There are no ads, please add some


Bosz wil niets weten van kritiek overschatting door opstellen reserves

1208standard-ajax-bosz

Peter Bosz laat in De Telegraaf weten niets te kunnen met de kritiek dat hij zijn hand overspeeld heeft door een bijna compleet reserve-elftal op te stellen tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Cambuur: 2-1. ‘Achteraf is het zo makkelijk om te zeggen dat ik een ander elftal op had moeten stellen. Onzin! Daar ging het in de wedstrijden in Europa tegen Panthinaikos en Standard Luik toch ook niet over. De jongens die nu speelden kregen de kans. Ze hebben het zelf vergooid.’

Bosz vergeet voor het gemak dat de Europa League duelks waarnaar hij verwijst eigenlijk al een formaliteit waren omdat Ajax zich al geplaatst had. Als je spelers verwijt een duel niet te mogen onderschatten staat dit haaks op door te stellen ‘het is maar Cambuur’ een B-elftal de wei in te sturen. Bosz denkt er kennelijk anders over. Wellicht is het een beuste keuze: Op drie fronten mee doen vergt keuzes maken en prioriteiten stellen. Toch is ook Bosz kritisch op zichzelf: ‘Het is mij niet gelukt om spelers gisteren met de juiste motivatie het veld in te sturen’, zo verteld hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen PSV van zondag aanstaande.

Zie ook eerdere bericht:
Bosz en Viergever: ‘Schande is nog mild uitgedrukt’

Gerelateerde posts

26 reacties

    1. marcussboss

     Jaa precies en het gaat toch om het vertrouwen dat die spelers genieten van hen trainer! dat we nu uit de beker liggen is jammer, maar we kunnen ons nu wel meer richten op Europa en competitie!

     1. paulvos

      Ja en als we er in europa en de competitie eruit liggen is dat ook jammer, de weduwe jammer de ouwe jammer is dood.

     2. marcussboss

      Waarom nou weer “weg met die man”? Door Bosz is het voetbal 150% aantrekkelijker geworden. ik vind niet dat er zo zwart wit gedacht hoeft te worden hoor. Hij zal zelf ook wel iets anders voor ogen hebben gehad toen hij deze opstelling toonde en soms pakt nou eenmaal iets volledig verkeerd uit. Dit neemt natuurlijk niet weg dat hij het verder best wel goed doet

   1. Litmanen

    Het ergste vind ik nog dat de meest ervaren spelers gisteravond het hardste door het ijs zakte. Buiten De Ligt kon hij inclusief de keeper de hele verdediging wel wisselen, maar ja, zelfs Bosz mag maar drie keer wisselen….

    Verder op het middenveld allemaal aanvallende lichtgewichten, tjonge, wat een wijsheid van Bosz. Hij zal zo dag wel vol op de aanval gaan. Weer drie punten doorgespoeld.

  1. jojocoolio

   Hij moet zich wel goed realiseren dat wij als ajax altijd door moeten gaan tegen een laag vlieger… dit is onacceptabel voor een club als ajax en hij zal zondag wel heel goed moeten laten zien met onze ploeg dat dit een incident was…

  2. Charka53

   Jij bent niet zo’n fan van Bosz hè koote207 , die nederlaag kan je niet alleen op het conto van Bosz zetten vind ik die jongens hebben twee partijtjes laten zien dat ze dit wel aan konden en in de competitie hadden ze toch ook van Cambuur gewonnen , dus hebben ze nu laten zien dat het geen echte winnaars zijn.

  3. hansjmn

   Het zal ool tegen De lichtstad een heel moeilijk verhaal worden. De laatste wedstijden kunnen we in het strafschop gebied geen potten breken. We komen er niet aan te pas !! En dat heeft met Petertjes opstelling en invloed te maken! Houd mijn hart vast dat we weer een zepert maken

  1. frenkynairo

   hahaha klopt woody. En de Europa league duelks waren toch maar een formaliteit. eerst ff je stukje teruglezen voor je hem plaatst fredje.

 1. SarAjaxxx

  Precies tegen die grieken en belgen was iedereen nog zoooooo blij ze hadden hun dag niet gister vergeten en vergeven en gewoon verder

 2. Iceman

  Oke Bosz heeft de spelers gespaard voor de topper tegen PSV. Maar dan moeten ze wel winnen Zondag en dan is het vergeven en vergeten anders niet anders kan Bosz wat mij betreft in pakken.

 3. Dagrump

  Hopelijk heeft het de rest van de spelers goed gedaan die rust wat ze hebben gehad. Als we maar winnen zondag !!! Belangrijker dan de beker maar nog steeds zonde dat we eruit liggen !!

 4. Hazez

  Je kunt toch ook eerst met wat basis spelers beginnen en dan de winst veilig stellen en dan de jonkkies erin laten inplaats van anders om ? Nu zag je dat de wissels telaat gebracht werden dus bosz mag deze nederlaag zeker op zijn conto zetten !!

 5. Forever nr14

  Naar mannetje, ik blijf het zeggen! Had al geen vetrouwen bij zijn aanstelling. Was gisteren gewoon op volle sterkte begonnen joh, dan had je nog kunnen zien. Bij verlies zondag, mag Bosz voor mij part vetrekken.

 6. Brokamp

  Zeker weten, als hij met 7a8 basisspelers was begonnen had hij er na rust 3 kunnen wisselen. Je moet toch immers 2 westrijdjes in een week kunnen spelen. Ik heb altijd minimaal 50 uur per week gewerkt in mijn eigen zaak. Heb ik wel 30 jaar vol gehouden. Rot op man!!!

  1. Widi

   Als jij zo hard hebt gewerkt, wat ik zonder meer aanneem, heb je wel een ongelukkige keuze gemaakt met betrekking tot je nickname…..

 7. EugAjax

  Bosz staat niet bekend om kritisch naar zichzelf te kijken. Was gewoon verkeerde keuze om heel elftal om te gooien. Ik maak me wel zorgen over ontwikkeling van bepaalde spelers. Nouri en Cerny voornamelijk. Bij Nouri moet ik altijd terug denken aan Tarik Oilida. Van hem werd gezegd “de nieuwe Cruijff” zo goed was Oulida in de jeugd. Echter nooit echt doorgebroken. En Nouri moet nu echt gaan aanhaken. Want 19 jaar is nog jong, maar tijd begint wel te dringen.

 8. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

  Ik hoop dat we alle overtrokken reacties inmiddels hebben gehad op het verlies. Ik zou zeggen kijk eens naar de historie. Hoe vaak is Ajax al eens uitgeschakeld door een veel lagere ploeg terwijl ze gewoon met het erste elftal speelde. Tegen amateurs zijn er zelfs verlengingen aan te pas gekomen. Zoals eerder gezegd shit happends, it’s all in the game. Uithuilen en doorgaan. Ongelooflijk hoe zwaar zaken hier aangezet kunnen worden, je zou er bijna van uit je plaat gaan 😂

Reageren is niet mogelijk.