There are no ads, please add some


De Boer: ‘Ziyech beste speler van 2016’

Ronald de Boer kent geen twijfel omtrent de beste speler van 2016 in de Eredivisie. Hakim Ziyech is volgens De Boer de enige speler die deze titel mag opeisen, zo laat de tv-analist weten tegenover het Algemeen Dagblad.

‘Hakim heeft bij FC Twente een hele moeilijke periode gehad en toch was hij belangrijk voor die club. Je verwacht dan ook dat hij de stap naar het buitenland ging maken, maar gelukkig is hij behouden voor de Eredivisie. Hij besliste de strijd om degradatie bijna eigenhandig in het voordeel van FC Twente, maakte een transfer naar Ajax, en laat ook in Amsterdam zijn klasse zien. Op basis daarvan is hij voor mij de beste speler van 2016’. Naast de lofzang van De Boer kent Ziyech ook een iets mindere periode momenteel, waarbij hij van bondscoach Hervé Renard te horen heeft gekregen dat hij niet nodig is in de selectie van Marokko voor de Afrika Cup.

Bron: AD

Gerelateerde posts

39 reacties

  1. Charka53

   Als hij nu al de beste is en nog niet in goede doen wat gaan we zien als wel in goede doen is.

   1. De seijs

    Als ik het voetbal jaar 2016 voorbij zie gaan is er maar een speler die er ver boven uitsteekt . Ziyech, en niemand anders komt in zijn buurt. Een klasse marokaan. Hoop dat zijn mede landgenoten (met het 2e paspoort ) er een voorbeeld aan nemen!

     1. Indojood

      Hopelijk is er een expert op dit forum die deze vraag kan beantwoorden want ik ben reuze benieuwd… 🤔

     1. Indojood

      Inderdaad jammer, de seijs. Het is “sommigen” en “begrijpend”. Ik ken Marokkanen met twee paspoorten die dit beter doen.

  2. Ajacied407

   Ben blij dat de beste speler van de Eredivisie niet met de Afrika Cup meespeelt 😂☝🏼️

 1. Iceman

  Ow ok dan zal het wel zo zijn. Maar hij heeft wel een punt want als Ziyech zijn dag heeft kan hij best mooie dingen laten zien.

 2. koote207

  Nou dat is wel zeker eerst bij die Duitsers, en nu weer bij ons, ik hoop dat we nog lang van hem kunnen/mogen genieten☺

  1. De seijs

   Eerste helft van 2016 deed Schone niet mee! Dus Ronald heeft gelijk . Het gaat om heel het jaar 2016.

   1. -buitenkantje rechts-

    Hoeft niet.. Gaat er om dat je in 2016 een representatief aantal wedstrijden hebt gespeeld om beoordeeld te kunnen worden.

  2. frenkynairo

   Hahaha lekker kbouter helemaal eens. zat al te kijken waar ik hem kon plaatsten maar schone is voor mij nummer 1. Hij was nog op me werk vandaag ook.

 3. -buitenkantje rechts-

  Ziyech zeker nr 1..
  Maar vind Schöne een goede tweede.. Sanchez heeft zich zeer snel ontwikkeld en zit wat mij betreft ook in de top 5.. En ook Klaassen en Dolberg horen in de top 10.

   1. -buitenkantje rechts-

    Maakt niks uit.. als ze maar een representatief aantal wedstrijden hebben gespeeld om beoordeeld te kunnen worden..
    Dan zou iemand die een tijdje geblesseerd is geweest ook niet mee kunnen doen.. Gaat er niet om of je alle wedstrijden gespeeld hebt.

  1. Indojood

   Niks frappant. Ajax wilde hem in eerste instantie niet hebben, Overmars had dit uitgelegd en PB deed niets anders dan het Ajax-beleid uitdragen.

 4. JohnDoe77

  Dat hij het goed gedaan heeft is duidelijk en dat hij niet op één lijn ligt met die Marokaanse coach ook… pech voor hen!

 5. Joep

  Ben toch tevreden dat Overmars Ziyech heeft gekocht. Zeker over het jaar 2016 de beste speler.

  1. EugAjax

   Ziyech vind ik meest spectaculaire voetballer, niet zozeer de beste. Ik geniet heel veel van hem. Maar om alles in perspectief te plaatsen, Twente blijft gewoon goed voetbal spelen ook nu hij er niet is….terwijl de meesten dachten incl mijzelf dat ze daar zouden instorten als Ziyech weg zou gaan. En in tweede helft van seizoen vind ik Jorgensen van Feyenoord stuk beter. Tevens is Klaassen een stuk minder spectaculair maar heeft ook goed jaar gedraait, maar Davy spreekt meestal minder aan. Frappant Ziyech is de beste of tenminste een van de beste van 2016 in Eredivisie maar niet eens uitgenodigd voor nationaal elftal Marokko, dus Eredivisie is wel heel erg afgezakt…….maar dat wisten we al

   1. JohnDoe77

    Dat hij voor Marokko niet is uitgenodigd zegt niets over het niveau van de eredivisie; hij heeft ruzie met de coach. Zegt dus alleen iets over ego’s… gewoon een feitje…

 6. a.p.

  ook voor mij is Ziyech de beste speler van de Eredivisie. Bij Ajax kan hij naar nog grotere hoogte klimmen!

Reageren is niet mogelijk.