There are no ads, please add some


Rijkaard brengt schitterend eerbetoon aan Cruijff op Sportgala (Incl video)

0403ajax-pec_mars_cruijff1

Op het Sportgala brengt Frank Rijkaard een schitterend eerbetoon aan Johan Cruijff. Een heus kippenvelmoment, woensdagavond tijdens het jaarlijkse Sportgala in de Amsterdamse RAI. Frank Rijkaard maakte grote indruk door een anekdote te vertellen over Johan Cruijf, die op 24 maart 2016 overleed aan longkanker. Schitterend!

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Gerelateerde posts

53 reacties

 1. KBouter

  Respect voor Rijkaard. Daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen.

  Van vBasten hoor je maar niets!

  1. Amoebe

   Van Basten heeft zeker wel gereageerd op het overlijden van Cruijff.
   Wat de media er verder mee doet of wie van Basten verder uitnodigd heeft hij zelf ook niet in de hand.

   Ik kan mij echt niet voorstellen dat hij geen goed woord voor Johan zou willen doen als hij werd gevraagd….ondanks hun ‘moeizame’ relatie de afgelopen 25 jaar.

   Dus ik vind dit te makkelijk wat je nu doet.

    1. De seijs

     Iedereen heeft wel een goed woordje voor cruijff. Maar gaan we hier nou elke keer een beetje intresant doen hier, als je van die persoon effe zelf niets gehoord of gelezen heeft. Respect je zegt het zelf al!

     1. Charka53

      Zo is dat De seijs iedereen had wel een goed woordje voor J.C. die wat met voetbal heeft en natuurlijk v.Basten ook en waarom moet hij dat in het openbaar rondbazuinen en al zou hij dat doe is daar weer wat over te zeuren door personen zoals KBouter dus een beetje respect voor de beroemdheden die dit niet in het openbaar ventileerde.

    2. Litmanen

     Daar gaan we weer. Vijanden kweken noem ik dat. Van Hanegem wilde niet reageren op de dood van Johan. Later bleek omdat hij te emotioneel was. Intussen hadden velen hem al veroordeeld……..

   1. BobbyHaarms

    Waar gaat het hier over? Kom op, dit is werkelijk een stukje van Rijkaard waar je rillingen van krijgt zo mooi. De relatie tussen die 2 was begin jaren 80 echt om te snijden, maar in elk woord van Frank (toch ook geen kleintje in de Ajaxhistorie) klinkt het diepe respect voor de grote meester…en terecht! Wat van Basten ervan vindt zal me worst wezen, maar reken maar dat hij in soortgelijke woorden of gedachtes aan Johan denkt. Met respect dus..

    Als je dit zo hoort van Frank komt de weemoed naar Johan nog eens extra naar boven…hij wordt echt gemist!

    1. Indojood

     Er was toch geen spanning tussen hen begin jaren 80. Frank was een jong talent toen. Die ruzie was in 87/88. Twee jaar later stemde Frank ook op Johan om hem het WK te laten doen dus dat geeft wel aan dat deze ruzie geen blijvende impact heeft gehad. Ze zijn alleen maar dichter naar elkaar gegroeid. Frank staat het dichtst bij Johan en zijn familie, niet voor niets mocht hij het eerste exemplaar van de autobiografie uitreiken.

     1. BobbyHaarms

      Je hebt gelijk, dat was idd in de 2e helft van de jaren 80. Maar staat me ook een pittig incident bij wat al veel eerder plaatsvond, of zit ik er nou naast? Alweer zo lang geleden haha

     2. Indojood

      Maakt ook niet uit. Frank is een huisvriend van Cruijff. Wel zonde dat Marco een andere weg heeft bewandeld, zit nu bij die mafiabende van de FIFA.

 2. Indojood

  Weer met tranen in de ogen hoor. En ja, Rijkaard was één van de weinigen die altijd trouw is gebleven aan Jopie waar anderen hem verlaten hebben. Niet meer dan terecht dat Frank deze woorden heeft gesproken.

  1. HURBIE

   Daarom is de band tussen deze twee vooral de laatste jaren fenomenaal goed geweest
   Als het nodig was waren ze er voor elkaar
   Kijk dat zijn echte vrienden
   Als je elkaar nodig heb zijn ze er
   Twee voetballegendes die aleen maar leefde om het voetbal op een bepaald voetstuk te zetten
   En dat is CRUIJFF voor de rest van ieders leven gelukt
   Daarom mag zijn naam nooit vergeten worden

 3. -buitenkantje rechts-

  Prachtige anekdote.. Zet ook de inxuchten van sommige trainers in perspectief die hameren op het aantal km dat een speler loopt.. Gaat er niet om hoeveel je loopt, maar waar je loopt.

 4. Indojood

  Prachtig ook dat Max Verstappen refereerde aan Johan…. 👏🏻👏🏻👏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

 5. Johan

  Schitterend van Frankie! Idd kippenvel….los van het Amsterdamse bos zullen ze ook nog wel sigsrettenmomentjes hebben gehad. Gabbers voor het leven

 6. JohnDoe77

  Twee helden! Wat gewelidg, veel respect en voor iedereen fijne Kerst en op naar een gezond en succesvol 2017!!

 7. Indojood

  Zo zonde dat de drie erfgenamen van Johan (Jordi, Jonk en Rijkaard, Guardiola laat ik als niet-Ajacied even buiten beschouwing) momenteel geen rol spelen bij onze club. Hoop echt dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren.

  1. tijger238

   Ik ben al blij dat Bosz nu trainer is met dezelfde spelopvatting als Cruijff. De rest komt later wel. Ik zie zeker nog een toekomst voor Jonk bij Ajax als trainer.

 8. vak411

  Off topic… Ziyech definitief niet mee naar afrikacup… whaaaaat… super zeg.. ik zal die coach ff appen en ook namens jullie mijn dank uit brengen dat hij naar ons wilde luisteren….

 9. Forever nr14

  Gewoon kippevel wederom, het blijft toch zonde dat Frank niet bij de club betrokken is eeuwig zonde, maar ja begrijp hem wel helaas. Want tegen deze aandeelhouders valt niets te halen, die zien alleen maar Euro’s!! Ipv een voetbalclub

 10. -buitenkantje rechts-

  Rijkaard vertelt over het laten voortleven van de visie van Johan Cruijff. ‘Door iemand als Wim Jonk te ondersteunen, die bezig is de technische en tactische ideeën van Johan verder uit te rollen. Dat vind ik mooi om te volgen en het voelt prettig om soms even met Wim te klankborden. Het blijft mooi als mensen eensgezind met elkaar bezig zijn. Helemaal in de geest van Johan.’
  ‘Daarom is het jammer dat het bij Ajax niet is gelukt’, aldus Rijkaard, die zelf eerder al afhaakte in het proces bij Ajax. ‘Lange tijd was Cruijff heel strijdvaardig. Wilde Johan dat Ajax weer de club zou worden, zoals hij dat zelf altijd had ervaren. Maar op een gegeven moment kon het niet meer. Was hij niet meer in staat om er veel energie in te steken. Hij had vooral gehoopt dat de juiste mensen om hem heen het op zouden pakken. Maar toen hij zag dat het toch de andere kant opging heeft Johan het losgelaten. Was hij er klaar mee.’
  Bron: Telegraaf

  1. EugAjax

   BR inderdaad niet alleen schitterend eerbetoon van Rijkaard aan Cruijff bij gala maar zeer zeker ook in interview Telegraaf. De twee hadden een zeer warme relatie, en ik vind het mooi hoe hij Cruijff omschrijft. Niet alleen als voetbalpersoon maar bovenal als mens! Ook heb ik met heel veel waardering de paragraaf gelezen hoe vrij hij Rijkaard liet bij Barcelona toen Frank zijn invloeden van Milan wilde combineren met de invloeden van Ajax. Hoewel Cruijff helemaal niets met Italiaans voetbal had (hij wilde er absoluut niet werken “van italianen kan je niet winnen maar alleen verliezen😄”) liet hij Frank toch zijn gang gaan (en zo voelde Frank het ook). Met alle succes als gevolg. Ik vind dat grote klasse van Cruijff. Hij staat vaak bekend als iemand die zijn evangelie opdringt en anders word je niet gesteund. Nou bewijst dit volledig de andere kant. Hij heeft Frank altijd gesteund ook toen Frank wat willde doen met het in Milaan geleerde 442 systeem en die manier van druk zetten. In een woord PRACHTIG. Ik denk vnl die paragraaf laat zien wat een uniek persoon hij was. Ik neem nu een borrel op Cruijff, wat een mega icoon en vooral een zeer goed mens!!😄😄

    1. Indojood

     Ja, dat blijft toch wrang dat mensen die door Johan bij Ajax het voor het zeggen kregen, hem de rug hebben toegekeerd. Rijkaard verwoordt het heel netjes maar de boodschap is kristalhelder. EugAjax heeft het daar niet over want dat past niet in zijn thesis over waarom Cruijff het niet gelukt is.

     1. EugAjax

      Indojood het artikel van Rijkaard gaat over de mens en voetbalicoon Cruijff en de mooie relatie die hij met Cruijff had. Ik wil dit niet verpesten door weer over Jonk te moeten beginnen. Het spijt me, maar jullie weten hoe ik over koppeltje Jonk en Jongkind denk. Dat staat helemaal los van deze warme relatie tussen Cruijff en Rijkaard. Een discussie over die andere twee doet daar geen eer aan.

     2. Ajax Barcelona JC for ever

      Mensen weigeren soms zaken toe te geven Indojood. Eigenlijk diep triest.

 11. EugAjax

  AH AB, jammer dat je mijn wens mbt dit onderwerp niet op deze topic te behandelen uit respect voor relatie Rijkaard en Cruijff. Ik kan hooguit het volgende zeggen over dit artikel en waar je naar toe wilt. Het is een interview van 2 warme paginas. Jij wilt een gelijk halen of horen uit drie regels. Je kan ook lezen hoe ruimdenkend Cruijff was en hoe hij Rijkaard bleef steunen ondanks dat Rijkaard invloeden wilden toevoegen waar Johan zelf niks van wilde weten (invloed Milan). Daar valt een parallel te trekken met Bergkamp. Die gaf ook meteen aan dat hij ook eigen visie en details wilde implementeren die af konden wijken hoe Johan tegen dingen aankeek. Dat vond Johan destijds helemaal niet erg, dat moedigde hij juist aan. Kijkende naar het beleid wat Ajax nu voert wil ik nogmaals graag van jullie horen, wat nu wel en niet in plan Cruijff past. Daarna graag de toevoegingen van de dingen die wel overeenkomen met plan Cruijff. Ik blijf zeggen dan komen jullie wsl tot de ontdekking dat wat Ajax op dit moment doet niet heel veel afwijkt daarvan en dat is knap aangezien het een plan van 6 jaar terug is en de wereld zich omtwikkelt heeft en dus behoeft elk plan aanpassing aan huidige omtwikkelingen. Het laatste gedeelte staat helemaal los van Cruijff evangelie of niet discussie. Ik ben van mening dat niemand maar dan ook echt niemand in staat is om Cruijff evangelie volledig te verkondigen. Zelfs Jordi heeft al aangegeven dat zelfs hij dat niet kan. Simpelweg omdat de man zo uniek was in denken en dan vooral vooruitdenken dat meeste mensen hem niet konden volgen. Zelfs zijn grootste fans zoals jij en Indojood zijn van Johan. Ten eerste vinden jullie Klaassen helemaal niks en hij vond Klaassen een voorbeeld voor alle middenvelders. En jullie zouden eens artikel van Koeman in AD moeten lezen en dan vooral het stuk over opbouwende backs en hoe Johan daar in stond! En dan jullie uitleg eens teruglezen. Geloof me maar Johan is onvervangbaar, echt door niemand. Zijn gedachtegoed kan alleen hij verwoorden en dus moeten we het doen met zijn verleden. De man is zo uniel daar is geen tweede van zelfs een Rijkaard niet en zelfs….vul zelf maar in

   1. Ajax Barcelona JC for ever

    Trouwens hoe zat het toch ook al weer. Hetvwas iets met iemand die steeds meer tekst nodig had. Ik stel de vraag overigens aan mijzelf hoor. Even hardop nadenken.

 12. EugAjax

  Goede inhoudelijke bijdrage, ik heb weer veel geleerd en mijn conclusie is dus nee ik hoef iig nog niks toe te geven. Er is mij niks nieuws te oren gekomen.

  1. Ajax Barcelona JC for ever

   En jij denkt dat ik voor jou en ook nog eens op kerstavond, achter de computer duik voor een uitgebreid antwoord? Get real. Het enige wat ik overigens aangeef is dat ook Rijkaard aangeeft dat Cruijff gesteld is in mensen binnen Ajax. Zonder de namen specifiek te noemen weten we dat het hier om de mensen gaat die ook Jonk hebben laten vallen. Overigens is het “evangelie” van Cruijff vrijwel onvoorwaardelijk nog steeds geldig en uitvoerbaar. Zo, genoeg voor de kerstochtend.

   1. EugAjax

    Je moet helemaal niks en zeker niet voor mij. Grappige is dat jij altijd reageert op mij en ik dan netjes antwoord geef. Zelfs jij verdient antwoord 😄. Ik geef alleen maar aan dat je met jouw redevoeringen, zeker niet alleen op kerstavond, mij niet overtuigd, als dat im deze uberhaupt al kan, omdat deze vol staat met niet inhoudelijke punten en algemeenheden. Nu weer. Natuurlijk heeft Cruijff gedachtegoed eeuwigheidswaarde. Dat zeg ik ook. Echter het verschil is dat jullie denken dat iemand dat kan vertegenwoordigen en uitvoeren. Dat is echt onmogelijk tot in detail aangezien de man meer dan uniek in zijn soort was. Zelfs zijn zoon Jordi heeft woorden in die strekking geschreven in zijn column. Dus het is een utopie te veronderstellen dat Ajax of wie dan ook gedachtegoed Cruijff tot in detail kan invoeren. En uit Frank zijn verhaal kan je afleiden dat Johan dat ook helemaal niet verwachtte. Nu is de enige vraag, die maar onbeantwoord blijft, wat doet Ajax nu wel en wat doet Ajax nu niet wat gedachtegoed van Cruijff vertegenwoodigt? Ik denk dat het verschil er zeker is, maar minder groot als bijvoorbeeld het gedachtegoed tussen een Ajax en Milan. Als je nu begrijpt wat ik bedoel. Dus in mijn optiek blijft het een te verwaarlozen discussie. Plus laatste keer dat ik gechecked heb, doet Ajax het op vrij veel gebieden heel goed. Ik vermoed zelfs dat Johan toch een beetje trots was geweest op ze. Nogmaals de voetbaljongens heeft hij nooit echt wat verweten op voetbalgebied wel op persoonlijk vlak. Ze hadden wat meer van zich moeten laten horen tijdens zijn ziekte helemaal mee eens

    1. Ajax Barcelona JC for ever

     Juist op het voetbalgebied zijn ze hem erg tegengevallen. Maar dat lees jij dus anders. Jammer. Verder wederom hoop tekst met hoop herhalingen.

     1. EugAjax

      AH AB dat klopt beide. En ik lees niet alleen anders ik puzzel input van iedereen bij elkaar en dan kom ik tot mening. Meest treffende is het verhaal van Roy. Heb ik al eens verteld kijk maar terug….en ja ik blijf in herhaling vallen omdat jij en vaak ook Indojood er steeds op terug komen. En aangezien ik hetzelfde blijf denken lees je steeds hetzelfde terug 😃. Best wel consequent voor een door jou benoemde draaikont toch? Haha wie apreekt zich nu tegen ? Kerst groet

     2. Ajax Barcelona JC for ever

      Klopt, je draait in herhaling. Verhaal van Roy is overigens anders dan jij hier doet voorstellen. Stuk genuanceerder. Daar kom je achter als je alles uitzoekt en niet alleen stukken gebruikt die in je straatje komen. Maar daarin val ik in herhaling, dat heb ik ook al vaker aangegeven. Lees maar terug.

 13. Gouden trio: Jordi, Wim en Frank

  Ik hoop echt dat Frank nog terugkeert bij Ajax. Samen met …… inderdaad 😉

Reageren is niet mogelijk.