There are no ads, please add some


Jonk: ‘Ajax is zondag de bovenliggende partij’

Wim_Jonk

Wim Jonk vertrok ongeveer een jaar geleden bij Ajax na een verschil van inzicht met het technisch hart over de te varen koers. Toch volgt Jonk de club nog op de voet en kijkt hij uit naar aankomende zondag als Ajax het opneemt tegen Psv. Volgens Jonk kan het haast niet anders dan dat Ajax de wedstrijd gaat winnen.

‘Ik ben een Ajacied, maar ik kijk vooral uit naar een leuke voetbalmiddag. Psv heeft in het verleden bewezen gevaarlijk te zijn in een underdog-positie, maar ik verwacht dat Ajax uiteindelijk toch de bovenliggende partij zal zijn. Ze weten elkaar net iets sneller te vinden, spelen in een hoger tempo. Bij Psv hebben ze op dit moment geen vertrouwen en dat zie je terug in het spel. Met Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech hebben ze een middenveld met creativiteit en onvoorspelbaarheid, iets wat Psv in mijn ogen ontbeert’.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

104 reacties

   1. HURBIE

    Heerlijk om dit te lezen van iemand die in hart en nieren een echte AJAX MAN is en blijft
    Ook voor ons

   1. De Ajacied

    Laten we met ons allen hopen dat Wim Jonk gelijk heeft en Ajax zondag 3 punten pakt,
    Mijn tactiek in deze pot is; geef die boere de bal en ze weten niet wat ze moeten doen 😂
    Tete op rechtsback en Veltman op de plaats van
    4gever, of de Ligt erin
    Dan denk wn hoop ik dat alles goed komt
    ❌❌❌

   2. dickst14

    Ik hoop echt dat hij in de toekomst terug komt bij Ajax. Kijk de jeugd eens momenteel. Ook als vervanger van Bosz in de toekomst zou hij niet misstaan.

  1. De seijs

   Open deuren? 95%zegt hier steeds dat klaassen niet functieneert op het middenveld ! En laat nou Jonk nu zeggen dat klaassen met de andere 2 middenvelders het heel goed en snel doet! En ik ben nou net als Jonk een van die 5 % die het dus heel goed ziet. Dus de seijs heeft net als Jonk er wel verstand van. Als jullie het maar weer effe weten. (kamp Jonk!)

   1. FrankiC

    Ik hoor ook bij jouw 5%, maar kies geen kamp, want ik ben het niet altijd met Jonk eens (bijv als een aankoop een directe versterking is dan is dat wel geoorloofd etc). Het feit dat er binnen 1 club, waar je geacht wordt hetzelfde na te streven, over kampen moet praten is al verwerpelijk. Daarbij voel ik me oud en wijs genoeg om per situatie een mening te vormen. Klaassen is onze tacticus, aanjager, kilometervreter, diepgaander die nu eenmaal andere kwaliteiten heeft dan Ziyech/Schöne, maar er al 8 in heeft liggen. Kritiek onterecht ook al gaat er wel eens iets mis.

    1. EugAjax

     FrankIC en Seijs niet verrassend maar ik sluit me volledig aan bij jullie Klaassen fanclub! Ik vind hem echt heel erg goed! En inderdaad heel erg leuk dat Jonk vooral het middenveld prijst! Ja de. Jonk vrienden zullen toch opkijken van deze ironie. Echter ben het wel met FrankIC eens, eigenlijk is het te gek voor woorden dat binnen Ajax altijd over en binnen kampen word gesproken. Is het niet gewoon ons aller Ajax? 😃. Behalve dan niet voor Gudelj!

   2. Litmanen

    Zo jammer, ik ging bijna denken dat je wat verstandigs ging zeggen. Juist Ziyech en Klaassen zijn de laatste weken niet zo scherp. En als Dolberg niet nog 1 wedstrijd alkes kan geven dan hebben we echt een probleem zondag. Want PSV komt niet om te voetballen zondag. Die gaan zoals gewoonlijk de bus parkeren en hopen op hun snelle mensen voorin.

     1. De seijs

      Klaassen niet echt een uitblinker. Maar wel de stofzuiger op het middenveld. Dus heel belangrijk. Ziyech niet meer heel beslissend maar blijft wel gevaarlijk. Dolberg had het even op zijn heupen. Maar is nog jong en onervaren. Hoop op weer een (of 2 opvliegers ) van deze geweldenaar in dop. Litmanen.

     2. De seijs

      En oja litmanen over die bus daar heb je helemaal gelijk in. Hoop dat Bosz met iets andere speel wijze komt . Dan weten het ze het zeker niet meer. En dan heb ik er wel vertrouwen in.

   3. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

    😂😂😂😂Lezen DL. Lezen en proberen te begrijpen DL 😂😂😂

 1. Widi

  Verwacht vanavond een topic vol opmerkingen van voor-en tegenstanders van Jonk. Jammer dat hij niets zei over Jonk Ajax…….

  1. Indojood

   Dat is niet nodig, Jonk vindt ons middenveld beter dan die van de pisvlekken, meer zegt ie niet.

  2. EugAjax

   Nee hoor mijn mening is bekend😃 goede visie (zie kijk op middenveld Ajax!) jammer dat het misliep. Toen vond ik zijn houding wat minder😃. Verder dan dat hoort hij ook bij ons aller Ajax. Alleen niet meer als werknemer wel als fan!

   1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

    Goh wie is toch die eikel die Jonk telkens weer beschuldigde van schreeuwen, schoppen en rancuneus zijn. Kan toch niet EugAjax zijn?

 2. Iceman

  Nou Wim ik hoop dat je gelijk krijgt en met mij vele Ajacieden die Ajax een warm hardt toe dragen. En Ajax heeft wat goed te maken lijkt mij na de blammage van afgelopen Zondag. En wat ik nog steeds niet snap is dat een club als Ajax Wim Jonk zo heeft laten gaan en zo rot heeft behandeldt ik begrijpt er nog steeds geen ene F*ck van maar ja zo gaat Ajax met hun eigen mensen om mensen die het besten voor hebben met Ajax schandalig dit echt.

  1. Litmanen

   Terecht of niet maar Jonk heeft zelf op een breuk aangestuurd door niet meer met het TH aan tafel te willen. Wat Ajax met mensen als Serero doet vind ik veel erger.
   Die wordt door zijn eigen werkgever volkomen genegeerd.

  2. FrankiC

   Bij twijfel een ‘dt’ Iceman??
   Bij zelfstandige naamwoorden en voltooid deelwoorden kun je dat wel achterwege laten hoor!

  3. De seijs

   Iceman ajax zwaait Milik en v d Hoorn uit zondag uit. Als je Door de voordeur vertrekt bij ajax. Dan wordt je gewaardeerd. En krijg je een passend afscheid. Mooi he van ajax. Toch wel warm hè van onze mooie club.

   1. FrankiC

    Bij twijfel een ‘dt’ De Seijs??
    Deze kan ik 100x per dag posten, maar dat doe ik niet. Waren jullie ziek bij de les ‘dt’. Widi heeft wel opgelet.

    1. EugAjax

     Ik begrijp dat hij Ajax een middenveld heeft van creativiteit en onvoorspelbaarheid! De vergelijking met PSV is de snelheid van handelen!

   1. Litmanen

    jezus man, denk je dat je sympathieker overkomt als je elke twee weken met weer een nieuwe nickname komt?
    Volgens mij heb je een persoonlijkheidsstoring.
    Hoor je ook steeds stemmen?
    Vind het echt rot voor je.

     1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Beste dombo ehh DL ehh Litmanen. Als eerste: wie zit ik in de weg met een andere nick die overigens gewoon verwijst naar AH. Ten tweede, ga eens naar je profiel. Daar zie je de optie schermnaam. Hier kan je in je huidige profiel een andere naam invullen. Gewoon een optie van deze site. Maar goed, je hebt problemen met discussiëren etc en dan ga je iets totaal niet ter zake doende aanhalen. Ten derde, het is mijn tweede nick hier maar dat wil men niet geloven hier. Not my problem en ook totaal onbelangrijk.

     2. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Oh ja Litmanen, ik heb imojc nooit zo grof en hard zien reageren als ik doe hoor. Duidelijk verschil.

    1. Widi

     Ik denk dat velen blij zouden zijn als jij een andere nickname zou kiezen Litmanen. Verder betreft het een persoonlijkheidsstoornis. En niet een persoonlijkheidsstoring. Nooit gehoord van je therapeut?

     1. dickst14

      Ik zou inderdaad blij zijn als de naam Litmanen niet meer misbruikt zou worden en hij iets meer toepasselijks zou kiezen als Gudelj of zo.

     2. Indojood

      Vind Gordon wel een toepasselijke naam. Die denkt ook altijd dat iedereen tegen hem is en is altijd boos. Dat verklaart dan ook meteen waarom die geilt op kleine en fréle jongetjes zoals Sinkie, Veltman, Andersen, etc. 😁

     3. dickst14

      hahaha. ja je hebt gelijk. Ik was een beetje kortzichtig om het in het voetbal te blijven zoeken. Gordon Gay Boy zou een meer dan toepasselijke naam voor hem zijn.

     4. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Ik heb hem net aangegeven hoe hij makkelijk zijn schermnaam kan wijzigen. Niets hoeft hem tegen te houden.

 3. Dagrump

  Hopelijk krijgt jonk gelijk en pakken we die 3 belangrijke punten en kunnen we psv nog een kleine nekslag geven

 4. -buitenkantje rechts-

  Bovenliggende partij zegt niet alles.. Het draait om schetpte.. kansen en scoren.
  Hoe vaak hebben we na een verliespartij niet gehoord “we waren de bovenliggende partij”..
  Verwacht idd een fel verdedigend PSV die gokt op hun snelle aanvallers.

  1. FrankiC

   Zie het % balbezit…. als men zichzelf dan toch zand in de ogen wil strooien.
   Afgelopen weekend zat ik bij NEC. Wat denk je: 2 doelpogingen en met 3-0 gewonnen! Dat had ik in Enschede prettiger gevonden.

 5. RobbyZ

  Cerny op links en Tete ipv veltman en de ligt ipv 4gever. Niet weer die pingelaar op links! 😩

  1. Litmanen

   Nouri voor Ziyech en vdBeek voor Klaassen. Of nog meer wijzigen Robby? Kan hoor. Maar tot afgelopen zondag hadden we redelijk wat wedstrijden gewonnen…..

   1. RobbyZ

    Gewonnen ja maar we hadden 1ste kunnen staan als eigenwijze pb mensen op hun goede positie had gezet,links voor staat er een te pingelen waar je ondertussen schijtziek van word omdat 9 van de 10 ballen worden verkloot en steeds maar weer blind naar binnen,op links moet een snelle linkspoot die de achterlijn haalt (dat is het Ajax spelletje) en dan achter op rechts staat er een die kleurenblind is en geen bal afpakt,heel nederland met voetbalverstand zegt dat Tete op die positie wereldtop is en die zit op de bank,en Ziyech Klaassen mogen blijven staan hoor! Maar tot afgelopen zondag wel redelijk wat gewonnen ja maar ik krijg de laatste weken wel weer spierpijn in m’n reet van het billen knijpen!

 6. Indojood

  Even de tekst uit de bron gehaald:

  Als ex-middenvelder kan de middenlinie van Ajax hem meer bekoren dan die van PSV. „Ik vind Schöne een heel interessante speler, die het spel goed leest, sterk in de passing is en een prachtige trap heeft. En met Ziyech heeft Ajax een middenvelder met extra creativiteit en onvoorspelbaarheid in zijn spel. Dat zijn spelers die wat meer bieden en die zie ik niet bij PSV.”

  Als jullie het maar weer ff weten…🤓

  1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

   Even voor alle zekerheid: De naam klassen heb je nietcweg gelaten, die wordt in het artikel niet genoemd. Jammer voor die 5% maar het is niet anders. Wel tekenend dat hij niet genoemd is.

   1. Indojood

    Ik weet niet of het tekenend is, interesseert me ook niet maar hij noemt Schöne en Ziyech om zijn verhaal te onderbouwen. Deze site zet er op eigen initiatief Klaassen bij en het klootjesvolk ging meteen heigerig los over kamp Jonk, Jonk’s vrienden, etc. om hun gelijk te halen, haha. Jammer, joh, gewoon een kwestie van bronnen checken en goed lezen.

    1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

     Ik denk zelf, eigen invulling, datvJonk graag Nouri of vd Beek erbij had gezien. Hij is echter netjes, niet zo n schreeuwerd, om dat niet te zeggen en daarmee Klaassen af te vallen. Het valt overigens weinigen op dat Jonk dus voorstander is van Schone, een ervaren rot, waar velen Jonk beschuldigden van alleen het kijken naar de jeugd.

     1. EugAjax

      Jonk had idd Nouri laten spelen. Dat is zijn oogappel. Tenkoste niet van Klaassen, maar Ziyech had dan bij of PSV of in buitenland gespeeld……maar goed te zien dat Jonk een kwaliteit heeft die ik bewonder. Voortschrijdend inzicht. Nog even en hij gaat Sanchez ook een goede aankoop vinden. Jonk is goed bezig!

     2. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Het gaat om nu Eug. Hij heeft het nu over Ziyech en Schone en noemt nu geen derde middenvelder. Maar goed, eerst een schopje uitdelen en dan een aai over de bol, dan weer een schopje en weer een aai. Je blijft erg doorzichtig en eng Eug. Blijf eens jezelf. Ik hoop nog altijd dat je in het echt minder eng bent. Ik vrees echter dat we hier de echte Eneug hebben.

     3. EugAjax

      AH ik verkondig slechts mening van Cruijff, die was lyrisch over Klaassen. Hij heeft zelfs ooit gezegd, die zet ik al eerste in basiself. Aangezien Jonk evangelie van Cruijff verkondigt kan ik mij niet voorstellen dat Jonk Klaassen zou passeren. Verder over positief/negatief verhaal, ik ben anders dan jou (ik prijs mezelf daar heeeeel gelukkig in) want een persoon kan goede en mindere kwaliteiten hebben en dat beoordelen we op forum. Jij daarentegen kan alleen of een persoon helemaal adoreren (en dan is niks minder of slecht) of je moet iemand totaal niet en dan kan hij zij nergens goed in doen. Dat is per definitie al onmogelijk. Maar goed blijf lekker simpel en duidelijk, vind ik prettig

     4. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Verkondig jij nu maar gewoon je eigen mening dat, het zal je verbazen, doe ik ook. Cruijff schrikt zich alsnog de tering als hij hoort dat jij zijn mening verkondigt. Vooral omdat jij die hier regelmatig volledig uit zijn vband rukt, verkeerd interpreteert en zijn grote vriend Jonk met grite regelmaat te kakken zet. Dus beste eikel, hoe je bij je leest. Sorry, ik kan je gewoon onmogelijk serieus nemen maar daarom reageer ik elke keer wel met groot plezier op je. Ik hoop dat je hier nog lang blijft. Heerlijk zo’n schopstoel. Maar ……. uit blijven kijken met oversteken he jongen.

     5. EugAjax

      De beauty is dat ik het volledig eens ben met Cruijff mbt Klaassen. Ik heb al meer dan eens gemeld dat ik Klaassen beste speler van Ajax vind. Overigens vind ik middenveld Ziyech Schone Klaassen echt spectaculair! Een van de betere middenlinies van Europa. Ga jij rustig door met dreigen, blijf ik gewoon over voetbal posten. Was me weer een genoegen meneer. Fijne avond 😄

     6. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Zoals hier ook al eerder gezegd: ook Cruijff zat er wel eens naast. Heeft hij zelf ook wel toegegeven hoor. 😂😂😂😂😂Klaassen spectaculair 😂😂😂😂😂😂

     7. EugAjax

      Je kan nog slechter lezen dan ik 😄😄😄😄. Middenveld spectaculair, Klaassen beste speler. Laten we hopen dat Ziyech en Schone ooit dezelfde statistieken krijgen als Klaassen dan gaan we richting Europese top. Laatste aanvulling drie tal is complementair aan elkaar en functioneert daarom heel goed. Maar goed blijf jij op en top Ajacied Klaassen afvallen dan weten we iig dat je geen verstand van voetbal hebt. Beste Eredivisie speler vorig jaar en nu na Jorgensen beste statistieken en bijdragen os zelfs nog groter als je ziet hoeveel ruimte hij creeert voor teamgenoten die dan weer scoren. Als je het niet ziet kan je er niet over oordelen😄😄

     8. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Beste Eug, dat is een artikel uit 2014. Ik leef in 2016, bijna 2017. Jij niet zo te merken. Misschien heb je ook nog iets uit de vorige eeuw? Je haalt echt alles er bij wat er niets mee te maken heeft om je gelijk proberen te halen. Het enige wat ik hoef te doen is het vanuit mijn stoel op mijn gemak (en terecht) af te schieten.

     9. EugAjax

      Beste AH, helaas moeten we het mbt visie Cruijff op spelers ed het met het verleden doen. Hij kan zijn mening niet meer in heden delen helaas. Blijkbaar heb je niet gelezen want zijn uitleg over die spelers oa Klaassen hebben eeuwigheidswaarde. Vaak word vorm verward met kernkwaliteiten.

     10. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Goed om te weten dat Klaassen dan over 15 jaar nog steeds over die kernkwaliteiten zal beschikken. Hoop alleen niet dat hij dan nog steeds in het eerste van Ajax speelt. Ik heb geleerd dat vorm ook een belangrijk onderdeel van het spelletje is. Heb je die niet, dan heb je ondanks je kernkwaliteiten gewoon pech en moetvje er naast staan. Klaassen heeft al sinds de tweede helft van vorig seizoen problemen met zijn vorm. Dat dat in 2014 anders was hoef je mij niet te vertellen. Maar goed, als jij een elftal vol kernkwaliteiten zonder vorm niet erg vindt, mij best maar zeg dan niet dat je er verstand van hebt.

     11. EugAjax

      Kijk naar ranglijsten dit seizoen. Klaassen nummer twee ranglijst assist en goals! Hoezo is hij uit vorm. Dan neem ik nog niet eens vorm Ziyech, Dolberg mee die volop profiteren van gecreateerde ruimte door Klaassen, zie ook Bosz visie twee weken terug! Iig te lezen dat je hele post over voetbal ging. Vooruitgang!

     12. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Scorebord journalistiek is dat. Luuk de Jong scoort normaal gesproken veel maar is het een begenadigd voetballer en is hij goed voor Ajax ….. nee. Maar jij mag voor Klaassen zijn hoor, ik vind dat hij zijn vorm niet heeft.

 7. EugAjax

  Indojood kan jij niet beter voor deze site gaan werken? Scheelt hoop getyp haha. Klinkt weer net wat anders uit de bron

 8. Forever nr14

  Zeker is ons middenveld beter, ondanks “balverlies” Klaassen!
  Ik zou heel graag Jonk weer terug zien zeg!

  1. FrankiC

   Heel goed David1984. Je kunt van baan veranderen, scheiden of zelfs je haren anders kappen, maar van club veranderen dat KAN GEWOON NIET.

   1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

    Zeg nooit nooit. Als Ajax echt gaat spelen als bijvoorbeeld PSV of Italiaanse clubs waarbij het alleen maar om de punten gaat, pak ik echt mijn biezen hoor. Echt niet perse tot de dood ons scheidt.

     1. Johan/Jordi/Jonk Ajax (vh AH)

      Was een keer niet in de kroeg maar op school. Pik je toch wat op he 😂😂

 9. -buitenkantje rechts-

  Ik hoor hier alweer erg optimistische geluiden.. Dezelfde als voor de wedstrijd tegen Twente. Zoals we sinds afgelopen zondag weten hoeft het beste team niet persé te winnen. PSV is uit vorm, maar heeft een volwassen ploeg met flink wat ervaring.. Dit is nog lang niet gewonnen.😐

 10. Forever nr14

  Als onze doctorandus Bosz, met dezelfde gaat beginnen waaronder “balverlies” Klaassen, pfffff dan word het de ommekeer voor die klote calimero’s! De Ligt erin, Teté, Nouri, van de Beek! Anders geen 3 punten

Reageren is niet mogelijk.