There are no ads, please add some


Bergkamp geniet van prestaties Jong Ajax

Dennis Bergkamp geniet wekelijks van de prestaties van Jong Ajax. Veel spelers maakten al de overstap naar het eerste elftal en volgens Bergkamp is het spelen in de Jupiler League een groot voordeel voor de talenten.

‘Spelers maakten in het verleden weleens de stap van de A1 naar het eerste en die stap was af en toe te groot. Deze tussenstap is ideaal. Spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman hebben al laten zien dat de prikkels die ze ervan hebben gekregen goed voor het verloop van hun carrière zijn geweest. Als je in de Jupiler League speelt dan heb je veel meer fysieke tegenstand en daar moet je goed mee leren omgaan, want als je erin meegaat zul je duels altijd verliezen. Abdelhak Nouri zal er bijvoorbeeld meer moeite mee hebben dan Matthijs de Ligt. Maar beiden zullen ermee om moeten gaan’.

Bron: Ajax 1900

 

Gerelateerde posts

49 reacties

   1. marcussboss

    wij genieten zeker mee! het is ongelooflijk hoe zij dit seizoen presteren! zoals Bergkamp ook zegt wordt de stap naar het eerste steeds kleiner en gaan steeds meer jonge jongens aanhaken op het niveau wat het 1e nastreeft. ajax heeft het goed op de rit en wij zitten wel save de komende jaren😆😊

  1. HURBIE

   Dennis bedankt dat jij je hele ZIEL en zaligheid in deze jongens probeert te pompen
   En het resultaat van jou hand zien we geregeld op het veld
   Kunnen echt zien dat je graag in de luwte werkt zonder veel pottekijkers
   Hoop dat je dit nog jaren bij AJAX wil doen

 1. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

  Tsja, de sneer die Dennis geeft naar Wim Jonk wordt hier niet genoemd. Hij maakt wel in één zin duidelijk is het interview waarom Jonk op een gegeven moment niet meer aanschoof. Hij vergeet alleen dat een sneer naar Wim alsnog een stoot onder de gordel is bij Johan. Zo jammer weer en geeft aan dat de mens Bergkamp heel iemand anders is dan de voetballer Bergkamp.

   1. Litmanen

    eens! Hij kan alleen maar over Jonk en Johan praten.
    O ja, en over Jordi, de man die zegt zich Spanjaard te voelen en niks met Ajax te hebben.
    Volhouden hoor!

  1. HURBIE

   Leuk allemaal dat ingestudeerde spelletje van die jongens
   Maar geef mij maar de straatvoetballers van toen en nu

 2. Jimmy1971

  Ja , er komen mooie mannetjes aan ! Goed dat ze de laatste kneepjes van het vak met een Bergkamp kunnen trainen ..

 3. EugAjax

  Vooropgesteld, dit is wsl een klein stuk uit groot interview en op internet heb ik een aanvulling gelezen, maar niet hele interview nog. Ik moet blad nog lezen. Maar ik ben het eens met Bergkamp. De samenwerking in bovenbouw is nu heel goed en ik ben groot voorstander om indivduen af en toe stukje hoger te laten spelen voor het verhogen van de weerstand. Net als dat ik voorstander ben om af en toe eens niveau lager te plaatsen om te kijken of zo een speler de verantwoordelijkheid pakt ondanks evt teleurstelling. Dat is mentaliteit kweken en vnl met voetbal gerelateerde gedachtes en niet performance oefeningen. Het meest duidelijk legt Bergkamp dit uit met een voorbeeld hoe hij Man City zag trainen ten tijden van ons Europees duel. Hij wil absoluut die kant niet op en ik vind dat goed. Ajax is goed bezig met opleiden op dit moment en ik heb er vertrouwen in dat dit steeds beter word. Het voetbal is weer wat meer terug, en wsl willen sommigen er niet aan, maar de visie van Bergkamp over hoe een jeugdopleiding en in verlengde daarvan de doorstroming naar eerste moet werken is buitengewoon goed. Het is uniek in de tegenwoordige voetbal landschap en dat heeft Ajax altijd tot een wereld club gemaakt. Hij kan zijn mening helaas niet meer geven, maar ik zou echt heel benieuwd zijn geweest naar zijn mening, puur dan het feit hoe men nu bezig is bij Ajax. Ik schat zo in dat hij dan stuk positiever was geweest dan menigeen denkt. Bergkamp cs ga zo door en blijf vasthouden aan jullie visie. Ajax is op weg terug naar Europese top!!!

 4. -buitenkantje rechts-

  Wie spelen er in Jong Ajax? Regelmatig zien we daar spelers als Krul.. Westermann.. Tete.. Dijks.. El Ghazi.. Cerny spelen.. Als Bergkamp het heeft over genieten van Jong Ajax heeft hij het voornamelijk over Nouri.. vd Beek.. F de Jong en de Ligt.. Maar waar blijven de zelf opgeleide aanvallers? Het aanvalsspel zou toch speerpunt koeten zijn bij Ajax. Kijk even naar de selectie van Ajax1.. Younes is Duitser.. Dolberg een Deen.. Traoré gehuurd van Chelsea.. allemaal geen opgeleide Ajaxspelers hoor! Onze wekelijks beste spelers Schöne en Ziyech zijn geen Ajaxjeugd.. Achterin hebben we geen fatsoenlijk opgeleide backs.. Veltman is een noodgreep.. Sinkgraven is een noodgreep.. Sanchez is gekocht..Viergever van AZ.. Nee, als we een talentvolle back nodig hebben zetten we onze scout in Z-Amerika aan het werk.Voor een goede back Haps dan maar halen uit Alkmaar? De zoveelste? Of voor de linksbuiten Larsson? Uit Heerenveen? Ook hoofdleverancier bij Ajax.. We hebben nu de Ligt die er aan komt, maar voor de backposities kijken we elders. Voor het middenveld hebben we Nouri en vd Beek die er aan komen, maar tegen Cambuur hebben we gezien dat die er ook nog lang niet zijn..
  Dus genieten van jong Ajax? Zeker, maar ik schrijf dat voor een groot gedeelte op het conto van Keizer die wekelijks gepasseerde Ajax1 spelers koet inpassen en daarvoor de jeugdspelers van Ajax aan de kant moet houden. Dan over de zogenaamde “performance trainingen” Volgens mij heeft Ajax nog een voormalig topjudoka in dienst en is er onlangs een sprinter aangesteld.
  Dus natuurlijk kan je genieten van jong Ajax, maar je moet het wel in perspectief blijven zien.

  1. marcussboss

   spelers als clement, Kluivert enz. komen er toch ook aan? ik weet dat het schaars is met de zelfopgeleide ajax talenten, maar dat komt ook wel weer. we mogen al blij zijn met de luxe die we nu hebben, want verdedigend en op het middenveld zijn wij goed bezet!

    1. -buitenkantje rechts-

     Op het midddenveld zijn we goed bezet Marcusboss.. Dat ben ik met je eens.. Voor Ziyech kan je Nouri opstellen en voor Klaassen zou je vd Beek kunnen opstellen.
     Achterin zijn we niet goed bezet. Linksachter hebben we Dijks.. Door FdB eerst afgekeurd..uitgeleend eerst aan Heerenveen en verkocht aan Willem en later weer terug gekocht.. Hij is hopeloos uit vorm en daarom heeft Bosz nu een noodgreep Sinkgraven toegepast.. Ook een aankoop van Heerenveen.. CV staan Sanchez en Viergever, beide gekocht.. Riedewald, eigen jeugd, zit op de bank.. Rechts hebben we ook een noodgreep Veltman en Tete (eigen jeugd) zit op de bank. Middenveld hebben we 2 talentvolle spelers die langzaam gebracht kunnen worden als invaller voor Ziyech en Klaassen. Waarbij ik vd Beek eerder basisspeler zie worden dan Nouri.. Klaassenzal namelijk een transfer gaan maken in de komende zomer.. Ziyech zal nog wel blijven.
     Voorin zie ik behalve El Ghazi.. die op het 2e plan staat als Traoré fit is… geen aanstormende Ajaxjeugd.
     Clement moet echt nog behoorlijk stappen maken, voordat hij zich volwaardig selectiespeler mag noemen. Die zit zeker nog 2 jaar bij jong Ajax..als hij Ajax1 al haalt. Kluivert is een talent.. net als Sierhuis bv.. maar nog zó jong.. Daar mag je nog niks van verwachten.. Maar geen trappelende spelers die concurrentie zijn voor de huidige aanvallers. Dus genieten van Jong Ajax.. Zeker! Maar ik zie het toch in een ander perspectief.

  2. EugAjax

   BR zoals bijna altijd stip je weldegelijk veel goede kritische punten aan. Ik ben er ook van overtuigd dat Ajax en zeker Bergkamp ook niet tevreden zijn en dat alles een paar stappen omhoog moet. Zeker als je weer dicht tegen Europese top wilt aanschurken. Toch denk ik dat er veel verbeterd is ten goede sinds Bergkamp cs de jeugdopleiding heeft overgenomen. En sinds ze proberen de bovenbouw op elkaar af te stemmen. Natuurlijk moet dit in perspectief, maar de stappen die ze maken sinds vertrek Jonk zijn in mijn optiek gewoon goed, en het niveau van de jeugd gaat in komende jaren zeker omhoog hierdoor. Ajax heeft op dit moment genoeg eigen jeugd in de selectie, alleen de trainer Bosz maakt andere afwegingen. Daardoor vallen Tete, Riedewald en El Ghazi vnl buiten de boot. Toch deel ik je zorgen mbt voorhoede, al vele jaren en dus niet alleen va 2010 lukt het Ajax maar niet om een eigen spits op te leiden. Dolberg is idd aangekochte jeugd, maar heeft zich vnl bij Ajax ontwikkelt vooral laatste jaar. In Denemarken vragen ze zich nog steeds af hoe hij zo goed kan zijn nu al. En Sierhuis komt er aan. Dus er is hoop toch? Zeker we zijn er nog lang niet. Dat beweert niemand denk ik, en zeker een prof als Bergkamp zal dat niet doen. Die streeft het absolute hoogste platform na. De gezamenlijke stip aan de horizon is toch nog 1 keer de CL winnen. En ja dan moet er nog veel gebeuren. Neemt niet weg dat ik wel vind dat we even van het moment mogen genieten dat bijna alle hoogste elftallen en mooi voetbal laten zien en resultaat halen. Rest is nu aan Bergkamp cs

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik snap de euforie over de doorstroming van jou niet.. Nogmaals.. welke basisspelers komen uit eigen jeugd?
    Op dit ogenblik zojn dat er slechts 2!! Klaassen en Veltman..De rest allemaal aangekocht. Op dit ogenblik zijn er misschien 3 eigen jeugdspelers die aan komen schuiven. Jong Ajax bestaat bijna wekelijks voor de helft uit gepasseerde of overbodige Ajax1 spelers.. Kijk eens naar de reacties van concurrerende Jupiler League clubs die bijna wekelijks klagen over competitievervalsing van Ajax. Dus.. genieten van Jong Ajax prima! Maar kijk ook even verder.. Het toeschrijven aan Bergkamp vind ik veel te kort door de bocht en doet de waarheid geweld aan.

  3. EugAjax

   BR. Ik ben het wel oneens met je verwijzing naar de performance coaches, in die zin dat Bergkamp en persoonlijk vind ik dat ook, niet oneens is met performance trainingen, maar het is wel zo dat Jonk en Jongkind daar veel te ver in waren doorgeschoten. Je kan dat makkelijk terug analyseren. Op een gegeven moment was er zelfs een trend dat voetbaljongens de club verlieten omdat er teveel performance coaches en consultants binnenkwamen. Daar is nu een stop op plus het hele team Jonk is weg. En volgens mij zat daar bezijdens Jonk mss hooguit nog 1 voetbal man bij maar ik kan me vergissen. Ajax is een voetbalclub en dus moet voetbal leidend zijn!

   1. -buitenkantje rechts-

    Lijkt me logisch dat voetbal leidend is.. Neemt niet weg dat ook uit andere sporten veel geleerd kan worden.. Daarbij ben ik voor een individuele aanpak.. analyseren van betreffende speler.. kijken waar nog aan geschaafd moet worden. Zo vind ik het Ajaxonwaardig dat een buitenspeler bij Ajax1 met zijn ‘verkeerde’ been geen fatsoenlijke voorzet kan geven.. dat is te trainen. Of dat een beetje rappe speler van de tegenstander keer op keer onze back eruit loopt.. Of dat een back totaal niks met zijn hoofd kan ( koppen) en alles stijf links moet doen.. Of dat een spits tot drie keer toe in 1 op 1 situaties niet doeltreffend is. Ook dit soort situaties zijn te trainen.. Dus dat Bergkamp opeens een openbaring kreeg toen hij MU spelers hun warming up zag doen met elastieken ( uit de atletiek) vind ik klinklare onzin..

 5. Jeroen68

  Ik citeer : ” Spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman hebben al laten zien dat de prikkels die ze ervan hebben gekregen goed voor het verloop van hun carrière zijn geweest. ”

  Nou dan noem je er ook precies drie op … Veltman hou toch op ! Die staat er ( hopelijk ) ook alleen maar omdat we op het moment niet anders / beter hebben. Tete en Riedewald, als ze er opeens moeten staan, dan geven ze niet thuis. Riedewald geef ik nog het voordeel van de twijfel, maar die andere twee mogen van mij verkocht worden.

 6. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

  Als ik die reacties hier lees vraag ik mij af waarom Cruijff en Jonk met elkaar in gesprek bleven. Ik had toch echt het idee dat ze wel op dezelfde lijn zaten. De vergelijking die Bergkamp maakt met Man.City gaat volkomen mank. Jonk was bezig met d jeugd en het is nooit de bedoeling geweest zoevr te gaan als Man. city deed met het eerste elftal. Bergkamp is echter niet heel eerlijk. Nu hij geen tegengas meer kan krijgen van Cruijff heeft hij naar buiten toe opeens een mening. In mijn ogen gewoon simpelweg laf.

  1. EugAjax

   AB waarom moet je alles naar Jonk en Cruijff toehalen wat er nu gebeurt bij Ajax. Bijv niemand vergelijkt methode Man City met die van visie Jonk. Bergkamp geeft dan alleen maar aan dat hij City op een bepaald manier zag trainen en hij toen in 2012 dacht maar zo gaan we dat nooit doen bij Ajax! Meer een eye opener waar we echt niet heen moeten ondanks veel clubs dit als trends zien, zelfs de eigen KNVB. Tevens slaat je opmerking dat Bergkamp nu pas zijn mond open doet nadat Cruijff is overleden al helemaal nergens op en is alleen maar proberen Bergkamp in kwaad dag licht te stellen en dan pleeg je karaktermoord. Het is namelijk zo dat hij helemaal aan begin van plan Cruijff, 2010, meteen tegen Cruijff heeft gezegd niet op alle vlakken precies Cruijff zijn visie te blijven volgen. Cruijff reageerde toen in de trend van ik verwacht ook niet anders. Cruijff is juist een type die niet alles wil dicteren……..en als laatste heeft Bergkamp veeschillende malen bij Ling aangegeven te willen praten over hun ervaringen, en percepties. Maar Ling was na 5 min al klaar met Bergkamp………en als laatste is Cruijff op het einde naar Amsterdam gekomen om met andere voetbaljongens te praten. Daar heeft Bergkamp cs uitgelgd hoe zij naar de situatie keken. De maandag erna smeekte Cruijff aan alle voetbaljongenx incl Jonk om er SAMEN uit te komen. En dat is niet gelukt. Wie er ook gelijk of gedeeltelijk gelijk heeft doet nu even noet ter zaken. Want je moet niet Bergkamp beschuldigen dat hij nooit zijn mond tegen Cruijff heeft open gedaan. Iig deze drie keer deed hij dat direct of indirect via Ling geprobeerd. Ik vind het zwaar teleurstelllend dat jij een op en top Ajacied als Bergkamp zo probeert weg te zetten. Met onwaarheden……….

   1. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

    Bergkamp start in zijn interview met een sneer naar Jonk. Daarna maakt hij een vergelijk met aanpak Jonk en aanpak Man.City. Kwestie van lezen, daar heeft een mens niet veel tekst voor nodig. Je hebt het weer gewonnen in dit topic, be proud and quiet.

    1. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

     Daarbij gaf ik geen commentaar op jou. Bovenstaande is ook vergissing van mijn kant. Oude gewoonte zullen we maar zeggen. Excuus ik probeer het voortaan te voorkomen nog direct te reageren.

     1. Litmanen

      Alles en iedereen die aan Jonk komt slacht jij af. De man die weg bleef bij elk overleg en Johan belde om te klagen over zijn collega’s. De man die volgens stand-in van Johan, Jaap de Groot, na Ajax bij drie topclubs aan de slag kon. De man die thuis in Volendam nog steeds bij de kachel niets zit te doen.

      Jonk had/heeft zeker kwaliteiten, maar heeft nog nooit op niveau een elftal gecoached of getraind. Dus maak die man niet steeds groter of belangrijker dan hij is. Of betaalt hij je voor je diensten?

     2. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

      Jij volgt het nieuws ook lekker he. Wel eens van samenwerking Jordi en lWim gehoord in een nieuw bedrijf? Nee, zeker. Vwb nick, volg mijn voorbeeld eens. Doe je een hoop mensen een plezier mee.

     3. Gouden trio: Jordi C, Wim J en Frank R.

      Oh ja, kom je aan Jonk, dan kom je aan Cruijff en vv. Gevolg, dan wordt je verbaal aangepakt

     4. De seijs

      Rot toch op met je Jordi classie en wim Jansen en frank r! !!! kut kakkerlak met je loze bedreigingen lulletje. Dit is een forum voor echte ajacieden, geen onruststokers. kut kakkerlak tief op hier kakkerlak! !!

 7. EugAjax

  Hey AB nu al een goed voornemen? Dat is mooi probeer ik dat ook om niet meer direct te reageren. Ik wist trouwens niet dat je een topic kan winnen? Wil ik ook niet dat interesseert me niet eens ik zou alleen wensen dat in algemeen wat meer waardering is voor wat er nu gebeurt bij Ajax. Maar we moeten wel kritisch blijven natuurlijk dat maakt een club ook groot.

 8. EugAjax

  BR we hoeven niet te veel te discussieren over opstellingen en namen maar Jong Ajax speelt vaak met opstellingen als deze: Alblas, Zeefuik, De Ligt, Lartey Sanniez, Dankerlui, De Jong, Eitink, Nouri, Cerny, Clement en Dekker. Soms word dat weleens ingevuld met spelers uit eerste voor wedstrijd ritme, maar dat is dan wel minderheid per wedstrijd. Dus als Bergkamp geniet van Jong Ajax doet hij dat vnl door deze jonge gasten. Dan mbt doorstroming eerste. Ik ben met je eens dat in eerste te weinig eigen jeugd niet alleen in opstelling zit maar ook in selectie overall, maar kunnen we dat toeschrijven aan aangepaste visie van Bergkamp cs of is er toch te weinig aanwas gekomen in eerste vier jaar plan Cruijff. Waarheid zal in midden liggen maar ik signaleer hier vaak dat als iets goed is te danken aan Jonk cs en als iets fout is dan Bergkamp cs. Ik wil niet in kampen denken. Ajax heeft op dit moment te weinig uit eigen opleiding, maar als ik Jong en A1 zie dan zie ik heel veel talent ook in aanvel. Altijd wachten of het er nu wel uitkomt,maar ik zie het positief in. Natuurlijk is Ajax er nog lang niet. Maar als Befgkamp van Jong Ajax geniet is dat vnl door jongens hierboven genoemd maar ook jongens als Sierhuis en Kluivert etc. Dat Westermann of zo weleens meespelen is niet representatief voor wat er gemiddeld in Jong Ajax meevoetbalt. En nee Bergkamp doet het zeker niet alleen. Ajax is bezig als team zowel op directie niveau als bij Ajax 1 en opleiding. Neuzen staan meer dezelfde kant op en ik ben nog steeds overtuigd dat de potentie er aan komt vanuit eigen jeugd. Maar dat Ajax nu even een tekort hieraan heeft is ook duidelijk.

Reageren is niet mogelijk.