There are no ads, please add some


Bosz wil tijdens winterstop selectie inkrimpen

1208standard-ajax-bosz

Peter Bosz wil op korte termijn afscheid nemen van een aantal spelers bij Ajax. De trainer vindt zijn selectie te ruim en wil deze tijdens de komende transferperiode inkrimpen. Na de verkoop van Riechedly Bazoer ligt een vertrek van Nemanja Gudelj het meest voor de hand.

‘De selectie is te groot’, laat Bosz weten aan Voetbal International. ‘We zullen wat in moeten krimpen. Met zo’n grote selectie moet je ook elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. En ik wil elke speler een perspectief kunnen bieden, wie het ook is. Maar met een groep van dertig man, kan je weinig bieden aan sommige spelers. Dat moet anders en daar gaan we ook mee bezig’. Tevens laat Bosz weten dat men zich bij Ajax wil versterken met een echte linksbuiten. ‘Amin Younes is de enige speler die van nature speelt op die positie. Dat hopen we in januari wel recht te zetten’.

Bron: VI

Gerelateerde posts

114 reacties

  1. FrankiC

   Het valt me op koote207 dat je het belangrijker vindt om snel te reageren dan dat je onhoudelijk iets aan een discussie wil toevoegen. Ook vaak negatief, trouwens.

   1. koote207

    FrankiC valt wel mee hoor ik ben over het algemeen niet negatief, wel realistisch, aan een discussie meedoen hier valt vaak niet mee omdat mensen nauwelijks inhoudelijk reageren, ik ben zowel bij de thuis als bij alle uit wedstrijden en ik heb het idee dat de meeste mensen vanuit de luie stoel reageren en niet of nauwelijk in de gaten hebben wat er werkelijk speelt bij de club, kijk maar eens tijdens een wedstrijd hoeveel er word gepost, vandaar dat ik reageer op een stukje en laat ik het verder over aan de “echte kenners”

    1. FrankiC

     Goed dat je reageert, langer dan normaal en inhoudelijk. Maar ik zou toch maar even je eigen reacties teruglezen. Dat is niet moeilijk: ze staan doorgaans bovenaan. Je zult ervan schrikken, maar niet getreurd hoor, iedereen mag zijn zegje doen en de een voegt nu eenmaal iets meer toe dan de ander. Er is geen reden om reacties vanuit de luie stoel te veroordelen, maar tijdens de wedstrijd doe ik ook niet mee.

     1. koote207

      Ik schrik niet zo gauw meer hoor😁Ik heb ze eens terug gelezen valt me alles mee, kijk maar eens om je heen op dit forum wat er over het algemeen aan negatieviteit is gezegd, laat iedereen lekker zijn eigen mening geven en vertel een ander niet wat te doen, jou reacties zijn ook niet altijd louter positief, en het is toch heerlijk om als eerste te reageren dan sta je namelijk bovenaan😁👊

   1. De seijs

    Bosz maakt zichzelf schuldig hieraan. Hij moet zelf niet zoveel elke keer met een ander team spelen. Ja dan worden de spelers nerveus. Bosz moet zijn hand in eigen boezem steken.

     1. 11Younes11

      Niet mee eens, Bosz probeert juist altijd met hetzelfde team te spelen. Dat zegt ie zelf en dat zie je ook elke week aan de opstelling.
      Jij doelt zeker op de beker en Europa league. Maar EL ben je al door (dus is rouleren juist goed) en de beker is gewoon niet zo interessant.

    1. rickert

     Ik denk dat de selectie uberhaupt wel te breed is op bepaalde plekken, zoals het middenveld, Na het vertrek van Bazoer en Guldelj zal dit geen punt meer zijn.
     Verder zie ik je punt van het rouleren persoonlijk niet echt als een ding. De basiself is verder vrij duidelijk, zelfs spelers die het niet waarmaken zoals Traore en Younes is Bosz trouw aan gebleven, uiteraard ook, omdat de spoeling dun is.
     Een aanwinst voor op de flanken lijkt me noodzakelijk, Cerny is voor op dit moment nog te licht, Younes en Traore uit vorm en El Ghazi is nog geen duidelijk beeld van te vormen.
     Als je kampioen wil worden en in Europa ver wilt komen, zal je vooral voorin een back-up plan nodig hebben. Ik zeg niet dat de jongens het niet in zich hebben, maar dit seizoen komt het er niet uit. Dan maar even de druk er vanaf, hard trainen en later sterker terug komen met tijdelijk frisse invloeden. Het kan dan nog een heel mooi seizoen worden.

     1. PvL020

      Ik denk toch ook heel hard om er een goede spits bij te halen, na Dolberg hebben we niks bleek gisteren wel….

     2. rickert

      Zo slecht is Cassiera niet, 0 aanvoer uit voorzetten met zijn lengte is dodelijk zonde. wel heel erg balvast. alleen ongelukkig. Als Ziyech hem een seconde eerder geeft had hij ook de 2-0 gemaakt.
      Maar van mij mag The Hunter ook wel komen hoor

     3. PvL020

      Ja misschien wel. Ik zeg al langer dat de buitenspelers op de juiste olek moeten staan. Alleen Robben, Messi en Ronaldo zijn dreigend door naar binnen te komen….. gewoon de ouderwetse van het schip types, buitenom en voorknallen die bal..

     4. rickert

      Iets minder stijf 1 been zou ook al schelen opzich, haha. maar volledig eens, vooral Cerny op rechts loopt zich compleet stuk door geen skippybal met rechts te kunnen raken.

     5. PvL020

      Ja maar Rickert het kan toch ook niet waar zijn dat je steeds maar tussen 2 verdedigers door wil pingelen (Cerny en Youness hebben daar patent op lijkt het wel

     6. FrankiC

      Voor sommigen moeilijk te geloven, maar ik denk dat wij nog heel erg gaan genieten van Traoré. Heerlijke speler, kwaliteit druipt er vanaf, ook al is hij nu niet even niet constant. Vertrouwen geven.

     7. -buitenkantje rechts-

      Geniet zeker van Traoré FrankiC.. Heerlijke speler! Die slepende techniek met zijn versnelling.. exceptioneel.. ik zeg kopen!

     8. FrankiC

      Tuurlijk, gaat helemaal goedkomen. Een keuze tussen Traoré en bijvoorbeeld Clement kan toch niet zo moeilijk voor de voetballiefhebber. (En dat is Bosz.)

    2. Remco425

     Elke keer een ander team? Hij houdt juist steeds vast aan hetzelfde team. Op een paar wedstrijden na waarin hij die vaste basisspelers rust geeft.

     1. Indojood

      Dat er meer eerlijke mensen zijn, geloof ik graag, rickert. 🙂

      Over het willen zien falen van Bosz, daarover is alleen ajaxpers uitgesproken. Anderen doen dit indirect door weinig krediet te geven aan Bosz en bij het minste geringste de man tot aan zijn enkels af te branden en bij goed spel en winst stil te blijven. Of door te voorspellen dat Bosz gaat mislukken en zgn. hopen dat ze ongelijk krijgen. Kikkers uit de kruiwagen? Zijn fout, FdB is een betere people manager. Zijn 010-zuid verleden. In dit artikel ook: “Bosz wil inkrimpen.” Pas op, hij krijgt teveel macht, hoor je meteen. Bosz zegt hier hetzelfde als Overmars een paar weken geleden, dus gewoon het beleid van TH/directie, of je het er wel of niet mee eens bent. Allemaal van die gluiperige achterbakse dingetjes. Doet me erg denken aan de handelswijze van types als Henrichs, etc. Hij wordt aan de lopende band met FdB vergeleken, een Ajacied en kind van de club. Dat is een onbegonnen zaak en niet fair naar Bosz. Daarbij, FdB heeft deze situatie zelf veroorzaakt door op te stappen. Ajax werd gedwongen een andere trainer aan te stellen en kwam bij Bosz uit, daarbij geluisterd te hebben naar de kritiek op het saaie spel van de afgelopen jaren. Dan vind ik dat de man steun verdient en niet hijgerig langs de zijlijn hopen dat ie faalt want daar schieten we als club niks mee op. Ik hoop van ganser harte dat Bosz slaagt bij Ajax want dat is goed voor de club en ons supporters.

     2. rickert

      Ik vind dat Bosz al meer krediet zou moeten verdienen. De fouten worden op zijn bordje gelegd, maar wanneer hij dingen erg sterk doet, mag het niet gezegd worden. Lastige jongens terugzetten, maar zoals bij El Ghazi een tweede kans geven, dat vind uiterst sterke peoples management. Spelers moeten weten waar grenzen liggen en waarvoor ze hard moeten werken. Ook het voorbeeld met Dolberg, die in het begin even een schopje onder de kont kreeg. Hij pretendeert nergens Dolberg zo goed te maken, maar zijn sturing heeft hem dus wel stappen doen maken in de goede richting, wat gezegd mag worden. In de europa league is gebleken dat hij veel vertrouwen geeft aan de jonkies, de toekomst, hij brengt ze langzaam, maar ze spelen alsof ze al volwaardig A-spelers zijn. Het mooie spel dat we jaren niet gezien hebben, keihard willen werken, allemaal dingen die volgens velen blijkbaar uit de lucht zijn komen vallen. Ik moest even slikken toen uitgerekend hij voor de groep komt te staan, maar hij verdient een kans. Als je verandering wilt zijn consolideren lastig zijn, daar gaat tijd overheen. Ik ben het dan ook volledig met je eens dat het oneerlijk is, hoe er met regelmaat gesproken wordt over Bosz. Ik geloof echter ook dat hij het tegendeel gaat bewijzen, laten we eerlijk zijn, hoelang geleden speelde we zo sterk in Europa?

   1. PvL020

    Idd die zijn er bijna niet omdat bijna elke ploeg vleugelaanvallers wil die naar binnen komen….

 1. KBouter

  Ja een linksbuiten erbij is geen luxe. Bazoer en Gudelj zullen vertrekken . Misschien dat ze Westermann ook elders kunnen slijten.

  1. Ajax Barcelona JC for ever

   Sam speelt leuk als hij de ruimte krijgt. Bij Ajax is dat heel anders, dan moet hij presteren in de kleine ruimte. Kan dan wel eens hard tegenvallen.

   1. FrankiC

    Nee joh. Hij is juist erg behendig op de vierkante meter, passeert kort, zoals Ronald dB vroeger. Steekpasses. Enige nadeel kan zijn dat ze iets anders zoeken: een klassieke buitenspeler. Zou jammer zijn.

    1. Remco425

     Toch was hij de beste speler van de Eredivisie voordat hij vertrok. Met hem erbij hebben we meteen in elke linie de beste van de Eredivisie haha

     1. -buitenkantje rechts-

      Depay brengt direct wat extra’s.. kan vanuit het niks scoren en passeren.. Iemand die een wedstrijd voor je kan beslissen. Nu op een zijspoor bij MU.. Halen die man!

   1. afcadeluxe

    die houdt niet van ajax,kwam hem tegen bij jong luxemburg-j.oranje,was er met afca vestje en het viel zelfs mn dochtertje van 8op dat hij raar naar ons keek😂😂😂

  2. Remco425

   Ik denk dat hij goed is voor de subtop, maar niet goed genoeg is voor de absolute top, met de continue druk van het moeten presteren.

 2. Geroldkohlen

  gudelj ,westermann van de hand doen. en serero een eervolle contract ontbinding! bazoer ging helaas al weg.

     1. f-side64

      nee gewoon weer eens flink spenderen want er zijn vast betere dan de spelers die mogen oprotten van mij en die colombiaanse spits mr.kassiere kan beter bij de aldi gaan werken.

     2. rickert

      Hij was gisteren gewoon goed, maar ongelukkig voor de goal. Extreem balvast. Ik weet niet of jij aan een citroensapinfuus slaapt, anders kan ik deze zure troep niet verklaren… Dat eeuwige gezeik op alles en iedereen, wordt daar best wat moe van. Als hij er 3 intrapt zit je volgende keer zeker weer even flink af te jopen op hem?

     3. f-side64

      nou van de 6 100 % kansen had hij er zeker 2 moeten maken ze waren makkelijker dan die van s. berghuis

 3. -buitenkantje rechts-

  Zou eerder gaan kijken voor een goede spits erbij.. Cassierra valt me zwaar tegen.. Dan nog liever Zivco erbij.
  Van nature is Cerny linksbuiten.. valt me op de Bosz hem niet noemt..

  1. f-side64

   cerny is voorlopig nog te licht bevonden die zou je kunnen verhuren aan 1 club in de subtop zoals fc utrecht fc twente heereveen vitesse en az.

  2. Geroldkohlen

   idd BR! ook daar zat ik aan te denken! en nog een paar plekken mag wat versterkt worden.

    1. Geroldkohlen

     tja waarom niet psv haalt toch ook siem ,waarom wij dan niet depay?? als we klaas niet kunnen halen ,dan zou haller een goede optie zijn! maar laten we eens gek doen, wat dacht je van Rvp?? ben benieuwd naar de reacties🙈😅

     1. -buitenkantje rechts-

      Die ex- kakkerlak? Welkom!😂
      Gaat lekker de laatste tijd daar in Turkije. Laten we een lobby beginnen Gerold! Haha!

     2. Remco425

      Haha een collega van me, een kakkerlak, is ook zo’n groot fan van RvP. Hoopte zelfs dat hij tegen feyenooit zou scoren. Zou wat zijn voor hem en al die anderen haha. Het is dat er tegenwoordig geen ijs meer te vinden is in stadions hahaha

 4. EugAjax

  Op zich heeft Bosz gelijk. Ik hoop alleen wel dat ze daar goed mee omgaan! Dus wel de juiste spelers weg doen. Ajax moet uitkijken dat trainer niet te veel invloed krjjgt. Trainer is passant en zijn mening moet meegewogen worden alleen zal TH de beslissingen moeten nemen en niet Bosz. Anders krijg je weer toestanden als voor revolutie. Zeg maar a la Jol en uiteindelijk veel verlies. Dus verstandig hier mee omgaan

  1. Geroldkohlen

   als dat zo zou zijn eug, dan hadden ze bazoer verhuurt ipv hem te verkopen.want bazoer is een gigantisch talent die we kwijt zijn. ja en het is zo dat zijn gedrag niet ok was, maar ook dit hoort bij het jong zijn daar moet hij nog door heen. een diamant dat glimt , straalt en glad is was daarvoor ook maar een glimmende ruwe steen! had hem verhuurd, en ga dan aan het einde van het seizoen met elkaar om de tafel!

   1. Remco425

    Tuurlijk hoort het bij het jong zijn, maar als hij en zn broer dat beide niet inzien en zelf al weg willen voordat je hrt aan zn verstand kunt krijgen houdt het op. Hij denkt dat hij de top kan beteiken via degradatievoetbal in Duitsland. Nou, succes dan!

    1. Geroldkohlen

     ik weet uit betrouwbare bronnen ,dat dit echt niet het geval is remco .als het zo was gaf ik je gedachte gang gelijk. maar dit werd op deze manier naar buiten gebracht, wat ik jammer vind want het was niet terecht!

   2. EugAjax

    Gerold ik schreef mijn stukje oa door de bezorgdheid verkoop Bazoer. Onder De Boer was hij de koning en vond iedereen hem geweldig. Toen kwam Napoli en was iedereen over de zeik omdat Ajax hem voor 25mln wilde laten gaan. Nu komt Bosz langs, wil hem niet en verkoopt Ajax door een passant Bazoer voor de helft van het bedrag van 6 maanden geleden……….als Bosz zo verder wil gaan met zijn uitverkoop moet Ajax op de rem trappen!! Daarom mijn opmwrking. Bosz is een goede trainer, maar beleidsmatig vind ik hem niet goed. Geeft niet daar is hij ook niet voor aangenomen. Bij Feyenoord was het financiele wanboel onder hem dus Ajax moet extra alert zijn als Bosz zo gaat praten!

    1. Ajax Barcelona JC for ever

     Bosz verkoopt niet hoor, dat doet Overmars en die moet verantwoording afleggen. Bosz is trainer geen beleidsmaker. Bosz moet bepalen wie hij gebruikt om het door hem gewenste resultaat te behalen en voorlopig doet hij het niet slecht. Het blijft trouwens apart zoals je discusieert. Iemand eigenlijk tegenwerpen dat hij beleidsmatig niet goed is om vervolgens te zeggen dat hij daar ook niet van is. Schopje, aai over de bol??

     1. EugAjax

      Begrijpend lezen is een vak. Bosz is niet voor beleid, dus gaat hij ook niet over inkrimpen selectie!!! En gezien zijn opmerking ben ik bang dat hij dat wel gaat proberen. Bazoer word verkocht dat Bosz dat wil. Hij ziet het absoluut niet in hem zitten dus moest hij koste wat kost weg. Daar heeft Ajax gehoor aan gegeven, voor helft bedrag zomer. Daarom mijn waarschuwing. Inkrimpen van selectie ja of nee hoort niet bij Bosz te leggen. Hij moet gewoon werken met materiaal wat hij heeft. Gaat slecht (beker, CL) tot redelijk (competitie) tot zeer goed (EL)
      Dus voorlopige balans is een 6.5 als ik het in een cijfer moet uitdrukken.

     2. Ajax Barcelona JC for ever

      Bosz hoort aan te geven met wie hij wil spelen. Voetbal begrijpen is ook een vak. Als hij een selectie wil van 23 ipv van 33 bijvoorbeeld is datvzijn keus. Aan Overmars en consorten om de juiste prijs binnen te halen voor de afvallers. Dat is niet aan Bosz. Capice?

     3. EugAjax

      Zoals jij het omschrijft bepaalt Bosz samenstelling selectie. Daar ben ik fel tegen. Ergo daar was door jouw zo vereerde plan Cruijff helemaal tegen. Capiche? 😃. Ik ben weer even weg laterssss

     4. Ajax Barcelona JC for ever

      Hij bepaalt selectie op basis aanwezig materiaal, ja dat klopt. Niks mis mee. Ik zeg nergens dat hij de aankopen doet.Capice?

     5. Widi

      Eug, het valt me op dat vooral jij, maar ook een paar anderen er steeds maar van uitgaan dat Ajax afgelopen zomer daadwerkelijk € 25.000.000 voor Bazoer kon vangen. Niemand heeft dat daadwerkelijk geboden hoor. Ook Napoli niet. Ik vind dat je de discussie vertroebelt door dit toch steeds te suggereren. Ajax vangt niet de helft voor Bazoer. Als Bazoer zijn instelling niet spectaculair gaat verbeteren, vangt Ajax zelfs een heel mooi bedrag voor hem. Niet om je af te zeiken. Daarom reageerde ik de eerste paar keer niet.

     6. EugAjax

      Widi ik voel dit zeker niet als afzeiken. Je hebt gelijk in die zin dat er nooit onderhandeld is. En Napoli dus nooit heeft geboden. Wat wel zo is, is dat Overmars heeft gemeld als je 25 mln wilt betalen dan mag je met Bazoer praten. Bazoer heeft toen meteen aangegeven niet geinteresaeerd te zijn. Dus ja niemand weet dat bedrag echt 25 mln zou zijn, maar Overmars kennende en feit dat Bazoer toen nog meer dan volwaardig lid van selectie was was het ruim 20mln plus geworden. En ja weer een aanname. Maar laten we eerlijk zijn. Napoli betaalde over de 30mln voor Milik en als ik naar hedendaagse transfersommen kijk is 12 mln tegenwoordig echt een uitverkoop bedrag voor speler als Bazoer. Ajax was nu alleen veel soepeler omdat Bazoer absoluut onder Bosz niet aan spelen toe zou komen. En dus werd bedrag onderling op 12 gezet. In geval van 1 speler vind ik dat nog te billijken maar dit moet geen uitverkoop actie woren van teveel goede spelers vandaar mijn comments en mijn zorgen! Doorselecteren moet nog steeds, alleen laat ze uitkijken dat we niet teveel pareltjes weg doen voor te weinig geld.

     7. Indojood

      Blijkbaar is het krimpen van de selectie een streven van Ajax want ik hoor niemand Bosz tegenspreken n.a.v. deze uitspraak. Gewoon weer een achterbaks anti-Bosz uitspraakje.

     8. EugAjax

      Spelers huren, werken met te grote selecties (komt nu omdat Bosz in 1 keer wel mocht investeren en Boer niet), en aankopen doen die onze jeugd in de weg staat (Bijv Nouri kan je afschrijven met Ziyech in je selectie, De Ligt moet wachten door Sanchez, middenveld veel te veel spelers) zijn allemaal dingen die gebeurde nadat Bosz ook betrokken is bij eerste elftal! Vorig jaar en de jaren ervoor grbwurde het niet. Huurspeler voorkeur geven boven gelijkwaardig eigen jeugd. En nu wil hij selectie inkrimpen die mede door hem te groot is geworden. Ik benoem allemaal dingen die niet des plan Cruijff zijn. Je zou dus blij met me moeten zijn en zeker niet achterbaks moeten noemen. Bosz is Cruijff adept maar handelt met veel dinge n tegen plan Cruijff in!!! Maar goed blijf jij Bosz op handen dragen, blijf ik hem en heel Ajax kritisch volgen.

     9. Ajax Barcelona JC for ever

      EugAjax wat kan jij de feiten verdraaien. Echt ongelooflijk. Er valt met jou ook geen discussie op te zetten. Jij draait, verdraait en draait weer anders. Je geeft mensen verbaal heel vaak klappen om het daarna direct weer goed te praten. Sorry, maar voor mijn is dat heel gemakkelijk om te zien. Ik kom deze “tactiek” heel vaak tegen. Ik blijf alleen maar reageren op jou om andren een beetje wakkerctevhoudn dat ze blindelings achter je aanlopen. Je verhaal verkoop je leuk, dat is een kracht van je maar het rammelt negen van de tien keer. Mijn advies aan de anderen hier: lees de stukjes goed en lees ook tussen de regels door. Iedereen prettige avond verder.

     10. EugAjax

      Ik verdraai geen feiten. Omdat ik geen feiten verkondig. Ik verkondig slechts een mening. Over alles wat mijn club aangaat. Het blijft een misverstand jouw kant om mijn teksten als feiten te zien! Je geeft me teveel eer! Dank je en waarschuw jij iedereen maar voor iets wat er niet is hahahaha fijne avond man. Ik mag je steeds meer

 5. marvinww

  een andere spits lijkt me ook handig om te halen…. cassierra gaat het niveau van ajax voorlopig nog niet halen, ik zie ook graag een linksback komen ( maar dat gaat wss niet gebeuren:()

   1. ajacied078

    depay wel haller liever niet dan zou ik beter dat talentje van city wat bij twente staat halen denk dat die beter bij Ajax past

   2. Remco425

    Haller zie ik ook niet zitten. Goed voor kutrecht, niet goed genoeg voor Ajax. Gevalletje VdHoorn.

 6. afcadeluxe

  laat ze die bailey van genk maar halen,wilden ze van de zomer al,nu hebben we weer een paar centjes (bazoer )om uit te geven

 7. Indojood

  Ach waar hebben we het over. Alweer een aanslag met een vrachtwagen op de kerstmarkt in Berlijn. 😢

  1. Ajax Barcelona JC for ever

   Klopt Indojood. Wereld is triest, realiteit is triest. Extremisten verpesten het voor iedereen inclusief voor hun “eigen” mensen. Racisme ligt meteen weer op de loer. Op deze momenten denk je, fuck voetbal.

 8. JohnDoe77

  Dailey doet het goed voor iemand die daar normaal niet speelt maar Dijks kan in de winter vertrekken lijkt mij. Een links back is zeker een prioriteit. Traoré mag terug op de boot, niets gebracht. Veltman hopelijk volgende seizoenshelft samen met De Ligt en Sanchez in het centrum, Tete op rechts back. Achter een dit jaar mager spelende Younes zit niets, dus daar hebben we iemand nodig.

 9. Iamsterdam2015

  Voordeel is dat als er blessures zijn je deze redelijk makkelijk kan opvangen. Nadeel is natuurlijk dat je een tete en een riedewald en nog nog een paar zwaar teleur moet stellen. PB gunt het deze spelers ook maar kan niet anders. Het blijft vervelend maar helaas gaan we afscheid moeten nemen van deze geweldige spelers.

  1. -buitenkantje rechts-

   Riedewald hoop ik niet! In aanleg een betere speler dsn bv Viergever.. Zie in hem meer talent. Ondanks dat Viergever het voor zijn doen gewoon goed doet. Zet Riedewald naast Sanchez met de Ligt nog een jaartje als invaller ( nog erg jong)

 10. Slingertje.

  Even de bezem er doorheen halen kan geen kwaad maar dan ook wat versterkingen halen en dan op voor de 34ste titel.

 11. a.p.

  2017…….een rechtsbuiten, een linksbuiten en een echte reserve spits kopen. Het elftal niets steeds wisselen met A of B of C team . de basisspelres moeten ervaring opdoen en Europees voetbal spelen

Reageren is niet mogelijk.