Sterk spelend Ajax laat winst tegen psv liggen

ajax-psv_logo

Ajax en psv gaan de winterstop in met een gelijkspel (1-1). Met deze stand verliezen beide ploegen eigenlijk want feyenoord is de lachende derde. Ajax staat nu vijf punten achter op de koploper en de Eindhovenaren acht.

Ajax had tijdens dit treffen de meeste overwicht maar kon dit niet omzetten in genoeg doelpunten. Het uitvallen van Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi had hier duidelijk mee te maken. Andrés Guardado boorde de knie bij Kasper in het bovenbeen en torpedeerde Anwar in de rug. De eerste overtreding was onbedoeld maar de tweede had duidelijk door de arbitrage bestraft moeten worden. Kasper en Anwar werden vervangen door Mateo Cassierra en Václav Cerny en psv had moeite met de druk die daar uit voort vloeide. Het enige wapenfeit van  psv was een slappe kopbal van Luuk de Jong maar daar had André Onana geen moeite mee.

Na de rust speelde Amin Younes de bal op zo’n 30 meter voor het doel van Zoet richting Cassierra die een overstapje maakte zodat Davy Klaassen in de 49ste minuut de bal vol op de pantoffel nam en de bal perfect in de kruising vloog (1-0). Cocu zag dat Guardado moegestreden was en bracht voor hem Siem de Jong in en de meeste supporters in de ArenA  verwelkomden hem met applaus. Dit gaf de bezoekers een nieuw impuls en ontstonden er kansen voor Pröpper en Luuk de Jong. Onana kon met een paar mooie reddingen hun pogingen keren. Helaas was het in de 81ste minuut uitgerekend Siem de Jong die de 1-1 maakte en daarmee de eindstand van de wedstrijd bepaalde.

Anwar El Ghazi werd met de brancard van het veld gedragen en gaat de winterstop in met een zware kneuzing aan de rechterzijde van zijn lichaam. Ook Siem de Jong raakte na zijn doelpunt geblesseerd en wel in zijn lies en wij denken dat de supporters van Ajax gehoopt hadden dat dit wat eerder was gebeurd.

 

Ajax – psv 1-1 (0-0)

’49 Davy Klaassen  1-0
’81 Siem de Jong 1-1

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 51.998
Gele kaarten: Jetro Willems (psv), Hakim Ziyech, Amin Younes (Ajax)

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sanchéz, Jairo Riedewald, Daley Sinkgraven; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; Anwar El Ghazi (’21 Meateo Cassierra), Kasper Dolberg(’26 Václav Cerny(’84 Mathijs de Ligt)), Amin Younes.

Opstelling psv: Zoet; Willems(’64 Brenet),Moreno(’70 Isimat-Mirin), Schwaab Arias; Ramselaar, Guardado(’58 De Jong), Pröpper; Pereiro, De Jong, Narsingh

Related posts

82 Comments

    1. Ajacied407

      Kan je niks tegen doen, was een wereldgoal van psv.. Wees trots op wat we hebben laten zien maat!

      1. Ajacied407

        En btw, pak alsjeblieft die fluit van die scheids af. We speelden gewoon tegen 12 man. Als we toch bezig zijn, hoef je Cassiera wat mij betreft niet meer in Ajax 1 op te stellen. De rest een dikke ruim voldoende, met name voor Lasse en Davy ?

        1. Ajax Barcelona JC for ever

          Een voldoende voor Younes en Cerny?? Waarom denk je dat wisselspeler Cerny werd gewisseld. Beide echt heel slecht. Rest prima.

          1. Ajacied407

            Ja oke, heb je een punt. Maar dit is sowieso het seizoen van Younes niet en wedstrijden benader je toch anders als invaller na zo’n blessure van Anwar. Maar de strijd die ze beiden leverden, maakte het persoonlijk voor mij een heel stuk goed.

          2. Litmanen

            We kunnen lang lullen over deze wedstrijd, maar als Dolberg en Ghazi niet uit de wedstrijd geschopt worden dan pakken we, gezien de nu gemiste kansen, gewoon drie punten.

            Ze mogen die scheids wel een stereo torentje sturen vanuit Eindhovén. Daar waren ze vroeger ook heel sterk in.

          3. Charka53

            Younes is al de hele competitie niks maar staat er elke keer weer in.Sinkgraven heeft laten zien dat hij een steeds betere links achter wordt en Veltman was een dikke voldoende ,mag van mij blijven staan .

    2. vak411

      Jammer… die mexicaan heeft er 2 uit de wedstrijd geschopt en ajax kreeg kans na kans.. ajax speelde goed. Sfeer was top in stadion. Zeker afscheid van frankie.. kan gebeuren 1-1.. media maakt stennis.. Siem werd toegejuigd.. maar guardado floten we uit…

      Voor alle veldman haters en tete fans.. kijk even op showtime.. daar hebben ze een artikel met een vergelijking qua statestieken tussen veldman en tete.. misschien ziet PB het toch niet zo slecht.. had ik ook niet verwacht..

      En over Ajax… we worden gewoon kampioen, die kakkerlakken hebben na januari al 19 jaar alleen schuimbekkende woorden maar geen daden.. pisvee zal wel iemand huren om kampioen te kunnen worden en wij worden de laatste jaren vanaf januari alleen maar sterker… fijne dagen broeders en zusters… wzawzdb ❌❌❌

      1. Geroldkohlen

        grappig dat ze statistieken daarmee kunnen vergelijken veltman speelt bijna 5 jaar en hoeveel en hoelang speelt tete??? sorry maar ik neem dat niet serieus. en daar in tegen veltman hoort gewoon niet op de back, maar in het centrum.

          1. Litmanen

            Statistieken, cijfers, analisten, journalisten, trainers, ze vinden Veltman allemaal de beste t.o. van Tete.

            En dan hebben we het niet over de wedstrijden van Tete in het eerste en in Jong. Want daar faalt hij keer op keer.
            Die jongen komt heus wel terug, maar op dit moment niet de beste op rechtsback.

          2. -buitenkantje rechts-

            De twee rechtsbacks lijken, als we naar de statistieken kijken, op opvallend veel punten niet voor elkaar onder te doen. De concurrenten creëren evenveel kansen per negentig minuten, onderscheppen ongeveer evenveel ballen, maken evenveel overtredingen, de passnauwkeurigheid is hetzelfde en de twee hebben wat betreft tackles eenzelfde succespercentage.
            Verschillen zien we pas bij bijvoorbeeld het aantal passes. Hier verstuurt Veltman er toch significant meer van dan dat zijn concurrent Tete doet. Tevens dribbelt Veltman iets vaker met succes het middenveld in dan Tete, maar dit is amper een significant verschil te noemen. Hiernaast verzorgt de vaste rechtsback van Bosz iets meer voorzetten, maar dit verschil wordt alweer teniet gedaan door het feit dat zijn succespercentage op dit gebied weer iets lager ligt.
            Bron: AS

          3. vak411

            Das waar jongens.. het zijn cijfers! Zo moet ik het ook zien maar veldman wordt hier door een aantal mensen als een soort kneus zonder hersens weggezet. Moet hij dan zeggen dat hij liever niet wil spelen? Ok, hij is niet de beste maar hoe sommigen hem door het slijk halen stoort me.. mooie dag vandaag… we worden gewoon kampioen!

      2. -buitenkantje rechts-

        Is altijd achteraf kijken.. Veltman speelde goed vandaag. Maar je weet achteraf nooit hoe Tete gespeeld zou hebben..
        Ook Sinkgraven op een paar missertjes na een goede pot. Hij heeft nog moeite met het timen van instappen.. ook situaties waarin hij moet kiezen tussen het dekken van meerdere opkomende aanvallers maakt hij nig wel eens de verkeerde keuze. Aanvallend daarentegen prima.

    3. De seijs

      Inderdaad was niet nodig. Wat we wel nodig hebben is een ervaren spits. Klaas-jan Hunterlaar. En Hardheid. Het is gewoon net als altijd net niet.Hoop dat het de 2e helft van de competitie beter gaat. Anders worden wij geen kampioen.

  1. Toppertje

    Zo jammer. Maar opvallend vaak in de laatste 10 minuten. Maar vertrouwen dat we het nog goed maken.

  2. KBouter

    Na Dolberg hebben we een spits nodig die de kansen wel benut, Cassierra was vandaag erg ongelukkig wat scoren betreft. Ajax had het af moeten maken, nu komen die lampen uut geslagen positie uit het niets weer terug.

    1. Ajax Barcelona JC for ever

      Cassierra begon niet best maar uiteindelijk gewoon ongelukkige wedstrijd maar niet slecht.

    2. PvL020

      Cassiera is niet ongelukkig, dit is helaas gewoon niet beter…. straalt niks uit en heeft geen killer instinct. Weet zeker dat Dolberg ze wel maakt, hoop dat hij snel weer opknapt

  3. Charka53

    Ajax was stukken beter maar de kansen werden niet benut , Cassierra had de wedstrijd op slot kunnen en moeten gooien maar helaas hij is nog niet een koele afmaker .
    Maar ik vindt dat er een goed elftal het op het veld stond .

  4. rickert

    vind dit wedstrijdverslag erg gekleurd… na de 49ste minuut hebben we geen reet meer gezien. de arrogante houding van een ‘we voetballen wel even uit’ kwam net zo hard weer terug het gezicht in. In eigen huis tijd lopen te rekken vanaf de 65ste minuut. Als Bosz zo op mentaliteit hamert, dan had hij het vuur aan de schenen moeten leggen op dat moment. onnodig, heel onnodig.

  5. reinaldo9

    Ziyech ook goed hoor kijk even hoeveel meters hij maakt en wilt altijd voorruit maar valse bal aannames tja jammer goed gespeeld schrok al bij de wissels

  6. dickst14

    ik begrijp niet, en niet alleen bij ajax dat wisselspelers niet klaar staan. laat ze om de 10 minuten warm lopen en elke minuut klaar zijn om in te vallen. Dolberg was in de 1e minuut geblesseerd en werd na 20/ 25 minuten vervangen.
    onbegrijpelijk. Younes heeft waarschijnlijk zijn 3e assist dit seizoen met dat balletje breed. klaassen fantastisch vandaag. Hopelijk de 2e seizoenshelft met : Onana
    Tete Sanchez Viergever/de Ligt Sinkgraven.
    Klaassen/vd Beek Schone
    Zijech
    Al Ghazi Dolberg Cerny/Traore

    1. PvL020

      Sinkgraven toch wel de LB van ajax speelde goed, maar hoop echt wel op Krul want je krijgt de zenuwen van Onana… alhoewel hij de bal wel goed pakte in de 2e helft maar vind hem te nerveus voor zijn spelers….. en altijd alles maarop Schanzes terwijl hij veel meer ruimte heeft voor de lange bal…… en het zal Veltman zijn die erg goed speelde vandaag zoals de meeste overigens

      1. KBouter

        Ik weet echt niet waar jij het over hebt, want Onana speelt al weken topniveau.

        Maar vooruit, last me verrassen, waar haal jij de info vandaan dat Krul op dit moment beter is?

        1. Ajax Barcelona JC for ever

          Waar haalt hij vandaan dat Onana amderen de zenuwen geeft wil ik wel weten. Ik vermaak me juist prima om die koele jongen. Daarnaast is het des Ajax om van achteruit op te bouwen ipv een bal in te leveren met een lange trap.

  7. AjaxVB15

    Trainert had klaassen door moeten schuiven ipv dolberg en donny erin moeten brengen. Cassierra echt een lachertje tot nu toe

  8. Bert62

    Wel leuk toch dat er een ajacied de gelijkmaker maakt voor PiSVee en er met een blessure afgaat.

  9. Kevke87

    Weet je wat mij het meest zorgen baart? Dat ze tot meerdere keren aan toe een voorsprong uit handen geven. Az uit, celta uit, feyenoord uit, standaard Luik uit, ook psv nu thuis. Dat zijn al 5 wedstrijden waarin een voorsprong uit handen wordt gegeven. Ik zal er wel nog 1 of 2 zijn vergeten.
    Maar hier moet toch echt wat aan gedaan worden, want als je een voorsprong zovaak uit handen geeft, moet er wel wat aan de voorbereidingen, misschien mentaliteit veranderen. Dit kan niet zo door blijven gaan. Ook nu misschien scheids wat tegen, maar onze jongens moeten ook gewoon harder worden man. Dit is gewoon richting het Europese niveau wat je nastreeft qua fysiek. Nou dan moet je niet zeuren en af en toe een beuk uitdelen en kunnen incasseren. El ghazi beetje slapzak wat dat betreft en dolberg is nog een A junior.

  10. Kevke87

    Wat ik het ergste vind is die arrogante kutkop van PB. zogenaamd alles onder controle. En dan dat zogenaamde grappig meelachen bij de interview. Misselijk wordt ik daarvan. Misschien een goeie trainer maar misselijkmakend.

  11. -buitenkantje rechts-

    Geweldige pot gezien! Heb genoten! Heerlijk die inzet.. eerste helft heeft PSV alleen maar achter de bal aan gehold. Compliment asn het hele team.. zwakke punt zonder Dolberg en Traoré kwam wel duidelijk aan het licht.. Geen slagkracht voorin. Younes moet gewoon even tot inkeer komen.. Even aan de kant houden.. Cassierra is geen echte afmaker. Had zeker 1 of 2 keer moeten scoren.. Cerny heeft gevoeld dat hij er nig lang niet was.
    Na de winterstop zou ik El Ghazi op rechts houden.. Traoré op links.. Dolberg spits.. Misschien nog even op zoek naar andere extra spits.
    Trwns belachelijk dat het door sommigen kwalijk wordt genomen dat Siem scoorde..

    1. Indojood

      Niets aan toe te voegen. Natuurlijk kan je Siem dat niet verwijten. Onzinnig populistisch geleuter.

  12. Opnaar40k

    We willen toch vermaakt worden! Het was 60 min. Prachtig om te zien. Dit is waarom ik naar AJAX kom. We hadden de 3 punten verdiend. helaas te weinig punten maar wel een heerlijke wedstrijd

      1. Opnaar40k

        Omdat na de 60e minuut ajax het initiatief kwijt raakte en de wedstrijd 2 kanten op kon vallen. Wel spannend om te zien maar als ajaxied werd het een beetje billen knijpen

  13. Indojood

    Heb Siem wel uitgefloten. Hij speelt voor de pisvlekken en ik applaudiseer niet voor mensen die voor die tyfusclub spelen, zo simpel is het. Komt Siem hier in de toekomst terug namens een andere club (behoudens 010-zuid) dan klap ik wel voor hem. Het heeft niets met Siem’s verdiensten voor ons te maken maar alles met het moment. Hij stapt het veld op met een pisvlekken shirt aan dus is hij de vijand en fluit ik hem uit.

    1. Teuntje

      Een collega van mij heeft tyfus gehad, Indojood. Ik kan je verzekeren dat hij op het randje gelegen heeft. Waarom niet gewoon je punt maken zonder de medische encyclopie erin te betrekken? Je betoog wordt er echt niet minder indrukwekkend door, hoor!

      1. Indojood

        Ik heb als klein kind in Indonesië ook t.b.c. gehad en op het randje gelegen. Verder wens ik hier niemand een erge ziekte toe. Tyfus, kolere, pleuris en tering zijn redelijk gangbaar in grotestadstaal dus ik zie het probleem niet.

          1. f-side64

            nee hoor daar zijn ze veel meer van die christelijke stakkers vr. en za. hoeren en snoeren en op zondag als 1 schijnheilige geknield in 1 koude kerk bidden en maar blerren jezus kom tot me of andere wereldvreemde uitspraken

          2. Ajax Barcelona JC for ever

            Jij hebt toch zo’n snuifshop? Doe een boel mensen een lol en snuif vanavond je hele voorraad in een keer naar binnen. Ik wil ook met liefde een enkeltje Aleppo voor je regelen hoor.

          3. f-side64

            weed rook je lullo ben je echt retarded of komt het door het feit dat je ouders broer en zus zijn !

          4. Ajax Barcelona JC for ever

            Ik weet dat je het moet roken maar je moet eens weten wat er gaat gebeurn als je het gaat snuiven. Even hemel op aarde en daarna hemel, of hel in jou geval, forever. ??

          5. f-side64

            ach gossie jij zal 4ever 1 zielig politiek correct lulletje rozewater blijven enwel zo erg dat je billemaatje m.rutte er jaloers van word.

          6. Ajax Barcelona JC for ever

            Ach, ik wens je een gruwelijke dood door teveel wiet te snuiven en dan ben ik een politiek corect lulletje? ???? Jongen, als het moet douw ik het persoonlijk in die gruwelijk lelijke gok van je. Past genoeg in. Neem in mijn moslim vrienden mee om er ook van te genieten. Maar genoeg geluld. Je bent nog geen druppel speeksel waard.

          7. Ajax Barcelona JC for ever

            Iedereen met het hart op de juiste plaats is in zijn ogen een politiek correct lulletje rozewater. Overigens vraag ik mij of of moslims vanuit het geloof besneden zijn. Joden wel.

          8. f-side64

            maar ajax b wees 1 vent en kom het dan bewijzen die stoere uitspraken dan is er eindelijk wat te beleven in me straat lullo.

          9. f-side64

            ach wat jij van me vind boeit me niet en leeg is me hoofd niet anders zou ik niet leven toch lullo

          10. Widi

            Me hoofd……..de wereld gaat ten onder aan domme radicale moslims en debiele leeghoofden zoals jij die erop reageren.

          11. Widi

            Dat bedoel ik: je kunt niets dan schelden en kinderachtig doen. Het meerdere gast je intellectuele capaciteiten te boven. Op je volgende bericht reageer ik niet meer.

      1. Indojood

        Misgekopt. Pisvlekken hadden punten moeten halen want dat is ook goed voor ons. Het is dus puur eigen belang. Ik heb dan ook nergens beweerd dat ik voor hen juich. Je denkt dat je heel slim bent, zeugajax, maar je bent en blijft een zacht ei die straks weer gillend wegloopt als het te hevig er aan toegaat.

  14. EugAjax

    Hahaha Indojood dat gebeurt niet meer. Lees je bijdragen terug en je zal beseffen dat iig ik jou niet meer serieus neemt, dus je raakt me niet meer. Dit was natuurlijk maar even grapje.

  15. EugAjax

    Ik bedoel iemand de meest vreselijke ziektes wensen in blijkbaar geoorloofde straat taal en dan vervolgens hopen dat die mensen jou helpen uit eigen belang? Hahaha nee jou kunnen we niet meer serieus nemen. Jammer want in begin leek je me een van de verstandigste hier, nou net niet dus ?

  16. Indojood

    Waar heb ik iemand een vreselijke ziekte toegewenst? Heb een bepaalde bvo een tyfusclub genoemd, dus geen persoon.

    Je moest toch wennen aan mijn “straattaal”, was gewoon weer een trucje om destijds Widi, AH en mij tegen elkaar uit te spelen met een kinderachtig Muppet Show riedeltje. Vervolgens één of ander slijmerig charmeoffensiefje. Tijdens Standard-Ajax hier janken dat je de TV hebt uitgezet na dat vuurwerk maar wel meteen na de wedstrijd met een analyse komen. Sinds ik lid ben van deze site, schrijf ik reacties op vrijwel dezelfde wijze en in dezelfde stijl. Jij bent hier vorig jaar november gekomen als een aandachtshoertje en dacht je met je zgn. universiteitsstudie en wollig taalgebruik gelardeerd met Engelse uitspraakjes, indruk te maken. Alles is een trucje bij jou, Emile Ratelband.

    1. EugAjax

      Indojood ik heb blijkbaar genoeg indruk gemaakt met mijn wollige unoversiteits teksten dat je mijn hele historie nog weet !!! Dank je zie ik als compliment, en nee dit is geen charmeoffensief! Ik heb geen behoefte aan goede relatie met jou of AH. Dus er is geen sprake van charmeoffensief. Widi heeft laatst gevraagd aan forum leden om beetje normaal tegen elkaar te doen. En daar ben ik het mee eens, dus ik probeer me daar aan te houden. Als je dat een charmeoffensief vind prima.

      1. Ajax Barcelona JC for ever

        Geen charme offensief. Je zegt zelf dat je het steeds leuker vindt om te discusieren met mij. Je bent een warhoofd Eneug ajax. Je peobeert mensen uit te spelen maar je probeert dat bij de verkeerd mensen. Probeer het eens bij de Seijs en Ajaxpers en fside64. Die zijn wel als guppies die acher je aanlopen. Kap met dat semi belangrijke gedoe van je. Je bent gewoon een cum laude nit wit.

        1. EugAjax

          Ok als je opmerkingen als leuker discussieren met jou een charme offensief vind dan is het een charme offensief. Ik geef aan charme offensief een andere betekenis. Laatst schreef ik “ik mag je steeds meer”, maar ik neem aan dat je begreep dat het cynisch was

          1. Ajax Barcelona JC for ever

            Jij verschuilt je telkens achter “dubbele” teksten. Kan je later altijd zeggen dat het anders bedoeld was.

          2. EugAjax

            Vaak hebben verhalen twee kanten en die probeer ik weleens te belichten, mijn mening geef ik er vaak bij. Kwestie van lezen en dat te kunnen onderscheiden

          3. Ajax Barcelona JC for ever

            Ik heb een probleem met domme en “dubbele” teksten. Kan jij verder ook niets aan doen.

Comments are closed.