There are no ads, please add some


Definitief: Ziyech niet in selectie Marokko

0831ziyech

Hakim Ziyech is definitief buiten de Marokkaanse voorselectie voor de Afrika Cup gelaten. Bondscoach Hervé Renard liet deze week al weten dat hij zeer waarschijnlijk geen beroep zal doen op de middenvelder van Ajax. (zie bericht).

Het niet selecteren van Ziyech zorgde voor veel onrust binnen het bondsbestuur van Marokko maar uiteindelijk heeft de bondscoach 26 spelers geselecteerd voor het toernooi en daar hoort Ziyech niet bij. Renard, die met Zambia en Ivoorkust al eens de Afrika Cup won, zou Ziyech aanrekenen dat hij in november afzegde voor de kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. De Ajacied meldde zich toen geblesseerd af, maar in Noord-Afrika werd hevig aan de ernst van die kwetsuur getwijfeld. Door het niet selecteren van Ziyech kan Ajax dus gewoon beschikken over de middenvelder tijdens de twee uitwedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Utrecht en de thuiswedstrijd tegen ADO  na de winterstop.

Bron: Twitter

Gerelateerde posts

49 reacties

    1. De Ajacied

     Ajax zal hier niet om treuren net als ik
     Van mij mogen ze die bondscoache wel een lekker diner geven hoor😉
     ❌❌👍🏻

    2. ajacied078

     hoop juist op een schok effect dat hij het onwijs op z’n heupen krijgt en Ajax persoonlijk naar het kampioenschap schiet. alleen maar om het ongelijk van die bondscoach te bewijzen.

  1. vak411

   Oh yeah.. misschien wel verschil tussen wel of geen schaal… top.. ik app die coach wel even om hem namens ons allemaal te bedanken..

   1. HURBIE

    Geen één of andere Cup spelen op het moment dat de Europese competitie is of gaat beginnen
    Puur competitie vervalsing

    1. PvL020

     Ja dat kan niet wanneer moeten ze dat dan spelen???? In de zomer met 60 graden!! Net of de europese competitie de enige competitie is

  1. BobbyHaarms

   En tevens een goede motivatie om te laten zien dat ze er volledig naast zitten door hem niet uit te nodigen. Win-win voor ons.

 1. Vakje129

  Jammer voor hem zelf hij had graag daar zijn waarde willen laten zien , gelukkig voor ons Ajax wij kunnen hem eigelijk niet missen zekers na het punten verlies de afgelopen wedstrijden , en laten die Kakkies nu wel hun belangrijkste man missen dan kunnen we na de winterstop gelijk toeslaan ❌❌❌

    1. BobbyHaarms

     Natuurlijk zal Ziyech teleurgesteld zijn, dus in dat opzicht heb je zeker gelijk en het is treurig voor die jongen. Spelen voor je land blijft immers de grootst mogelijke eer. Aan de andere kant acht ik Ziyech prof genoeg om hier positieve energie uit te halen door nog meer zijn best te gaan doen om het ongelijk van Marokko aan te tonen.

     Hoe dan ook, voor Ajax is dit gunstig. En ik heb toch meer met Ajax dan met Marokko 😉

 2. johnie stalker

  Wat zijn de opties om hem tóch nog aan de selectie van het Nederlands elftal toe te voegen? Zijn die er uberhaupt of is dat uitgesloten?

  1. Kevke87

   helaas uitgesloten. Zodra je eenmaal een A interland gespeeld hebt, mag je voor geen enkel ander land uitkomen

 3. afcamike

  Relaxed, toch een paar belangrijke wedstrijden die hij anders zou missen. Met name Utreg uit

 4. -buitenkantje rechts-

  Voor Ajax goed nieuws.. Ziyech genomineerd als beste voetballer van N-Afrika en niet geselecteerd door de bondscoach. Dat zegt wel genoeg over de onderlinge verhoudingen.

 5. Ajax belg

  laten we wel wezen : ziyech van twente speelde ÁLTIJD. alleen is de Ziyech van Ajax een pak minder …. toch

 6. a.p.

  ajax belg je hebt gelijk maar hij komt er aan hoop ik. je kan af en toe zien dat hij echt goed kan voeballen tegen Patat,SlaVis was hij 1 van de betere .

 7. Indojood

  Niet te vroeg juichen voor degenen die hebben staan juichen. Belhanda is geblesseerd geraakt en moet het toernooi missen, Ziyech kan alsnog opgeroepen worden.

Reageren is niet mogelijk.