There are no ads, please add some


Riedewald denkt niet aan vertrek: ‘Mijn tijd komt nog wel’

0911ajax-vitesse_riedewald

Jaïro Riedewald is al een tijdje geen basisspeler meer bij Ajax. De 20-jarige linkspoot werd in het begin van het seizoen nog als controlerende middenvelder opgesteld, maar trainer Peter Bosz kiest op die positie nu voor Lasse Schöne. Centraal achterin krijgt Nick Viergever de voorkeur boven Riedewald. Omdat Viergever geschorst is voor het thuisduel tegen PSV, krijgt Riedewald weer een basisplaats. Over een vertrek uit Amsterdam denkt hij helemaal niet na.

“Ik ben helemaal niet bezig met een transfer. Ik heb het naar mijn zin en het is dichtbij. Ik houd van Ajax en mijn tijd komt nog wel. Zoals Kenny Tete al eerder zei in een interview: er zijn veel jongens die in jouw schoenen willen staan. Zo moet je het benaderen”, legt Riedewald uit aan AT5. Natuurlijk wil hij spelen en het liefst zoveel mogelijk: “Zo’n vier wedstrijden in de maand. Dat is de afgelopen twee, drie maanden niet gelukt. Daar baal ik enorm van. Ik wil wedstrijden spelen, ervaring opdoen.”

Gerelateerde posts

28 reacties

 1. marcussboss

  dit is de instelling die bij vele ontbreekt! ik gun hem van harte zijn tijd in het mooiste shirt van de wereld!! laten we hopen dat hij nog een aantal jaar bij ons in de basis gaat vlammen!

  1. Charka53

   Hij is nog jong marcussboss zijn tijd komt nog en wordt beloond voor zijn goede instelling.

   1. marcussboss

    laten we het hopen! ik hoop niet dat tete en riedewald bazoer straks achteraan gaan. Het is eeuwig zonde als je zulk talent kwijtraakt

     1. marcussboss

      ik dacht dat tete die pizzabakker als zaakwaarnemer had toch? dan weten we in elk geval zeker dat die er vandoor gaat.

     2. Remco425

      Tenzij Tete zelf nadenkt over zijn eigen toekomst en die niet laat bepalen door die rioolrat die alleen aan zijn eigen geld denkt.

   1. HURBIE

    Heb er in al die jaren dit ook horen zeggen eb voor je het wist waren ze weg

    AFWACHTEN ZIEN WEL

   2. Litmanen

    Die basis is na donderdag nog ver weg. Met Dijks en Tete, toch routiniers, was Ajax tegen Cambuur heel zwak aan de zijkanten.

   1. vak411

    Verwacht maar geen reactie kabouter..
    viergever is misschien niet te beste maar wel constant betrouwbaar en zeikt nooit.. beetje respect voor dit soort jongens zou op zn plek zijn.

 2. KBouter

  Het is voor hem en Ajax te hopen dat hij het zijn concurrenten moeilijk gaat maken. Daar word Ajax alleen maar sterker van.

 3. Jimmy1971

  Juist als je echt als Ajax weer mee wil tellen heb je ook een hele sterke bank nodig , de jongeren moeten beseffen dat je met de hele selectie prijzen wint , je wint niets met alleen 11 spelers …
  Kijk naar de grote Europese clubs wat daar op de bank zit !
  En die spelers hebben zich al lang bewezen ..

 4. FrankiC

  Ik twijfel daar erg aan. Hij is dit jaar aardig stil blijven staan en hard voorbijgestreefd door de concurrentie of het nu voor de CV (De Ligt) LA (Sinkgraven) of op 6 (Schöne) is.

  1. -buitenkantje rechts-

   Komt ook door gebrek aan spelritme.. Zie Viergever.. speelt nu wekelijks en gaat steeds beter voetballen.. Vertrouwen en spelritme.

   1. FrankiC

    Dus als hij wekelijks gespeeld zou hebben, zou hij het niveau van (één van) die 3 wel gehaald hebben?

    1. -buitenkantje rechts-

     Wel het niveau van Viergever denk ik. Als centrale verdediger. Met de Ligt daar achter als Jonkie.

     1. FrankiC

      Klopt vwb Viergever. Maar De Ligt is hen wat mij betreft al voorbij. Vraag is of hij al wekelijks dit niveau kan aantikken/vasthouden.

     2. -buitenkantje rechts-

      Ben ik met je eens FrankiC.. In aanleg de Ligt nu al beter. Maar ik vind hem te jong om al wekelijks te brengen. Laat hem nog even aan het vinketouw.

     3. FrankiC

      Ik dacht even dat je vond dat het alleen om spelritme en vertrouwen zou gaan. Anders hadden we op die posities net zo goed Zimmling, Heitinga en Boilesen kunnen handhaven.

 5. ajacied078

  zie hem nog steeds als linksback maja bosz kiest daar voor sinki. centrum staat goed met sanchez en viergever. met ligt als back up. dus zit hij helaas in de wachtkamer.

Reageren is niet mogelijk.