Ajax Vrouwen na 3-6 overwinning op Telstar winterkampioen

1029ajaxvrouwen-telstar3

De Ajax Vrouwen hebben de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. De dames wonnen vrijdagavond met 3-6 op bezoek bij Telstar en zijn door de overwinning winterkampioen geworden. Een titel die niet zo heel veel waarde heeft maar goed het is leuk voor de statistieken, zullen we maar zeggen. Merel van Dongen (2x), Kelly Zeeman, Lucienne Reichardt en Chantal de Ridder (2x) wisten het net te vinden. Naaste concurrent FC Twente ging overigens onderuit op bezoek bij ADO en dat betekent dat de Ajax Vrouwenmet een voorsprong van acht punten beginnen aan de tweede seizoenshelft.  De competitie wordt 3 februari hervat met een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Van 8 tot 13 januari gaat de ploeg nog op trainingskamp.

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk (34. Reichardt), Koster, Van Dongen, Philtjens; Zeeman, Van Lunteren, Kaagman; Van den Bighelaar (62. Pieëte), De Ridder, Romero Moreno (81. Hassett).

Bron: Ajax.nl

Related posts

19 Comments

    1. De Ajacied

      Top dames gefeliciteerd met de wintertitel
      Nu nog ff volhouden,
      Die tukkers gingen gisteren op hun bekkie dus nu heb je wel wat speelruimte,
      Fijne feestdagen en geniet ervan
      ❌❌❌

  1. Remco425

    Het was een spannender wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden. Ik dacht even dat ze weer puntverlies zouden lijden, want in de 70e minuut kwam Telstar nog op 3-3. Maar ineens ging het hard. Nu heerlijk de winterstop in met 8 punten voorsprong ?

  2. paulvos

    Mooi Dames, lekker om met 8 punten voorsprong na de winterstop te beginnen, maar denk nog niet dat het al gespeeld is, blijf geconsentreerd in de 2e seizoens helft dan moet het toch wel lukken, het KAMPIOENSCHAP.

  3. Jimmy1971

    Leuke uitslagen ook voor supporters 3-6 !!
    Even genieten en daarna weer doorpakken Dames !

  4. Vakje129

    Gaan de Dames mee op trainingskamp met Ajax1 , dan kunnen ze onze Boys eens wat leren over mentaliteit want ja als je Winterkampioen bent heb je natuurlijk een streepje voor .Toppie meiden wel verdient op naar de Schaal ❌❌❌???

  5. -buitenkantje rechts-

    Ter overdenking..
    Rijkaard vertelt over het laten voortleven van de visie van Johan Cruijff. ‘Door iemand als Wim Jonk te ondersteunen, die bezig is de technische en tactische ideeën van Johan verder uit te rollen. Dat vind ik mooi om te volgen en het voelt prettig om soms even met Wim te klankborden. Het blijft mooi als mensen eensgezind met elkaar bezig zijn. Helemaal in de geest van Johan.’
    ‘Daarom is het jammer dat het bij Ajax niet is gelukt’, aldus Rijkaard, die zelf eerder al afhaakte in het proces bij Ajax. ‘Lange tijd was Cruijff heel strijdvaardig. Wilde Johan dat Ajax weer de club zou worden, zoals hij dat zelf altijd had ervaren. Maar op een gegeven moment kon het niet meer. Was hij niet meer in staat om er veel energie in te steken. Hij had vooral gehoopt dat de juiste mensen om hem heen het op zouden pakken. Maar toen hij zag dat het toch de andere kant opging heeft Johan het losgelaten. Was hij er klaar mee.’
    Bron: AS en Telegraaf

    1. Indojood

      Mooi dat je de honneurs waarneemt, BR!!! Ik voel me toch geroepen om even te reageren. Er is vandaag terecht veel aandacht voor Johan in de media, deze site laat het weer lelijk afweten. Ik heb het interview met Frank gelezen. Prachtige woorden weer. Hij weet precies de juiste snaar te raken en het gevoel perfect te omschrijven. Wat een prachtkerel! Het doet me ook veel deugd dat Frank en Jonk contact hebben. Inderdaad zo jammer dat het niet is gelukt. Die laatste drie zinnen spreken boekdelen. Ik kan er weer boos om worden, dat ze Johan hebben laten zitten! Rijkaard wil geen trainer meer worden maar hij zou toch samen met Jonk z.s.m. terugkeren om weer de juiste invulling te geven aan de Cruijff visie binnen Ajax.

  6. EugAjax

    Super dames het was weer genieten en inderdaad spannender dan de uitslag doet vermoeden. Maar toch wat een eerste seizoenshelft en wat een heldinnen zijn jullie. Op naar 2017, dan kunnen jullie het snel afmaken en dan volgend jaar de Europa veroveren. Klasse

Comments are closed.