There are no ads, please add some


Uitbreiding Zuid 1 gestart

0921ajaxwillem-zuid

Ajax en de Amsterdam Arena zijn gestart met de uitbreiding van Zuid 1. Afgelopen jaar is daartoe besloten en inmiddels hebben veel supporters van het voormalige VAK 410 hun plek gevonden op Zuid eerste ring. Toch zijn er nog veel supporters die de overstap nog niet hebben kunnen maken en dat gaat nu dus alsnog gebeuren.

De gracht tussen het veld en de tribune wordt versmald, waardoor er al na de winterstop extra plaatsen bijkomen. Supporters die nu in aanmerking komen voor een verplaatsing hebben inmiddels een mail ontvangen en kunnen aangeven of zij willen verhuizen of willen blijven zitten op hun huidige plek. Ajax verwacht aankomende zomer de verhuizing helemaal rond te hebben, in de wetenschap dat er dan opnieuw plaatsen vrij kunnen komen.

Bron: Ajax.nl

Gerelateerde posts

51 reacties

  1. koote207

   De sfeer is wel minder geworden sinds ze met die “verbouwing” bezig zijn, het is belangrijk dat het weer heel snel terug komt!!

   1. HURBIE

    Die gozer die de microfoon vasthoud en er slap in staat te lullen ook meteen die gracht in BOBBY

 1. Fvanr

  Vanaf het moment dat dit heeft plaatsgevonden is de ziel van vak410 verdwenen.
  Op de lange zijde waar ik zit is het net als muppetshow balkon. een saaie bedoeling.

  1. BobbyHaarms

   De lange zijde blinkt al jaren niet uit van sfeer. Misschien dat er supportersgroepen zijn die daar ook eens wat leven in de brouwerij brengen want het is idd vaak oorverdovend saai.

   1. Fvanr

    Bij vlagen wil het wel eens meedeinen met 410 of f -side maar het sterft direct af. De brabo’s waren wel sterker in geluid dat rest stadion incl. Sfeervak 410 / Fside. Balen!!

 2. Indojood

  Ik las vorige week dat de hernoeming van de ArenA nog erg prematuur is. Moeten we die aandeelhouders een schop onder hun gaan geven?

   1. Indojood

    Er zijn er nog genoeg die uit Ajax getrapt moeten worden, Bobby. Alles wat anti-Cruijff is en er enigszins naar ruikt zou moeten opzouten.

     1. BobbyHaarms

      Precies Indo. Gelukkig laat jij hier als geen ander dat krachtige geluid horen, waarvoor dank. Het kan ook niet vaak genoeg aangehaald worden vind ik.

     2. Indojood

      Graag gedaan, Bobby. Sommigen hier vinden het irritant, zeker als de naam van Wim Jonk valt. Motiveert me alleen meer om door te gaan. Ik voel het ook als een verplichting.

     3. BobbyHaarms

      Niks aan veranderen zou ik zeggen Indo, wij weten wel hoe belangrijk dit is voor Ajax. Stiekem hoop ik dat zodra PB er in de toekomst mee stopt Wim Jonk aangesteld wordt als hoofdtrainer van Ajax. O ja, en Jordi als TD en Sjaak Swart als onze enige echte cultuurbewaker 😁

     4. dickst14

      Indojood en BobbyHaarms, het zou voor Ajax en hetgeen Johan in gang gezet heeft fantastisch zijn als Wim Jonk terug zou kunnen komen. Cruijff is Ajax en Jonk kan dat vertegenwoordigen.

     5. Kevke87

      je kan in principe wim jonk verantwoordelijk maken voor jeugd als hoofd jeugdopleiding en dan Rijkaard voor Ajax1, dat zou schitterend zijn zeg. en dan bergkamp nog. misschien nog een andere functie voor Frank de boer. Jari litmanen als veldtrainer erbij. wat een kwaliteit aan kwantiteit zeg..

     6. Kevke87

      hahah, dat gedoe met fouten in de zinnen. heb nog een berichtje voor je achtergelaten in de ogararu nieuwtje br. heb je net als BH soms ook een secretaresse nodig voor dit forum :p

     7. -buitenkantje rechts-

      Ja Kevke, had ik gelezen hoor. Je hebt zeker een punt. Het is nooit goed en we zijn af en toe ook wel een stelletje zeikerds bij elkaar. Maar mis af en toe wel wat inhoud. Je mag bv best Ogararu interviewen van mij, maar dan over zijn werk.. Wat is zijn rol.. wie vindt hij echt grote talenten die we in de gaten moeten gaan houden.. is hij van plan ooit nog eens hoofdcoach te worden.. Gewoon beetje meer inhoud. Niet alleen, het bevalt me goed ik ben niet van plan om weg te gaan. Betreft zelf doen.. Op dit moment te weinig tijd. Kan veel werk doen vanachter pc..vandaar dat ik redelijk veel kan reageren.

     8. Indojood

      Dickst14, dat hoop ik ook maar Wim Jonk roept gek genoeg bij veel mensen weerstand op. Een bepaald iemand op dit forum, naar eigen zeggen een Cruijff fan, noemt Jonk een stoorzender en een palingboer die het beste maar in Volendam kan blijven. Tsja, die gast heeft ervoor gestudeerd en is dus superieur aan mij, haha.

 3. a.p.

  ik hoop dat vak 125 bespaard blijft van de 410 mensen. Wij zitten daar al van af het begin 1995/96 en zijn echter supporters. Graag 410 incl. trommels en microfoon terug naar boven. Het zijn alleen maar zangers en geen aanmoedigede supporters als Ajax dat nodig heeft.

  1. vak411

   Je hebt gelijk dat er geen trommel en mic nodig is maar de laatste jaren hoor ik zuid 1e ring alleen in de grote wedstrijden af en toe zingen en was het toch echt 410 die de sfeer in het stadion bracht..

 4. Widi

  Het moet ook niet zijn: zingen om het zingen. Ga dan bij een koor. Het gaat erom dat de ploeg wordt aangemoedigd op een manier die aansluit bij het spel van due dag. En bij Ajax. Trommels en ophitsers horen in de provincie.

  1. BobbyHaarms

   Nou de boel eens flink ophitsen kan helemaal geen kwaad. Als je ziet wat zoiets in 010 teweeg brengt denk ik dat daarvan nog een hoop te leren is. De spelers krijgen daardoor vleugels en zetten net dat stapje extra. In de Arena zit ik bij vlagen echt in te dutten als het spel saai en voorspelbaar is. Iets wat, helaas maar waar, in 010 nauwelijks voorkomt..

   1. dickst14

    Ja. Het zou zoals de kampioenswedstrijd tegen Twente moeten zijn, dan verspelen we thuis geen punt.

     1. Remco425

      Klopt, al was dat ingezet tegen Dinamo Kiev aan het begin van het seizoen. De laatste keer dat een NL club de voorronde CL heeft overleefd. Ook toen was het een geweldige sfeer. Dát zou de standaard moeten zijn.

 5. Widi

  Daar doen ze het echt anders. Ze zijn met de wedstrijd bezig. En niet met zichzelf. Vervelend om te zeggen. Maar dat is het enige dat daar beter is.

   1. Widi

    Echt hoor. Ik denk zo vaak: wat zijn jullie aan het doen? Volg de wedstrijd. Leef mee. Scheld van mijn part. Maar ze zijn helemaal met hun eigen ding bezig. Ik zal het nooit begrijpen.

 6. Forever nr14

  En hoe zit het met de naamsverandering voor die betonnen bak? Word het niet eens echt tijd, dat “we” echte ajacieden een statement gaan maken, naar die aandeelhouders.! Stuk voor stuk eruit met die lui! Geld hoort op het veld te staan, en dus ook dat Ajax weer Ajax word dus Jonk meteen terug halen! Bosz na dit seizoen wieberen, Jordi aanstellen. EN ALS BELANGRIJKSTE “HET JOHAN CRUIJFF STADION” Punt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dat kan Forever nr14 als Ajax eigenaar wordt van de Arena.. Op dit ogenblik heeft Ajax 13% vd aandelen van de Amsterdam Arena… Ik denk dat één van de goede voornemens van Ajax is dat ze in 2017 proberen eigenaar te worden van de Arena.. Dan kan er ook met de naamsverandering eorden begonnen.

  2. Remco425

   Zonder Bosz eruit kan dat ook. Ook hij draagt het gedachtengoed van Cruijff uit. Je vergeet dat Cruijff hem zelf ook naar Israel heeft gehaald.

Reageren is niet mogelijk.