There are no ads, please add some


Amsterdam Arena krijgt rode stoelen, een lang gekoesterde supporterswens (Incl video)

1223arena-rood

Vanaf vandaag start de Amsterdam ArenA met een mega-project: het vervangen van de stadionstoelen. De eerste 4.091 stoeltjes zijn in de winterstop aan de beurt en krijgen natuurlijk de rode kleur. Het is de bedoeling dat in januari 2018 alle supporters op een nieuw rood stoeltje zitten.

App-gebruikers: bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Algemeen directeur van de Arena, Henk Markerink, is tevreden met de plannen om de Arena nog meer Ajax-uitstraling te geven. ‘Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met Ajax. We komen met het ontwerp tegemoet aan een lang gekoesterde supporterswens om het stadion meer een Ajax-uitstraling te geven. Dat past ook bij de hechte relatie die we met de club hebben. Ook de weergave van de Amsterdamse Andreaskruizen in de hoeken van de tweede ring sluiten goed aan bij onze positie als één van de meest iconische gebouwen van Amsterdam’.

Ook Edwin van der Sar is verheugd met het vervangen van de huidige stoeltjes. ‘Het staat straks erg mooi dat de letters Ajax verwerkt worden in de tribunes. Dat doet mij aan De Meer denken en dat geldt niet alleen voor mij maar voor heel veel Ajacieden. Wij verwachten dat het heel mooi gaat worden en dat onze supporters daardoor vanaf 2018 nog trotser kunnen zijn op onze thuishaven’.

De oude stoelen worden niet vernietigd, maar het streven is dat deze op enige manier beschikbaar komen voor seizoenkaart- en certificaathouders en in tweede instantie mogelijk worden hergebruikt. Uitgangspunt hierbij is dat eventuele opbrengsten ten goede komen aan de Ajax Foundation. Hoe supporters precies aan een stadionstoel kunnen komen, wordt in een latere fase bekend gemaakt.

Bron en Foto: Ajax.nl

Gerelateerde posts

65 reacties

   1. De Ajacied

    Nou daar zal het never nooit op gaan lijken de Seijs
    Maar het wordt wel steeds mooier ook door deze stoeltjes
    ❌❌❌

    1. De seijs

     Rode stoeltjes en je fantasie gebruiken en een beetje posetief denken dan kom je echt wel in de buurt. D A.

 1. HURBIE

  Als we constant moeten juichen voor een doelpunt hoeven we er toch niet op te zitten
  En als we er op zitten zie je er niets van

 2. vak411

  Super gaaf! Beter dan die kleuren van de Admirals die al 7 jaar niet meer bestaan…
  langzaam
  Maar zeker wordt het nog wat.. wel jammer dat het nog weer een jaar moet duren.. opening valt gelijk met naamsberandering in J.C stadion?

 3. EugAjax

  Zeer mooi idee. Amsterdam Arena gaat steeds neer naar Ajax stadion toe. Ergo ik vermoed dat Ajax het stadion gaat kopen en dan de naam Johan Cruijff eraan koppelt. Kan het mooier? Ajax is weer eens goed bezig!

  1. -buitenkantje rechts-

   Klopt Eug.. in 2017 wordt vermoedelijk Ajax eigenaar van het stadion.. Op dit ogenblik 13% vd aandelen.. Als je eigenaar wordt heeft het als niet onbelangrijk gevolg dat dan ook de opbrengsten vd Arena voor Ajax zijn. Verder zal hierdoor de financiële positie verder versterkt worden.
   De start van Ajaxcity met als stralend middelpunt het JC stadion…

 4. 11Younes11

  Wat hebben we hier lang op moeten wachten……….
  Eindelijk van die verschrikkelijke onpersoonlijke kleuren af, PRACHTIG!!

 5. Ajax Barcelona JC for ever

  Die betonnen kolos vergelijken met de Meer. Ach ja, van der Sar heft dn toch wel humor. Die bak zal nooit gezellig worden, hooguit een beetje leuker. Ik zie nog dat gezicht van Cruijff voor me toen hij tijdens de bouw in het stadion liep. Hij had een gezicht van: dit is helemaal niks en het wordt ook helemaal niks.

  1. De seijs

   Ja inderdaad die bak wordt pas gezellig als het publiek wat daar komt goed en gezellig is. Dus publiek en supporters het is aan u. (je moet het zelf doen!)

   1. Widi

    Als je daar mee bedoelt echt massaal meeleven met de wedstrijd en niet je eigen show opvoeren als zangkoor en dansmariekes, ben ik het helemaal met je eens Seijs.

    1. De seijs

     Dat bedoel ik widi. Maar niet hier gaan zitten zeuren dat er geen sfeer is als je er zelf bij elke thuiswedstrijd bent. Je moet het zelf doen. Zoooo makkelijk om te wijzen.

     1. Ajax Barcelona JC for ever

      Die kolos heeft geen sfeer de Seijs. Dat stadion leeft sowieso niet. Dat merk en voel je elke keer als je daar naar binnen gaat. Je kan gaan staan juichen wat je wil maar bij binnenkomst moet je het Ajax gevoel krijgen. D tegenstanders moeten bij het binnengaan van het stadion de bibbers krijgen. Dat is niet het geval. Alles is te ver van het veld. In Engeland zitten de mensen aan alle kanten aan de rand van het veld, dat maakt sfeer. Je kan de stoeltjes nog zo’n leuk kleurtje geven, het zal een beetje helpen maar veel te weinig. Oh ja, vwb het wijzen, ik schreeuw de longen uit mijn lijf hoor, echt wel.

     2. De seijs

      Je moet het zelf maken. De omgeving moet niet uitmaken. Posetief zijn en er wat van maken! Dan moet het lukken. Ja of je moet negatief geboren zijn. Maar waar een wil is is een weg. Dus er voor gaan en niet zo negatief zijn.

     3. EugAjax

      Seijs klopt helemaal. Ik heb in Gelsenkirchen en Munchen (beide stadions geinspireerd door de Arena) nog nooit iemand horen klagen dat er geen sfeer is. Het is meer het publiek zelf. Ajax publiek komt niet om te kijken of we winnen maar met hoeveel, is een oude gezegde! Maar bij echt belangrijke wedstrijden is er echt een supersfeer. Zie Ajax – Twente, Ajax – Barcelona, klassiekers, tegen PSV, Kiev, eerste winst in Arena tegen PSV (toen beker nog wel serieus genomen werd 😄). En zo zijn er meer. Wat mij betreft goed genoeg. Ajax moet bepaalde arrogantie uitstralen en niet voor alles maar een feestje starten, dan kunnen we ook naar Thialf en de teletoeters. De echte sfeer onstaat heus wel op de momenten dat het echt moet!!

     4. De seijs

      EugAjax jij snapt het . Maar als ik jou berichten ook lees, dan merk ik dat jij ook posetief in het leven staat. Niet gelijk iets negatief opnemen. Maar eerst posetief bekijken en daar schort het bij een enkeling aan hier. En ja negatieve mensen zijn de eerste die ook een burn-out krijgen is bewezen. EugAjax goeie en mooie dagen toegewenst. En wat er ook gebeurt altijd blijven lachen. De Seijs

     5. EugAjax

      Hey Seijs, ja ik ben een heel positief mens, dat helpt je door tegenslagen heen en nog belangrijker te genieten van het leven! Jij ook een paar goeie en mooie dagen gewenst en dat we maar veel mooie sportieve momenten mogen beleven volgend jaar!! Eug.

     6. Ajax Barcelona JC for ever

      Het gaat om de uitstraling, het gevoel. Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen? De Meer had sfeer bij het naar toe lopen, het binnenkomen en het binnen zitten. Ook met een wedstrijd tegen Excelsior moet het een perfect gevoel geven om naar het stadion te gaan. Het gaan niet alleen om binnenin. Vergelijking met Thialf slaat nergens op dan snap je voor geen meter wat ik bedoel. Maar dat is weer logisch, dat doe je sowieso niet. Oh, ja ik reageer rechtstreeks en niet via een ander (met je idiote zgn kwinkslag).

     7. EugAjax

      AB AH ik reageerde op Seijs zijn bijdrage, als het mag, ik kan ook wel even op jou reageren als je je tekort gedaan voelt. Ik begrijp wat je zegt over uitstraling. Ik ben het er alleen niet mee eens. De Arena is een heel mooi stadion, en is niet voor niets nagebouwd in andere steden! Ik ben ooit naar Arena geweest met een 10jarig neefje van me die er toen voor het eerst kwam. We liepen bij Arena en hij zei meteen. Eug dit ga ik nooit meer vergeten. Ik zeg hoe zo we zijn nog niet eens binnen. Hij zei nee die grote embleems op stadion geweldig!!!! En later in stadion tour zei hij ik wil later naar 410, lekker zingen en springen, geweldige ervaring. Dus ik vind stadion gewoon mooi en als het moet in wedstrijd of voor een prijs is de sfeer geweldig. Kortom ik ben het gewoon niet met je eens. Zo ook jij dus een reactie! Proost

     8. Ajax Barcelona JC for ever

      Oh ja, elders heb ik iedereen van de wereld fijne dagen gewenst……. is minus minimaal eentje. Doei doei.

     9. EugAjax

      AB AH geen probleem, je kan ook niet iemand fijne dagen wensen die je eigenlijk al dood wilde zien toch? Het behoefde dus geen uitleg

     10. De seijs

      Mee eens widi. Maar ook die zeik lucht in mijn neus. Ben blij dat de arena dat niet heeft. En ik vind de arena het beste en het mooiste stadion van Nederland. Alleen aan de sfeer daar moeten de toeschouwers nog zeker wat aan doen, dan zou het perfect zijn. Dan is het af. Dus het is aan ons!

     11. Ajax Barcelona JC for ever

      Eigenlijk wil jij dus een andere Ajax supporter. Van oudher komt een Ajax supporter langs om even de uitslag “op te halen”. Dat wil hij echter wel in een gezellige omgeving doen en dat is niet in een betonnen kolos buiten de stad in een kantorenwijk zonder enige sfeer.

     12. De seijs

      Jij bent de enigste die constant negatief bent over ons verblijf en omgeving. Dat zegt genoeg over hoe je bent. Als je posetief bent kijk je daar doorheen. Als je een BMW rijdt en het lichtschakelaar zit voor jou te hoog zal het ook wel een kut wagen zijn. Zeiken om te Zeiken noem ik dat.

     13. Ajax Barcelona JC for ever

      😂😂je weet niet half hoe goed jij mijn kerst maakt😂 😂 Weer een verhaal erbij tijdens het kerstdiner. Thanks 👍🍾

     14. Ajax Barcelona JC for ever

      Voor jou info: kerst met 7 pers. bij ons thuis. 5 gangen diner. Alles onder controle.
      Morgen uit eten met vrienden. Dus nee de Seijs, niet in mijn eentje. Maar ik ben erg blij dat je mijn 😂 niet snapt. Zo tussen de voorbereidingen door geeft dat wat leuke afleiding.

     15. De seijs

      Ondertussen vertel jij alles over je privé leven. Of dat nou zo handig is laat ik in het midden. Maar zegt genoeg over jou.

     16. Ajax Barcelona JC for ever

      Van jou is toch ook een hoop duidelijk? Zelfs je woonplaats. Daarbuiten, wat weet je nu echt van mij. Nog geen 5%.

     17. BobbyHaarms

      Sluit ik me helemaal bij aan AB JC, als je jarenlang de sfeer heb mogen proeven in De Meer en nu al jarenlang dat echte Ajaxgevoel probeert te proeven in de Arena dan kunnen we nog heel lang wachten. Zal nooit gebeuren want de Arena is en blijft een sfeerloos blok beton, Ajax onwaardig. Om over dat spuuglelijke logo maar te zwijgen wat ze erop hebben geplakt. De Meer was magisch, de Arena zal dat echt never nooit worden..

     18. De seijs

      Ja de meer was magisch zeker de laatste jaren. Wie was ook alweer die trainer……. Oja Louis van Gaal. Ja dat vergeet niemand meer de meer. Wat een succes hadden we jaren lang onder zijn trainer schap. Zeker weemoed naar die tijd.

 6. -buitenkantje rechts-

  De oude kleuren werden zo gekozen, omdat men verwachtte dat het stadion nooit uitverkocht zou worden.. Bij de oude onopvallende kleur zou het minder opvallen dat stoeltjes niet gevuld waren.. Gelukkig was deze angst ongegrond en wordt nu zelfs gesproken over capaciteitsuitbreiding.

 7. Cootje Adriaanse

  Heel mooi zoals het in het filmpje eruit ziet. Die letters AJAX hebben inderdaad dezelfde stijl als toen in de tribune van De Meer. Leuke kwinkslag!
  Hoe meer rood in plaats van betongrijs, hoe beter.
  En ik begrijp dat ze gracht op de zuidzijde achter het doel ook willen versmallen door die tribune door te trekken?

  Wordt al met al steeds wat beter!

 8. RonJ64

  FANTASTISCH, op naar Nieuw Supportershome !, dat t voor iedereen een mooi 2017 mag worden en op naar t Kampioenschap 👊🏼👍💥💥💥💥

 9. Iamsterdam2015

  Nou wil ik geen azijn zeikerd zijn en negetief denken want in eerste instantie vind ik het er top uit zien. Maar als het stadion volgepakt zit en alle stoeltjes zijn bezet…….wie ziet het dan?? Die lelijke stoeltjes van nu ziet ook niemand als er een wedstrijd is….
  nogmaals is niet om te zeiken maar een leeg stadion met mooie stoeltjes en andreas kruizen ziet niemand op laat zeggen een koude dinsdagavond om 23:35 uur ergens in februari……

  1. Amoebe

   Ben het helemaal met je eens.

   Ze gaan nu geld uitgeven om het stadion er mooier uit te laten zien als er niemand is.

   1. Iamsterdam2015

    Ja precies amoebe. Het JC STADION is een top idee, de buitenkant meer een ” ajax look” geven is een top idee…… maar nieuwe stoeltjes??

 10. afcadeluxe

  hoop dan dat we tijdens wedstrijden tegen mindere tegenstanders die witte stoeltjes niet zien,daar zit toch het meeste tv publiek (mensen die alleen naar topwedstrijden komen)

 11. Jimmy1971

  Het is wel goed voor stadiontours van toeristen , die willen dan een foto met de tekst op de achtergrond , net als bij Barca !!

 12. Forever nr14

  Dit ziet er fantastisch uit, maar idd wat zie je ervan, als je erop zit? Maar ondanks dat, het gaat de goede kant op, maar eerst!!!! Die bak het Johan Cruijff stadion noemen, alhoewel ik ook zijn blik toen “live” zag en zijn gedachten kon lezen “was ik maar in de meer” van der Sar mag deze betonnen bak nooit gaan vergelijken met de meer punt!

 13. -buitenkantje rechts-

  Ter overdenking..
  Rijkaard vertelt over het laten voortleven van de visie van Johan Cruijff. ‘Door iemand als Wim Jonk te ondersteunen, die bezig is de technische en tactische ideeën van Johan verder uit te rollen. Dat vind ik mooi om te volgen en het voelt prettig om soms even met Wim te klankborden. Het blijft mooi als mensen eensgezind met elkaar bezig zijn. Helemaal in de geest van Johan.’
  ‘Daarom is het jammer dat het bij Ajax niet is gelukt’, aldus Rijkaard, die zelf eerder al afhaakte in het proces bij Ajax. ‘Lange tijd was Cruijff heel strijdvaardig. Wilde Johan dat Ajax weer de club zou worden, zoals hij dat zelf altijd had ervaren. Maar op een gegeven moment kon het niet meer. Was hij niet meer in staat om er veel energie in te steken. Hij had vooral gehoopt dat de juiste mensen om hem heen het op zouden pakken. Maar toen hij zag dat het toch de andere kant opging heeft Johan het losgelaten. Was hij er klaar mee.’
  Bron: AS en Telegraaf

 14. Indojood

  Mooi dat je de honneurs waarneemt, BR!!! Ik voel me toch geroepen om even te reageren. Er is vandaag terecht veel aandacht voor Johan in de media, deze site laat het weer lelijk afweten. Ik heb het interview met Frank gelezen. Prachtige woorden weer. Hij weet precies de juiste snaar te raken en het gevoel perfect te omschrijven. Wat een prachtkerel! Het doet me ook veel deugd dat Frank en Jonk contact hebben. Inderdaad zo jammer dat het niet is gelukt. Die laatste drie zinnen spreken boekdelen. Ik kan er weer boos om worden, dat ze Johan hebben laten zitten! Rijkaard wil geen trainer meer worden maar hij zou toch samen met Jonk z.s.m. terugkeren om weer de juiste invulling te geven aan de Cruijff visie binnen Ajax.

 15. Ajax Barcelona JC for ever

  Br en Indojood dank voor je reactie hierop. Ik kon het niet, was te kwaad toen ik het las dat ook Rijkaard zegt dat Cruijff van mening is dat hij teleurgesteld in mijn waarvan het meer verwacht had. Had ik direct hier gereageerd dan was dit veel te fel geweest. Laten we echt hopen dat Wim, Jordi en Frank in de nabije toekomst toch een belangrijke rol binnen Ajax kunnen gaan spelen. Prettige dagen en op naar een mooi 2017 en Indojood ….. kijk uit in Indonesie maar geniet van je familie.

Reageren is niet mogelijk.