There are no ads, please add some


Cambuur kegelt Ajax uit bekertoernooi

KNVB-Beker

Ajax heeft vanavond de tweede nederlaag in vier dagen moeten incasseren. Tijdens het bekerduel in Leeuwarden ging het opnieuw mis voor de Ajacieden en was het Cambuur dat de wedstrijd met 2-1 won. 

Trainer Peter Bosz koos er opnieuw voor om de jonkies een kans te geven maar dat liep in de eerste helft verkeerd af. Een dramatisch Ajax wist zich geen raad met het countervoetbal van Cambuur en werd zelden gevaarlijk voor het doel van doelman Nienhuis. Via twee doelpunten van Barto kwam Ajax zelfs op een 2-0 achterstand. Na de rust besloot Bosz om met dezelfde elf spelers aan te treden maar nadat bleek dat hiermee geen winst was te behalen besloot Bosz om drie wissels toe te passen. Amin Younes, Kasper Dolberg en Lasse Schöne kwamen 25 minuten voor tijd in het veld. Uit een voorzet van Schöne wist Clement nog de aansluitingstreffer te maken en Cambuur leek op dat moment even zoekende. Toch wist Ajax geen gebruik te maken van de tijdelijke paniek bij Cambuur en had alleen Nick Viergever nog de kans op de gelijkmaker maar zijn inzet werd knap gepareerd door doelman Nienhuis. Doordat ook Cambuur weigerde om Ajax de nekslag te geven bleef het duel spannend tot de laatste minuut. Met de tweede nederlaag in vier dagen tijd is er ongetwijfeld nog meer spanning komen te staan op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Psv.

Cambuur – Ajax 2-1 (2-0)

’20 Barto 1-0
’39 Barto 2-0
’67 Clement 2-1

Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Blackson, El Baad, (Cambuur), Nouri, Van de Beek (Ajax)

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Anderson, El Baad, Schilder, (/28 Houtkoop), Peersman, Blackson, Monteiro, Bakker, Van de Streek, Hoefdraad, Barto

Opstelling Ajax: Diederik Boer; Kenny Tete, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Mitchel Dijks, (/63 Lasse Schone), Abdelhak Nouri, Frenkie de Jong, (/63 Amin Younes), Donny van de Beek, Václav Černý, (/63 Kasper Dolberg), Mateo Cassierra, Pelle Clement

Gerelateerde posts

82 reacties

  1. vak411

   Jij niet seis maar ik snap het gezeik van sommige gloryhunters niet.. als Bosz jong Ajax er in zet en ze winnen met 5-0 van Willem II dan zitten ze met hun pikkie te spelen als hetzelfde team niet opgewassen is tegen cambuur ligt het allemaal aan Bosz.. rot op man.. hoe kortzichtig zijn jullie? En nu weer zeiken om Tete? Ipv Veldman? Bosz heeft gelijk.. tete is zoooo slecht.. man man, durf hier niet om tete te vragen voorlopig…

   Lange terugweg dus ik zeg.. fuck die hoerebeker… pak die schaal!!! Weltrusten aan de gloriehunters… slaap zacht aan de fans

   1. De Ajacied

    Gewoon een trieste pot was dit, wie er ook speelde het was een drama, klaar
    Hoop zondag toch een stijdbaarder Ajax te zien anders ga je er 3 op 3 verliezen
    ❌❌❌

   2. Johan065

    Dus jij snapt niet dat wij boos zijn. Denk jij dat wij stom zijn? Welke trainer laat zijn beste elf aan de kant staan voor 1 wedstrijd voor de winterstop en na zo een wedstrijd bij Twente. Wat zullen ze lachen in Rotterdam en Eindhoven.

    1. rickert

     Gegokt en verloren… het is niet Peter zijn schuld, de spelers hebben een wanvertoning geleverd, daar moeten we het voor nu mee doen.

     1. rickert

      Helaas hoort dit ook bij de sport, je hebt hele talentvolle jonge jongens.. maar soms kan het wat grillig zijn. Je kan naar Peter wijzen, maar die kan hooguit hun vetertjes nog strikken voor ze het veld op gaan, daar moeten ze zelf vechten als leeuwen. Het was slecht een schande, maar nu doorkijken op naar zondag. Het kampioenschap blijft het belangrijkste, hopelijk staat iedereen nu weer op scherp en hebben ze er van geleerd. Ik kan niet anders zeggen, dan dat Bosz dit elftal 80% van de tijd prachtig laat voetballen, houd vertrouwen!

    2. vak411

     Wij boos zijn? Waar was je? Ik ben verdorie 2 uur terug aan het rijden uit het stadion dus ga me met niet vertellen wie er boos moet zijn. Ajax was slecht, mee eens maar ik stoor me aan die kutkinderen die nooit in een stadion komen en Bosz overal de schuld van geven. Toen ajax met een B team won van Willem
     II was het hosanna hier.. oooo wat goed van Bosz.. nu geeft hij het B team weer een kans zodat het A team
     Fit is voor zondag. Nu is het Bosz zn schuld… waar zijn nu al die Tete fans? Wat was die waaaaaaaardeloos.. moest Younes oprotten en Cherny spelen? Tja, week 2 op rij…

     Bosz traint met die gasten, hij ziet ze meer dan wie dan ook hier.. boos zijn mag maar vertrouwen ipv domme kindse kut opmerkingen heb ik niets mee en de echte fans met mij ook niet!!!! Wzawzdb…

    3. Charka53

     Natuurlijk zijn we boos en wat ze daar lieten zien was beneden alle peil , het is niet de schuld van Bosz vind ik die jongens hebben het Europees goed gedaan dus begrijpelijk dat ze vanavond de kans hebben gekregen en zijn met z’n allen door het ijs gezakt en achter af kunnen we altijd zeggen had het maar anders gedaan maar dat is niet reëel. en één ding is zeker er zijn er wel een paar die echt een plaats op de bank hebben verdiend.

   3. frenkynairo

    @ vak411 toen tete hem er lekker in knalde tegen Panathinaikos zat je ook met je (pikkie) te spelen. dus om het op te nemen voor bosz en dan vervolgens te zeggen dat tete er niks van kan. had vandaag gewoon een off-day en hij was zeker niet de enige. mag ook alleen komen opdagen als t b-team wordt opgesteld.

    1. vak411

     Dan heb jij duidelijk geen flikker hier gelezen de afgelopen weken.. ik vin tete een prachtig talent maar veldman doet het prima. En Bosz haalt zn gelijk weer.. lees goed voordat je jezelf voor lul zet met domme opmerkingen… als im er naast zit zeg ik het ook wel.. dat had je geweten als je mijn mening over dolberg gelezen had de afgelopen maanden…

     1. Geroldkohlen

      sorry maar ik blijf tete beter vinden dan veltman! vooral na afgelopen zondag. hij is een van onze ervaren spelers, maar brengt te weinig! en is sinds zijn debuut niet beter geworden, en hoort gewoon niet op rechtsback.

     2. vak411

      Dat mag gerard, ik reapecteer je mening!! Laat Tete mijn ongelijk maar bewijzen zondag door heerlijk de 4-0 er in te knallen!! We hoeven het niet eens te zijn. Ik lees met veel genoegen de mening van Jou, litmanen, eug, seijs, amsterdamse
      Hagenees, herbie enz enz.. maar alleen maar zeiken zonder reden kan ik slecht tegen hier..

     3. Geroldkohlen

      dat vind ik ook 411! zondag of het a of b elftal er staat of het AB elftal er moet gewonnen worden!!!

     4. frenkynairo

      @vak411 nee sorry volg je mening idd niet , ben geen fan van je ofzo… vind tete gewoon een topper en ben zeker niet de enige. ohja en je mening over dolberg boeit me ook niet.

     5. vak411

      Frenkynairo kom met goede argumenten en probeer me niet voor lul te zetten want je zet jezelf voor lul. Ik probeer realistisch te zijn en niet vanachter teletekst mijn mening te geven. Je hoeft mijn fan niet te ziin maar heb geen grote bek over mij terwijl ik best realistisch ben hier..

     6. frenkynairo

      je praat over goede argumenten en noemt me vervolgens een teletext supporter. gebaseerd op niks. wat wil je horen dat veltman nog geen 1 keer ze directe tegenstander heb opgevroten. dat mensen praten over zijn aanvallende kwaliteiten terwijl die het zelfde zijn als van tete allebij weinig rendament. dan komt het allerbelangrijkste voor een En verdediger. En dat is verdedigen en dan is tete 10x beter.

  2. koote207

   Zo nu nog ff europa uit en we kunnen ons volledig richten op de competitie👍en zo worden we weer een jaartje zoet gehouden en betalen we inmiddels de duurste seizoenkaart van Europa👍 stom zijn we eigenlijk🙈

 1. KBouter

  Zeer matig, zeer slecht…wat de jonkies dit seizoen al waar maakten, lukte het nu helaas niet. Ik had al een slecht voorgevoel, het middenveld en aanval was ook wel erg jeugdig en gezien van de vorm van sommige jongens kon het eigenlijk niet uitblijven.

  1. frenkynairo

   nooit toto op de club zetten waar je van houdt Nick. als ze verliezen ben je dubbel teleurgesteld. En de quotering is toch vaak laag.

 2. Teuntje

  Peter Bosz is te veel aan het experimenteren geslagen en zet een team neer dat niet in balans was.
  Slecht moment, daar er nu twee hele slechte wedstrijden op rij zijn neergezet en zondag PSV wacht

 3. Forever nr14

  Bosz???????? Opzouten man!!! Ongelooflijk en dan zeggen dat je de beker serieus neemt, droeftoeter!
  As zondag verliezen we ook, daar kun je op wachten

  1. vak411

   Als jij zegt dat “we” zondag ook verliezen.. flikker dan lekker op hier… of heb je ook het hoogste woord al “we”. Zondag toch per ongeluk winnen…

 4. Teuntje

  Nou gelukkig! De trainer heeft duidelijkheid nu hij spelers door de ondergrens ziet zakken.
  WTF

 5. Johan065

  Wat een knus die Bosz. Denkt dat hij het gewwon met een B elftal kan. Wat zullen ze lachen in Rotterdam en Eindhoven om die sukkels uit Amsterdam. Gaan we echt niet winnen zondag. Ik schaam me voor deze arograntie

 6. Michel6172

  Als Bosz wilt gaan experimenteren met de jeugd moet ie niet in de trainer in het eerste zijn. Dat jong Ajax het een paar wedstrijden goed deed oké maar we hebben meer spelers. Kom op Bosz, wtf doe je Ajax aan!!!! Schande!!!!

 7. EugAjax

  Zo Bosz heb je nu wat je wilde? Je zet de jonkies voor lul, je zet de (meegereisde) supporters voor gek, een van de mooiste wedstrijden in een seizoen (finale in Kuip).door ons neus geboord . Hopelijk ben je mans genoeg te melden dat je Cambuur vreselijk heb onderschat. Vergelijking met andere gerouleerde wedstrijden slaat nergens op. Willem Ii komt wel in de buurt maar daar stelde hoj gewoon ook goede eerste elftal spelers op nu geen 1 (op viergever na), en in Europa Cup waren twee oefenwedstrijden omdat we al geplaatst waren. Clubs die (te) veel rouleren daar loop t het vaak slecht mee af. Dat is geen hoge wiskunde dat zijn feiten. Hij heeft naam Ajax te grabbel gegooit en ik verwacht totale revanche zondag. Bij derde verlies op rij krijgt Bosz van mij dikke min voor eerste seizoenshelft.

 8. Vakje129

  Onderschatting van de tegenstander is het domste wat je kan doen , zij hebben niks te verliezen wij wel. Dus Zondag er gelijk opklappen en dat tot het laatste fluitsingiaal

 9. Iceman

  Goed gedaan Ajax en bedankt peter je was weer geweldig met expirimenten en zondag lekker beginen aan de topper tegen PSV goed voor het zelf vertrouwen deze wedstrijd. 😡😡😡😢😭😭

 10. Geroldkohlen

  ach wat zeiken mensen nu, bijna dit zelfde team won van de Grieken en speelde top tegen Luik hoezo voor lul! dit heb je met een jong team , hiermee leren ze de klappen van de zweep kennen en dat gaat met vallen en opstaan! het is jammer idd en ja Bosz zit wel vaker fout, en heeft vaker dingen fout gezien of ziet nog steeds dingen niet helder. maar ik heb het gevoel dat, de koppies van alle spelers bij de wedstrijd tegen de lampies is!! nu moeten ze het tegen de lampenkappen echt goed gaan maken, zondag was het slecht en vandaag. dus tegen de lampen moet gewonnen worden, geen excuses meer!

  1. EugAjax

   Gerald grootste verschil is twee vriendschappelijke wedstrijden, want stond niks meer op spel, dit was een do or die wedstrijd. Dat is een totaal ander verhaal. Plus je motiveert tegenstander driedubbel. Ik blijf kwaad want beker is zeer mooie prijs met finale in Kuip. Maar goed ik vermoed wel dat er nu een geladen elftal staat tegen PSV. Ik verwacht niet anders dan drie punten en iid geen excuses

   1. Geroldkohlen

    denk je dat nu echt eug?? vriendschappelijk bestaat niet meer en Luik ging er vol voor en we hebben ons waardig staande gehouden want Luik speelde wel nog voor een plek voor de volgende ronde en het was een tegenstander dat beter was dan cambuur hoor de basis elf tegen bakte er ook geen zak van dat was ook een belangrijke wedstrijd of niet dan?? nee ik vind het dus geen verschil.jonkies en reserves kunnen falen vanwege onwennigheid en en spel ritme, dit moet je incalculeren. maar goed ajax a elftal faalde afgelopen zondag en jong vandaag, nu gezamenlijk winnen van de lampenkappen!!! en dat is een must!!!

    1. EugAjax

     Geroldkohlen ik bedoel te zeggen dat er voor Ajax en dus voor de jonkies nu een andere druk op de wedstrijd zat. Luik moest nog wel ervoor voetballen maar Ajax kon vrijuit voetballen. Dat is wat anders. Maar ik geef toe tegen Luik was het super. Maar met jeugd is wisselvalligheid een groot kenmerk en dus was dit onverantwoordelijk. Maar goed tegen PSV de drie dan maar pakken die gasten

     1. EugAjax

      Gerold nog even een dingetje ik geef niet af op spelers die vallen niks kwalijk te nemen vind ik

     2. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Sinds wanneer speelt Bosz? Het zijn de spelers die gewoon niet thuis gaven en gewoon van Cambuur hadden kunnen en moeten winnen. Off day komt altijd ongelegen.

     3. Geroldkohlen

      daar kan ik wel een beetje in mee eug! er had misschien 2 spelers uit de basis erbij in moeten staan, vanaf het begin om de lijnen uit te zetten bijvoorbeeld sanchez en lasse.

  2. Johan065

   Die wedstrijden gingen nergens meer om , dus die vergelijking slaat nergens op.Misschien een idee om zondag met de A1 tebeginnen. Hebben ze lekker nog een paar dagen eerder vakantie.

   1. Geroldkohlen

    voor Luik stond er genoeg op het spel daarom was er ook strijd in die westrijd! en het is Europees en denk je dat die jongens zich niet willen laten zien?? eerst roepen hoe goed ze speelden toen en nu neer sabelen! weet wat pas schandalig is ervaren krachten die wekelijks niet thuis geven en gewoon mogen blijven staan! terwijl deze jongens nog vol in ontwikkeling zijn! snap dat je baalt ik ook, maar ik ga op deze groep niet zo reageren.

 11. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

  Gerard, vak411 laat ze maar uitrazen met opperhoofd EugAjax aan kop. Er valt geen zinnig woord mee te wisselen nu.

 12. Gert Ajax

  Het zijn jonge jongens daar kun je niet van verwachten dat ze iedere wedstrijd top zijn daar missen ze de routine voor.
  Psv gewoon met de beste opstelling oprollen is ook weer nodig voor het vertrouwen.
  Beker niet kampioen wel👍

 13. Forever nr14

  En “echt” goed maken kunnen ze niet, dat zag je afgelopen zondag wel weer, zodra er een beetje druk op staat, geven ze niet thuis, en zo lopen de kakkies uit en de lampies in!!! Nog een misstap van Bosz en ik ben er helemaal klaar mee, had al weinig vetrouwen met zijn aanstelling overigens.
  Dijks? Cassierra? En gewoon je tegenstander onderschatten, is echt NOT DONE!!

 14. Jimmy1971

  De andere wedstrijden in de beker en Europees vond iedereen het jong Ajax geweldig , en nu moet Bosz opeens weer opzouten ..
  niets veranderlijker dan een emotionele supporter !
  Eerst waren onze talenten suoerieur en nu kan je zo tegen Cambuur opeens niet met dit team spelen ?
  F de Boer is zelfs met het echte eerste nog nooit ver gekomen in de beker , dus om nu alles op Bosz te schuiven terwijl hij tot de wedstrijd twente nog de held was …

 15. ajaxpers

  Hij is nooit een held geweest. De nieuwe aanwinsten van Ajax zijn goede spelers. Hij is 100% niks.

 16. -buitenkantje rechts-

  “Nu niet ineens doen alsof er iets aan de hand is” zei Bosz.. En nu dan?
  Ik zei het al.. Cambuur us het Feyenoord van Friesland.. Dit is voor velen de wedstrijd van het jaar.. De mouwen worden opgestroopt.. iedereen loopt 2 stappen harder..
  Schande! Hoor ik Bosz zeggen.. Wie treft deze schande is misschien een betere vraag…

 17. KBouter

  Zo, het is weer rustig hier, kindergehalte was ff erg hoog hier. Verloren en weer verder, zondag wacht een belangrijke dus niét te veel stilstaan hiermee.

 18. Iamsterdam2015

  Kom net thuis en heb helemaal niks meegekregen. Denk ga ff ” lekker” kijken …………laat maar.
  Gaat weer lekker!!!! En aan het commentaar hier te lezen was het schandalig slecht??

 19. Forever nr14

  Na een prachtig ochtend nieuws, eindigt de dag weer in mineur! Hetzelfde als afgelopen weekend, kunnen we inlopen of uitlopen gebeurt het tegenovergestelde juist!

 20. Boristja

  Bosz had beter een mix kunnen opstellen van talenten en gevestigde ajax1 spelers. Maar dat is achteraf geleuter… Buiten verdient cambuur ongelooflijk veel respect. Strijdlust van minuut 1 af aan. En ook geen gezeik en tijdrekken.

 21. Bert62

  Ik ben en blijf voor Ajax maar hoe kun je zo arrogant zijn om je tweede keus op te stellen en te denken dat je zomaar even van Csmbuur wint

 22. Forever nr14

  @vak411, met deze instelling kun je het zondag wel vergeten, dat is wat ik wilde zeggen, waarom kunnen we het dan weer niet opbrengen om er “vol” voor te gaan, WillemII, Roda, Twente,Rostov vergeten soms?
  We hebben leuke wedstrijden gespeeld, maar 1 zwaluw…..!

 23. Gepe

  Deze nederlaag komt op een perfect moment. We kunnen ons nu richten op 2 belangrijke zaken,de competitie en Europa. Wat deze wedstrijd ook duidelijk maakte,is dat het vele,onzinnige geroep om spelers als Nouri,Cerny en De Ligt,die volgens velen al in de basis moeten ten koste van de heren die er nu staan,nergens om gaat. Natuurlijk zit er een schitterende lichting aan te komen,maar op dit moment kunnen ze nog niet(!) mee met de grote jongens. Hun tijd komt nog wel. Verder nu geen paniek gaan lopen schoppen, PB heeft zijn basis-elftal goed staan,dat heeft deze wedstrijd nog eens goed bewezen. Zondag vol op de winst tegen PSV,om na de winterstop deze goede lijn voort te zetten!

Reageren is niet mogelijk.