dat niet aannemelijk vond, had ik de indruk dat je je aanstelde toen je zei dat je het allemaal zo fout had gezien en het je speet.

      Het gaat niet om mijn gelijk, het gaat om het accepteren van Johan’s kijk op het hele gebeuren……

     5. EugAjax

      Indojood. Ik weet Cruijjf zijn visie en kijk op de zaken plan Cruijff en Jonk die de essentie van plan bleef uitvoeren en als enige. Dat is mijn discussiepunt helemaal niet. Gaat me meer om dat ik meer met mensen heb die een eigen visie ontwikkelen. Mannen als Bergkamp en ook Rijkaard doen dat. Jonk en vooral Jongkind doen alles copy paste wat Johan wil om in naam van Johan een strak regime te voeren op de Toekomst waardoor er veel voetbalknowhow weg liep en veel performance consultants binnen kwam. DAT is het voornaamste wat ik vind. Plus Jonk zijn gedrag in laatste 1.5 jaar. Dat kan echt niet bij een wereldclub als Ajax! Je kan niet zomaar gaan staken! En groot gedeelte van werk niet meer doen. Dat is het voornaamste. Dus wat jij bedoelt is duidelijk en hopelijk wat ik bedoel nu ook. Dan laten we het nu rusten we komen er niet uit😃. Als laatste nog even de herhaling dat de mannen er onderling dus niet uitkwamen, en dat neem ik IEDEREEN kwalijk, dus niet alleen Jonk! Ook de andere voetbaljongens.

     6. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

      Goh, er worden opeens bijdragen verwijderd hier. Gaat op AS lijken geloof ik. Apart.

     7. De seijs

      Ja kut kakkerlak met je Jordi classie en wim Jansen en frank r ? ? ? ben je daar ook al niet welkom!! Nee niet zo gek met dat onrust stoken van jou. Jij hoort hier ook niet kakkerlak rot op naar rotjeknor! !lulletje

   2. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

    Ach Indojood, Bergkamp heeft dus een hele mooie trap, zowel tijdens als na zijn carriere.

    1. De seijs

     Gouden trio??? Jordi classie Wim Jansen Frank r ???? Wat doet die eikel hier!!!!!!!!!!!!! rot op naar rotjeknor!!!! lul!

     1. De seijs

      Ja zo is het beter knul!! Dat je elke keer een nieuwe naam neemt is al triest. Maar dat je ze niet helemaal noemt is nog triester! Maar Jordi cruijff goud te noemen??? In wat voor opzicht dan? Qua voetbal zeker niet! Qua trainer ook niet! Qua ajacied ook niet! Dus het is weer iets onbenullig van jou. Maar zoals je merkt IK BLIJF OP JE LETTEN! En nogmaals zo is het beter ja 🙂

     2. De seijs

      Ja zeker. En jij vroeg aan mij of het goed was knul! Zie hier boven! Je bent dus al zenuwachtig want je reageert zo snel. Nou je hoeft niet bang te zijn hoor, ik hou je hier op het forum in de gaten knul.

     3. Gouden trio: Jordi Cruijff, Wim Jonk en Frank Rijkaard

      Nou DL, nu snap je de afkorting tenminste. Blijft fijn dat je blijft reageren op DL.

     4. De seijs

      Zoals ik al zij knul ik blijf hier op je Letten. En dat ik volgens jou De Leukste ben is aan jou:-)

  2. Remco425

   Dat heeft Bergkamp niet achteraf gezegd, maar direct. Alleen heeft hij dat terecht intern gehouden. Lees nou maar dat hele interview en niet alleen dat stukje wat deze roddelsite heeft geselecteerd.

 9. Velibor

  Ben blij dat Ronald de boer het als eerste wist dat Frank weg wou en wij nou weten dat hij dat als eerste wist …lullebartje.

 10. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

  Eug geef het op. Je krijgt geen baantje bij Ajax echt niet. Lees verder eens wat Cruijff heeft geschreven zonder expliciet namen te noemen. Als je dat niet snapt, sorry maar dat wordt het echt tijd dat je je harses eens gaat houden. Er kont echt niets zinnigs uit. Als dit volgend jaar zo door gaat zal het alleen maar feller worden. Dat is bij deze een belofte. Jij bent echt zo’n anti Cruijff man die heel schijnheilig zegt niet tegen Cruijff te zijn. Cruijff heeft nooit gesmeekt, dat heeft hij noout gedaan. Hij had de hoop en wie zijn daarin zwaar tegen gevallen …… niet Jonk. Maar ja, jij wil heel graag een baantje bij Ajax, maar dat gaat hem echt niet worden. Probeer Kozakken boys eens. Je bent te triest voor woorden.

  1. EugAjax

   Hey binnen 24 uur van niet meer willen reageren rechtstreeks op me naar wel. Net zo consequent als ik. Ik ben mega fan van Cruijff. Dat staat los van zijn vriendschap en waardering van Jonk. Ik hoef absoluut geen baan bij Ajax of welke voetbalclub dan ook. Ik ben supporter en geef weleens een mening. Nogmaals ik val Jonk en vnl Jongkind af in gedrag niet in visie. Althans Jonk zijn visie niet. Jongkind is meeloper. Dat Cruijff Jonk bleef steunen is mooi maar daar hoef ik het niet eens mee te zijn. En mbt volgend jaar. Ach je hebt me al bedreigd en al dood gewenst. Erger kan bijna niet. Dus je doet maar. Of doe maar niet straks breng je op het idee om je dreigementen in acties om te zetten of te laten zetten. Ik vertrouw je niet echt. Dus hopelijk kan je beetje afkoelen.

   1. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

    Ach, jij bent een soort rattenvanger van Hamelen. Mooie praatjes waar veel mensen makkelijk intrappen. Gelukkig blijven een aantal mensen tegengas geven.

     1. Ajacied407

      Ajacieden horen geen vijanden van elkaar te zijn. Geef je mening en ben het ermee eens of niet. Laten we maar elkaar in zijn normen en waarden laten. 2017 voor de boeg!

   2. Indojood

    Tsja, als je het oneens bent met Cruijff’s steun aan Jonk en je blijft hierin volharden, terwijl Cruijff vond dat Jonk de enige was die de essentie van zijn plan uitvoerde, dan is het zinloos om erover te discussiëren.

 11. Remco425

  Wat een zielig figuur is die Ronald toch. Loopt de hele tijd over zijn broer te roddelen in de media. Dit is niet aan hem om naar buiten te brengen. Als Frank had gewild dat dit in de media kwam had hij het zelf wel gezegd. Lekker zo’n tweelingbroer tegen wie je niks in vertrouwen kunt zeggen. Die alles in de media herhaalt. Een stomp op zn kanis zou Frank hem moeten geven!

Reageren is niet mogelijk.